TV sporedi

TV spored - 24KITCHEN

Oglejte si TV spored na enem mestu...

24KITCHEN
TV spored za 24KITCHEN

spored za datum: 09.08.2018
00:00
Annabel Langbein: Okusno in naravno
Kulinarika, 3. sezona, 12. del
Izvirnik: Annabel Langbein: The Free Range Cook

Kuharska mojstrica Annabel Langbein bo predstavila preproste, a slastne jedi, za katere navdih dobi na svojem bogatem vrtu na obali jezera Wanaka.

Annabel razkriva kuhanje z naravnimi sestavinami. Iz preproste kuhinje v dru┼żinski ko─Źi ob jezeru ka┼że, kako preprosto je pripraviti dobro hrano v dana┼ínjem hitrem svetu. Njen sve┼ż in spro┼í─Źen pristop ter ─Źudovita pokrajina vklju─Źujeta vedno ve─Źjo ┼żeljo po preprostej┼íem in manj stresnem ┼żivljenju. Annabel pa mimogrede ┼íe razkrije skrivnost, kako ustvariti neverjetno doma pripravljeno hrano z malo truda in obljublja, da bo vsak gledalec postal zvezdnik v svoji kuhinji.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2013
00:30
Preprosti obroki
Kulinarika, 4. sezona, 23. del
Izvirnik: Easy Meals

Kuharski mojster Rudolph van Veen vam bo pomagal pri pripravi enostavnih obrokov.

Bi radi svoji dru┼żini pripravili zdrav obrok, a pri tem no─Źete zapraviti preve─Ź ─Źasa v kuhinji? Na pomo─Ź vam lahko prisko─Źi kuharski mojster Rudolph van Veen, ki v svoji oddaji Preprosti obroki vsak dan pripravlja okusne jedi. Rudolph je mnenja, da je lahko ─Źisto vsak kuhar.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2015
01:00
Preprosti obroki
Kulinarika, 4. sezona, 24. del
Izvirnik: Easy Meals

Kuharski mojster Rudolph van Veen vam bo pomagal pri pripravi enostavnih obrokov.

Bi radi svoji dru┼żini pripravili zdrav obrok, a pri tem no─Źete zapraviti preve─Ź ─Źasa v kuhinji? Na pomo─Ź vam lahko prisko─Źi kuharski mojster Rudolph van Veen, ki v svoji oddaji Preprosti obroki vsak dan pripravlja okusne jedi. Rudolph je mnenja, da je lahko ─Źisto vsak kuhar.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2015
01:30
Sarine carigrajske poslastice
Kulinarika, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Sara La Fountain ile ─░stanbul'un En ─░yileri

Kuharska mojstrica Sara La Fountain se poda na raziskovanje carigrajske kulinarike in kulture, saj Carigrad trenutno blesti v svetu gastronomije.

Sara la Fountain ┼żeli razumeti, kako se prepletajo hrana, kultura in dedi┼í─Źina v talilnem loncu sodobnega Carigrada, in rada bi spoznala, kaj je potrebno, da bi kuhala, jedla in ┼żivela kot pristna Carigraj─Źanka.

Navdihnjena s Carigradom se Sara odpravi raziskovat zvoke, teksture, vonje in okuse vznemirljivega mesta. V vsaki oddaji i┼í─Źe druge barve in v ospredje postavi razli─Źne stvari. Spotoma se spoprijatelji s kuharskimi mojstri, zgodovinarji, zvezdni┼íkimi blogerji in umetniki. Vsi ti ljudje so strokovni krajevni vodniki na njeni kulinari─Źni odiseji. Povabijo jo k vrsti dejavnosti, denimo na telovadbo na fitnesu ali na sre─Źanje manekenk na modni reviji.

Od tradicionalnih jedi do sodobnih poslastic, od uli─Źne hrane do obedov v pala─Źah, prav v vsem Sara najde navdih, izku┼ínje, sestavine in kuharske tehnike, ki so na voljo v Carigradu, in jih uporabi za razli─Źne jedi v svoji kuhinji. Potepi po mestu, hrana in seveda neukro─Źena Sara v seriji Sarine carigrajske poslastice so recept za slastno novo me┼íanico potovanja in kuhanja.

Dr┼żava: Nizozemska
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2017
02:00
Kuhanje brez meja
Kulinarika, 5. sezona, 19. del
Izvirnik: Borderless Cooking

Z Johnom Gerdsenom se boste podali na popotni┼íko kulinari─Źno dogodiv┼í─Źino kar v lastni kuhinji.

Vsi radi potujemo. V oddaji Kuhanje brez meja pa se na potovanje lahko odpravite kar v lastni kuhinji. Kuharski mojster John Gerdsen vas bo popeljal v svet francoske kuhinje. Italijansko kuhinjo boste lahko obiskali z Giovaniem Caminitom, ki je med drugim tudi glasbenik. Danny Jenson pa vam bo razkril dobrote azijske kuhinje, ne bo pa manjkala niti arabska kuhinja.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2016
02:30
Kuhanje brez meja
Kulinarika, 5. sezona, 20. del
Izvirnik: Borderless Cooking

Z Johnom Gerdsenom se boste podali na popotni┼íko kulinari─Źno dogodiv┼í─Źino kar v lastni kuhinji.

Vsi radi potujemo. V oddaji Kuhanje brez meja pa se na potovanje lahko odpravite kar v lastni kuhinji. Kuharski mojster John Gerdsen vas bo popeljal v svet francoske kuhinje. Italijansko kuhinjo boste lahko obiskali z Giovaniem Caminitom, ki je med drugim tudi glasbenik. Danny Jenson pa vam bo razkril dobrote azijske kuhinje, ne bo pa manjkala niti arabska kuhinja.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2016
02:50
Rudolphova pekarna
Kulinarika, 4. sezona, 7. del
Izvirnik: Rudolph's Bakery

Rudolph bo delil svoje znanje pri pripravi kruha in peciva pa vse do slanih pit in tort. Pridru┼żili se mu bodo tudi posebni gostje.

Rudolph dobro ve, kako pripraviti najlep┼íe kreacije. Z njegovo pomo─Źjo lahko zablestite v pripravi tort ali razvajate dru┼żino z najslastnej┼íim pecivom.

Otro┼íke sanje Rudolpha van Veena, na┼íega gostitelja, so bile postati kuhar. Dobrih ┼ítirideset let pozneje je uspe┼íno zaklju─Źil kulinari─Źno ┼íolo v Bredi, delal je kot glavni kuhar v ┼ávici, specializiral se je za sla┼í─Źi─Źarske proizvode, zdaj pa dela kot kuhar za in┼ítitucijo Stichting Vakbekwaamheid Horeca, kar je najve─Źji kompliment, ki ga Nizozemec lahko dobi. Ve─Źkrat je zmagal na dr┼żavnih in mednarodnih kulinari─Źnih tekmovanjih. V domovini je dobil ┼ítiri prve nagrade na tekmovanju Zilveren Koksmuts, kot ─Źlan nizozemskih kulinari─Źnih ekip pa je dobil nagrade na tekmovanjih v Frankfurtu, Sydneyju, Londonu in Singapurju.

