TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 06.10.2016
00:25
Pokvarjeni Božiček
Komedija
Izvirnik: Bad Santa
Režija: Terry Zwigoff
Igrajo: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Lauren Graham, Lauren Tom, Bernie Mac
Ocena IMDb: 7,3/10

Nesrečni obsojenec in njegov pritlikavi pajdaš ropata trgovska središča, zakrinkana v Božička ter škrata.

Willie v resnici ne prenese otrok in svoje napake iz preteklosti blaži z alkoholom, medtem ko se večinoma trudi, da ga delodajalci ne bi spregledali ter odpustili. Njuni skrbno pripravljeni načrti trčijo ob oviro, ko Willie spozna težavnega, vase zaprtega osemletnika, ki ga ima za resničnega Božička. Nerodni debelušni deček, ki je v šoli pogosto tarča nasilja s strani vrstnikov, v osamljenem pokvarjencu vzbudi nekakšna očetovska čustva. Willie mu skuša pomagati in svetovati, medtem pa se med njima razvije svojevrstno prijateljstvo, ki bo okorelemu zločincu naposled razkrilo bistvo božičnega duha.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
01:55
Apokalipsa jakuze
Akcija
Izvirnik: Yakuza Apocalypse (Aka. Gokudou daisensou)
Režija: Takashi Miike
Igrajo: Yayan Ruhian, Rirî Furankî, Hayato Ichihara, Denden, Tetsu Watanabe, Mio Yûki
Ocena IMDb: 5,6/10

V surovem zločinskem svetu jakuz je šef Kamiura največja legenda. Domnevno je nepremagljiv in govori se, da je celo vampir.

Kamiura ni ravno običajen šef zločinske združbe jakuz: je prijazen možak, naklonjen prebivalcem svoje skupnosti, ki velikodušno podaljšuje rok za odplačilo dolgov majhnim poslovnežem, da bi tako odvrnil velike korporacije. A ko v mesto prispe vročekrvni revolveraš v španski opravi iz 17. stoletja, se razkrije, da je Kamiura v resnici vampir. Njegov mladi varovanec Kagayama je navdušen nad sposobnostmi svojega mentorja in na ulice se poda v spremstvu nove tolpe običajnih prebivalcev, opremljenih z ostrimi podočniki ter pripravljenih braniti svoje ozemlje.

Razvpiti japonski scenarist in režiser Takashi Miike ("13 Assasins") se k svojim koreninam filmskega ekstremizma vrača z bizarnim celovečercem, polnim vampirjev, japonskih mafijcev, vulkanov, pošasti, borilnih veščin in čudaškega kroga pripadnikov jakuz.

Država: Francija
Jezik: Japonščina
Leto: 2015
03:50
Joejeva palača
Drama
Izvirnik: Joe's Palace
Režija: Stephen Poliakoff
Igrajo: Michael Gambon, Danny Lee Wynter, Rupert Penry-Jones, Kelly Reilly, Rebecca Hall, Clive Russell
Ocena IMDb: 7,1/10

Film se vrti okrog Elliota, bogatega in ekscentričnega Londončana ter Joeja, sina oskrbnika Elliotove graščine.

Joejeva palača raziskuje odnos med dvema osrednjima likoma, Elliotom Grahamom, osamljenim milijarderjem, in Joejem, najstniškim sinom čistilca, ki skrbi za Elliotovo ogromno prazno graščino. Elliot živi v bližini, saj v luksuzni hiši, ki jo je podedoval, zaradi odmevov iz preteklosti ne more živeti. Hiša, v kateri so se nekoč odvijale razkošne zabave in srečanja, je postala poneumljajoča zapuščina, ki Elliota preganja s skrivnostmi in neodgovorjenimi vprašanji. Joe, deloma sel, deloma varovanec, je povezava med Elliotom in zunanjim svetom, njuna zgodba in zgodbe obiskovalcev prazne stavbe pa švigajo mimo in se razlegajo naokrog.

Richard, ambiciozni minister, ima v Elliotovi prazni graščini prepovedano razmerje s Charlotte. Za ljubimca je graščina luksuzno pribežališče, a sčasoma, ko se njuno razmerje razkrije, postaja podobna zaporu. Joe, Elliot in Tina, mlada ženska, s katero se spoprijateljita v lokalni delikatesi, združijo moči in odkrijejo temno skrivnost iz osrčja Elliotove preteklosti.

