TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 25.09.2016
00:05
Modri angeli
Akcija
Izvirnik: Electra Glide in Blue
Režija: James William Guercio
Igrajo: Robert Blake, Billy Green Bush, Mitchell Ryan, Jeannine Riley, Elisha Cook Jr, Royal Dano
Ocena IMDb: 7,2/10

Policistu se izpolni želja o napredovanju na oddelek za umore.

John Wintergreen je na ulici zrasli policist iz Arizone, ki sanja o napredovanju v detektiva na oddelku za umore. Njegov sodelavec Zipper se posmehuje visokoletečim ambicijam, nadrejeni pa ga zaradi njegove majhne postave pogosto ne jemljejo resno. A potem ko na kraju zločina pridobi veliko število materialnih dokazov, se mu želja izpolni in povišajo ga v detektiva. Že po nekaj dneh na novi funkciji ugotovi, kako pokvarjen in podkupljiv je njegov šef Poole, potem ko ta skuša obtožiti krajevnega hipija Boba Zemka zločina, ki ga ni storil. Gorivo na ogenj priliva še Poolovo odkritje, da sta z Wintergreenom nekoč hodila z isto žensko, nekdanjo plesalko in zdajšnjo natakarico Jolene.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1973
01:55
Nenavadne zgodbe
Grozljivka
Izvirnik: Extraordinary Tales
Režija: Raul Garcia
Igrajo: Roger Corman, Guillermo del Toro, Cornelia Funke, Stephen Hughes, Christopher Lee, Bela Lugosi
Ocena IMDb: 6,3/10

Animirano antologijo sestavlja pet zgodb Edgarja Allana Poeja.

Vsaka zagodba je v drugačnem in edinstvenem slogu prilagojena posameznim pripovedim in vizualnim umetnikom ter ilustratorjem, katerih slog je najbolje izrazil duševno globino temačnega Poejevega sveta. Animacija in tehnike se razlikujejo pri vsakem izmed pripovednih segmentov – kot tudi grafični slog z uporabo tekstur, tehnik oblikovanja in barv ter prepleta 2-razsežnih in 3-razsežnih ozadij. Oživitev likov v tridimenzionalnem svetu odraža duševne preizkušnje Poejevih literarnih junakov, medtem ko se spopadajo z najbolj osupljivimi kotički njegove trpinčene domišljije.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:05
Kapitan Webb
Drama
Izvirnik: Captain Webb
Režija: Justin Hardy
Igrajo: Warren Brown, Steve Oram, Georgia Maguire, Terry Mynott, Tom Stourton, Hannah Tointon
Ocena IMDb: 5,5/10

Pripoved spremlja pozabljenega britanskega junaka, kapitana Matthewa Webba, ki je leta 1875 kot prvi človek preplaval Rokavski preliv.

Leta 1875 je kapitan Matthew Webb, upokojeni trgovski mornar, kljuboval ostrim vetrovom, zahrbtnim morskim tokovom in večkratnim opeklinam meduz, ko je kot prvi človek preplaval Rokavski preliv od Dovra do francoske obale, opremljen samo s svojimi košatimi brki, nekaj stekleničkami viskija in volneno plavalno obleko. Razdalja 39 morskih milj mu je vzela skoraj 22 ur. Naslednjih 36 let ni nihče ponovil tega izjemnega podviga in celo do danes je več ljudi stalo na vrhu Everesta, kot jih je preplavalo Rokavski preliv.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
04:30
Dnevi radia
Komedija
Izvirnik: Radio Days
Režija: Woody Allen
Igrajo: Mike Starr, Paul Herman, Don Pardo, Martin Rosenblatt, Helen Miller, Danielle Ferland
Ocena IMDb: 7,6/10

Woody Allen se v prepletu anekdot in avtobiografskih izsekov z nostalgijo pokloni dobi radia ter času svojega odraščanja med 2. svetovno vojno.

Očarljive filmske vinjete povezuje glasba s klasičnimi uspešnicami iz 40. let prejšnjega stoletja kot so "In the Mood" ter "That Old Feeling". Nekatere epizode so povezane z radiem (denimo nepridiprav, ki se med ropom hiše oglasi na telefon in tako zmaga na radijskem natečaju), druge pa spremljajo življenje judovskega dečka Joeja (Seth Green očitno igra različico Woodyja Allena kot otroka). Lahkotna komedija verno upodobi neko obdobje, v katerem je imel radio pomembno vlogo v življenju Američanov. Danes je bolj kot kaj drugega le še način za prodajo popularnih skladb. Nekoč je radio oddajal sanje in Woody Allen v svojem prepoznavnem slogu pokaže, kako navdihujoč in fascinanten je lahko ta medij.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
06:00
Zulu
Drama
Režija: Cy Endfield
Igrajo: Stanley Baker, Jack Hawkins, Ulla Jacobsson, James Booth, Michael Caine, Nigel Green
Ocena IMDb: 7,8/10

Film prikazuje ognjevito bitko za misijon Rorke's Drift leta 1879 v južnoafriški provinci Natal.

