TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 24.09.2016
01:55
Charing Cross Road 84
Drama
Izvirnik: 84 Charing Cross Road
Režija: David Hugh Jones
Igrajo: Anne Bancroft, Anthony Hopkins, Judi Dench, Jean De Baer, Maurice Denham, Eleanor David
Ocena IMDb: 7,5/10

Čezmorsko dopisovanje se razvije v intimno prijateljstvo.

Dve desetletji sta delila nekaj močnejšega od prijateljstva ter intimnejšega od ljubezni, a se nista nikoli srečala. V topli in duhoviti zgodbi po literarni uspešnici Helen Hanff blestita oskarjevska nagrajenca Anne Bancroft in Anthony Hopkins, katerih čezmorska romanca se začenja na naslovu ulice Charing Cross št. 84. Helen Hanff (Anne Bancroft) je živahna newyorška pisateljica z neizmerno strastjo do literature, ki piše neki londonski knjigarni v želji po redkih angleških klasikah. Diskretni angleški knjigarnar Frank Doel (Anthony Hopkins) prijazno odgovori na njeno poizvedovanje – in tako se začne sijajno dopisovanje, ki sega čez morje in traja dve desetletji. Različni osebnosti iz dveh povsem različnih kultur razvijeta prijateljstvo, ki sega onstran običajne naklonjenosti. Dvajset let si delita intimne in duhovite misli o svojih sanjah in življenjih ter se tako zbližata v nenavadnem dopisnem partnerstvu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
03:35
V papeževem imenu
Drama
Izvirnik: In Nome Del Papa Re
Režija: Luigi Magni
Igrajo: Nino Manfredi, Danilo Mattei, Carmen Scarpitta, Giovannella Grifeo, Carlo Bagno, Gabriella Giacobbe
Ocena IMDb: 7,6/10

Monsignor Colombo, sodnik na papeškem dvoru, se leta 1867 loteva pravne bitke svojega življenja, ko njegovega lastnega sina obtožijo terorizma.

Piše se leto 1867 in Rim je pod papeško oblastjo. Garibaldijevi uporniki niso več daleč in kuha se revolucija, ki bo spodkopala začasno vladavino papeža. Don Colombo (Nino Manfredi), sodnik na papeškem dvoru, ki je prisiljen v odrejanje usmrtitev, sklene odstopiti s te funkcije. Zaveda se prihajajočih političnih sprememb in dejstva, da se papeško obdobje končuje, poleg tega pa ga bremeni krivda zaradi svoje vloge v represivnem režimu. Vendar svojo odločitev nekoliko prestavi ugotovitev, da ima iz edine romantične zveze pred 19 leti sina. Ta je zdaj revolucionar in obsojen na smrt. Monsignor Colombo je vpliven in uspešen pravnik ter zato sina (Danilo Mattei) naposled reši obtožb – vendar se želi trmasti mladenič srečati z rabljem ter deliti mučeniško usodo svojih prevratniških tovarišev.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 1977
05:20
Pismo bogu
Kratki
Izvirnik: Letter To God
Režija: Tamas Topolanszky
Igrajo: Lídia Danis, Alex Horváth, Kristian Howard, János Kulka, László Lengyel, Márton Patkós

Kmet z družino živi v revščini na posestvu in strašno sušnato poletje mu grozi, da bo ostal brez vsega.

Mladi kmet Aladár z ženo in otroki živi v hudi revščini na posestvu daleč proč od vasi. Najbolj sušnato poletje, kar jih je doživel, mu grozi, da bo ostal brez vsega, kar je zgradil za svojo družino. Vsak dan v svojih otroških molitvah nagovarja boga in vsak dan se nadaljuje njihov boj za preživetje. Ko njegov strah in zagrenjenost dosežeta vrhunec, boga prosi za dež, kakršnega svet še ni videl. Bog nepričakovano usliši Aladárjevo željo – vendar so božja pota v resnici nedoumljiva.

Država: Madžarska
Jezik: Madžarščina
Leto: 2014
06:00
Ameriški blišč
Drama
Izvirnik: American Splendor
Režija: Shari Springer Berman
Igrajo: Chris Ambrose, Joey Krajcar, Josh Hutcherson, Cameron Carter, Daniel Tay, Mary Faktor
Ocena IMDb: 7,5/10

Film o življenju Harveyja Pekarja: slehernika, ki je delal v dolgočasni službi bolnišničnega uradnika, a je dosegel slavo z avtobiografskim stripom.