Dr┼żava: Nizozemska
Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2015
03:15
Rudolphova pekarna
Kulinarika, 4. sezona, 8. del
Izvirnik: Rudolph's Bakery

Rudolph bo v novi sezoni spet delil svoje znanje pri pripravi kruha in peciva pa vse do slanih pit in tort. Pridru┼żili se mu bodo tudi posebni gostje.

Rudolph dobro ve, kako pripraviti najlep┼íe kreacije. Z njegovo pomo─Źjo lahko zablestite v pripravi tort ali razvajate dru┼żino z najslastnej┼íim pecivom.

Otro┼íke sanje Rudolpha van Veena, na┼íega gostitelja, so bile postati kuhar. Dobrih ┼ítirideset let pozneje je uspe┼íno zaklju─Źil kulinari─Źno ┼íolo v Bredi, delal je kot glavni kuhar v ┼ávici, specializiral se je za sla┼í─Źi─Źarske proizvode, zdaj pa dela kot kuhar za in┼ítitucijo Stichting Vakbekwaamheid Horeca, kar je najve─Źji kompliment, ki ga Nizozemec lahko dobi. Ve─Źkrat je zmagal na dr┼żavnih in mednarodnih kulinari─Źnih tekmovanjih. V domovini je dobil ┼ítiri prve nagrade na tekmovanju Zilveren Koksmuts, kot ─Źlan nizozemskih kulinari─Źnih ekip pa je dobil nagrade na tekmovanjih v Frankfurtu, Sydneyju, Londonu in Singapurju.

Dr┼żava: Nizozemska
Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2015
03:40
Najbolj nenavadne restavracije na svetu
Kulinarika, 1. sezona, 9. del
Izvirnik: World's Weirdest Restaurants
Re┼żija: William Morrison
Igrajo: Bob Blumer, Linda Feuerhelm, Riel Hahn
Ocena IMDb: 7,5/10

V oddaji Najbolj nenavadne restavracije na svetu se bomo odpravili v nekatere najbolj posebne lokale, spoznali ─Źuda┼íke ljudi in ─Źudne jedi.

Bi si ┼żeleli, da bi va┼íega pi┼í─Źanca flambirali, izstrelili v zrak s katapultom, nato bi ga med letom na palico nasadil natakar na monociklu? Ali da bi vam su┼íi postregel ple┼ío─Źi robot? Bi jedli doprsni kip ukrajinskega vojaka, narejenega iz pol kilograma svinjske ma┼í─Źobe? Bob Blumer je izkusil vse to in ┼íe ve─Ź v tej seriji, ki navdu┼íuje mno┼żice in nam v vsaki epizodi predstavi najbolj osupljive, presenetljive in okusov polne restavracije.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2012
04:05
Najbolj nenavadne restavracije na svetu
Kulinarika, 1. sezona, 10. del
Izvirnik: World's Weirdest Restaurants
Re┼żija: William Morrison
Igrajo: Bob Blumer, Linda Feuerhelm, Riel Hahn
Ocena IMDb: 7,5/10

V oddaji Najbolj nenavadne restavracije na svetu se bomo odpravili v nekatere najbolj posebne lokale, spoznali ─Źuda┼íke ljudi in ─Źudne jedi.

Bi si ┼żeleli, da bi va┼íega pi┼í─Źanca flambirali, izstrelili v zrak s katapultom, nato bi ga med letom na palico nasadil natakar na monociklu? Ali da bi vam su┼íi postregel ple┼ío─Źi robot? Bi jedli doprsni kip ukrajinskega vojaka, narejenega iz pol kilograma svinjske ma┼í─Źobe? Bob Blumer je izkusil vse to in ┼íe ve─Ź v tej seriji, ki navdu┼íuje mno┼żice in nam v vsaki epizodi predstavi najbolj osupljive, presenetljive in okusov polne restavracije.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2012
04:25
Annabel Langbein: Okusno in naravno
Kulinarika, 3. sezona, 10. del
Izvirnik: Annabel Langbein: The Free Range Cook

Kuharska mojstrica Annabel Langbein bo predstavila preproste, a slastne jedi, za katere navdih dobi na svojem bogatem vrtu na obali jezera Wanaka.

Annabel razkriva kuhanje z naravnimi sestavinami. Iz preproste kuhinje v dru┼żinski ko─Źi ob jezeru ka┼że, kako preprosto je pripraviti dobro hrano v dana┼ínjem hitrem svetu. Njen sve┼ż in spro┼í─Źen pristop ter ─Źudovita pokrajina vklju─Źujeta vedno ve─Źjo ┼żeljo po preprostej┼íem in manj stresnem ┼żivljenju. Annabel pa mimogrede ┼íe razkrije skrivnost, kako ustvariti neverjetno doma pripravljeno hrano z malo truda in obljublja, da bo vsak gledalec postal zvezdnik v svoji kuhinji.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2013
04:50
Ljubezen do hrane
Kulinarika, 1. sezona, 33. del
Izvirnik: For the Love of Food

Ljubezen do hrane z ┼żivahnim gostiteljem Gabrielom Sponzo je oddaja, ki vas bo popeljala na pravi kulinari─Źni izlet.

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s podro─Źja kulinari─Źne umetnosti. S svojim pristopom do razli─Źnih kultur in njihove kuhinje vzbudi ┼żeljo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi. V vsaki epizodi bo Gabriele gledalcem postregel z vsemi podrobnostmi - sol na mizi ali limona v skledi s peter┼íiljem. Celo ko je nepazljiv, je natan─Źen in urejen. Gabrielovi recepti so hitri, preprosti in nedvomno okusni. S kombinacijo tradicionalnih okusov in eksoti─Źnega pridiha uspe┼íno ustvarja ve─Źkulturni ┼íopek razli─Źnih jedi.

Jezik: Tur┼í─Źina
Leto: 2013
05:15
Ljubezen do hrane
Kulinarika, 1. sezona, 34. del
Izvirnik: For the Love of Food

Ljubezen do hrane z ┼żivahnim gostiteljem Gabrielom Sponzo je oddaja, ki vas bo popeljala na pravi kulinari─Źni izlet.

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s podro─Źja kulinari─Źne umetnosti. S svojim pristopom do razli─Źnih kultur in njihove kuhinje vzbudi ┼żeljo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi. V vsaki epizodi bo Gabriele gledalcem postregel z vsemi podrobnostmi - sol na mizi ali limona v skledi s peter┼íiljem. Celo ko je nepazljiv, je natan─Źen in urejen. Gabrielovi recepti so hitri, preprosti in nedvomno okusni. S kombinacijo tradicionalnih okusov in eksoti─Źnega pridiha uspe┼íno ustvarja ve─Źkulturni ┼íopek razli─Źnih jedi.

Jezik: Tur┼í─Źina
Leto: 2013
05:35
Preprosti obroki
Kulinarika, 5. sezona, 8. del
Izvirnik: Easy Meals

Kuharski mojster Rudolph van Veen vam bo pomagal pri pripravi enostavnih obrokov.

