TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 20.09.2016
01:05
Brez sape
Drama
Izvirnik: Breathless Time (Aka. Tiempo sin aire)
Režija: Andrés Luque
Igrajo: Juana Acosta, Toni Acosta, Kiko Castro, Emilio González, Lucía González, Carmelo Gómez
Ocena IMDb: 6,5/10

Po tem, ko je komaj ušla vojni v Kolumbiji, Maria prispe v Španijo. Odločena je najti vojaka, ki je posilil in umoril njeno hčer.

Maria je bolničarka sredi vojnega opustošenja v Kolumbiji. Njena hči je po surovem posilstvu umrla v rokah treh članov paravojaških enot. V spremstvu najmlajšega sina odpotuje na španske Kanarske otoke, da bi našla enega od nasilnežev in se mu maščevala. S seboj ima fotografijo, ki jo je našla med ruševinami svojega doma: obraz, pripis ter ime Ivan. Življenje šolskega psihologa Gonzala se dramatično spremeni tisti hip, ko spozna Mario. Pridruži se ji pri njenem neomajnem in obsedenem iskanju. Na nekem oddaljenem kotičku otočja Ivan in njegovo dekle Vero ne slutita, da se bosta njuni življenju kmalu za vedno spremenili.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2015
02:55
Ugrabljenka
Akcija
Izvirnik: Vanish
Režija: Bryan Bockbrader
Igrajo: Bryan Bockbrader, Maiara Walsh, Tony Todd, Danny Trejo, Austin Abke, Adam Guthrie
Ocena IMDb: 5,1/10

Hči kriminalnega botra mamilarskega kartela je prisiljena v cestno potovanje, polno umorov in uničenja, ki se odvija v vozilu njenih ugrabiteljev.

Da bi na lahek način prišli do zajetne vsote denarja za odkupnino, trije amaterski nepridipravi ugrabijo mlado Emmo z doma njenega očeta Carlosa Rodrigueza, kriminalnega botra mamilarskega kartela. Prisilijo jo, da se z videokamero posname pri tem, kako moleduje za življenje; a ne vedo, da nista oče in hči prav nič odtujena, temveč imata veliko več skupnega, kot bi šlo sklepati po slovesu zločinskega kolovodje. Morilska kri, zaradi katere je Carlosovo ime strah in trepet kriminalnega podzemlja, teče tudi po Emminih žilah. Medtem ko časa zmanjkuje in nesrečno trojico vse bolj oblegajo policisti, kriminalni šefi ter Carlos osebno, se morajo ugrabitelji domisliti popolnega načrta za izhod iz nevarne situacije, preden bo izbruhnil pravi pekel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
04:15
Neruda
Biografija
Režija: Manuel Basoalto
Igrajo: José Secall, Paulina Harrington, Max Corvalán, Nelson Brodt, Catalina Saavedra, Alejandro Trejo
Ocena IMDb: 5,4/10

Biografska drama v obliki političnega trilerja prinaša veličasten portret Pabla Nerude in njegovega življenja v izgnanstvu.

Leta 1948 je slavni pesnik in diplomat tvegal življenje, ko se je zoperstavil pokvarjenemu predsedniku Čila. Ta mu je odvzel funkcijo v senatu ter ukazal njegovo aretacijo. Neruda se je moral zaradi nenehnih groženj seliti iz kraja v kraj, nazadnje pa je prečkal Ande ter poiskal politično zatočišče v Argentini. Begunska pustolovščina ga je slednjič odpeljala na jug Čila, kjer je živel v svojih najbolj dejavnih letih. Izkušnje iz otroštva, prva ljubezen, vez z očetom, izgubljeni spomin na odsotno mater in starodavni obredi južnega Čila – vse to je našlo prostor v intenzivni Nerudovi poeziji. Skoznjo ter skupaj z nekaterimi epskimi deli kot Canto General spoznavamo različne epizode iz Nerudovega življenja, ki so ga oblikovale v človeka in pesnika. Film prinaša navdihujočo zgodbo o pogumu in strasti do življenja.

Država: Čile
Jezik: Španščina
Leto: 2014
06:00
Bohemski dnevi
Drama
Izvirnik: Igby Goes Down

Uporniški najstnik Igby se zoperstavlja privilegijem svoje premožne družine. Potem ko ga izključijo iz šole, pristane v New Yorku.