V sodobnem filmu o spominih in skrivnostih iz preteklega življenja se v očiščevalnem vrhuncu končno razkrijejo očetovi grehi. Joejeva palača se konča, ko se Elliot končno čuti zmožnega živeti naprej, poln optimizna in upanja.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
05:45
Najboljše iz obeh svetov
Kratki
Izvirnik: Best of Both Worlds
Režija: Michael Dunker
Igrajo: Kevin Anthony Brooks, Heidi Heaslet, Steven Sims, Alex Ruiz, Emily Button, Lauren Ford
Ocena IMDb: 7,1/10

Charlie, ki si najbolj od vsega želi normalnega dekleta, spozna čedno Michelle.

Sprašuje se, ali bo zmogel sprejeti "najboljše iz obeh svetov", ko mu izbranka pove, da se podnevi pravzaprav preobrazi v fanta po imenu Michael.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
06:00
Zaupaj mi
Komedija
Izvirnik: Trust Me
Režija: Clark Gregg
Igrajo: Clark Gregg, Felicity Huffman, Allison Janney, William H. Macy, Niecy Nash, Amanda Peet
Ocena IMDb: 6,2/10

Da bi pridobil hollywoodsko starleto, mora neuspešni filmski agent prepričati njenega težavnega očeta in premagati dolgoletnega tekmeca.

Howard Holloway je neuspešni filmski agent za otroške vloge in tudi sam nekdanji mladinski igralec ter eden zadnjih poštenih fantov v Hollywoodu. Potem ko odkrije neverjetno nadarjeno 13-letno starleto Lydio, se mu obeta življenjski posel, ki bi mu lahko zagotovil vnovično slavo. S pomočjo čedne sosede Marcy se mora ukvarjati s težavnim in pretirano zaščitniškim dekletovim očetom, se izogibati spletkarski producentki Agnes in pretentati dolgoletnega tekmeca Alda. Ko je že tik pred pragom hollywoodskih sanj, ki so se mu tako dolgo izmikale, začenja slutiti, da nedolžna mlada igralka morda ni tisto, kar se zdi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
07:30
Največji dvoboj Mohameda Alija
Drama
Izvirnik: Muhammad Ali's Greatest Fight
Režija: Stephen Frears
Igrajo: Christopher Plummer, Frank Langella, Ed Begley Jr, Peter Gerety, Barry Levinson, John Bedford Lloyd
Ocena IMDb: 6,8/10

Ko so Mohameda Alija na višku kariere vpoklicali v vietnamsko vojno, je njegov ugovor vesti iz verskih razlogov sprožil dolgotrajno pravno bitko.

V ringu je bil eden največjih vseh časov, a največji izziv Mohameda Alija ni vključeval boksarskih rokavic – odvil se je na vrhovnem sodišču ZDA, kjer je devet vrhovnih sodnikov presojalo o upravičenosti njegove zavrnitve vpoklica zaradi ugovora vesti iz verskih razlogov. Drama slavnega Stephena Frearsa pokuka v zakulisje teh sodnih procesov, kjer se vrhovni sodniki (predsednik sodnega senata Warren Burger, Hugo Black, William O. Douglas, John Harlan II., William Brennan, ml., Potter Stewart, Byron "Whizzer" White, Thurgood Marshall ter Harry Blackmun) odločajo o njegovi pritožbi na odločitev nižjega sodišča. Najmanj naklonjena opustitvi sodbe sta bila Harlan in njegov stari prijatelj Burger, potem ko njuni stališči izzove novi uslužbenec Kevin Connoly.

Film raziskuje zapleteno politično ozadje zgodovinskih odločitev v času hitrih družbenih in kulturnih sprememb v ZDA.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
09:10
Gor in dol
Drama
Izvirnik: Hustle & Flow
Režija: Craig Brewer
Igrajo: Terrence Howard, Anthony Anderson, Taryn Manning, Taraji P. Henson, DJ Qualls, Ludacris
Ocena IMDb: 7,4/10

Zvodnik in cestni prevarant DJay odkrije svoj talent za ritme hiphopa in sklene spremeniti svoje življenje.

