TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 07.10.2019
01:45
Slamnati psi
Triler
Izvirnik: Straw Dogs
Režija: Rod Lurie
Igrajo: James Marsden, Kate Bosworth, Alexander Skarsgård, James Woods, Dominic Purcell, Rhys Coiro
Ocena IMDb: 5,8/10

Hollywoodski scenarist in njegova žena igralka se vrneta v njen domači kraj na jugu. Tam se vname spor z domačini, ki vodi v nasilno soočenje.

Mlad par (James Marsden in Kate Bosworth) se vrne v njen rodni kraj, zanikrno južnjaško mestece. Izlet na podeželje se spremeni v peklensko grozo, ko temačne skrivnosti in usodne strasti privrejo na dan in se izmaknejo nadzoru. Ujeta v obračunu z izprijenimi domačini pod vodstvom neusmiljenega nasilneža (Alexander Skarsgard) se soočata z neskončno nočjo trpljenja in prelivanja krvi. Če hočeta preživeti, morata postati še bolj divja od svojih krutih napadalcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
03:35
Luther
Kriminalka, 1. sezona, 5. del
Ocena IMDb: 8,5/10

Ko ženo trgovca z umetninami vzamejo za talko oboroženi neznanci, se začne še ena intenzivna preiskava za Luthra. Ugrabitelji zahtevajo plačilo odkupnine v diamantih, zato mora Luther z zavlačevanjem pridobiti nekaj časa in si iz sefa za dokazno gradivo pri policijski enoti izposoditi vrečo nadomestnih diamantov.

Luther in detektiv Reed naj bi aretirala pripadnike tolpe, ki so prišli po dragocene kamne, a ko se začne odvijati zamenjava, Luther posumi, da ga je celo Reed prevaral.

John Luther je nadarjen detektiv za umore iz Londona, čigar briljantni um ga ne more vselej rešiti pred nasilno močjo njegovih strasti.

V napetem, domišljenem in sila kratkočasnem trilerju nastopi Idris Elba v vlogi samosvojega detektiva Johna Lutherja. Kot inšpektor dela pri londonskem oddelku za organizirani kriminal; je zavzet policist, nenavadno iznajdljiv pri iskanju zvez ter vihrav genij. Je tudi očarljiv, obseden s svojim delom in včasih nevaren zaradi svojih strastnih prepričanj.

V kriminalni seriji se Luther srečuje z zaporedjem psiholoških dvobojev med lovcem in njegovim plenom, med plenilcem in njegovo žrtvijo. A ko postanejo stvari zares tvegane in bolj osebne narave, ga Lutherjeva osamljena pot pahne na rob skušnjave.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
04:30
Najemnik
Drama
Izvirnik: The Hireling
Režija: Alan Bridges
Igrajo: Robert Shaw, Sarah Miles, Peter Egan, Caroline Mortimer, Elizabeth Sellars, Ian Hogg
Ocena IMDb: 6,7/10

Aristokratska vdova doživi živčni zlom in pomaga ji njen šofer. Med okrevanjem se zbližata in vzljubita.

Lady Franklin (Sarah Miles) doživi živčni zlom po smrti soproga. Med težavnim okrevanjem in stranskimi učinki zdravil se vdova, ki nima veliko prijateljev, nepričakovano zbliža s svojim novim družinskim šoferjem Ledbetterjem (Robert Shaw). Med uslužbencem in visoko damo se rodi celo ljubezen, ki njej pomaga prebolevati depresijo, Ledbetter pa v lady Franklin najde intimno zaupnico. Ko gospa slednjič ozdravi, v šoferju nenadoma ne prepozna več sebi enakega; zaplete se z mladim politikom (Peter Egan), Ledbetter pa se znajde razpet med poklicno dolžnostjo in romantičnimi vzgibi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
06:00
Potapljanje
Drama
Izvirnik: Diving (Aka. Plonger)
Režija: Mélanie Laurent
Igrajo: Gilles Lellouche, María Valverde, Ibrahim Ahmed, Marie Denarnaud, Noémie Merlant, Albert Delpy
Ocena IMDb: 5,7/10

Nemirna fotografinja zapusti moža in otroka in se odpravi na globokomorsko potapljanje.