Igby Slocumb, uporniški in sarkastični 17-letnik, se vztrajno zoperstavlja privilegijem svoje tradicionalno premožne družine. Njegov oče ima preganjavico, mati je zaposlena predvsem sama s seboj, starejši brat pa je kot kakšen republikanski morski pes. Igby se sprašuje, ali ga v življenju čaka kaj boljšega od tega – in če je tako, bo tisto tudi našel. Potem ko ga vržejo iz še ene srednje šole, ga pošljejo na vojaško akademijo na osovraženem Srednjem zahodu. Z ukradeno materino kreditno kartico jo zato pobriše od doma. Temačno komično potovanje ga pripelje v New York in tam se skrije v počitniškem stanovanju svojega botra. Spozna čudaško druščino neprilagojenih likov, med njimi čedno botrovo dekle in na smrt zdolgočaseno Sookie Sapperstein. Da bi se osvobodil tiranske in disfunkcionalne družine, Igby vijuga med zabavnim in tragičnim v plemenitem poskusu, da ne bi dokončno propadel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
07:35
Ključ, hiša, ogledalo
Drama
Izvirnik: Nogle Hus Spejl (Aka. Key House Mirror)
Režija: Michael Noer
Igrajo: Ghita Nørby, Sven Wollter, Trine Pallesen, Jens Brenaa
Ocena IMDb: 7,1/10

Lily v domu za ostarele po nizu kapi ljubeče neguje svojega Maxa. Zdi se ji, da je ujeta. Nato pa se tja priseli živahni gospod "Pilot".

Lily in Max sta poročena več kot 50 let. Zdaj skupaj živita v domu za ostarele, kjer je Max po nizu možganskih kapi odvisen od nenehne poklicne oskrbe. Lily je dolgo potiskala vstran lastne potrebe in želje, ko je ljubeče negovala moža, zdaj pa vnovič hrepeni po vznemirjenju ter intimnosti. Ko se v ustanovo priseli živahni gospod "Pilot", njegova strast do življenja v trenutku prevzame in očara Lily. Vendar tako njeni svojci kot tudi drugi stanovalci v domu za ostarele niso preveč navdušeni nad njenim novim prijateljstvom. Družina je ne razume in Lily se zdi, da je ujeta v enoličnem življenju z Maxom – zato sklene ubežati rešetkam svoje nevidne ječe in zahtevati svobodo.

Država: Danska
Jezik: Danščina
Leto: 2015
09:10
Onkraj sonca
Drama
Izvirnik: Behind The Sun (Aka. Abril Despedaçado)
Režija: Walter Salles
Igrajo: José Dumont, Rodrigo Santoro, Rita Assemany, Luiz Carlos Vasconcelos, Flavia Marco Antonio, Ravi Ramos Lacerda
Ocena IMDb: 7,7/10

Brazilska drama prinaša zgodbo o ljubezni, zvestobi in življenjskih odločitvah sina, ki naj bi spoštoval častitljivo družinsko tradicijo.

Leta 1910 sta v odmaknjenem podeželskem predelu v brazilski pustinji dve rodbini ujeti v krvavem, več rodov trajajočem sporu. V eni od njih se najstarejši sin – v strahu pred možnostjo smrti in spodbujen s strani mlajšega brata – sprašuje o smislu tega neskončnega in nasilnega maščevalnega kroga. Potem mu pot prekriža čedna mladenka ter razkrije lepote življenja zunaj strogega kodeksa časti njegove kulture. Čudovito prikazana in pomenljiva pripoved je pravcata vizualna mojstrovina, ki bo gledalca odpeljala v drugačen čas in prostor – v deželo onkraj sonca.

Država: Francija
Jezik: Portugalščina
Leto: 2001
10:45
Kloni
Drama
Izvirnik: A Number
Režija: James MacDonald
Igrajo: Rhys Ifans, Tom Wilkinson
Ocena IMDb: 5,8/10

V zapleteni zgodbi o dvojnosti privzgojene in pridobljene identitete moški klonira svojega sina, da bi se odkupil za napake v preteklosti.

Provokativna, presenetljiva in nepozabna drama je nastala po knjižni predlogi avtorice Caryl Churchill, prirejeni po istoimenski gledališki igri. V svetu, kjer je mogoče kloniranje ljudi, se gensko identična moža soočita s svojim očetom med srhljivimi srečanji, ko iščeta razlago za njuno skupno preteklost. V odgovor sta deležna resnice, ki si je nihče od njiju ne želi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
12:05
WUSA
Drama
Izvirnik: Wusa
Režija: Stuart Rosenberg
Igrajo: Paul Newman, Joanne Woodward, Anthony Perkins, Laurence Harvey, Pat Hingle, Don Gordon
Ocena IMDb: 5,5/10

Napovedovalec na desničarski radijski postaji WUSA v New Orleansu širi sovražna sporočila z oblastjo obsedenega lastnika radijske postaje.