Dokumentarna drama o življenju in delu Harveyja Pekarja: uradnika v datotečnem oddelku, intelektualca ter strastnega zbiratelja in ustvarjalca istoimenskih avtobiografskih stripov. Več kot dve desetletji so njihove strani beležile vsakdanje prigode, naključna doživetja in kulturno navdušenje Pekarjevega vsakdana v rodnem Clevelandu v Ohiu. Resnična saga o zaposlenem sleherniku, ki je našel ljubezen in družino ter ustvarjalni glas skozi svoje stripe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
07:40
Pobeg iz Alcatraza
Akcija
Izvirnik: Escape from Alcatraz
Režija: Don Siegel
Igrajo: Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom, Jack Thibeau, Fred Ward, Paul Benjamin
Ocena IMDb: 7,6/10

Nihče še ni pobegnil iz Alcatraza, kajne? Dosmrtni jetnik Frank Morris se ne bi strinjal.

Filmski zvezdnik Clint Eastwood in režiser Don Siegel v petem skupnem projektu prinašata resnično zgodbo o domnevno edinem pobegu treh jetnikov iz zloglasne ječe na skalnatem otoku Alcatraz pred obalo San Francisca. Državni zapor z najvišjo stopnjo varnosti je kar 29 let kljuboval vsem poskusom bega in za tamkajšnjimi rešetkami so služili nekateri najbolj razvpiti kaznjenci, od zločinskega kolovodje Ala Capona do "Ptičarja" Roberta Strouda – preden se je zgodil edini pobeg treh jetnikov, za katerimi se je potem zabrisala vsaka sled. Clint Eastwood igra dosmrtnega zapornika Franka Morrisa, iznajdljivega bančnega roparja, ki se domisli prebrisanega in zapletenega načrta za pobeg; medtem ko Patrick McGoohan sijajno uprizori njegovo nasprotje, sumničavega upravnika zapora.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1979
09:30
Primerno vedenje
Komedija
Izvirnik: Appropriate Behavior
Režija: Desiree Akhavan
Igrajo: Desiree Akhavan, Rebecca Henderson, Halley Feiffer, Ryan Fitzsimmons, Anh Duong, Hooman Majd
Ocena IMDb: 6,8/10

Shirin je biseksualka iz stroge, tradicionalne iranske družine, ki se loteva tihih dejanj uporništva v odgovor na objavo zaroke njenega brata.

Mladi Shirin, ki izhaja iz tradicionalne iranske družine, ni lahko – z vseh strani je deležna nerazumevanja in zavračanja. Njeni starši ne vedo, da je biseksualna, njeno nekdanje dekle Maxine pa ne razume, zakaj jim tega ne pove. Celo šestletni fantje v njenem tečaju filmske vzgoje so premalo pozorni, da bi se lahko dlje kot za sekundo osredotočili nanjo. Ko družina napove zaroko njenega brata s staršem všečnim in poštenim iranskim dekletom, ima Shirin vsega dovolj. Sklene se upreti z nizom večspolnih pustolovščin in tihim izražanjem neodobravanja, medtem ko skuša ugotoviti, kaj natanko se je zalomilo pri romantični zvezi z Maxine.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
10:55
Nenavadne zgodbe
Grozljivka
Izvirnik: Extraordinary Tales
Režija: Raul Garcia
Igrajo: Roger Corman, Guillermo del Toro, Cornelia Funke, Stephen Hughes, Christopher Lee, Bela Lugosi
Ocena IMDb: 6,3/10

Animirano antologijo sestavlja pet zgodb Edgarja Allana Poeja.

Vsaka zagodba je v drugačnem in edinstvenem slogu prilagojena posameznim pripovedim in vizualnim umetnikom ter ilustratorjem, katerih slog je najbolje izrazil duševno globino temačnega Poejevega sveta. Animacija in tehnike se razlikujejo pri vsakem izmed pripovednih segmentov – kot tudi grafični slog z uporabo tekstur, tehnik oblikovanja in barv ter prepleta 2-razsežnih in 3-razsežnih ozadij. Oživitev likov v tridimenzionalnem svetu odraža duševne preizkušnje Poejevih literarnih junakov, medtem ko se spopadajo z najbolj osupljivimi kotički njegove trpinčene domišljije.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
12:05
Črni madež
Drama
Izvirnik: The Here After (Aka. Efterskalv)
Režija: Magnus von Horn
Igrajo: Sven Ahlström, Mats Blomgren, Stefan Cronwall, Loa Ek, Felix Göransson, Oliver Heilmann
Ocena IMDb: 6,7/10

John se vrne domov po odsluženi kazni v zaporu. Vendar sokrajani njegovega zločina niso pozabili in mu niso odpustili.

