TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 02.10.2016
01:30
Jim
Komedija
Izvirnik: Just Jim
Režija: Craig Roberts
Igrajo: Craig Roberts, Emile Hirsch, Richard Harrington, Trystan Gravelle, Mark Lewis Jones, Sai Bennett
Ocena IMDb: 6/10

Jim je osamljen fant iz valižanskega mesteca, ki mu nihče ne posveča pozornosti. Vse to se spremeni, ko se v sosednjo hišo priseli frajerski Američan.

Življenje osamljenega 17-letnika Jima v valižanskem mestecu ni preveč rožnato. Njegov najboljši prijatelj Michael se zadnje čase raje druži s frajerji in Jimov edini tovariš je njegov pes. Mladenič je ujet v zakotnem kraju, kjer mu nihče ne posveča pozornosti in se nikoli nič razburljivega ne dogaja – dokler se prav v sosednjo hišo ne vseli skrivnostni Američan. Dean je starejši od njega, je čeden in odločen ter v Jimovih očeh največji frajer, kar jih je kdaj srečal. Nerodni in sramežljivi Jim ne more verjeti, kakšna sreča ga je doletela: Dean mu ponudi svoje prijateljstvo ter pomaga pri osvajanju dekleta njegovih sanj in kmalu je Jim najbolj priljubljen fant na šoli. Vendar se izkaže, da ima Dean tudi neko temačno skrivnost in Jim je primoran razmisliti, ali je njegov novi družbeni status zares vreden tega.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
02:55
Endorfin
Drama
Izvirnik: Endorphine
Režija: André Turpin
Igrajo: Sophie Nélisse, Mylène MacKay, Lise Roy, Guy Thauvette, Monia Chokri, Stéphane Crête
Ocena IMDb: 6,6/10

Zgodba s časovnimi preskoki se vrti okrog surovega umora in življenja, ki ga je zaznamoval.

Ker je bila priča surovemu umoru svoje matere, je dvanajstletna Simone boleče odrezana od sveta in lastnih čustev. Osamljena multimedijska umetnica Simone v svojih dvajsetih letih skuša nadzorovati svoje mučne napade panike in obdržati službo v podzemnem parkirišču. Šestdesetletna Simone je priznana fizičarka in predava o pravi naravi časa. Tri življenja Simone se prepletajo z zapletenim vzporednim svetom, kjer se časovne niti križajo in zgodbe ponavljajo ter širijo v nedogled. Kljub časovnim preskokom ostaja film trdno usidran v notranjih življenjih Simone – umetniška študija znanstvenega fenomena, ki pronicljivo raziskuje, kako se ljudje soočajo s čustvenimi pretresi.

Država: Kanada
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
04:20
Črna lista
Kriminalka
Izvirnik: The Front
Režija: Martin Ritt
Igrajo: Woody Allen, Zero Mostel, Herschel Bernardi, Michael Murphy, Andrea Marcovicci, Remak Ramsay
Ocena IMDb: 7,4/10

Eden prvih filmov o Kongresni komisiji za protiameriške dejavnosti in "lovu na komuniste".

"Črna lista" je zabaven film z grenkim priokusom o enem najzloglasnejših obdobij sodobne ameriške zgodovine. Woody Allen igra Howarda Princea, majhnega pobiralca stav in blagajnika, ki je bil sošolec uspešnega televizijskega scenarista Alfreda Millerja. Ko Millerja uvrstijo na črno listo, zaprosi Howarda, najse predstavlja kot pisec in prodaja njegove scenarije televizijskim hišam. Howard kmalu postane glavni scenarist televizijske serije, prodaja scenarije drugih piscev in služi kot še nikoli. Na žalost pa hitro postane tarča preiskave HUAC-a in se je prisiljen odločiti, ali se bo odrekel svojemu novemu življenju ali pa bo sprejel pravo moralno odločitev in za vlado iskal komuniste. Črna lista, ki nas večkrat nasmeje, je zelo oseben film za režiserja Martina Ritta in scenarista Walterja Bernsteina, saj sta bila v 50. letih oba na črni listi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1976
06:00
Pot v vojno
Biografija
Izvirnik: Path To War
Režija: John Frankenheimer
Igrajo: Michael Gambon, Donald Sutherland, Alec Baldwin, Bruce McGill, James Frain, Felicity Huffman
Ocena IMDb: 7,5/10

Lyndon B. Johnson je želel ZDA spremeniti v družbo enakovrednih možnosti. Namesto tega je postal simbol najbolj nesmiselne vojne v ameriški zgodovini.