Paz in César se ljubita, vendar imata različni smeri v življenju. Paz je španska fotografinja, ki hrepeni po razburljivem življenju in potovanjih; medtem ko se skuša nekdanji vojni poročevalec César – prav nasprotno – umakniti iz kaotičnega sveta. Paz je noseča in nova življenjska stvarnost jo utesnjuje ter skrbi.

Zdi se, da se vsak dan bolj odmika od Césarja in nekoč se morata oče in otrok znajti sama, medtem ko se ona brez pojasnila čez noč odpravi na globokomorsko potapljanje. Zdi se ji, da je odšla zato, da bi se vrnila boljša in bi znala brzdati svoj strah in skrbi. Pustolovščina jo odpelje na obalo arabskega polotoka in tam spozna Marina, ki jo vpelje v svet globokomorskega potapljanja.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2017
07:40
Zlata fanta
Drama
Izvirnik: Sambá
Režija: Israel Cárdenas
Igrajo: Laura Gómez, Algenis Perez Soto, Ettore D'Alessandro, Gerardo Mercedes, Jalsen Santana, Juan Carlos Hazim Sued
Ocena IMDb: 6,7/10

Cisco je 15 let preživel v zaporu v ZDA. Ko se končno vrne v Dominikansko republiko ugotovi, da so ulični boji njegova edina možnost za zaslužek.

Po prestani 15-letni kazni v zaporu v Združenih državah se Francisco "Cisco" Castillo vrne domov v Dominikansko republiko, kjer ugotovi, da življenje ni medtem postalo prav nič lažje. Zaradi statusa nekdanjega obsojenca ne more najti nobene službe, njegova zapita mati pa ima raje svojega mlajšega sina, nadobudnega najstniškega zločinca, ki je prav tako že na dobri poti v ječo ali še kaj hujšega.

Po sili razmer se Cisco spet loti nezakonitih uličnih bojev, da bi zaslužil nekaj denarja; pri tem sklene zavezništvo z Nichijem, propadlim boksarjem, ki ga muči zasvojenost s stavami in igrami na srečo. Da bi izboljšala svoj položaj, mu Nichi ponudi, da bo naravno nadarjenega Cisca uril v boksarskem ringu.

Jezik: Španščina
Leto: 2017
09:05
Žensko ime
Drama
Izvirnik: Nome Di Donna
Režija: Marco Tullio Giordana
Igrajo: Cristiana Capotondi, Valerio Binasco, Stefano Scandaletti, Michela Cescon, Bebo Storti, Adriana Asti
Ocena IMDb: 6,1/10

Nina se preseli v vasico v Lombardiji in se zaposli v prestižnem domu za ostarele. Delavke v domu pa povezuje temačna skrivnost.

Nina (Cristiana Capotondi) se iz Milana preseli v vasico na podeželju Lombardije, kjer je kot negovalka dobila službo v prestižnem domu za ostarele. Znajde se v elegantnem, skoraj onstranskem svetu drugačnih razmerij. Vendar pod površjem idilične skupnosti leži neprijetna, temačna skrivnost. Ko Nina odkrije, za kaj gre, se bo morala soočiti s sodelavkami, med katerimi so Italijanke in priseljenke, da bi se skupaj zoperstavile upravniku klinike Marcu Marii Torri (Valerio Binasco). V razvneti bitka sredi enotne ženske skupnosti bo skušala odločna Nina uveljaviti svoje pravice in ohraniti dostojanstvo.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2018
10:40
Mojster za torte
Komedija
Izvirnik: The Cake General (Aka. Tårtgeneralen)
Režija: Filip Hammar
Igrajo: Mikael Persbrandt, Cynthia Akinyi, Tommy Andersson
Ocena IMDb: 7/10

V po resnični zgodbi posneti komediji sklene Hans Pettersson speči največjo torto vseh časov, da bi svet končno spoznal njegov domači kraj Köping.