Po odsluženi zaporni kazni se najstnik John vrne domov k očetu in mlajšemu bratu, vesel, da bo začel novo življenje. Vendar krajevna skupnosti ni pozabila njegovega zločina, ljudje pa mu niso odpustili. Zdi se, da navzočnost Johna vzbuja najslabše v vsakomur okrog njega in sčasoma se oblikuje vzdušje, ki napeljuje k linčanju besne drhali. Johnu se zdi, da so ga zapustili nekdanji prijatelji in vsi, ki jih ima rad in ko izgubi še zadnje upanje, začnejo v njem vnovič vreti agresivna čustva, zaradi katerih je končal v ječi. Ker preteklosti ne more pustiti za seboj, se ji sklene zoperstaviti.

Država: Francija
Jezik: Švedščina
Leto: 2015
13:45
Dnevi radia
Komedija
Izvirnik: Radio Days
Režija: Woody Allen
Igrajo: Mike Starr, Paul Herman, Don Pardo, Martin Rosenblatt, Helen Miller, Danielle Ferland
Ocena IMDb: 7,6/10

Woody Allen se v prepletu anekdot in avtobiografskih izsekov z nostalgijo pokloni dobi radia ter času svojega odraščanja med 2. svetovno vojno.

Očarljive filmske vinjete povezuje glasba s klasičnimi uspešnicami iz 40. let prejšnjega stoletja kot so "In the Mood" ter "That Old Feeling". Nekatere epizode so povezane z radiem (denimo nepridiprav, ki se med ropom hiše oglasi na telefon in tako zmaga na radijskem natečaju), druge pa spremljajo življenje judovskega dečka Joeja (Seth Green očitno igra različico Woodyja Allena kot otroka). Lahkotna komedija verno upodobi neko obdobje, v katerem je imel radio pomembno vlogo v življenju Američanov. Danes je bolj kot kaj drugega le še način za prodajo popularnih skladb. Nekoč je radio oddajal sanje in Woody Allen v svojem prepoznavnem slogu pokaže, kako navdihujoč in fascinanten je lahko ta medij.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
15:15
Dekle se odloči
Komedija
Izvirnik: About A Girl
Režija: Mark Monheim
Igrajo: Jasna Fritzi Bauer, Heike Makatsch, Aurel Manthei, Simon Schwarz, Lauritz Greve, Dorothea Walda
Ocena IMDb: 6,4/10

Najstnica Charleen se sprašuje, zakaj je odraščanje tako zapleteno. Nekega dne sklene vse skupaj končati, a ji k sreči spodleti.

Življenje najstnika je lahko težko. Petnajstletna Charleen je tipična najstnica, ki se muči z vsem, celo s samim življenjem. Njenega očeta ni nikjer in dekle sovraži bolj ali manj vse – razen glasbe in svoje babice. A tudi kratki trenutki navdiha med melanholičnimi napevi Kurta Cobaina je ne morejo rešiti depresije, zato nazadnje sklene vse skupaj končati. Po smešno spodletelem poskusu samomora je Charlene prisiljena obiskovati nekonvencionalne terapije, da bi se znebila mladostniškega malodušja. Tam spozna Linusa, nepriljubljenega šolskega piflarja iz svojega razreda, ki ji pokaže, da je lahko njeno življenje malce zabavnejše in bolj veselo od tistega, kar ji sporočajo njeni najljubši mrtvi rokovski glasbeniki. Komična drama režiserja Marka Monheima prinaša prisrčno zgodbo o odraščanju s sijajno glasbeno podlago in izjemnimi igralskimi nastopi.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2014
17:00
Ameriški blišč
Drama
Izvirnik: American Splendor
Režija: Shari Springer Berman
Igrajo: Chris Ambrose, Joey Krajcar, Josh Hutcherson, Cameron Carter, Daniel Tay, Mary Faktor
Ocena IMDb: 7,5/10

Film o življenju Harveyja Pekarja: slehernika, ki je delal v dolgočasni službi bolnišničnega uradnika, a je dosegel slavo z avtobiografskim stripom.