Leta 1964 je v ameriško Belo hišo prišel predsednik Lyndon B. Johnson, tankovesten in pokončen mož, ki je želel ZDA spremeniti v "sijajno družbo" enakovrednih možnosti. Namesto tega je postal simbol najbolj nadležne in nesmiselne vojne v ameriški zgodovini, ki si je sam nikoli ni želel. Biografska drama spremlja kabinet "najboljših in najbrihtnejših" svetovalcev v administraciji Johnsona – nekaj jih je služilo že njegovemu predhodniku Johnu F. Kennedyju. Ti so prepričali predsednika, naj vlaga sredstva in pošilja mlade ljudi v Vietnam; vendar taisti svetovalci niso odkrili načina, kako končati vojno, po tem ko se je njihova strategija izkazala za zgrešeno. Najbolj ironično je dejstvo, kako so Johnsonove plemenite namene spodkopale odločitve, ki jih v resnici sam ni nikoli podpiral.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
08:40
Izlet
Kratki
Izvirnik: Excursie
Režija: Adrian Sitaru
Igrajo: Eric Aradits, Dan Chisu, Marela Juganaru, Maria Radu, Adrian Titieni
Ocena IMDb: 6,5/10

Po novinarskem poročanju o pristanku Nezemljanov v Romuniji devetletni Eugen ukrade kamero iz trgovine, kjer njegov oče dela kot varnostnik.

Eugen začne z ukradeno kamero na filmski trak beležiti vsakdanje življenje, potem pa skrivnostno izgine. Naposled ga najdejo, vendar njegove posnetke mediji povsem napačno razumejo.

Država: Romunija
Jezik: Romunščina
Leto: 2014
09:00
Stric John
Kriminalka
Izvirnik: Uncle John
Režija: Steven Piet
Igrajo: John Ashton, Alex Moffat, Jenna Lyng, Ronnie Gene Blevins
Ocena IMDb: 6,3/10

Mladi Ben se vrne v miren rojstni kraj. Njegov prijazni stric John, ki ga sokrajani zelo spoštujejo, se tam ravno trudi oprati suma za umor.

John je prijazen in spoštovan starec v majhnem podeželskem mestu. Pravkar je domnevno umoril moža po imenu Dutch. Ta je storil veliko slabega mnogim dobrim ljudem in nihče od sokrajanov noče v umor vpletati Johna – razen Dutchovega nasilnega in zapitega brata Dannyja. Iz Chicaga v svoj rojstni kraj prispe Johnov nečak Ben, medtem ko se njegov stric trudi izogniti sumu in čedalje bolj otipljivim Dannyjevim grožnjam. Mojstrsko prikazana spletka v majhnem mestu prinaša zgodbo o tem, kako lahko potreba po maščevanju enega človeka stane življenja mnogih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
10:55
James White
Drama
Režija: Josh Mond
Igrajo: Christopher Abbott, Cynthia Nixon, Scott Mescudi, Ron Livingston, Makenzie Leigh, David Call
Ocena IMDb: 7,1/10

Mladi newyorški uživač James White je razklan med nego svoje na smrt bolne matere ter svoje samouničevalne navade.

James White (Christopher Abbott) je težaven mladostnik, ki se trudi držati korak s hitrim, nevrotičnim življenjem v velemestu. Vdaja se samouničevalnim razvadam, hedonizmu, alkoholu in mamilom, medtem ko se njegova mati (Cynthia Nixon) bori s hudo boleznijo. James je prisiljen prevzeti vajeti lastnega življenja. Ko se materino stanje poslabša, se poveča že tako neznosni pritisk nanj. Mladenič mora poiskati nove moči v sebi, sicer bi se lahko čustveno zlomil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
12:20
Kako sem izgubila nedolžnost
Drama
Izvirnik: The Diary Of A Teenage Girl
Režija: Marielle Heller
Igrajo: Bel Powley, Willie, Kristen Wiig, Abby Wait, Alexander Skarsgård, Miranda Bailey
Ocena IMDb: 6,9/10

Zgodaj zrela najstnica, ki v 70. letih živi v San Franciscu, skuša doumeti skrivnostno razmerje ter zvezo med spolnostjo in ljubeznijo.