Leta 1984 v neki televizijski oddaji izberejo zaspano mestece Köping kot "najbolj dolgočasen kraj na Švedskem". Medtem ko se jim vsa država posmehuje, se v Köpingu ljudje razburjajo.

Še bolj kot vsi njegovi sokrajani je Hans Pettersson odločen, da ne bo prenašal takih žaljivk. Zato skuje poseben načrt, da bi svet končno spoznal njegov domači kraj: v Köpingu bo nastala največja torta, kar so jih kdaj spekli. Tako si bo vnovič pridobil spoštovanje in požel zasluženo slavo.

Država: Švedska
Jezik: Švedščina
Leto: 2018
12:20
Čez mejo s Hendrixom
Komedija
Izvirnik: Smuggling Hendrix
Režija: Marios Piperides
Igrajo: Adam Bousdoukos, Fatih Al, Vicky Papadopoulou, Özgür Karadeniz, Giannis Kokkinos, Valentinos Kokkinos
Ocena IMDb: 6,7/10

Yiannis je glasbenik s Cipra, ki se odpravlja iskat boljše življenje. Načrte mu prekriža njegov pes, ko pobegne čez mejo, ki deli otok na dva dela.

Glasbenik Yiannis namerava zapustiti rodni Ciper in poiskati boljše življenje v tujini. Vendar mu načrte prekriža njegov pes Jimi, ki pobegne ter prečka prepovedano območje Združenih narodov med južnim "grškim" in severnim "turškim" delom države. Izmenjava živali med obema ločenima območjema ni dovoljena, zato se Yiannis nejevoljno pridruži turškemu priseljencu Hasanu in kopici nenavadnih likov, da bi njegovega ljubljenčka pretihotapili nazaj domov. S preprosto zgodbo o človeku, ki je izgubil psa, komična drama režiserja Mariosa Piperidesa duhovito prikazuje zidove, s katerimi se ograjujemo od drugih – tiste namišljene in take resnične. Kar nas ločuje, lahko izgine, če zmoremo prepoznati podobnosti v obličju neznanega.

Država: Ciper
Jezik: Grščina
Leto: 2018
13:55
Sočutje
Komedija
Izvirnik: Pity
Režija: Babis Makridis
Igrajo: Giannis Drakopoulos, Evi Saoulidou, Pavlos Makridis, Costas Xikominos, Makis Papadimitriou, Nota Tserniafski
Ocena IMDb: 6,7/10

Moški srednjih letih postane zasvojen z usmiljenjem, ki mu ga izkazujejo drugi ljudje, medtem ko je njegova žena v komi.

Črna komedija raziskuje naravo žalovanja, žalosti in sočutja. Grški komik Yannis Drakopoulos upodobi pravnika srednjih let, čigar življenje kroji zdravstveno stanje njegove žene, ki je v komi. Ljudje ga nenehno sprašujejo o njenem stanju ter zasipajo z izrazi sočutja in usmiljenja. Ko se soproga nenadoma zbudi iz kome, je vsega tega konec – to pa je za tega neopredeljivega in brezimnega človeka neznosno. Svojo identiteto črpa prav iz nesreče in sočutja; brez slednjega se počuti praznega.

Na zunaj ostane omikan, vljuden mož, vendar z manipulacijo poskrbi, da izrazi naklonjenosti in razumevanja dobijo naravnost patološke razsežnosti. Vsakokrat, ko se komu smili, je to kot dramatična glasba, ki ga pogoltne. S tem občutkom je sčasoma postal zasvojen.

Država: Grčija
Jezik: Grščina
Leto: 2018
15:35
Tuleči mlinar
Drama
Izvirnik: Cornelius, The Howling Miller
Režija: Yann Le Quellec
Igrajo: Bonaventure Gacon, Anaïs Demoustier, Gustave Kervern, Denis Lavant, Christophe Paou, Solange Milhaud
Ocena IMDb: 5,4/10

Čudaški mlinar Cornelius se ustali v vasici sredi ničesar. Sprva je lepo sprejet, vendar ima presenetljivo skrivnost: vsako noč zavija v luno.

