TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 21.11.2016
01:35
Hišni pripor
Drama
Izvirnik: Hausarrest

Max je obsojen na hišni pripor, tam pa ga nadzoruje elektronski monitor za gleženj, imenovan Percy.

Mladi Max je obsojen na šest mesecev hišnega pripora. Elektronski monitor za gleženj, imenovan Percy, mu pomaga prebroditi kazen. Nekega dne presenečeni Max odkrije, kako daleč je Percy pripravljen iti, da bi mu ustregel. Na videz nedolžna naprava ubije sosedovega psa, da bi lahko Max užival v mirni noči brez laježa. Mladenič se prepozno spomni, da bi podvomil o namenih kazenske naprave, pritrjene na njegov gleženj; nazadnje je iz nemogočega položaja samo še en izhod.

Država: Švica
Jezik: Nemščina
Leto: 2014
03:25
Treme
Drama, 1. sezona, 7. del
Režija: Eric Overmyer
Igrajo: Khandi Alexander, Rob Brown, Kim Dickens, Michiel Huisman, Melissa Leo , Lucia Micarelli
Ocena IMDb: 8,2/10

Sodnikov ultimat da novo upanje LaDonni in Toni; Albert se izkaže in poplača dolg; Antoine pride do nastopa na letališču, vendar ostane brez mentorja; Davis sme iz zapora; Janette svoje kuharske spretnosti prestavi na ulico; Annie se prijavi na avdicijo.

Prebivalci New Orleansa se poskušajo postaviti na noge po tem, ko je njihovo mesto opustošil orkan Katrina.

David Simon ("Skrivna naveza", "Generation Kill") in Eric Overmyer ("Zakon in red", "New Amsterdam") sta ustvarila serijo, ki je postavljena v New Orleans, v čas obnove po pustošenju orkana Katrina. Osredotoča se na prebivalce, ki se trudijo s pomočjo glasbe in kulturnih tradicij, zaradi katerih so tako oni kot njihovo mesto tako edinstveni, svoje življenje znova postaviti na noge. Naslov Treme se nanaša na eno najstarejših neworleanških sosesk, ki je pomembno središče afroameriške in kreolske kulture, zlasti glasbe. Prva sezona serije se začne tri mesece po orkanu Katrina in doseže svoj vrh v času karnevala. Poleg tega, da odlično ujame duh in bogato dediščino New Orleansa, izvrstno izpostavi vlogo mesta kot povezovalca posameznih osebnih zgodb glasbenikov, učiteljev, restavratorjev, radijskih didžejev in vodij skupnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
04:25
Nadjaz in ti
Komedija
Izvirnik: Superegos (Aka. Über-Ich und Du)
Režija: Benjamin Heisenberg
Igrajo: Georg Friedrich, André Wilms, Nicolas Wackerbarth, Saskia Walker, Gonny Gaakeer, Bettina Stucky
Ocena IMDb: 5,8/10

Nepomembni slepar sreča ostarelega psihologa in kmalu postane predmet njegovega zanimanja.

Zgodba o nenavadnem prijateljstvu spremlja iztrošenega boema in nepomembnega sleparja Nicka Gutlichta, ki spozna ostarelega psihologa s kontroverznimi delovnimi metodami Curta Lediga. Iznajdljivi Nick kmalu postane predmet zanimanja in študija priznanega terapevta. Srečanje obema prinese velike spremembe: Nickovo sesuto življenje se začne urejati, medtem ko se začne v Curtovem pešajočem spominu razkrivati resnica o njegovi temačni preteklosti in nekdanjem sodelovanju v tretjem rajhu.

Država: Avstrija
Jezik: Nemščina
Leto: 2014
06:00
Uradna verzija
Drama
Izvirnik: The Official Story (aka. La historia oficial)
Režija: Luis Puenzo
Igrajo: Héctor Alterio, Norma Aleandro, Chunchuna Villafañe, Hugo Arana, Guillermo Battaglia, Chela Ruíz
Ocena IMDb: 7,8/10

Pet let po prihodu posvojene hčere si Alicia zastavlja nekatera vprašanja. Od kod je prišla deklica? So jo morda ugrabili paru političnih zapornikov?

Argentina leta 1983. Alicia, mati posvojene petletne hčere, je učiteljica zgodovine na srednji šoli v Buenos Airesu. V poklicnem in zasebnem življenju je vselej verjela "uradnim razlagam" ter splošno veljavnim prepričanjem, dokler nekega dne okrog nje ne začne razpadati hinavsko pročelje režima in vse, kar je povezano z njim. Sredi velikanske laži lastne države se Alicia zaloti, kako začenja sumiti, da je njena posvojenka Gabi v resnici hči umorjenega političnega zapornika. Ženska se odpravi na dolgo in mučno pot odkrivanja resnice, na kateri bi lahko izgubila vse. Poleg tega so vse posamične razlage očitno del še večje laži: prevare same Argentine in njene družbe, ki si na robu propada prizadeva vnovič sestaviti prihodnost, pozdraviti rane preteklosti in se spraviti z lastnimi grehi – pri tem pa v žrtvah in njihovih rabljih prepoznava samo sebe.

