TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 13.09.2019
00:35
Še vedno skrivam, da kadim
Drama
Izvirnik: I Still Hide To Smoke
Režija: Rayhana Obermeyer
Igrajo: Hiam Abbass, Fadila Belkebla, Nadia Kaci, Nassima Benchicou, Sarah Layssac, Maymouna
Ocena IMDb: 7,1/10

Francoska drama prinaša surov portret alžirskih žensk in njihovih izkušenj iz časa islamskega režima leta 1995.

Zgodba se odvija v turški kopeli, kjer se srečujejo matere, hčere, ljubice, device, upornice in fanatične vernice. Za varnimi zidovi se ženske vseh starosti ne samo kopajo, temveč predvsem družijo in pogovarjajo.

Samo tam lahko odvržejo vse tančice, pa tudi družbene tabuje in zapovedi, ki jim jih vsiljuje patriarhalna država. Nobena tema ni prepovedana: ljubezen, spolnost, vera in politika so predmet razprav in krešejo se različne ideologije. Sredi tega se v turško kopel zateče nosečnica, ki beži pred bratom, saj ji ta namreč grozi, da jo bo ubil zavoljo omadeževane družinske časti.

Država: Francija
Jezik: Arabščina
Leto: 2016
02:05
Legija
Grozljivka
Izvirnik: Legion
Režija: Scott Charles Stewart
Igrajo: Paul Bettany, Lucas Black, Tyrese Gibson, Adrianne Palicki, Dennis Quaid
Ocena IMDb: 5,2/10

Bog izgubi vero v človeštvo in pošlje na Zemljo legijo angelov, da iztrebijo človeško raso.

Ljudi lahko reši le skupina posebnežev; z nadangelovo pomočjo mora na svet spraviti otroka, ki je njihova zadnja možnost za odrešitev. Na odmaknjenem počivališču za tovornjake bo odločena prihodnost sveta.

Sovražnikove vojske je vse več in skupina neznancev, ki jih je združil in oborožil nadangel Mihael, se nevede znajde v prvi bojni vrsti apokalipse. Njihov cilj: zaščititi natakarico in njenega še nerojenega otroka pred nepopustljivo in krvoločno demonsko legijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
03:45
Ljubeznivost
Drama
Izvirnik: La Tenerezza (Aka. Tenderness)
Režija: Gianni Amelio
Igrajo: Elio Germano, Micaela Ramazzotti, Giovanna Mezzogiorno, Renato Carpentieri, Greta Scacchi, Maria Nazionale
Ocena IMDb: 6,5/10

V sodobnem Neaplju se ostareli vdovec Lorenzo, ki je odtujen od svojih otrok, spoprijatelji z družino iz sosednjega stanovanja.

Ostareli Lorenzo, ki živi v stari stanovanjski stavbi v središču Neaplja, je ravnodušen vdovec, odtujen od svojih otrok. Stvari se spremenijo, ko se v sosednje stanovanje vselita zakonca z otroki. Michela je privlačna in živahna ženska, njen mož Fabio, ladijski inženir iz Trsta, pa nemiren, nestanoviten ter občasno otročji.

Ne mine dolgo, ko začne Lorenzo navezovati prijateljske odnose s prisrčno družino, v kateri najde vse tisto, kar je vselej pogrešal pri svojih otrocih. Vendar usoda prinese strahovito tragedijo, zločin, kakršnega opisujejo najbolj populistični tabloidi. Starec in njegova hči, ki si še vedno trmasto prizadeva za spravo, bosta morala vsaj do neke mere na novo ovrednotiti svoj odnos.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2017
05:40
V Downovem svetu
Kratki
Izvirnik: Downside Up
Režija: Peter Ghesquière
Igrajo: Hélène De Vos, Jan De Vroey, Milo Huyghebaert, Peter Janssens, Paul Mertens, Jelle Palmaerts
Ocena IMDb: 8/10

Kratka drama nam predstavi svet, kjer imajo vsi Downov sindrom. Nekega dne se rodi, deček, ki je drugačen.

Eric se rodi v svet, kjer imajo vsi razen njega Downov sindrom.

Država: Belgija
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
06:00
M
Drama
Režija: Sara Forestier
Igrajo: Sara Forestier, Redouanne Harjane, Jean-Pierre Léaud, Liv Andren, Nicolas Vaude, Djura
Ocena IMDb: 6,4/10

Pronicljiva zgodba o dveh izobčencih na robu družbe, ki se bosta vsem težavam navkljub borila za svojo ljubezen.

Lila in Mo se srečata na avtobusni postaji. Ona ima motnjo govora, on je družaben in vesel. Ona se pripravlja na izpit, on nelegalno tekmuje z avtomobili. Nasprotja se privlačijo in onadva se zaljubita; vendar ima Mo mučno skrivnost.