Cinični potepuh Rheinhardt (Paul Newman) dobi službo napovedovalca na desničarski radijski postaji WUSA v New Orleansu. Glede sovražnih sporočil in ekstremističnih uredniških načel z oblastjo obsedenega lastnika radijske postaje nima posebnih zadržkov, čeprav se ne strinja z vsem. Njegovo sarkastično in brezosebno držo izzoveta njegova prijateljica Geraldine (Joanne Woodward) ter trpinčeni idealist in sosed Rainey (Anthony Perkins), ki se zaveda zlonamernih in hinavskih namenov ljudi iz zakulisja radijske postaje WUSA. Ko se začnejo stvari izmikati nadzoru, mora tudi cinični Rheinhardt prevzeti stališče in dokazati svojo moralno veljavo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1970
14:00
Pridni punčki
Komedija
Izvirnik: Little Darlings
Režija: Ron Maxwell
Igrajo: Tatum O'Neal, Kristy McNichol, Armand Assante, Matt Dillon, Margaret Blye, Nicolas Coster
Ocena IMDb: 6,4/10

Najstnici iz različnih okolij se spoznata na poletnem taboru. Takoj se zasovražita in iz trme skleneta stavo, katera bo prej izgubila nedolžnost.

Petnajstletnici Ferris in Angel se po naključju spoznata na poletnem taboru, kjer jima dodelijo sosednji ležišči v isti koči. Med njima se vname sovraštvo na prvi pogled, saj si najstnici ne bi mogli biti bolj različni: romantična in omikana Ferris prihaja iz premožne družine in je vajena vsakršnih privilegijev, medtem ko je verižna kadilka Angel odraščala na ulici v revni soseski. Nekaj imata vendarle skupnega: obe sta še nedolžni, edini med svojimi vrstnicami v tisti koči. Pod pritiskom sostanovalcev, še posebej agresivne Cinder, naposled skleneta stavo, katera od njiju bo prej izgubila nedolžnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1980
15:35
Dekle v knjigi
Drama
Izvirnik: The Girl In The Book
Režija: Marya Cohn
Igrajo: Emily VanCamp, Michael Nyqvist, Ana Mulvoy-Ten, Talia Balsam, Ali Ahn, Mason Yam
Ocena IMDb: 6,1/10

Mlada pisateljica doživi spremembo, ko se mora soočiti s preteklostjo. Mučijo jo težavni spomini in sprejeti mora težke odločitve.

Zgodba, ki se dogaja v neusmiljenem poslovnem svetu založništva v New Yorku, spremlja hčer vplivnega knjižnega agenta Alice Harvey (Emily VanCamp). Alice je ujeta v službi uredniške pomočnice, medtem ko se spopada s pisateljsko blokado. Nepričakovano ji naložijo urejanje ponatisa knjižne uspešnice, katere zgodba temelji na nekaterih tragičnih dogodkih iz njene preteklosti. V njenem življenju se spet pojavi avtor knjige (Michael Nyqvist) in skupaj z njim Alicini težavni spomini. Med preskoki iz preteklosti v sedanjost mora Alice zbrati pogum, da se bo soočila z dogodki, ki jih je vsa ta leta prikrivala, in da bo sprejela odločitve, s katerimi bo naposled pregnala notranje demone. S pomočjo prijateljev Alice vendarle najde pozabljeno iskro ustvarjalnosti in ljubezni ter postane pisateljica, kakršna si je vselej želela biti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
17:00
Ključ, hiša, ogledalo
Drama
Izvirnik: Nogle Hus Spejl (Aka. Key House Mirror)
Režija: Michael Noer
Igrajo: Ghita Nørby, Sven Wollter, Trine Pallesen, Jens Brenaa
Ocena IMDb: 7,1/10

Lily v domu za ostarele po nizu kapi ljubeče neguje svojega Maxa. Zdi se ji, da je ujeta. Nato pa se tja priseli živahni gospod "Pilot".