Zvodnik in prevarant DJay iz Memphisa preživi večino časa v pariranem chevroletu, kjer filozofira o življenju in smislu. Delo zvodnika mu ne gre preveč dobro od rok, a je toliko bolj spreten pri drugih nečednih poslih. Zasluži namreč dovolj, da je s tremi dekleti na poziv na toplem v svojem zavarovanem domu. Vendar DJay preživlja krizo srednjih let: skrivaj goji sanje o tem, da bi postal uveljavljeni raper. Ko od lastnika krajevnega lokala Arnela izve, da po mestu kroži rapovski producentski mogotec Skinny Black, se odloči posneti predstavitveno skladbo in posnetek nekako pretihotapiti do Skinnyja. Pri tem mu pomagajo stari prijatelj iz šole, nadarjeni zvokovni tehnik in ljudje iz njegove soseske v Memphisu. Vsakogar med njimi se dotakne DJayeva velika želja in v njegovem zgledu spoznajo, da mora vsakdo imeti kakšne sanje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
11:05
Ko smo sanjali
Drama
Izvirnik: As We Were Dreaming (Aka. Als wir träumten)
Režija: Andreas Dresen
Igrajo: Merlin Rose, Julius Nitschkoff, Joel Basman, Marcel Heuperman, Frederic Haselon, Ruby O. Fee
Ocena IMDb: 6,3/10

Predmestje Leipziga kmalu po razpadu Vzhodne Nemčije. Pet prijateljev odrašča sredi vrelišča na novo združene države.

Daniel, Mark, Rico, Pitbull in Paul je skupina petih prijateljev, ki odrašča v zgodnjih devetdesetih letih med razpadom Vzhodne Nemčije. Prva leta na novo združene nemške države so prinesla izzive in priložnosti, ko se je vse zdelo mogoče. Od fantovskih let do uporniškega najstniškega obdobja je bilo predmestje Leipziga ves njihov svet. Daniel je bil zaljubljen, Rico je bil najboljši boksar, Starlet pa najčednejše dekle, kar so jih poznali. Prijatelji se zabavajo, udeležujejo demonstracij ter bežijo pred neonacisti, starši in lastno prihodnostjo. Odraščajo in zorijo v času zmede, negotovosti in anarhije, ko jim grozijo dotlej neznane stvari: nasilne tolpe, mamila, izsiljevanje in razočaranje.

Država: Francija
Jezik: Nemščina
Leto: 2015
13:05
James White
Drama
Režija: Josh Mond
Igrajo: Christopher Abbott, Cynthia Nixon, Scott Mescudi, Ron Livingston, Makenzie Leigh, David Call
Ocena IMDb: 7,1/10

Mladi newyorški uživač James White je razklan med nego svoje na smrt bolne matere ter svoje samouničevalne navade.

James White (Christopher Abbott) je težaven mladostnik, ki se trudi držati korak s hitrim, nevrotičnim življenjem v velemestu. Vdaja se samouničevalnim razvadam, hedonizmu, alkoholu in mamilom, medtem ko se njegova mati (Cynthia Nixon) bori s hudo boleznijo. James je prisiljen prevzeti vajeti lastnega življenja. Ko se materino stanje poslabša, se poveča že tako neznosni pritisk nanj. Mladenič mora poiskati nove moči v sebi, sicer bi se lahko čustveno zlomil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
14:35
Hladni vrh
Drama
Izvirnik: Cold Mountain
Režija: Anthony Minghella
Igrajo: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger, Eileen Atkins, Brendan Gleeson, Philip Seymour Hoffman
Ocena IMDb: 7,2/10

V zadnjih dneh ameriške državljanske vojne se ranjen vojak odpravi na nevarno poto domov na Hladni vrh v Severni Karolini, kjer ga čaka zaročenka.

Zanosna zgodba priznanega režiserja Anthonyja Minghelle, posneta po romanu pisca Charlesa Frazierja, se odvija v zadnjih dneh ameriške državljanske vojne. Inman (Jude Law) je mlad vojak, ki se poškodovan trudi vrniti domov v Hladni vrh v Severni Karolini, kjer ga čaka njegova ljubljena Ada (Nicole Kidman). Medtem ko je bil Inman zdoma, se je Ada spoprijateljila z Ruby (Renée Zellweger) in ta ji je pomagala vzdrževati kmetijo pokojnega očeta. Pot domov pelje Inmana skozi razpadajočo konfederacijo in tam srečuje ljudi z vseh ravni družbene lestvice; nekateri mu pomagajo, drugi pa skušajo ovirati njegovo nalogo.