Bi radi svoji dru┼żini pripravili zdrav obrok, a pri tem no─Źete zapraviti preve─Ź ─Źasa v kuhinji? Na pomo─Ź vam lahko prisko─Źi kuharski mojster Rudolph van Veen, ki v svoji oddaji Preprosti obroki vsak dan pripravlja okusne jedi. Rudolph je mnenja, da je lahko ─Źisto vsak kuhar.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2017
06:00
Rudolphova pekarna
Kulinarika, 4. sezona, 18. del
Izvirnik: Rudolph's Bakery

Rudolph bo delil svoje znanje pri pripravi kruha in peciva pa vse do slanih pit in tort. Pridru┼żili se mu bodo tudi posebni gostje.

Rudolph dobro ve, kako pripraviti najlep┼íe kreacije. Z njegovo pomo─Źjo lahko zablestite v pripravi tort ali razvajate dru┼żino z najslastnej┼íim pecivom.

Otro┼íke sanje Rudolpha van Veena, na┼íega gostitelja, so bile postati kuhar. Dobrih ┼ítirideset let pozneje je uspe┼íno zaklju─Źil kulinari─Źno ┼íolo v Bredi, delal je kot glavni kuhar v ┼ávici, specializiral se je za sla┼í─Źi─Źarske proizvode, zdaj pa dela kot kuhar za in┼ítitucijo Stichting Vakbekwaamheid Horeca, kar je najve─Źji kompliment, ki ga Nizozemec lahko dobi. Ve─Źkrat je zmagal na dr┼żavnih in mednarodnih kulinari─Źnih tekmovanjih. V domovini je dobil ┼ítiri prve nagrade na tekmovanju Zilveren Koksmuts, kot ─Źlan nizozemskih kulinari─Źnih ekip pa je dobil nagrade na tekmovanjih v Frankfurtu, Sydneyju, Londonu in Singapurju.

Dr┼żava: Nizozemska
Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2015
06:25
Kuhanje brez meja
Kulinarika, 5. sezona, 19. del
Izvirnik: Borderless Cooking

Z Johnom Gerdsenom se boste podali na popotni┼íko kulinari─Źno dogodiv┼í─Źino kar v lastni kuhinji.

Vsi radi potujemo. V oddaji Kuhanje brez meja pa se na potovanje lahko odpravite kar v lastni kuhinji. Kuharski mojster John Gerdsen vas bo popeljal v svet francoske kuhinje. Italijansko kuhinjo boste lahko obiskali z Giovaniem Caminitom, ki je med drugim tudi glasbenik. Danny Jenson pa vam bo razkril dobrote azijske kuhinje, ne bo pa manjkala niti arabska kuhinja.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2016
06:50
Kuhanje brez meja
Kulinarika, 5. sezona, 20. del
Izvirnik: Borderless Cooking

Z Johnom Gerdsenom se boste podali na popotni┼íko kulinari─Źno dogodiv┼í─Źino kar v lastni kuhinji.

Vsi radi potujemo. V oddaji Kuhanje brez meja pa se na potovanje lahko odpravite kar v lastni kuhinji. Kuharski mojster John Gerdsen vas bo popeljal v svet francoske kuhinje. Italijansko kuhinjo boste lahko obiskali z Giovaniem Caminitom, ki je med drugim tudi glasbenik. Danny Jenson pa vam bo razkril dobrote azijske kuhinje, ne bo pa manjkala niti arabska kuhinja.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2016
07:20
Ljubezen do hrane
Kulinarika, 1. sezona, 37. del
Izvirnik: For the Love of Food

Ljubezen do hrane z ┼żivahnim gostiteljem Gabrielom Sponzo je oddaja, ki vas bo popeljala na pravi kulinari─Źni izlet.

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s podro─Źja kulinari─Źne umetnosti. S svojim pristopom do razli─Źnih kultur in njihove kuhinje vzbudi ┼żeljo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi. V vsaki epizodi bo Gabriele gledalcem postregel z vsemi podrobnostmi - sol na mizi ali limona v skledi s peter┼íiljem. Celo ko je nepazljiv, je natan─Źen in urejen. Gabrielovi recepti so hitri, preprosti in nedvomno okusni. S kombinacijo tradicionalnih okusov in eksoti─Źnega pridiha uspe┼íno ustvarja ve─Źkulturni ┼íopek razli─Źnih jedi.

Jezik: Tur┼í─Źina
Leto: 2013
07:45
Ljubezen do hrane
Kulinarika, 1. sezona, 38. del
Izvirnik: For the Love of Food

Ljubezen do hrane z ┼żivahnim gostiteljem Gabrielom Sponzo je oddaja, ki vas bo popeljala na pravi kulinari─Źni izlet.

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s podro─Źja kulinari─Źne umetnosti. S svojim pristopom do razli─Źnih kultur in njihove kuhinje vzbudi ┼żeljo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi. V vsaki epizodi bo Gabriele gledalcem postregel z vsemi podrobnostmi - sol na mizi ali limona v skledi s peter┼íiljem. Celo ko je nepazljiv, je natan─Źen in urejen. Gabrielovi recepti so hitri, preprosti in nedvomno okusni. S kombinacijo tradicionalnih okusov in eksoti─Źnega pridiha uspe┼íno ustvarja ve─Źkulturni ┼íopek razli─Źnih jedi.

Jezik: Tur┼í─Źina
Leto: 2013
08:10
Sara odkriva Avstralijo
Kulinarika, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Sara's Australia Unveiled

Sara la Fountain se bo prvi─Ź odpravila v Avstralijo in s svojim navdu┼íenjem nad kulinariko in razli─Źnimi kulturami raziskala to zanimivo celino.

Sara La Fountain je ameriško-finska gurmanka, televizijska kuharica, avtorica kuharskih knjig in navdušena popotnica. Prepotovala je svet, vendar še nikoli ni bila na celini tam spodaj, v Avstraliji. V seriji Sara odkriva Avstralijo bomo spremljali Saro na potovanju od severnega konca Avstralije, ljubkovalno poimenovanega Zgornji konec, do osrednjega mesta na jugu, Melbourna v Viktoriji.

V ospredju serije so popotnikom manj znane poti in kraji, ki niso komercialne turisti─Źne destinacije, vendar jih je vredno obiskati. Epizode so dobro uravnote┼żena me┼íanica ┼żivljenjskega sloga v divjini, hrane, narave, krajevnih izdelkov, kulture domorodcev in seveda zanimivih ljudi, od vajencev na farmah do kulinari─Źnih genijev. Vse to bo spremljalo neustavljivo Sarino navdu┼íenje skupaj z njenim toplim odnosom do ljudi. Serija Sara odkriva Avstralijo je neponovljivo potovanje, ki obsega tropske d┼żungle s krokodili, adrenalinske pustolov┼í─Źine, neskon─Źne ceste v rde─Źem pesku, skalnato gorovje, nepredstavljivo lepe pokrajine in hrano. Sarino potovanje je pot, ki bi si jo ┼żeleli sami do┼żiveti in zdaj se ji lahko pridru┼żimo na njeni.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2016
08:35
Prihranite z Jamiejem
Kulinarika, 2. sezona, 3. del
Izvirnik: Save with Jamie
Re┼żija: Jamie Oliver
Igrajo: Jamie Oliver
Ocena IMDb: 7,4/10

Jamie Oliver se vra─Źa z domiselno serijo o hrani, ki bo vsem v veliko pomo─Ź. Tokrat bo svojim gledalcem pokazal, kako jesti dobro in poceni.