Za kamero stoji Sara Forestier, dobitnica cezarja za najboljšo žensko vlogo v filmu "Imena ljubezni".

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2017
07:40
Mavrica
Drama
Izvirnik: Reinbou
Režija: Andrés Curbelo
Igrajo: Nashla Bogaert, Héctor Aníbal, David Maler, Katherine Castro, Zacarys Heredia, Erick Vásquez
Ocena IMDb: 7,3/10

Deček Ángel s podeželja Dominikanske republike ne ve nič o očetu, dokler nekega dne ne dobi "čarobne škatle", ki mu počasi razodene zgodbo.

Ángel Maceta je prikupni sedemletnik s podeželja Dominikanske republike, za katerega skrbijo njegova mati in tete, medtem ko se deček navdušeno klati povsod, kamor ga nese domišljija.

Nekoč najde knjigo, ki mu bo razodela skriti zaklad, pa tudi razkrila zgodbo o državljanski vojni leta 1965, ki je razklala Dominikansko republiko. Njegova nedolžna radovednost o očetu, ki ga ni nikoli poznal, prikliče grenko-sladke spomine tudi njegovi materi – dokler zgodba, ki jo pripoveduje Ángelova knjiga, ne pride do konca.

Jezik: Španščina
Leto: 2017
09:20
Zadnji portret
Biografija
Izvirnik: Final Portrait
Režija: Stanley Tucci
Igrajo: Geoffrey Rush, Armie Hammer, Tony Shalhoub, Sylvie Testud, Clémence Poésy, James Faulkner
Ocena IMDb: 6,2/10

Zgodba o nenavadnem prijateljstvu med ameriškim pisateljem Jamesom Lordom in švicarskim umetnikom Albertom Giacomettijem.

Leta 1964 je ameriški pisatelj in ljubitelj umetnosti James Lord v Parizu slikarski model prijatelju, svetovno priznanemu švicarskemu umetniku Albertu Giacomettiju.

Postopek naj bi trajal le nekaj dni, zatrjuje Giacometti. Lord, ki je polaskan in radoveden, sprejme umetnikov predlog. Tako se začne zgodba o nenavadnem prijateljstvu med Lordom in Giacomettijem, kakor ga vidi sam Lord, ki razkriva njegov vpogled v lepoto, frustracijo in zmedo umetniškega ustvarjanja.

Biografska drama prinaša portret genija in prikaz odnosa med povsem različnima človekoma, ki pa ju čedalje bolj povezuje edinstven umetniški pristop.

Film tako prikazuje umetniški postopek, ki je včasih vznemirljiv ali mučen ali ustvarjalno osupljiv, in se sprašuje, ali je umetnikov talent v enaki meri blagoslov kot tudi prekletstvo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
10:50
Zlata fanta
Drama
Izvirnik: Sambá
Režija: Israel Cárdenas
Igrajo: Laura Gómez, Algenis Perez Soto, Ettore D'Alessandro, Gerardo Mercedes, Jalsen Santana, Juan Carlos Hazim Sued
Ocena IMDb: 6,7/10

Cisco je 15 let preživel v zaporu v ZDA. Ko se končno vrne v Dominikansko republiko ugotovi, da so ulični boji njegova edina možnost za zaslužek.

Po prestani 15-letni kazni v zaporu v Združenih državah se Francisco "Cisco" Castillo vrne domov v Dominikansko republiko, kjer ugotovi, da življenje ni medtem postalo prav nič lažje. Zaradi statusa nekdanjega obsojenca ne more najti nobene službe, njegova zapita mati pa ima raje svojega mlajšega sina, nadobudnega najstniškega zločinca, ki je prav tako že na dobri poti v ječo ali še kaj hujšega.

Po sili razmer se Cisco spet loti nezakonitih uličnih bojev, da bi zaslužil nekaj denarja; pri tem sklene zavezništvo z Nichijem, propadlim boksarjem, ki ga muči zasvojenost s stavami in igrami na srečo. Da bi izboljšala svoj položaj, mu Nichi ponudi, da bo naravno nadarjenega Cisca uril v boksarskem ringu.

Jezik: Španščina
Leto: 2017
12:15
Posebno poročilo
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Minority Report
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Tom Cruise, Max von Sydow, Steve Harris, Neal McDonough, Patrick Kilpatrick, Jessica Capshaw
Ocena IMDb: 7,6/10

V prihodnosti lahko policisti preprečijo umor, še preden se zgodi. Njihov vodja John Anderton verjame v sistem, dokler sam ne postane osumnljenec.

V Washingtonu leta 2054 je umor kot oblika najhujšega zločina izkoreninjen. Prihodnost je podoba "popolne" družbe, v kateri krivce aretirajo, še preden zagrešijo zločin. Na posebnem oddelku za pravosodje se v elitni skupini Predzločin zbirajo dokazi za obtožbo – vezani na čas, kraj in druge podrobnosti – kakor jih v sanjah doživljajo Vidci, trojica s telepatskimi sposobnostmi: njihove vizije o umorih niso nikoli napačne.