Cornelius sklene zgraditi mlin na vrhu hriba nad odmaknjeno vasico. Nikakor ne sluti, da bo njegova navzočnost, tako iskrena in surova, kakorkoli vznemirila naravni red prebivalcev vasi. Cornelius premore nekakšno zemeljsko energijo, ki pa kmalu postane predmet skrbi njegovih sovaščanov. Samo čedna Carmen ga je sposobna sprejeti takega, kakršen je v resnici; tudi ko Cornelius vsako noč zavijajoče laja v luno in prebivalcem krati spanec, obseden s silo, ki je ne more nadzorovati.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2017
17:20
Zlata fanta
Drama
Izvirnik: Sambá
Režija: Israel Cárdenas
Igrajo: Laura Gómez, Algenis Perez Soto, Ettore D'Alessandro, Gerardo Mercedes, Jalsen Santana, Juan Carlos Hazim Sued
Ocena IMDb: 6,7/10

Cisco je 15 let preživel v zaporu v ZDA. Ko se končno vrne v Dominikansko republiko ugotovi, da so ulični boji njegova edina možnost za zaslužek.

Po prestani 15-letni kazni v zaporu v Združenih državah se Francisco "Cisco" Castillo vrne domov v Dominikansko republiko, kjer ugotovi, da življenje ni medtem postalo prav nič lažje. Zaradi statusa nekdanjega obsojenca ne more najti nobene službe, njegova zapita mati pa ima raje svojega mlajšega sina, nadobudnega najstniškega zločinca, ki je prav tako že na dobri poti v ječo ali še kaj hujšega.

Po sili razmer se Cisco spet loti nezakonitih uličnih bojev, da bi zaslužil nekaj denarja; pri tem sklene zavezništvo z Nichijem, propadlim boksarjem, ki ga muči zasvojenost s stavami in igrami na srečo. Da bi izboljšala svoj položaj, mu Nichi ponudi, da bo naravno nadarjenega Cisca uril v boksarskem ringu.

Jezik: Španščina
Leto: 2017
18:50
Ti loviš!
Komedija
Izvirnik: Tag
Režija: Jeff Tomsic
Igrajo: Jeremy Renner, Ed Helms, Jake Johnson, Lil Rel Howery, Jon Hamm, Annabelle Wallis
Ocena IMDb: 6,5/10

Skupina prijateljev in nekdanjih sošolcev vsako leto organizira napeto igro ''ti loviš''. Za zmago so pripravljeni tvegati marsikaj.

Pet nadvse tekmovalnih prijateljev se en mesec v letu že od prvega razreda osnovne šole dalje igra "ti loviš" ter z igro tvega službo in lastne odnose.

Igra tokrat slučajno sovpada s poroko edinega neporaženega igralca, zaradi česar bi lahko končno postal lahka tarča. Vendar ve, da soigralci prihajajo in zato je pripravljen nanje.

Nenavadna komedija je posneta po resnični zgodbi, objavljeni v dnevnem časopisu The Wall Street Journal; kaže nam, kako daleč so pripravljeni iti nekateri, da bi zmagali – v še tako neumni in otročji igri.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
20:30
Črni dež
Akcija
Izvirnik: Black Rain
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Michael Douglas, Andy Garcia, Ken Takakura, Kate Capshaw, Yûsaku Matsuda, Shigeru Kôyama
Ocena IMDb: 6,7/10

Policijska partnerja iz New Yorka aretirata morilca. Pospremila naj bi ga nazaj na Japonsko, vendar jima mladi mafijski šef na letališču pobegne.

Newyorški veteranski detektiv (Michael Douglas), čigar uspešno policijsko preteklost je omadeževal sum kraje zaseženega denarja, v družbi mlajšega službenega partnerja (Andy Garcia) po japonski Osaki išče hladnokrvnega morilca in pripadnika zloglasnih jakuz Sata (Yûsaku Matsuda). Nezaupljive lokalne oblasti Američanoma za spremstvo dodelijo ubogljivega japonskega kolega (Ken Takakura), ki naj bi bolje poznal domače zločinsko podzemlje.