Jamiejev cilj je navdihniti ljudi po vsem svetu, da bomo za tedenski nakup ┼żivil jedli bolje in pla─Źali manj. Predstavil nam bo najnovej┼íe recepte, po katerih ne bomo le pripravili slastnih jedi, temve─Ź bomo veliko prihranili. Dokazal nam bo, da nam ni treba oropati banke, da bi se gostili kot kralji. Trdno verjame, da lahko v ─Źasu zategovanja pasov s preprostimi zvija─Źami zni┼żamo stro┼íke in pove─Źamo zadovoljstvo, saj bomo pripravili hrano, ki nas razveseli na pogled in navdu┼íi z okusom. Tako nam bo torej Jamie zaupal, kako var─Źujemo pri hrani, vendar ne na ra─Źun okusa... Kot pravi Jamie: "Zakaj ne bi jedli bolje in ceneje?" Nakupujmo pametno, kuhajmo preudarno, porabimo manj.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2014
09:30
Najbolj nenavadne restavracije na svetu
Kulinarika, 1. sezona, 11. del
Izvirnik: World's Weirdest Restaurants
Re┼żija: William Morrison
Igrajo: Bob Blumer, Linda Feuerhelm, Riel Hahn
Ocena IMDb: 7,5/10

V oddaji Najbolj nenavadne restavracije na svetu se bomo odpravili v nekatere najbolj posebne lokale, spoznali ─Źuda┼íke ljudi in ─Źudne jedi.

Bi si ┼żeleli, da bi va┼íega pi┼í─Źanca flambirali, izstrelili v zrak s katapultom, nato bi ga med letom na palico nasadil natakar na monociklu? Ali da bi vam su┼íi postregel ple┼ío─Źi robot? Bi jedli doprsni kip ukrajinskega vojaka, narejenega iz pol kilograma svinjske ma┼í─Źobe? Bob Blumer je izkusil vse to in ┼íe ve─Ź v tej seriji, ki navdu┼íuje mno┼żice in nam v vsaki epizodi predstavi najbolj osupljive, presenetljive in okusov polne restavracije.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2012
10:00
Najbolj nenavadne restavracije na svetu
Kulinarika, 1. sezona, 12. del
Izvirnik: World's Weirdest Restaurants
Re┼żija: William Morrison
Igrajo: Bob Blumer, Linda Feuerhelm, Riel Hahn
Ocena IMDb: 7,5/10

V oddaji Najbolj nenavadne restavracije na svetu se bomo odpravili v nekatere najbolj posebne lokale, spoznali ─Źuda┼íke ljudi in ─Źudne jedi.

Bi si ┼żeleli, da bi va┼íega pi┼í─Źanca flambirali, izstrelili v zrak s katapultom, nato bi ga med letom na palico nasadil natakar na monociklu? Ali da bi vam su┼íi postregel ple┼ío─Źi robot? Bi jedli doprsni kip ukrajinskega vojaka, narejenega iz pol kilograma svinjske ma┼í─Źobe? Bob Blumer je izkusil vse to in ┼íe ve─Ź v tej seriji, ki navdu┼íuje mno┼żice in nam v vsaki epizodi predstavi najbolj osupljive, presenetljive in okusov polne restavracije.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2012
10:25
Annabel Langbein: Okusno in naravno
Kulinarika, 3. sezona, 12. del
Izvirnik: Annabel Langbein: The Free Range Cook

Kuharska mojstrica Annabel Langbein bo predstavila preproste, a slastne jedi, za katere navdih dobi na svojem bogatem vrtu na obali jezera Wanaka.

Annabel razkriva kuhanje z naravnimi sestavinami. Iz preproste kuhinje v dru┼żinski ko─Źi ob jezeru ka┼że, kako preprosto je pripraviti dobro hrano v dana┼ínjem hitrem svetu. Njen sve┼ż in spro┼í─Źen pristop ter ─Źudovita pokrajina vklju─Źujeta vedno ve─Źjo ┼żeljo po preprostej┼íem in manj stresnem ┼żivljenju. Annabel pa mimogrede ┼íe razkrije skrivnost, kako ustvariti neverjetno doma pripravljeno hrano z malo truda in obljublja, da bo vsak gledalec postal zvezdnik v svoji kuhinji.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2013
10:55
Annabel Langbein: Okusno in naravno
Kulinarika, 3. sezona, 13. del
Izvirnik: Annabel Langbein: The Free Range Cook

Kuharska mojstrica Annabel Langbein bo predstavila preproste, a slastne jedi, za katere navdih dobi na svojem bogatem vrtu na obali jezera Wanaka.

Annabel razkriva kuhanje z naravnimi sestavinami. Iz preproste kuhinje v dru┼żinski ko─Źi ob jezeru ka┼że, kako preprosto je pripraviti dobro hrano v dana┼ínjem hitrem svetu. Njen sve┼ż in spro┼í─Źen pristop ter ─Źudovita pokrajina vklju─Źujeta vedno ve─Źjo ┼żeljo po preprostej┼íem in manj stresnem ┼żivljenju. Annabel pa mimogrede ┼íe razkrije skrivnost, kako ustvariti neverjetno doma pripravljeno hrano z malo truda in obljublja, da bo vsak gledalec postal zvezdnik v svoji kuhinji.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2013
11:15
Siti in zdravi
Kulinarika, 7. del
Izvirnik: Fresh Start

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2015
11:30
Sara odkriva Avstralijo
Kulinarika, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Sara's Australia Unveiled

Sara la Fountain se bo prvi─Ź odpravila v Avstralijo in s svojim navdu┼íenjem nad kulinariko in razli─Źnimi kulturami raziskala to zanimivo celino.

Sara La Fountain je ameriško-finska gurmanka, televizijska kuharica, avtorica kuharskih knjig in navdušena popotnica. Prepotovala je svet, vendar še nikoli ni bila na celini tam spodaj, v Avstraliji. V seriji Sara odkriva Avstralijo bomo spremljali Saro na potovanju od severnega konca Avstralije, ljubkovalno poimenovanega Zgornji konec, do osrednjega mesta na jugu, Melbourna v Viktoriji.

V ospredju serije so popotnikom manj znane poti in kraji, ki niso komercialne turisti─Źne destinacije, vendar jih je vredno obiskati. Epizode so dobro uravnote┼żena me┼íanica ┼żivljenjskega sloga v divjini, hrane, narave, krajevnih izdelkov, kulture domorodcev in seveda zanimivih ljudi, od vajencev na farmah do kulinari─Źnih genijev. Vse to bo spremljalo neustavljivo Sarino navdu┼íenje skupaj z njenim toplim odnosom do ljudi. Serija Sara odkriva Avstralijo je neponovljivo potovanje, ki obsega tropske d┼żungle s krokodili, adrenalinske pustolov┼í─Źine, neskon─Źne ceste v rde─Źem pesku, skalnato gorovje, nepredstavljivo lepe pokrajine in hrano. Sarino potovanje je pot, ki bi si jo ┼żeleli sami do┼żiveti in zdaj se ji lahko pridru┼żimo na njeni.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2016
12:00
Rudolphova pekarna
Kulinarika, 5. sezona, 16. del
Izvirnik: Rudolph's Bakery

V Rudolphovi pekarni mojster sla┼í─Źic Rudolph van Veen deli svoje znanje in strast do peke.