Dokumentarna drama o življenju in delu Harveyja Pekarja: uradnika v datotečnem oddelku, intelektualca ter strastnega zbiratelja in ustvarjalca istoimenskih avtobiografskih stripov. Več kot dve desetletji so njihove strani beležile vsakdanje prigode, naključna doživetja in kulturno navdušenje Pekarjevega vsakdana v rodnem Clevelandu v Ohiu. Resnična saga o zaposlenem sleherniku, ki je našel ljubezen in družino ter ustvarjalni glas skozi svoje stripe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
18:40
Pobeg iz Alcatraza
Akcija
Izvirnik: Escape from Alcatraz
Režija: Don Siegel
Igrajo: Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom, Jack Thibeau, Fred Ward, Paul Benjamin
Ocena IMDb: 7,6/10

Nihče še ni pobegnil iz Alcatraza, kajne? Dosmrtni jetnik Frank Morris se ne bi strinjal.

Filmski zvezdnik Clint Eastwood in režiser Don Siegel v petem skupnem projektu prinašata resnično zgodbo o domnevno edinem pobegu treh jetnikov iz zloglasne ječe na skalnatem otoku Alcatraz pred obalo San Francisca. Državni zapor z najvišjo stopnjo varnosti je kar 29 let kljuboval vsem poskusom bega in za tamkajšnjimi rešetkami so služili nekateri najbolj razvpiti kaznjenci, od zločinskega kolovodje Ala Capona do "Ptičarja" Roberta Strouda – preden se je zgodil edini pobeg treh jetnikov, za katerimi se je potem zabrisala vsaka sled. Clint Eastwood igra dosmrtnega zapornika Franka Morrisa, iznajdljivega bančnega roparja, ki se domisli prebrisanega in zapletenega načrta za pobeg; medtem ko Patrick McGoohan sijajno uprizori njegovo nasprotje, sumničavega upravnika zapora.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1979
20:30
Kavboji
Drama
Izvirnik: Cowboys (Aka. Les Cowboys)
Režija: Thomas Bidegain
Igrajo: François Damiens, Finnegan Oldfield, Agathe Dronne, Ellora Torchia, Antoine Chappey, Maxim Driesen
Ocena IMDb: 7/10

S kavboji in divjim zahodom obsedeni Francoz šestnajst let išče svojo hčer, ki je zapustila družino in se spreobrnila v islam. Spremlja ga sin Kid.

Širna prerija in divji zahod nekje na vzhodu Francije. Alain je osrednji lik v svoji skupnosti. Pleše s svojo šestnajstletno hčerjo Kelly, medtem ko ju žena in njun mladi sin opazujeta ob strani. A tistega dne Kelly nenadoma izgine in družina začne razpadati. Alain se odpravi na neumorno iskanje hčere, čeprav ga ta naloga stane vsega ter vodi v nekatere odmaknjene kraje. To so temačni, skrivnostni kraji, kjer je njegova edina pomoč mladi sin Kid, ki žrtvuje lastno mladost, da bi očeta spremljal in mu pomagal pri navidez neskončnem potovanju.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
22:15
Lačna srca
Drama
Izvirnik: Hungry Hearts

Navidez idealna ljubezenska zveza med Judom in Mino se spremeni z rojstvom njunega sina.

Jude je Američan, Mina pa Italijanka; po naključju se spoznata v New Yorku. Sledi burna ljubezenska romanca, potem se poročita in Mina kmalu zanosi. Za mladoporočenca je to novo življenje. Že od prvih mesecev nosečnosti dajo močni materinski občutki Mini vedeti, da bo otrok nekaj posebnega. Zaradi spoštovanja do narave skuša otroka obsedeno zavarovati pred zunanjim svetom in za vsako ceno bi rada ohranila njegovo čistost. Iz ljubezni ji Jude ugodi, a le do tiste mere, ko se mora soočiti s strašno resnico: njegov otrok je nehal rasti in malčkovo življenje je v nevarnosti. Jude mora hitro ukrepati. Med njim in mlado ženo se začne mučna bitka sumničenj in zamer, ki namesto v razumno rešitev zakonca naposled pelje v čustveni propad.

Država: Italija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014