Država: Argentina
Jezik: Španščina
Leto: 1985
07:55
Film, da te kap
Komedija
Izvirnik: Scary Movie
Režija: Keenen Ivory Wayans
Igrajo: Carmen Electra, Dave Sheridan, Frank B. Moore, Giacomo Baessato, Kyle Graham, Leanne Santos
Ocena IMDb: 6,2/10

V najbolj slavni parodiji grozljivk začne skupino najstnikov zasledovati serijski morilec.

Skupino najstnikov začne zasledovati serijski morilec, ki bi se jim rad maščeval, ker so mladostniki v avtomobilski nesreči ubili neznanca. Ne najbolj brihtna Buffy, njena najboljša prijateljica Rhonda, večno zadeti Shorty, nogometaš Ray, gobezdavi Greg, nad spolnostjo navdušeni Bobby in njegovo dekle Cindy bežijo pred psihopatom z nožem, ki se skriva za grozljivo belo masko in črnim ogrinjalom. Braniti se morajo še pred vsiljivo poročevalko Gail Hailstorm in ekscentričnim šolskim ravnateljem Squigglyjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
09:25
Anna
Drama
Izvirnik: Anna (Aka. Per Amor Vostro)
Režija: Giuseppe M. Gaudino
Igrajo: Valeria Golino, Massimiliano Gallo, Adriano Giannini, Elisabetta Mirra, Edoardo Crò, Daria D'Isanto
Ocena IMDb: 6,3/10

Anna je mati treh najstnikov ter žena Gigija, ki ji močno greni življenje. V iskanju neodvisnosti Anna najde službo pri lokalni televiziji.

Anna je bila v otroštvu samozavestna, junaška deklica. Zdaj životari v nesrečnem zakonu in si zatiska oči pred tistim, kar se je pred dvajsetimi leti v resnici dogajalo v njeni družini. Neodločeno je razpeta med drobim in zlim; zavoljo ljubezni do svojih otrok in družine je dovolila, da je njeno življenje počasi ugasnilo. Še več, sebe je prepričala, da je ničvredna in njen vsakdan je tako siv, da okrog sebe ne vidi več barv. V službi na krajevni televiziji pa je drugače; tam je priljubljena in dragocena sodelavka. Anne ima prirojeni čut za pomoč drugim, vendar ga na sebi ne uporablja. Po mnogih letih negotovosti končno dobi zanesljivo službo in ta ji prinese nekoliko več neodvisnosti od družinskih težav. Nazadnje stori še najtežji korak: odloči se zapustiti svojega nasilnega, izkoriščevalskega moža.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2015
11:20
Fantje
Drama
Izvirnik: Boys (Aka. Jongens)
Režija: Mischa Kamp
Igrajo: Gijs Blom, Ko Zandvliet, Jonas Smulders, Ton Kas, Stijn Taverne, Myron Wouts
Ocena IMDb: 7,6/10

V mladem atletu se začnejo prebujati romantična čustva do sotekmovalca.

Kaj pomeni zmagati v tekmi, če veš, da si izgubil ljubezen? Med poletnimi počitnicami 15-letni Sieger pri novem atletskem moštvu trenira štafetni tek za državno prvenstvo. Tam spozna skrivnostnega in nepredvidljivega Marca. V njem vzbudi čustva, ki sežejo onkraj običajnega prijateljstva. Osamljeni Sieger se muči z lastnimi občutki, ki mu jih Marc vrača v enaki meri, športno prvenstvo pa je čedalje bližje.

Država: Nizozemska
Jezik: Nizozemščina
Leto: 2014
12:40
Amnesia
Drama
Režija: Barbet Schroeder
Igrajo: Marthe Keller, Max Riemelt, Bruno Ganz, Corinna Kirchhoff, Fermí Reixach, Marie Leuenberger
Ocena IMDb: 6,5/10

Mlad glasbenik iz Berlina prispe na Ibizo, kjer spozna starejšo samotarsko žensko, ki skuša pozabiti svojo preteklost. Potegne jo v svet tehno glasbe.