Rudolph dobro ve, kako pripraviti najlep┼íe kreacije, z njegovo pomo─Źjo lahko zablestite v pripravi tort ali razvajate dru┼żino z najslastnej┼íim pecivom.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2015
12:30
Rudolphova pekarna
Kulinarika, 5. sezona, 17. del
Izvirnik: Rudolph's Bakery

V Rudolphovi pekarni mojster sla┼í─Źic Rudolph van Veen deli svoje znanje in strast do peke.

Rudolph dobro ve, kako pripraviti najlep┼íe kreacije, z njegovo pomo─Źjo lahko zablestite v pripravi tort ali razvajate dru┼żino z najslastnej┼íim pecivom.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2015
13:00
Gospodarji okusa z Garyjem Mehiganom
Kulinarika, 3. del
Izvirnik: Masters of Taste with Gary

Tokratni gostitelj Gary Mehigan bo raziskoval in se u─Źil o ┼ítevilnih ve┼í─Źinah in sestavinah, ki jih uporabljajo v sodobni indijski kulinariki.

Gary Mehigan ve, kaj je dobra hrana. V Angliji rojeni avstralski kuharski mojster se je svojih ve┼í─Źin u─Źil v The Connaughtu v Londonu in delal v nekaterih najbolj┼íih melbournskih ustanovah, preden je v mestu odprl svojo restavracijo. Je tudi eden izmed sodnikov v resni─Źnostni seriji MasterChef Australia. V tej novi seriji odpotuje v Indijo, da bi pote┼íil navdu┼íenje nad indijsko kulinariko in spotoma pripravil nekaj novih pisanih jedi.

S tem zna─Źilnim, neposrednim in humornim pristopom Gary obi┼í─Źe nekatere najbolj┼íe restavracije v Mumbaju in Delhiju. Med raziskovanjem indijske kulinarike se bo sre─Źal z nekaterimi najbolj priznanimi indijskimi kuharskimi mojstri, med njimi z Atulom Kochharjem, Ranveerjem Brarom in Thomasom Zachariasom, ter z njimi pripravi vrsto slastnih jedi.

V vsaki oddaji se Gary vrne v svojo kuhinjo in si izmisli novo restavracijsko jed, ki si jo lahko gledalci pripravijo tudi doma. Vse jedi navdihnejo ljudje, ki jih je sre─Źal, in kraji, ki jih je obiskal. Nato sledi glavni preizkus. K sebi povabi krajevnega kuharja, slavno osebo ali morda celo bollywoodsko zvezdo, da skupaj u┼żivata v novi kreaciji.

Gary prav tako sodeluje v Fantovskem vikendu skupaj z Manujem Feildelom (Po svetu z Manujem Feildelom; Moja Francija z Manujem; Fantovski vikend) in Adrianom Richardsonom (Skrivnosti mesa; Fantovski vikend).

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2017
13:30
Gospodarji okusa z Garyjem Mehiganom
Kulinarika, 4. del
Izvirnik: Masters of Taste with Gary

Tokratni gostitelj Gary Mehigan bo raziskoval in se u─Źil o ┼ítevilnih ve┼í─Źinah in sestavinah, ki jih uporabljajo v sodobni indijski kulinariki.

Gary Mehigan ve, kaj je dobra hrana. V Angliji rojeni avstralski kuharski mojster se je svojih ve┼í─Źin u─Źil v The Connaughtu v Londonu in delal v nekaterih najbolj┼íih melbournskih ustanovah, preden je v mestu odprl svojo restavracijo. Je tudi eden izmed sodnikov v resni─Źnostni seriji MasterChef Australia. V tej novi seriji odpotuje v Indijo, da bi pote┼íil navdu┼íenje nad indijsko kulinariko in spotoma pripravil nekaj novih pisanih jedi.

S tem zna─Źilnim, neposrednim in humornim pristopom Gary obi┼í─Źe nekatere najbolj┼íe restavracije v Mumbaju in Delhiju. Med raziskovanjem indijske kulinarike se bo sre─Źal z nekaterimi najbolj priznanimi indijskimi kuharskimi mojstri, med njimi z Atulom Kochharjem, Ranveerjem Brarom in Thomasom Zachariasom, ter z njimi pripravi vrsto slastnih jedi.

V vsaki oddaji se Gary vrne v svojo kuhinjo in si izmisli novo restavracijsko jed, ki si jo lahko gledalci pripravijo tudi doma. Vse jedi navdihnejo ljudje, ki jih je sre─Źal, in kraji, ki jih je obiskal. Nato sledi glavni preizkus. K sebi povabi krajevnega kuharja, slavno osebo ali morda celo bollywoodsko zvezdo, da skupaj u┼żivata v novi kreaciji.

Gary prav tako sodeluje v Fantovskem vikendu skupaj z Manujem Feildelom (Po svetu z Manujem Feildelom; Moja Francija z Manujem; Fantovski vikend) in Adrianom Richardsonom (Skrivnosti mesa; Fantovski vikend).

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2017
14:00
Ljubezen do hrane
Kulinarika, 1. sezona, 35. del
Izvirnik: For the Love of Food

Ljubezen do hrane z ┼żivahnim gostiteljem Gabrielom Sponzo je oddaja, ki vas bo popeljala na pravi kulinari─Źni izlet.

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s podro─Źja kulinari─Źne umetnosti. S svojim pristopom do razli─Źnih kultur in njihove kuhinje vzbudi ┼żeljo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi. V vsaki epizodi bo Gabriele gledalcem postregel z vsemi podrobnostmi - sol na mizi ali limona v skledi s peter┼íiljem. Celo ko je nepazljiv, je natan─Źen in urejen. Gabrielovi recepti so hitri, preprosti in nedvomno okusni. S kombinacijo tradicionalnih okusov in eksoti─Źnega pridiha uspe┼íno ustvarja ve─Źkulturni ┼íopek razli─Źnih jedi.

Jezik: Tur┼í─Źina
Leto: 2013
14:30
Ljubezen do hrane
Kulinarika, 1. sezona, 36. del
Izvirnik: For the Love of Food

Ljubezen do hrane z ┼żivahnim gostiteljem Gabrielom Sponzo je oddaja, ki vas bo popeljala na pravi kulinari─Źni izlet.

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s podro─Źja kulinari─Źne umetnosti. S svojim pristopom do razli─Źnih kultur in njihove kuhinje vzbudi ┼żeljo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi. V vsaki epizodi bo Gabriele gledalcem postregel z vsemi podrobnostmi - sol na mizi ali limona v skledi s peter┼íiljem. Celo ko je nepazljiv, je natan─Źen in urejen. Gabrielovi recepti so hitri, preprosti in nedvomno okusni. S kombinacijo tradicionalnih okusov in eksoti─Źnega pridiha uspe┼íno ustvarja ve─Źkulturni ┼íopek razli─Źnih jedi.