Januarja 1879 so Britanci napovedali vojno zoper zulujska plemena v Južni Afriki, v pričakovanju, da njihova dobro oborožena in izurjena armada ne bo imela težkega dela. Garnizija 1350 britanskih vojakov se je pod hribovjem Isandlwana spopadla z več kot 4000 zulujskimi vojščaki in ti so pregazili ter močno zdesetkali Angleže. Po zmagi nad Britanci so se Zulujci odpravili po njihovih sledeh do majhnega misijona Rorke's Drift, ki je služil kot oskrbovalna postaja in ga je stražilo še kakšnih 150 vojakov. V enem dnevu in noči, v sredo 22. januarja 1879 ter še naslednje jutro, je v zaporednih napadih Zulujcev potekalo obleganje majhne postojanke, vendar napadalcem ni uspelo vdreti vanjo in so se naposled umaknili. Britansko javnost, ki je po porazu pri Isandlwani mrzlično iskala vojne junake, je preplavilo huronsko veselje in vznesenost nad uspešno obrambo misijona Rorke's Drift. Med preživelimi vojaki jih je kar enajst prejelo medaljo za pogum kraljice Viktorije. To je njihova zgodba.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1964
08:15
Stockholm, Pensilvanija
Drama
Izvirnik: Stockholm, Pennsylvania
Režija: Nikole Beckwith
Igrajo: Saoirse Ronan, Cynthia Nixon, Jason Isaacs, David Warshofsky, Rosalind Chao, Avery Phillips
Ocena IMDb: 6,2/10

Mlado dekle, ki jo je neznanec ugrabil, ko ji je bilo komaj pet let, se vrne k družini, ki se je komaj še spomni.

Mlado Leio (Saoirse Ronan) je pred 17 leti neznanec ugrabil, ko ji je bilo komaj pet let. Zdaj jo čudežno najdejo in vrne se k staršema Marcy in Glenu Dargonu. Svoje družine se komajda še spomni, saj jo je vzgojil ugrabitelj Benjamin McKay. Leia se trudi prilagoditi svoji novi vlogi in vnovič navezati stik s tistimi, ki jo imajo najbolj radi. Namesto tega pa pogreša Bena, ki je edini očetovski lik, ki ga je kdaj poznala, ter varnost kleti, ki ji je večino življenja v ujetništvu pomenila dom. Marcy se posluži najbolj skrajnih ukrepov, da bi vzpostavila odnos s svojo hčerjo, četudi bo morala za to žrtvovati lasten zakon. Vedno bolj čudna dejanja Marcy so sčasoma podobna Benovi vzgoji in Leia se začne spraševati, kaj v resnici pomeni, če te ima nekdo rad.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:55
Pusta dežela
Triler
Izvirnik: Waste Land
Režija: Pieter Van Hees
Igrajo: Jérémie Renier, Natali Broods, Babetida Sadjo, Peter Van den Begin, Peter van den Eede, Mourade Zeguendi
Ocena IMDb: 5,5/10

Žena detektiva na oddelku za umore v Bruslju nepričakovano zanosi, on pa vse bolj izgublja razsodnost sredi zadnjega zločinskega primera.

Okoreli detektiv na oddelku za umore Leo Woeste (Jérémie Renier) preživlja dneve tako, da v domačem Bruslju zagnano preučuje surovo zločinsko podzemlje. Uteho išče v mirnem družinskem življenju z ženo Kathleen in njenim petletnim sinom iz prejšnjega zakona. Medtem ko se Leo trudi razvozlati primer surovega umora mladega Belgijca iz Konga, Kathleen ugotovi, da je nepričakovano zanosila in z Leom pričakujeta njunega prvega skupnega otroka. Policist sklene, da bo ta primer njegov zadnji pred rojstvom otroka, vendar ga sledi nedoumljivega zločina odpeljejo globoko v svet čudaške subkulture in skrivnostne prodaje kipcev kongovskega kulta. Nenadejano ga pritegne skrivnostna in privlačna sestra žrtve umora, vse bolj se odmika od svoje družine in počasi izgublja razsodnost, medtem ko se ga polaščata strah pred očetovstvom in navzočnost čistega zla. Prebudijo se njegovi živalski nagoni in začenja se pogrezati v brezno lastne temačne narave, kjer ga muči vprašanje, ali se bo lahko še kdaj pobral.