Film Hladni vrh je bil nominiran za sedem oskarjev. Z zlatim kipcem je bila nagrajena Renee Zellweger. Jude Law si je prislužil nominacijo, poleg njiju pa v filmu igra še Nicole Kidman.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
17:05
Največji dvoboj Mohameda Alija
Drama
Izvirnik: Muhammad Ali's Greatest Fight
Režija: Stephen Frears
Igrajo: Christopher Plummer, Frank Langella, Ed Begley Jr, Peter Gerety, Barry Levinson, John Bedford Lloyd
Ocena IMDb: 6,8/10

Ko so Mohameda Alija na višku kariere vpoklicali v vietnamsko vojno, je njegov ugovor vesti iz verskih razlogov sprožil dolgotrajno pravno bitko.

V ringu je bil eden največjih vseh časov, a največji izziv Mohameda Alija ni vključeval boksarskih rokavic – odvil se je na vrhovnem sodišču ZDA, kjer je devet vrhovnih sodnikov presojalo o upravičenosti njegove zavrnitve vpoklica zaradi ugovora vesti iz verskih razlogov. Drama slavnega Stephena Frearsa pokuka v zakulisje teh sodnih procesov, kjer se vrhovni sodniki (predsednik sodnega senata Warren Burger, Hugo Black, William O. Douglas, John Harlan II., William Brennan, ml., Potter Stewart, Byron "Whizzer" White, Thurgood Marshall ter Harry Blackmun) odločajo o njegovi pritožbi na odločitev nižjega sodišča. Najmanj naklonjena opustitvi sodbe sta bila Harlan in njegov stari prijatelj Burger, potem ko njuni stališči izzove novi uslužbenec Kevin Connoly.

Film raziskuje zapleteno politično ozadje zgodovinskih odločitev v času hitrih družbenih in kulturnih sprememb v ZDA.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
18:40
Preprosta zgodba
Drama
Izvirnik: A Simple Story (Aka. Une histoire simple)
Režija: Claude Sautet
Igrajo: Romy Schneider, Bruno Cremer, Claude Brasseur, Roger Pigaut, Arlette Bonnard, Francine Bergé
Ocena IMDb: 6,9/10

Preprosta zgodba o preprostih ljudeh, njihovem vsakdanjem življenju in prijateljih, ki imajo enake težave.

Drama, ki je bila leta 1980 nominirana za oskarja za najboljši tujejezični film, prinaša čudovito karakterno študijo običajnih ljudi. Romy Schneider je Marie, ločena 38-letna industrijska oblikovalka, ki pove svojemu muhastemu in zapitemu ljubimcu (Claude Brasseur), da je splavila njunega nerojenega otroka in da ga namerava zapustiti. Kmalu potem naleti na nekdanjega soproga Georgesa (Bruno Cremer) in se spet znajde z njim, ne glede na to, da je zdaj tudi sam v novi ljubezenski zvezi.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1978
20:30
Treme: Parada
Drama, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Treme: Do You Know What It Means
Režija: Eric Overmyer
Igrajo: Khandi Alexander, Rob Brown, Kim Dickens, Michiel Huisman, Melissa Leo , Lucia Micarelli
Ocena IMDb: 8,2/10

Potrt, a ne uničen pozavnist Antoine Batiste nastopa na prvi paradi godbe na pihala po tem, ko je po New Orleansu pustošil orkan Katrina. Na prireditvi se iz oči v oči sreča s svojo bivšo, LaDonno, ki takrat, ko ni v Baton Rougu z možem in otroki, vodi bar. Po paradi radijskega didžeja Davisa McAlaryja zanese na njegovo postajo in v trgovino s ploščami, nato pa ga vržejo iz restavracije njegove občasne ljubice Janette Desautel. Medtem se Albert Lambreaux vrne k ruševinam svojega doma in bara, v katerem je delal. Odločen je, da bo prostor spravil v red, kljub temu da njegov sin Delmond, pozavnist, in njegova hči Davina dvomita, da mu bo uspelo. Medtem ko odvetnik "Toni" Bernette poskuša izslediti LaDonninega pogrešanega brata Dayma, se njen prepirljivi mož, profesor angleščine Creighton Bernette, pritožuje nad vsemi, ki so mesto ob reki pustili na cedilu, ko se je začela nevihta.