Predzločin je najbolj napredna oblika boja proti kriminalu in zdi se, da je družba vzpostavila popoln sistem. Nihče se zanj ne trudi bolj vneto in predano kot njegov vodja John Anderton (Tom Cruise). Njegovo osebno življenje je usodno zaznamovala tragična izguba sina, zato je vso svojo energijo vložil v delovanje in izpopolnjevanje sistema, ki lahko prihrani trpljenje, kakršnega je moral preživljati sam.

Šest let po nesrečnem dogodku, ko naj bi se delovanje organizacije razširilo na vso državo, je še bolj prepričan, da Predzločin deluje brez napak. Vsekakor nima vzroka, da bi dvomil o njem dokler sam ne postane osumljenec številka ena.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
14:40
Krvaveča hiša
Grozljivka
Izvirnik: The House That Dripped Blood
Režija: Peter Duffell
Igrajo: John Bryans, John Bennett, John Malcolm, Denholm Elliott, Joanna Dunham, Tom Adams
Ocena IMDb: 6,6/10

Inšpektorja Scotland Yarda, ki išče izginulega filmskega igralca, sledi vodijo v strašljiv dvorec. Razkrijejo se štiri zgodbe o prejšnjih najemnikih.

Britanska klasika prinaša štiri zgodbe, ki se odvijejo v strašljivem dvorcu in jih povezuje policijska preiskava. Med pregledom kartotek krajevni policist (John Bennett) ugotovi, da so vsi nekdanji lastniki hiše strahov umrli na grozljiv način. V prvem delu antologije so obsesije pisca detektivskih zgodb (Denholm Elliott) priložnost za njegovo ženo, da jih uporabi zoper njega.

Druga zgodba spremlja Petra Cushinga kot nesrečno tarčo pozornosti ljubosumnega moža. V tretjem delu postane slavni Christopher Lee žrtev svoje očarljive majhne hčere, ki se igra z lutkami za vudu. V četrtem segmentu igralec v grozljivkah Jon Pertwee vztraja, da morajo biti filmski rekviziti in kostumi čimbolj avtentični. Ko dobi oblačila resničnega vampirja, ima to groteskne in zabavne posledice.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1971
16:25
Mavrica
Drama
Izvirnik: Reinbou
Režija: Andrés Curbelo
Igrajo: Nashla Bogaert, Héctor Aníbal, David Maler, Katherine Castro, Zacarys Heredia, Erick Vásquez
Ocena IMDb: 7,3/10

Deček Ángel s podeželja Dominikanske republike ne ve nič o očetu, dokler nekega dne ne dobi "čarobne škatle", ki mu počasi razodene zgodbo.

Ángel Maceta je prikupni sedemletnik s podeželja Dominikanske republike, za katerega skrbijo njegova mati in tete, medtem ko se deček navdušeno klati povsod, kamor ga nese domišljija.

Nekoč najde knjigo, ki mu bo razodela skriti zaklad, pa tudi razkrila zgodbo o državljanski vojni leta 1965, ki je razklala Dominikansko republiko. Njegova nedolžna radovednost o očetu, ki ga ni nikoli poznal, prikliče grenko-sladke spomine tudi njegovi materi – dokler zgodba, ki jo pripoveduje Ángelova knjiga, ne pride do konca.

Jezik: Španščina
Leto: 2017
18:05
A. I. umetna inteligenca
Znanstvena fantastika
Izvirnik: A.I. Artificial Intelligence
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O'Connor, Sam Robards, Jake Thomas, William Hurt
Ocena IMDb: 7,2/10

Robotski deček po imenu David si želi postati ''resničen'', da bi tako ponovno pridobil naklonjenost človeške matere.

V filmu Stevena Spielberga in pokojnega Stanleyja Kubricka so čustva zadnji, najbolj sporen korak v razvoju robotov. Na robote ljudje gledajo kot na visoko izpopolnjene stroje, ki naj ne bi imeli čustev. Toda družba Cybertronics Manufacturing najde rešitev za številne pare, ki še niso dobili dovoljenja, da bi lahko imeli otroke. Imenuje se David (Haley Joel Osment) in je prvi robot, ki je programiran da ljubi.

Dečka kot poskusni primer sprejmeta k sebi uslužbenec Cybertronicsa Henry Swinton (Sam Robards) in njegova žena Monica (Frances O'Connor), ki se jima je že rodil otrok, a so na smrt bolnega zamrznili, dokler ne najdejo zdravila. Davida sčasoma vzljubita kot lastnega sina, toda vrsta nepričakovanih pripetljajev kljub temu poskrbi, da postane takšno življenje zanj nemogoče.