Jezik: Tur┼í─Źina
Leto: 2013
15:00
Prihranite z Jamiejem
Kulinarika, 2. sezona, 5. del
Izvirnik: Save with Jamie
Re┼żija: Jamie Oliver
Igrajo: Jamie Oliver
Ocena IMDb: 7,4/10

Jamie Oliver se vra─Źa z domiselno serijo o hrani, ki bo vsem v veliko pomo─Ź. Tokrat bo svojim gledalcem pokazal, kako jesti dobro in poceni.

Jamiejev cilj je navdihniti ljudi po vsem svetu, da bomo za tedenski nakup ┼żivil jedli bolje in pla─Źali manj. Predstavil nam bo najnovej┼íe recepte, po katerih ne bomo le pripravili slastnih jedi, temve─Ź bomo veliko prihranili. Dokazal nam bo, da nam ni treba oropati banke, da bi se gostili kot kralji. Trdno verjame, da lahko v ─Źasu zategovanja pasov s preprostimi zvija─Źami zni┼żamo stro┼íke in pove─Źamo zadovoljstvo, saj bomo pripravili hrano, ki nas razveseli na pogled in navdu┼íi z okusom. Tako nam bo torej Jamie zaupal, kako var─Źujemo pri hrani, vendar ne na ra─Źun okusa... Kot pravi Jamie: "Zakaj ne bi jedli bolje in ceneje?" Nakupujmo pametno, kuhajmo preudarno, porabimo manj.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2014
16:00
Ramsayjev kuharski te─Źaj
Kulinarika, 1. sezona, 20. del
Izvirnik: Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course
Re┼żija: Paul Ratcliffe
Igrajo: Gordon Ramsay
Ocena IMDb: 8,4/10

Gordon Ramsay bo v doma─Źih kuharjih posku┼íal vzbuditi veselje do kuhanja ter jim dati samozavest in navdih, da se ga lotijo.

Gordon Ramsay ┼że ve─Ź kot 25 let kuha v profesionalnih kuhinjah. U─Źil se je pri najbolj┼íih kuharjih na svetu in je prav tako izu─Źil nekatere izmed najbolj┼íih. V svoji novi oddaji bo odstranil kompleksnost in te┼żavnost ter nas nau─Źil z lahkoto kuhati ─Źudovite jedi.

─îe ┼że radi kuhate ali ─Źe ste ┼íele za─Źetnik, vas bo Gordon navdu┼íil s sodobnimi recepti, ki so preprosti, dostopni ter osupljivi. Strokovno znanje najbolj┼íega svetovnega kuharja, ki ga je nabiral skozi vse ┼żivljenje, je povzeto v desetih sijajnih slastnih polurnih epizodah.

V oddaji je veliko slastnih receptov, neprecenljivih nasvetov in Gordonovega zna─Źilnega humorja, zato je Ramsayjev kuharski te─Źaj najbolj┼íi kuharski te─Źaj z najve─Źjim kuharskim mojstrom.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2012
16:30
Najbolj nenavadne restavracije na svetu
Kulinarika, 1. sezona, 11. del
Izvirnik: World's Weirdest Restaurants
Re┼żija: William Morrison
Igrajo: Bob Blumer, Linda Feuerhelm, Riel Hahn
Ocena IMDb: 7,5/10

V oddaji Najbolj nenavadne restavracije na svetu se bomo odpravili v nekatere najbolj posebne lokale, spoznali ─Źuda┼íke ljudi in ─Źudne jedi.

Bi si ┼żeleli, da bi va┼íega pi┼í─Źanca flambirali, izstrelili v zrak s katapultom, nato bi ga med letom na palico nasadil natakar na monociklu? Ali da bi vam su┼íi postregel ple┼ío─Źi robot? Bi jedli doprsni kip ukrajinskega vojaka, narejenega iz pol kilograma svinjske ma┼í─Źobe? Bob Blumer je izkusil vse to in ┼íe ve─Ź v tej seriji, ki navdu┼íuje mno┼żice in nam v vsaki epizodi predstavi najbolj osupljive, presenetljive in okusov polne restavracije.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2012
17:00
Najbolj nenavadne restavracije na svetu
Kulinarika, 1. sezona, 12. del
Izvirnik: World's Weirdest Restaurants
Re┼żija: William Morrison
Igrajo: Bob Blumer, Linda Feuerhelm, Riel Hahn
Ocena IMDb: 7,5/10

V oddaji Najbolj nenavadne restavracije na svetu se bomo odpravili v nekatere najbolj posebne lokale, spoznali ─Źuda┼íke ljudi in ─Źudne jedi.

Bi si ┼żeleli, da bi va┼íega pi┼í─Źanca flambirali, izstrelili v zrak s katapultom, nato bi ga med letom na palico nasadil natakar na monociklu? Ali da bi vam su┼íi postregel ple┼ío─Źi robot? Bi jedli doprsni kip ukrajinskega vojaka, narejenega iz pol kilograma svinjske ma┼í─Źobe? Bob Blumer je izkusil vse to in ┼íe ve─Ź v tej seriji, ki navdu┼íuje mno┼żice in nam v vsaki epizodi predstavi najbolj osupljive, presenetljive in okusov polne restavracije.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2012
17:30
Kuhanje brez meja
Kulinarika, 5. sezona, 21. del
Izvirnik: Borderless Cooking

Z Johnom Gerdsenom se boste podali na popotni┼íko kulinari─Źno dogodiv┼í─Źino kar v lastni kuhinji.

Vsi radi potujemo. V oddaji Kuhanje brez meja pa se na potovanje lahko odpravite kar v lastni kuhinji. Kuharski mojster John Gerdsen vas bo popeljal v svet francoske kuhinje. Italijansko kuhinjo boste lahko obiskali z Giovaniem Caminitom, ki je med drugim tudi glasbenik. Danny Jenson pa vam bo razkril dobrote azijske kuhinje, ne bo pa manjkala niti arabska kuhinja.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2016
18:00
Kuhanje brez meja
Kulinarika, 5. sezona, 22. del
Izvirnik: Borderless Cooking

Z Johnom Gerdsenom se boste podali na popotni┼íko kulinari─Źno dogodiv┼í─Źino kar v lastni kuhinji.

Vsi radi potujemo. V oddaji Kuhanje brez meja pa se na potovanje lahko odpravite kar v lastni kuhinji. Kuharski mojster John Gerdsen vas bo popeljal v svet francoske kuhinje. Italijansko kuhinjo boste lahko obiskali z Giovaniem Caminitom, ki je med drugim tudi glasbenik. Danny Jenson pa vam bo razkril dobrote azijske kuhinje, ne bo pa manjkala niti arabska kuhinja.

Jezik: Nizozem┼í─Źina
Leto: 2016
18:30
Donna Hay: Od osnov do popolnosti
Kulinarika, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Donna Hay: Basics to Brilliance

Kuharska poznavalka Donna Hay bo v vsaki oddaji predstavila tri osnovne recepte, ki jih lahko z razli─Źnimi dodatki spremenimo v ┼íe bolj slastne jedi.