Zgodba o odraščanju in zorenju se leta 1976 odvija v San Franciscu, v času pojemajočega hipijevskega gibanja in nastajanja pankovsko-rokovske kulture. Tako kot večina najstnic tudi Minnie Goetze (Bel Powley) hrepeni po ljubezni, sprejemanju in občutku o svojem namenu v svetu. Minnie se spusti v zapleteno romantično zvezo z ljubimcem svoje matere (Kristen Wiig), boemskim in nepopisno čednim Monroejem (Alexander Skarsgård). V resnici bi rada doumela skrivnostno razmerje ter zvezo med spolnostjo in ljubeznijo. Kar sledi, je pronicljiva, duhovita in provokativna zgodba o spolnem in umetniškem prebujanju nekega dekleta brez vsakršnih predsodkov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
14:00
Dekle v Avstraliji
Komedija
Izvirnik: A Girl in Australia
Režija: Luigi Zampa
Igrajo: Alberto Sordi, Claudia Cardinale, Riccardo Garrone, Corrado Olmi, Tano Cimarosa, Angelo Infanti
Ocena IMDb: 6,9/10

Mlado dekle s podeželja postane nevesta po naročilu in se preseli v Avstralijo, kjer naj bi se poročila z italijanskim izseljencem.

Amedio (Alberto Sordi) je vzdrževalec telefonskih linij v zakotnih prostranstvih Avstralije. Za osamljenega italijanskega priseljenca je celotna Avstralija odmaknjena in nedostopna. Rad bi se poročil in soprogo sklene naročiti kar po pošti iz domovine. Njegova izbranka je Carmela (Claudia Cardinale), dekle s podeželja, ki hitro zgrabi priložnost za beg od revščine in prostitucije – celo vaški duhovnik ji predlaga, naj postane nevesta po naročilu. Le da na sliki, ki jo je iz Avstralije poslal Amedio, ni on sam, temveč njegov čedni prijatelj Giuseppe (Riccardo Garrone). Fotografija postavnega lepotca osvoji Carmelo, vendar se po snidenju z morebitnim soprogom kmalu razkrinka njegova potegavščina. Carmela se noče poročiti z Amediom, temveč z Giuseppejem. Kako jo bo obupani Amedio prepričal, da bo vendarle postala njegova žena?

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 1971
15:50
Pot v vojno
Biografija
Izvirnik: Path To War
Režija: John Frankenheimer
Igrajo: Michael Gambon, Donald Sutherland, Alec Baldwin, Bruce McGill, James Frain, Felicity Huffman
Ocena IMDb: 7,5/10

Lyndon B. Johnson je želel ZDA spremeniti v družbo enakovrednih možnosti. Namesto tega je postal simbol najbolj nesmiselne vojne v ameriški zgodovini.

Leta 1964 je v ameriško Belo hišo prišel predsednik Lyndon B. Johnson, tankovesten in pokončen mož, ki je želel ZDA spremeniti v "sijajno družbo" enakovrednih možnosti. Namesto tega je postal simbol najbolj nadležne in nesmiselne vojne v ameriški zgodovini, ki si je sam nikoli ni želel. Biografska drama spremlja kabinet "najboljših in najbrihtnejših" svetovalcev v administraciji Johnsona – nekaj jih je služilo že njegovemu predhodniku Johnu F. Kennedyju. Ti so prepričali predsednika, naj vlaga sredstva in pošilja mlade ljudi v Vietnam; vendar taisti svetovalci niso odkrili načina, kako končati vojno, po tem ko se je njihova strategija izkazala za zgrešeno. Najbolj ironično je dejstvo, kako so Johnsonove plemenite namene spodkopale odločitve, ki jih v resnici sam ni nikoli podpiral.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
18:35
Stric John
Kriminalka
Izvirnik: Uncle John
Režija: Steven Piet
Igrajo: John Ashton, Alex Moffat, Jenna Lyng, Ronnie Gene Blevins
Ocena IMDb: 6,3/10

Mladi Ben se vrne v miren rojstni kraj. Njegov prijazni stric John, ki ga sokrajani zelo spoštujejo, se tam ravno trudi oprati suma za umor.