Prebivalci New Orleansa se poskušajo postaviti na noge po tem, ko je njihovo mesto opustošil orkan Katrina.

David Simon ("Skrivna naveza", "Generation Kill") in Eric Overmyer ("Zakon in red", "New Amsterdam") sta ustvarila serijo, ki je postavljena v New Orleans, v čas obnove po pustošenju orkana Katrina. Osredotoča se na prebivalce, ki se trudijo s pomočjo glasbe in kulturnih tradicij, zaradi katerih so tako oni kot njihovo mesto tako edinstveni, svoje življenje znova postaviti na noge. Naslov Treme se nanaša na eno najstarejših neworleanških sosesk, ki je pomembno središče afroameriške in kreolske kulture, zlasti glasbe. Prva sezona serije se začne tri mesece po orkanu Katrina in doseže svoj vrh v času karnevala. Poleg tega, da odlično ujame duh in bogato dediščino New Orleansa, izvrstno izpostavi vlogo mesta kot povezovalca posameznih osebnih zgodb glasbenikov, učiteljev, restavratorjev, radijskih didžejev in vodij skupnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
21:50
Zarota
Zgodovinski
Izvirnik: Conspiracy
Režija: Frank Pierson
Igrajo: Kenneth Branagh, Stanley Tucci, Clare Bullus, Colin Firth, David Threlfall, Barnaby Kay
Ocena IMDb: 7,8/10

Zgodovinska drama prikazuje zloglasni sestanek Hitlerjevih najtesnejših sodelavcev leta 1942, na katerem so vse evropske Jude obsodili na smrt.

Po vstopu Američanov v 2. svetovno vojno in vse večjih problemov na ruski fronti je začel, do takrat brezhibni nemški vojaški stroj, pešati. Medtem ko se je Hitlerjev pohod na Moskvo soočal z velikimi težavami, je doma postajal vse bolj aktualen judovski problem. Petnajst Hitlerjevih najbližjih sodelavcev se je zbralo na posebnem, tajnem sestanku v luksuznem dvorcu Wannsee v Berlinu, da bi rešili judovsko vprašanje. To so bili najvišji vojaški oficirji in SS-ovci, priznani ekonomisti in odvetniki, ki so pod vodstvom SS-ovskega generala Reinharda Heydricha razpravljali o najnovejšem ukazu velikega vodje in o tem, na kakšen način ga bodo izpeljali. To je bil tajni sestanek, o katerem ne bi smelo biti nobenega zapisa, toda ravno prepis, ki je preživel do danes, je služil kot temelj za snemanje filma o največjem zločinu prejšnjega stoletja. Dve uri po začetku sestanka je petnajsterica našla "končno rešitev" in na smrt obsodila vse Jude na območju stare celine, kar je pripeljalo do krvavega holokavsta, med katerim je umrlo kar šest milijonov ljudi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
23:25
Speči velikan
Drama
Izvirnik: Sleeping Giant
Režija: Andrew Cividino
Igrajo: Jackson Martin, Reece Moffett, Nick Serino, Erika Brodzky, Katelyn McKerracher, David Disher
Ocena IMDb: 6,7/10

Adam preživlja počitnice s prijateljema Rileyem in Natom. Njihovo prijateljstvo pa se znajde na preizkušnji, ko tekmujejo za naklonjenost dekleta.

Mladi Adam preživlja poletne počitnice skupaj s starši ob jezeru Superior v Ontariu. Dolgočasne vsakodnevne rutine je konec, ko spozna domačina Rileyja in Nata, samozavestna bratranca, ki se predajata najstniški objestnosti in lahkomiselnim skokom s pečin. Hitro postane jasno, da bo prijateljstvo med njimi zdržalo le zaradi svojevrstnih počitniških okoliščin: Adam prihaja iz zgornjega srednjega družbenega sloja ljudi z mnogimi privilegiji, Nate in Riley pa sta otroka revnejših, delavskih družin. Poletje se nadaljuje, napetosti med trojico fantov pa se stopnjujejo v tekmovanje za naklonjenost novega dekleta v mestu, dokler nasprotja med njimi ne dosežejo tragičnega vrelišča.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015