Napisala je ve─Ź kot dvajset uspe┼ínih kuharskih knjig in posnela serije, ki so jih predvajali po vsem svetu, zato je Donna Hay ena najbolj navdihujo─Źih in priljubljenih kuharskih mojstric na┼íega ─Źasa. V tej ─Źudoviti in dostopni novi oddaji nas bo Donna odpeljala nazaj k osnovam. Nau─Źila nas bo preprostih receptov, ki jih z majhnimi spremembami spremenimo v repertoar slastnih jedi za ljubiteljske kuharje, ki si ┼żelijo narediti dober vtis.

V vsaki oddaji bomo spoznali tri recepte za slane in sladke jedi, denimo za po─Źasi pe─Źene goveje prsi, vsestranski azijski namaz iz ─Źilija ali za slastne ┼ípanske vetrce. Ko bomo osvojili osnovni recept, bo Donna razkrila zanimive razli─Źice. Denimo, kako z majhnimi spremembami in nekaj sestavinami ┼ípanske vetrce spremenimo v osupljivo limonino pito z beljakovim snegom ali v bo┼żanski pe─Źeni sladoled. Med pripravo jedi bomo malo bolje spoznali tudi Donno. Videli bomo fotografije iz njenih knjig ali kako se spro┼í─Źa na obali s svojimi otroki. Izvedeli bomo, kaj po─Źne zunaj kuhinje in spoznali njen pogled na ┼żivljenje, hrano in vse drugo. Serija, polna prakti─Źnih nasvetov in bli┼żnjic, Donna Hay: Od osnov do popolnosti, bo postala nepogre┼íljiva kuharska oddaja, ki ji je usojeno, da bo na pot kulinari─Źnega uspeha poslala novo generacijo kuharjev.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2016
19:00
Donna Hay: Od osnov do popolnosti
Kulinarika, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Donna Hay: Basics to Brilliance

Kuharska poznavalka Donna Hay bo v vsaki oddaji predstavila tri osnovne recepte, ki jih lahko z razli─Źnimi dodatki spremenimo v ┼íe bolj slastne jedi.

Napisala je ve─Ź kot dvajset uspe┼ínih kuharskih knjig in posnela serije, ki so jih predvajali po vsem svetu, zato je Donna Hay ena najbolj navdihujo─Źih in priljubljenih kuharskih mojstric na┼íega ─Źasa. V tej ─Źudoviti in dostopni novi oddaji nas bo Donna odpeljala nazaj k osnovam. Nau─Źila nas bo preprostih receptov, ki jih z majhnimi spremembami spremenimo v repertoar slastnih jedi za ljubiteljske kuharje, ki si ┼żelijo narediti dober vtis.

V vsaki oddaji bomo spoznali tri recepte za slane in sladke jedi, denimo za po─Źasi pe─Źene goveje prsi, vsestranski azijski namaz iz ─Źilija ali za slastne ┼ípanske vetrce. Ko bomo osvojili osnovni recept, bo Donna razkrila zanimive razli─Źice. Denimo, kako z majhnimi spremembami in nekaj sestavinami ┼ípanske vetrce spremenimo v osupljivo limonino pito z beljakovim snegom ali v bo┼żanski pe─Źeni sladoled. Med pripravo jedi bomo malo bolje spoznali tudi Donno. Videli bomo fotografije iz njenih knjig ali kako se spro┼í─Źa na obali s svojimi otroki. Izvedeli bomo, kaj po─Źne zunaj kuhinje in spoznali njen pogled na ┼żivljenje, hrano in vse drugo. Serija, polna prakti─Źnih nasvetov in bli┼żnjic, Donna Hay: Od osnov do popolnosti, bo postala nepogre┼íljiva kuharska oddaja, ki ji je usojeno, da bo na pot kulinari─Źnega uspeha poslala novo generacijo kuharjev.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2016
19:30
Sara odkriva Avstralijo
Kulinarika, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Sara's Australia Unveiled

Sara la Fountain se bo prvi─Ź odpravila v Avstralijo in s svojim navdu┼íenjem nad kulinariko in razli─Źnimi kulturami raziskala to zanimivo celino.

Sara La Fountain je ameriško-finska gurmanka, televizijska kuharica, avtorica kuharskih knjig in navdušena popotnica. Prepotovala je svet, vendar še nikoli ni bila na celini tam spodaj, v Avstraliji. V seriji Sara odkriva Avstralijo bomo spremljali Saro na potovanju od severnega konca Avstralije, ljubkovalno poimenovanega Zgornji konec, do osrednjega mesta na jugu, Melbourna v Viktoriji.

V ospredju serije so popotnikom manj znane poti in kraji, ki niso komercialne turisti─Źne destinacije, vendar jih je vredno obiskati. Epizode so dobro uravnote┼żena me┼íanica ┼żivljenjskega sloga v divjini, hrane, narave, krajevnih izdelkov, kulture domorodcev in seveda zanimivih ljudi, od vajencev na farmah do kulinari─Źnih genijev. Vse to bo spremljalo neustavljivo Sarino navdu┼íenje skupaj z njenim toplim odnosom do ljudi. Serija Sara odkriva Avstralijo je neponovljivo potovanje, ki obsega tropske d┼żungle s krokodili, adrenalinske pustolov┼í─Źine, neskon─Źne ceste v rde─Źem pesku, skalnato gorovje, nepredstavljivo lepe pokrajine in hrano. Sarino potovanje je pot, ki bi si jo ┼żeleli sami do┼żiveti in zdaj se ji lahko pridru┼żimo na njeni.

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2016
20:00
Jamiejev in Jimmyjev kulinari─Źni izziv
Kulinarika, 3. sezona, 4. del
Izvirnik: Jamie and Jimmy's Food Fight Club
Igrajo: Jimmy Doherty, Jamie Oliver
Ocena IMDb: 7,1/10

Jamie Oliver in Jimmy Doherty se vra─Źata z novo serijo, posve─Źeno slastni hrani v njuni kavarni ob pomolu v Southendu.

Jamie Oliver in Jimmy Doherty sta se vrnila v svojo kavarno na koncu pomola v Southendu v Essexu. Jamie kuha svoje najbolj┼íe jedi za konec tedna, Jimmy pa se odpravi ven in pripravi veli─Źastne pojedine s sestavinami iz narave.

Fantoma se pridru┼żijo zvezdni┼íki prijatelji, denimo Lindsay Lohan in Salma Hayek, da bi se nau─Źili kuhati jedi, ki so jih vedno imeli radi. Fanta se tudi odpravita na pot in ┼íirita besedo o ─Źudovitih novih kampanjah za hrano, ki vklju─Źujejo slastne ┼íkoljke, veselo mleko in najbolj okusne morske ribe iz obnovljivih virov.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2015
21:00
Gospodarji okusa z Garyjem Mehiganom
Kulinarika, 3. del
Izvirnik: Masters of Taste with Gary

Tokratni gostitelj Gary Mehigan bo raziskoval in se u─Źil o ┼ítevilnih ve┼í─Źinah in sestavinah, ki jih uporabljajo v sodobni indijski kulinariki.