Otok Ibiza v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Jo je 25-letni glasbenik iz Berlina, ki bi bil rad del elektronske glasbene revolucije – po možnosti tako, da bi dobil službo didžeja v tamkajšnjem novem nočnem lokalu "Amnesia". Martha je štirideset let sama živela v hiši s pogledom na morje, nekega večera pa na njena vrata potrka Jo. Njena osamljenost ga prevzame in pritegne. Postaneta prijatelja, čeprav se kopičijo mnoge skrivnosti, ki obdajajo Martho: violončelo v kotu, ki ga noče igrati, nemščina, ki je noče spregovoriti. Medtem ko jo Jo potegne v svoj svet sodobne tehno glasbe, Martha začne dvomiti o vsem, za kar je dotlej živela.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
14:15
Saloma
Drama
Izvirnik: Salome
Režija: Carlos Saura
Igrajo: Aída Gómez, Pere Arquillué, Paco Mora, Javier Toca, Carmen Villena, Aloña Alonso
Ocena IMDb: 7,1/10

Režiser pripravlja flamenko balet, ki temelji na njegovi interpretaciji svetopisemske zgodbe o Salomi.

Legendarni španski režiser Carlos Saura med svoje projekte v dolgi in raznoliki filmski karieri dodaja še dramo o priznani plesni skupini "Dos y Danza". Film, ki črpa pripovedne motive iz starodavnih svetopisemskih anekdot, se začne kot zgodba o prizadevanjih podjetja, da bi na odru uprizorili flamenko balet. Razkošna in vizualno bogata pripoved nazadnje spremlja njihovo celotno plesno predstavo.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2002
15:40
Moj sin
Kriminalka
Izvirnik: Son Of Mine (aka. Gluckauf)
Režija: Remy van Heugten
Igrajo: Johan Leysen, Vincent van der Valk, Ali Ben Horsting, Wahid Abdelouahad Sanouji, Joy Verberk, Bart Slegers
Ocena IMDb: 7,1/10

Drama prikazuje utesnjujoč odnos med očetom in sinom, ki se kot sodobna izobčenca trudita preživeti v odmaknjeni nizozemski južni provinci Limburg.

Lei, potomec brezposelnega rudarja, je pri svojih petdesetih mož brez ciljev, ki se prebija iz meseca v mesec. Ko njegov sin Jeffrey odkrije, da ima Lei dolgotrajni dolg do Vesterja, karizmatičnega in vplivnega kriminalnega šefa, naredi tisto, kar bi storil vsak ljubeči sin na njegovem mestu: očetov dolg prevzame nase.

Gre za prvi umetniški celovečerni projekt režiserja Remyja van Heugtena. Zgodba temelji na njegovih osebnih izkušnjah, ko je kot mladenič odraščal v slikovitem, vendar revnem predelu sicer večinoma bogate Nizozemske. Tamkajšnji prebivalci še vedno čutijo socialne in gospodarske posledice zaprtja krajevnih premogovnikov pred dolgimi leti.

Država: Nizozemska
Jezik: Nizozemščina
Leto: 2015
17:20
Film, da te kap
Komedija
Izvirnik: Scary Movie
Režija: Keenen Ivory Wayans
Igrajo: Carmen Electra, Dave Sheridan, Frank B. Moore, Giacomo Baessato, Kyle Graham, Leanne Santos
Ocena IMDb: 6,2/10

V najbolj slavni parodiji grozljivk začne skupino najstnikov zasledovati serijski morilec.

Skupino najstnikov začne zasledovati serijski morilec, ki bi se jim rad maščeval, ker so mladostniki v avtomobilski nesreči ubili neznanca. Ne najbolj brihtna Buffy, njena najboljša prijateljica Rhonda, večno zadeti Shorty, nogometaš Ray, gobezdavi Greg, nad spolnostjo navdušeni Bobby in njegovo dekle Cindy bežijo pred psihopatom z nožem, ki se skriva za grozljivo belo masko in črnim ogrinjalom. Braniti se morajo še pred vsiljivo poročevalko Gail Hailstorm in ekscentričnim šolskim ravnateljem Squigglyjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
18:50
Demon
Grozljivka
Režija: Marcin Wrona
Igrajo: Itay Tiran, Agnieszka Zulewska, Andrzej Grabowski, Tomasz Schuchardt, Katarzyna Herman, Adam Woronowicz
Ocena IMDb: 6,1/10

Ženina sredi tradicionalne poljske svatbe obsede nemiren duh pokojnika.