Brezkompromisna ameriška storilnost in vulgarna zahodnjaška objestnost trčita ob kodeks časti, tradicijo lojalnosti in stroga hierarhična pravila združb v deželi vzhajajočega sonca; a ob pomoči tam živeče Američanke (Kate Capshaw), zlasti pa s trmasto odločnostjo in z vprašljivimi metodami, ki v spopadu z japonskim organiziranim kriminalom zahtevajo tudi žrtve, bo slednjič morda zadoščeno pravici.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
22:35
Luther
Kriminalka, 1. sezona, 5. del
Ocena IMDb: 8,5/10

Ko ženo trgovca z umetninami vzamejo za talko oboroženi neznanci, se začne še ena intenzivna preiskava za Luthra. Ugrabitelji zahtevajo plačilo odkupnine v diamantih, zato mora Luther z zavlačevanjem pridobiti nekaj časa in si iz sefa za dokazno gradivo pri policijski enoti izposoditi vrečo nadomestnih diamantov.

Luther in detektiv Reed naj bi aretirala pripadnike tolpe, ki so prišli po dragocene kamne, a ko se začne odvijati zamenjava, Luther posumi, da ga je celo Reed prevaral.

John Luther je nadarjen detektiv za umore iz Londona, čigar briljantni um ga ne more vselej rešiti pred nasilno močjo njegovih strasti.

V napetem, domišljenem in sila kratkočasnem trilerju nastopi Idris Elba v vlogi samosvojega detektiva Johna Lutherja. Kot inšpektor dela pri londonskem oddelku za organizirani kriminal; je zavzet policist, nenavadno iznajdljiv pri iskanju zvez ter vihrav genij. Je tudi očarljiv, obseden s svojim delom in včasih nevaren zaradi svojih strastnih prepričanj.

V kriminalni seriji se Luther srečuje z zaporedjem psiholoških dvobojev med lovcem in njegovim plenom, med plenilcem in njegovo žrtvijo. A ko postanejo stvari zares tvegane in bolj osebne narave, ga Lutherjeva osamljena pot pahne na rob skušnjave.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
23:30
Družabni večer
Akcija
Izvirnik: Game Night
Režija: John Francis Daley
Igrajo: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler, Sharon Horgan, Billy Magnussen, Lamorne Morris
Ocena IMDb: 6,9/10

Ko se družabna igra sprevrže v resnično ugrabitev, morata tekmovalna zakonca Max in Annie s prijatelji rešiti karizmatičnega Brooksa.

Jason Bateman in Rachel McAdams igrata Maxa in Annie, ki za svoje poparčkane prijatelje vsak teden priredita večer z igranjem družabnih igric. Ko organizacijo enega od teh večerov v svoje roke prevzame Maxov karizmatični brat Brooks (Kyle Chandler), vse postane precej bolj napeto, pestro in nepredvidljivo. Gre namreč za igrico z iskanjem morilca v skrivnostnem namišljenem primeru, v katerem mrgoli lažnih nasilnežev in zveznih agentov. Najprej Brooksa nekdo ugrabi. No, saj je tudi to del igre.. ali pa tudi ne. A ko se šest nadvse tekmovalnih igralcev zagrize v reševanje uganke, vsak par odločen, da zmaga, počasi spoznavajo, da niti ta "igra" niti Brooks nista to, kar se zdita. Skozi skrajno kaotično noč se prijatelji vse globlje pogrezajo v godljo, iz katere ne vidijo izhoda, saj jih ob vsakem zapletu pričaka še bolj nepričakovan preobrat. Nobenih pravil ni, nobenih namigov; in nihče ne ve, kdo in kaj vse je v igri. To pomeni, da bo to morda najbolj zabaven večer, kar so jih doživeli – ali pa konec vsakršne igre.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018