Lily in Max sta poročena več kot 50 let. Zdaj skupaj živita v domu za ostarele, kjer je Max po nizu možganskih kapi odvisen od nenehne poklicne oskrbe. Lily je dolgo potiskala vstran lastne potrebe in želje, ko je ljubeče negovala moža, zdaj pa vnovič hrepeni po vznemirjenju ter intimnosti. Ko se v ustanovo priseli živahni gospod "Pilot", njegova strast do življenja v trenutku prevzame in očara Lily. Vendar tako njeni svojci kot tudi drugi stanovalci v domu za ostarele niso preveč navdušeni nad njenim novim prijateljstvom. Družina je ne razume in Lily se zdi, da je ujeta v enoličnem življenju z Maxom – zato sklene ubežati rešetkam svoje nevidne ječe in zahtevati svobodo.

Država: Danska
Jezik: Danščina
Leto: 2015
18:35
Sveti dim
Komedija
Izvirnik: Holy Smoke
Režija: Jane Campion
Igrajo: Kate Winslet, Harvey Keitel, Julie Hamilton, Sophie Lee, Dan Wyllie, Paul Goddard
Ocena IMDb: 5,9/10

Ruth v Indiji pade pod vpliv karizmatičnega guruja. Po vrnitvi v Avstralijo njena starša najameta specialista za spreobrnitev fanatikov.

Pravijo, da se o spolnosti in veri ni mogoče pogovarjati brez prepiranja – priznana režiserka in scenaristka Jane Campion (drama "Klavir") pa ta rek priredi v duhovito, satirično obarvano komično dramo. Med eksotičnim potovanjem po Indiji pade mlada čedna Ruth (Kate Winslet) pod nevaren vpliv karizmatičnega verskega guruja Babe. Po vrnitvi domov v Avstralijo njena obupana starša najameta možatega ameriškega svetovalca P. J. Watersa (Harvey Keitel), ki je specialist za moralno spreobrnitev fanatikov različnih verskih kultov. Uspe mu razrahljati neomajno vero Ruth v duhovne resnice Babe, vendar ga Ruth nepričakovano spolno pritegne in kmalu ji uspe, da Watersa zapelje. Tako se razmerje moči med njima zasuka v Ruthino korist, ki odkrije, da bo z lahkoto spremenila njegova dolgoletna načela zakrknjenega šovinista, ki prezira ženske.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
20:30
Mandarine
Drama
Izvirnik: Tangerines (Aka. Mandariinid)
Režija: Zaza Urushadze
Igrajo: Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Giorgi Nakashidze, Misha Meskhi, Raivo Trass, Zura Begalishvili
Ocena IMDb: 8,4/10

Jesen 1992, estonska vas v Abhaziji med vojno v Gruziji. Vaščana Ivo in Markus sta edina, ki vztrajata doma.

Zgodba se dogaja leta 1992 v času konflikta med Gruzijo in abhazijskimi separatisti, tik pred razpadom Sovjetske zveze. Estonska priseljenca Ivo in Markus sta edina, ki še vztrajata v domači vasi v Gruziji, da bi lahko pravočasno pobrala pridelek mandarin. Ko se vojaški spopadi naposled premaknejo do njunega praga, Ivo vzame k sebi ranjena vojaka z nasprotnih strani. Čeprav sovražnika prisežeta, da se bosta med seboj pobila takoj, ko bosta pri močeh, ima njuno dolgotrajno okrevanje učinek sočutja in razumevanja, ki presega etnična in politična nasprotja. Leta 2015 je bila vojna drama nominirana za oskarja in zlati globus za najboljši tujejezični film. Gruzijski režiser in scenarist Zaza Urushadze z nenavadno eleganco in pretanjeno intimnostjo prikaže zgodbo o rojstvu človečnosti celo sredi najhujšega nasilja.

Država: Gruzija
Jezik: Estonščina
Leto: 2013
21:55
Ljudje ptice
Komedija
Izvirnik: Bird People
Režija: Pascale Ferran
Igrajo: Josh Charles, Anaïs Demoustier, Roschdy Zem, Taklyt Vongdara, Geoffrey Cantor, Camélia Jordana
Ocena IMDb: 6,1/10

V letališkem hotelu na obrobju Pariza si neznanca prizadevata osmisliti svoje življenje.

Ameriški inženir iz Silicijeve doline pod velikanskim poklicnim in čustvenim pritiskom odpove službo, konča odnos z ženo in se zapre v svojo sobo; mlada francoska sobarica pa doživi nadnaravno izkušnjo, ki ji za vselej spremeni življenje.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2014