Med poročnim slavjem se ženina polasti zlonamerni duh. Tako oživi judovska legenda o "dibuku", nemirnem duhu pokojnika, ki ga niso ustrezno položili k počitku, in zdaj maščevalno obsede telo živega človeka. Peter (izraelski igralec Itay Tiran) je pravkar prispel iz Anglije, da bi se poročil s svojo čedno zaročenko Zaneto (Agnieszka Zulewska) na posestvu njenih staršev na poljskem podeželju. Domačija je darilo njegovega bodočega tasta in Peter se veseli, da bo kmetijo prenovil za svojo novo družino. Medtem ko na predvečer poroke raziskuje posest, Peter naleti na tam zakopane človeške kosti. Odkritje ga ustraši in vznemiri in Peter se začne pogrezati v zmedeno stanje, medtem ko se okrog njega že odvija tradicionalna pijanska poljska svatba. Kmalu se ga polasti nekontrolirana moč, ki je videti kot epileptični krč, kar prestraši nevesto ter močno vznejevolji tasta. Noč se preveša v jutro in kmalu bo jasno, da se je na poročnem slavju znašel tudi neki nepovabljeni gost: osamljen in nadvse mrtev.

Država: Poljska
Jezik: Poljščina
Leto: 2015
20:30
Emma
Komedija
Režija: Douglas McGrath
Igrajo: Gwyneth Paltrow, James Cosmo, Greta Scacchi, Alan Cumming, Denys Hawthorne, Sophie Thompson
Ocena IMDb: 6,8/10

Mlada Emma skuša najti moža za svojo prijateljico in pri tem povzroči zmedo. Še več... Medtem ko skrbi za druge, spregleda pravo ljubezen zase.

V kostumski romantični komediji, posneti po romanu Jane Austen, Gwyneth Paltrow igra mlado Emmo Woodhouse, ki se ima za poznavalko srčnih zadev. Z najboljšimi nameni tako Emma skrbi za ljubezensko življenje svojih znank, posebej najboljše prijateljice Harriet. Uredi ji srečanje s častitim Eltonom, medtem ko svoji guvernanti predstavi prihodnjega soproga, gospoda Westona. Vendar Emma ni tako spretna v vlogi Kupida, kot si domišlja, saj veliko časa porabi za reševanje ljubezenskih dilem drugih – medtem pa ji zmanjkuje časa in modrosti za ugotovitev, da se je tudi sama romantično zbližala z gospodom Knightlyjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
22:30
Treme
Drama, 1. sezona, 7. del
Režija: Eric Overmyer
Igrajo: Khandi Alexander, Rob Brown, Kim Dickens, Michiel Huisman, Melissa Leo , Lucia Micarelli
Ocena IMDb: 8,2/10

Sodnikov ultimat da novo upanje LaDonni in Toni; Albert se izkaže in poplača dolg; Antoine pride do nastopa na letališču, vendar ostane brez mentorja; Davis sme iz zapora; Janette svoje kuharske spretnosti prestavi na ulico; Annie se prijavi na avdicijo.

Prebivalci New Orleansa se poskušajo postaviti na noge po tem, ko je njihovo mesto opustošil orkan Katrina.

David Simon ("Skrivna naveza", "Generation Kill") in Eric Overmyer ("Zakon in red", "New Amsterdam") sta ustvarila serijo, ki je postavljena v New Orleans, v čas obnove po pustošenju orkana Katrina. Osredotoča se na prebivalce, ki se trudijo s pomočjo glasbe in kulturnih tradicij, zaradi katerih so tako oni kot njihovo mesto tako edinstveni, svoje življenje znova postaviti na noge. Naslov Treme se nanaša na eno najstarejših neworleanških sosesk, ki je pomembno središče afroameriške in kreolske kulture, zlasti glasbe. Prva sezona serije se začne tri mesece po orkanu Katrina in doseže svoj vrh v času karnevala. Poleg tega, da odlično ujame duh in bogato dediščino New Orleansa, izvrstno izpostavi vlogo mesta kot povezovalca posameznih osebnih zgodb glasbenikov, učiteljev, restavratorjev, radijskih didžejev in vodij skupnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
23:30
Spodaj
Triler
Izvirnik: Beneath
Režija: Ben Ketai
Igrajo: Brent Briscoe, Kurt Caceres, Eric Etebari, Jeff Fahey, Lauren Gores, Molly Hagan
Ocena IMDb: 5,5/10

Skupina rudarjev je ujeta 180 metrov pod zemljo, potem ko se nekje udrejo tla.

Surova psihološka srhljivka, ki so jo navdihnili resnični dogodki, se odvija 180 metrov pod zemljo – kjer je ujeta skupina rudarjev po tistem, ko so se udrla tla premogovnika in jim zaprla izhod. Zrak postaja vse bolj strupen in čas se izteka; na plano pa prihajajo najtemnejše plati človekove notranjosti. Mož se loteva norost in naposled se znesejo drug nad drugim. Še slabše je, ko začenjajo slišati skrivnostne glasove in jih mučijo grozljivi prividi. Trupla umrlih se kopičijo, preživeli pa morajo ugotoviti, kdo ali kaj jim v resnici streže po življenju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013