Njegov edini pravi zaveznik in zaščitnik je njegov robotski medvedek, po naključju pa se spoprijatelji še z Joejem (Jude Law), moškim robotom na poziv. Skupaj odkrivata svet, da bi našla svoje pravo mesto v družbi, ki ju je ustvarila, in ugotavljata, da ljudem ni všeč, če roboti postanejo preveč človeški. David kakor Ostržek išče Modro vilo, edino bitje, ki ga lahko s čarovnijo spremeni v pravega fanta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
20:30
Metalsko potovanje
Komedija
Izvirnik: Heavy Trip (Aka. Hevi Reissu)
Režija: Juuso Laatio
Igrajo: Johannes Holopainen, Samuli Jaskio, Antti Heikkinen, Max Ovaska, Minka Kuustonen, Ville Tiihonen
Ocena IMDb: 7,1/10

Zgodba spremlja neznano finsko težkometalno zasedbo na divjem izletu na priljubljen norveški glasbeni festival.

Petindvajsetletni Turo je obtičal v vasici na severu Finske. Edini svetli preblisk v njegovem življenju je amaterska težkometalna zasedba Impaled Rektum, katere pevec je. S prijatelji že vrsto let igrajo, ne da bi imeli en sam resen glasbeni nastop. Fantje so deležni nepričakovanega obiska iz Norveške: k njim pride vodja pomembnega in priljubljenega glasbenega festivala Northern Damnation. Hipoma pade odločitev: zdaj ali nikoli.

Po bednem nastopu za ogrevanje skupina Impaled Rektum razpade, a se kmalu vnovič sestavi. Ukradejo kombi, truplo in krsto iz krajevnega pokopališča, v lokalni umobolnici poberejo še novega bobnarja ter jo mahnejo na Norveško. Na begu pred finsko policijo se bodo morali soočiti z norveško vojsko in njihovimi razvpitimi enotami Delta Troppen, da bi prvič v življenju zaigrali na pravem nastopu.

Država: Belgija
Jezik: Finščina
Leto: 2018
22:05
Sočutje
Komedija
Izvirnik: Pity
Režija: Babis Makridis
Igrajo: Giannis Drakopoulos, Evi Saoulidou, Pavlos Makridis, Costas Xikominos, Makis Papadimitriou, Nota Tserniafski
Ocena IMDb: 6,7/10

Moški srednjih letih postane zasvojen z usmiljenjem, ki mu ga izkazujejo drugi ljudje, medtem ko je njegova žena v komi.

Črna komedija raziskuje naravo žalovanja, žalosti in sočutja. Grški komik Yannis Drakopoulos upodobi pravnika srednjih let, čigar življenje kroji zdravstveno stanje njegove žene, ki je v komi. Ljudje ga nenehno sprašujejo o njenem stanju ter zasipajo z izrazi sočutja in usmiljenja. Ko se soproga nenadoma zbudi iz kome, je vsega tega konec – to pa je za tega neopredeljivega in brezimnega človeka neznosno. Svojo identiteto črpa prav iz nesreče in sočutja; brez slednjega se počuti praznega.

Na zunaj ostane omikan, vljuden mož, vendar z manipulacijo poskrbi, da izrazi naklonjenosti in razumevanja dobijo naravnost patološke razsežnosti. Vsakokrat, ko se komu smili, je to kot dramatična glasba, ki ga pogoltne. S tem občutkom je sčasoma postal zasvojen.

Država: Grčija
Jezik: Grščina
Leto: 2018
23:45
Metulji
Komedija
Izvirnik: Butterflies
Režija: Tolga Karaçelik
Igrajo: Tolga Tekin, Bartu Küçükçaglayan, Tugce Altug, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola
Ocena IMDb: 7,6/10

Dva brata in sestra, katerih življenjske poti so se ločile, čakajo na pokop očeta v turški vasi. Počasi začnejo spet spoznavati drug drugega.

Brata Cemal in Kenan ter njuna sestra Suzi so odraščali vsak posebej, potem ko so odšli iz turške vasice Hasanlar, kjer so se rodili. Nepričakovano jih pokliče njihov odtujeni oče, ki zahteva, da se takoj vrnejo v domačo vas. Najstarejši Cemal mora zbrati družino ter prepričati brata in sestro, naj se vrneta nazaj v kraje ter k spominom, ki so se jih vse življenje trudili pozabiti.

Medtem ko skušajo vnovič sestaviti že davno razbito družino in se soočiti s skupno preteklostjo, se bodo morali sprijazniti z medsebojnimi posebnostmi in čudaštvi ter se na novo spoznati – ob tem pa jih v rodni vasi čaka najbolj nenavadna stvar od vseh.

Država: Turčija
Jezik: Turščina
Leto: 2018