John je prijazen in spoštovan starec v majhnem podeželskem mestu. Pravkar je domnevno umoril moža po imenu Dutch. Ta je storil veliko slabega mnogim dobrim ljudem in nihče od sokrajanov noče v umor vpletati Johna – razen Dutchovega nasilnega in zapitega brata Dannyja. Iz Chicaga v svoj rojstni kraj prispe Johnov nečak Ben, medtem ko se njegov stric trudi izogniti sumu in čedalje bolj otipljivim Dannyjevim grožnjam. Mojstrsko prikazana spletka v majhnem mestu prinaša zgodbo o tem, kako lahko potreba po maščevanju enega človeka stane življenja mnogih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:30
Speči velikan
Drama
Izvirnik: Sleeping Giant
Režija: Andrew Cividino
Igrajo: Jackson Martin, Reece Moffett, Nick Serino, Erika Brodzky, Katelyn McKerracher, David Disher
Ocena IMDb: 6,7/10

Adam preživlja počitnice s prijateljema Rileyem in Natom. Njihovo prijateljstvo pa se znajde na preizkušnji, ko tekmujejo za naklonjenost dekleta.

Mladi Adam preživlja poletne počitnice skupaj s starši ob jezeru Superior v Ontariu. Dolgočasne vsakodnevne rutine je konec, ko spozna domačina Rileyja in Nata, samozavestna bratranca, ki se predajata najstniški objestnosti in lahkomiselnim skokom s pečin. Hitro postane jasno, da bo prijateljstvo med njimi zdržalo le zaradi svojevrstnih počitniških okoliščin: Adam prihaja iz zgornjega srednjega družbenega sloja ljudi z mnogimi privilegiji, Nate in Riley pa sta otroka revnejših, delavskih družin. Poletje se nadaljuje, napetosti med trojico fantov pa se stopnjujejo v tekmovanje za naklonjenost novega dekleta v mestu, dokler nasprotja med njimi ne dosežejo tragičnega vrelišča.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
22:00
Zakon trga
Drama
Izvirnik: The Measure Of A Man
Režija: Stéphane Brizé
Igrajo: Vincent Lindon, Karine de Mirbeck, Matthieu Schaller, Yves Ory, Xavier Mathieu, Paul Portoleau
Ocena IMDb: 6,8/10

Thierry dobi službo varnostnika v trgovini, a se kmalu sooči z moralno dilemo. Koliko je pripravljen prenesti, da bi obdržal službo?

Potem ko je pri petdesetih letih postal odvečna delovna sila v tovarni, Thierry ne more najti druge službe. Skoraj dve leti se trudi najti primerno delo in v tem času s skromno socialno podporo komaj preživlja sebe in svojo družino. Končno se mu nasmehne sreča in kot varnostnika ga najamejo v neki trgovini. A služba ni lahka: ne le, da mora oprezati za morebitnimi tatovi in poskrbeti, da so ustrezno obravnavani, temveč delodajalci od njega pričakujejo tudi to, da vohuni za sodelavci. Thierry se kmalu znajde v precepu med nujo po zaslužku in osebnim smislom pravičnosti; koliko je še pripravljen prenesti, da bi obdržal službo?

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
23:30
Božična grozljivka
Grozljivka
Izvirnik: A Christmas Horror Story
Režija: Grant Harvey
Igrajo: William Shatner, George Buza, Rob Archer, Zoé De Grand Maison, Alex Ozerov, Shannon Kook
Ocena IMDb: 5,6/10

Božič naj bi bil čas veselja, miru in dobrih namenov. A za prebivalce mesteca Bailey Downs so prazniki vse prej kot veseli.

Natanko pred enim letom, za Božič, sta dva najstnika v šolski kleti v mestecu Bailey Downs dočakala krut konec in zdaj so zlobne sile očitno spet na delu. Trije radovedneži preiskujejo kraj, kjer se je tedaj zgodil krvavi pokol in zlohotni duh je odločen, da bodo tam ostali za vselej. Eden od prvih policistov, ki pridejo na kraj zločina, je deležen dodatnih družinskih zapletov, potem ko njegov sin nenadoma prikaže grozljivo in nasilno vedenje. Medtem ko si neka druga družina iz mesta prizadeva za spravo z odtujeno teto, bodo morali kmalu bežati pred demonskim Parkljem, ki je nasprotje dobronamernega Božička. Celo ta ni povsem imun na grozljivo dogajanje, saj se bo moral braniti pred hordami škratjih zombijev. Tokratnih praznikov nihče ne bo tako kmalu pozabil.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015