Gary Mehigan ve, kaj je dobra hrana. V Angliji rojeni avstralski kuharski mojster se je svojih ve┼í─Źin u─Źil v The Connaughtu v Londonu in delal v nekaterih najbolj┼íih melbournskih ustanovah, preden je v mestu odprl svojo restavracijo. Je tudi eden izmed sodnikov v resni─Źnostni seriji MasterChef Australia. V tej novi seriji odpotuje v Indijo, da bi pote┼íil navdu┼íenje nad indijsko kulinariko in spotoma pripravil nekaj novih pisanih jedi.

S tem zna─Źilnim, neposrednim in humornim pristopom Gary obi┼í─Źe nekatere najbolj┼íe restavracije v Mumbaju in Delhiju. Med raziskovanjem indijske kulinarike se bo sre─Źal z nekaterimi najbolj priznanimi indijskimi kuharskimi mojstri, med njimi z Atulom Kochharjem, Ranveerjem Brarom in Thomasom Zachariasom, ter z njimi pripravi vrsto slastnih jedi.

V vsaki oddaji se Gary vrne v svojo kuhinjo in si izmisli novo restavracijsko jed, ki si jo lahko gledalci pripravijo tudi doma. Vse jedi navdihnejo ljudje, ki jih je sre─Źal, in kraji, ki jih je obiskal. Nato sledi glavni preizkus. K sebi povabi krajevnega kuharja, slavno osebo ali morda celo bollywoodsko zvezdo, da skupaj u┼żivata v novi kreaciji.

Gary prav tako sodeluje v Fantovskem vikendu skupaj z Manujem Feildelom (Po svetu z Manujem Feildelom; Moja Francija z Manujem; Fantovski vikend) in Adrianom Richardsonom (Skrivnosti mesa; Fantovski vikend).

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2017
21:30
Gospodarji okusa z Garyjem Mehiganom
Kulinarika, 4. del
Izvirnik: Masters of Taste with Gary

Tokratni gostitelj Gary Mehigan bo raziskoval in se u─Źil o ┼ítevilnih ve┼í─Źinah in sestavinah, ki jih uporabljajo v sodobni indijski kulinariki.

Gary Mehigan ve, kaj je dobra hrana. V Angliji rojeni avstralski kuharski mojster se je svojih ve┼í─Źin u─Źil v The Connaughtu v Londonu in delal v nekaterih najbolj┼íih melbournskih ustanovah, preden je v mestu odprl svojo restavracijo. Je tudi eden izmed sodnikov v resni─Źnostni seriji MasterChef Australia. V tej novi seriji odpotuje v Indijo, da bi pote┼íil navdu┼íenje nad indijsko kulinariko in spotoma pripravil nekaj novih pisanih jedi.

S tem zna─Źilnim, neposrednim in humornim pristopom Gary obi┼í─Źe nekatere najbolj┼íe restavracije v Mumbaju in Delhiju. Med raziskovanjem indijske kulinarike se bo sre─Źal z nekaterimi najbolj priznanimi indijskimi kuharskimi mojstri, med njimi z Atulom Kochharjem, Ranveerjem Brarom in Thomasom Zachariasom, ter z njimi pripravi vrsto slastnih jedi.

V vsaki oddaji se Gary vrne v svojo kuhinjo in si izmisli novo restavracijsko jed, ki si jo lahko gledalci pripravijo tudi doma. Vse jedi navdihnejo ljudje, ki jih je sre─Źal, in kraji, ki jih je obiskal. Nato sledi glavni preizkus. K sebi povabi krajevnega kuharja, slavno osebo ali morda celo bollywoodsko zvezdo, da skupaj u┼żivata v novi kreaciji.

Gary prav tako sodeluje v Fantovskem vikendu skupaj z Manujem Feildelom (Po svetu z Manujem Feildelom; Moja Francija z Manujem; Fantovski vikend) in Adrianom Richardsonom (Skrivnosti mesa; Fantovski vikend).

Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2017
22:00
Ljubezen do hrane
Kulinarika, 1. sezona, 35. del
Izvirnik: For the Love of Food

Ljubezen do hrane z ┼żivahnim gostiteljem Gabrielom Sponzo je oddaja, ki vas bo popeljala na pravi kulinari─Źni izlet.

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s podro─Źja kulinari─Źne umetnosti. S svojim pristopom do razli─Źnih kultur in njihove kuhinje vzbudi ┼żeljo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi. V vsaki epizodi bo Gabriele gledalcem postregel z vsemi podrobnostmi - sol na mizi ali limona v skledi s peter┼íiljem. Celo ko je nepazljiv, je natan─Źen in urejen. Gabrielovi recepti so hitri, preprosti in nedvomno okusni. S kombinacijo tradicionalnih okusov in eksoti─Źnega pridiha uspe┼íno ustvarja ve─Źkulturni ┼íopek razli─Źnih jedi.

Jezik: Tur┼í─Źina
Leto: 2013
22:30
Ljubezen do hrane
Kulinarika, 1. sezona, 36. del
Izvirnik: For the Love of Food

Ljubezen do hrane z ┼żivahnim gostiteljem Gabrielom Sponzo je oddaja, ki vas bo popeljala na pravi kulinari─Źni izlet.

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s podro─Źja kulinari─Źne umetnosti. S svojim pristopom do razli─Źnih kultur in njihove kuhinje vzbudi ┼żeljo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi. V vsaki epizodi bo Gabriele gledalcem postregel z vsemi podrobnostmi - sol na mizi ali limona v skledi s peter┼íiljem. Celo ko je nepazljiv, je natan─Źen in urejen. Gabrielovi recepti so hitri, preprosti in nedvomno okusni. S kombinacijo tradicionalnih okusov in eksoti─Źnega pridiha uspe┼íno ustvarja ve─Źkulturni ┼íopek razli─Źnih jedi.

Jezik: Tur┼í─Źina
Leto: 2013
23:00
Prihranite z Jamiejem
Kulinarika, 2. sezona, 5. del
Izvirnik: Save with Jamie
Re┼żija: Jamie Oliver
Igrajo: Jamie Oliver
Ocena IMDb: 7,4/10

Jamie Oliver se vra─Źa z domiselno serijo o hrani, ki bo vsem v veliko pomo─Ź. Tokrat bo svojim gledalcem pokazal, kako jesti dobro in poceni.

Jamiejev cilj je navdihniti ljudi po vsem svetu, da bomo za tedenski nakup ┼żivil jedli bolje in pla─Źali manj. Predstavil nam bo najnovej┼íe recepte, po katerih ne bomo le pripravili slastnih jedi, temve─Ź bomo veliko prihranili. Dokazal nam bo, da nam ni treba oropati banke, da bi se gostili kot kralji. Trdno verjame, da lahko v ─Źasu zategovanja pasov s preprostimi zvija─Źami zni┼żamo stro┼íke in pove─Źamo zadovoljstvo, saj bomo pripravili hrano, ki nas razveseli na pogled in navdu┼íi z okusom. Tako nam bo torej Jamie zaupal, kako var─Źujemo pri hrani, vendar ne na ra─Źun okusa... Kot pravi Jamie: "Zakaj ne bi jedli bolje in ceneje?" Nakupujmo pametno, kuhajmo preudarno, porabimo manj.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2014