Država: Belgija
Jezik: Francoščina
Leto: 2014
11:30
Kavboji
Drama
Izvirnik: Cowboys (Aka. Les Cowboys)
Režija: Thomas Bidegain
Igrajo: François Damiens, Finnegan Oldfield, Agathe Dronne, Ellora Torchia, Antoine Chappey, Maxim Driesen
Ocena IMDb: 7/10

S kavboji in divjim zahodom obsedeni Francoz šestnajst let išče svojo hčer, ki je zapustila družino in se spreobrnila v islam. Spremlja ga sin Kid.

Širna prerija in divji zahod nekje na vzhodu Francije. Alain je osrednji lik v svoji skupnosti. Pleše s svojo šestnajstletno hčerjo Kelly, medtem ko ju žena in njun mladi sin opazujeta ob strani. A tistega dne Kelly nenadoma izgine in družina začne razpadati. Alain se odpravi na neumorno iskanje hčere, čeprav ga ta naloga stane vsega ter vodi v nekatere odmaknjene kraje. To so temačni, skrivnostni kraji, kjer je njegova edina pomoč mladi sin Kid, ki žrtvuje lastno mladost, da bi očeta spremljal in mu pomagal pri navidez neskončnem potovanju.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
13:15
Onkraj sonca
Drama
Izvirnik: Behind The Sun (Aka. Abril Despedaçado)
Režija: Walter Salles
Igrajo: José Dumont, Rodrigo Santoro, Rita Assemany, Luiz Carlos Vasconcelos, Flavia Marco Antonio, Ravi Ramos Lacerda
Ocena IMDb: 7,7/10

Brazilska drama prinaša zgodbo o ljubezni, zvestobi in življenjskih odločitvah sina, ki naj bi spoštoval častitljivo družinsko tradicijo.

Leta 1910 sta v odmaknjenem podeželskem predelu v brazilski pustinji dve rodbini ujeti v krvavem, več rodov trajajočem sporu. V eni od njih se najstarejši sin – v strahu pred možnostjo smrti in spodbujen s strani mlajšega brata – sprašuje o smislu tega neskončnega in nasilnega maščevalnega kroga. Potem mu pot prekriža čedna mladenka ter razkrije lepote življenja zunaj strogega kodeksa časti njegove kulture. Čudovito prikazana in pomenljiva pripoved je pravcata vizualna mojstrovina, ki bo gledalca odpeljala v drugačen čas in prostor – v deželo onkraj sonca.

Država: Francija
Jezik: Portugalščina
Leto: 2001
14:45
Lačna srca
Drama
Izvirnik: Hungry Hearts

Navidez idealna ljubezenska zveza med Judom in Mino se spremeni z rojstvom njunega sina.

Jude je Američan, Mina pa Italijanka; po naključju se spoznata v New Yorku. Sledi burna ljubezenska romanca, potem se poročita in Mina kmalu zanosi. Za mladoporočenca je to novo življenje. Že od prvih mesecev nosečnosti dajo močni materinski občutki Mini vedeti, da bo otrok nekaj posebnega. Zaradi spoštovanja do narave skuša otroka obsedeno zavarovati pred zunanjim svetom in za vsako ceno bi rada ohranila njegovo čistost. Iz ljubezni ji Jude ugodi, a le do tiste mere, ko se mora soočiti s strašno resnico: njegov otrok je nehal rasti in malčkovo življenje je v nevarnosti. Jude mora hitro ukrepati. Med njim in mlado ženo se začne mučna bitka sumničenj in zamer, ki namesto v razumno rešitev zakonca naposled pelje v čustveni propad.

Država: Italija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
16:35
Zulu
Drama
Režija: Cy Endfield
Igrajo: Stanley Baker, Jack Hawkins, Ulla Jacobsson, James Booth, Michael Caine, Nigel Green
Ocena IMDb: 7,8/10

Film prikazuje ognjevito bitko za misijon Rorke's Drift leta 1879 v južnoafriški provinci Natal.

Januarja 1879 so Britanci napovedali vojno zoper zulujska plemena v Južni Afriki, v pričakovanju, da njihova dobro oborožena in izurjena armada ne bo imela težkega dela. Garnizija 1350 britanskih vojakov se je pod hribovjem Isandlwana spopadla z več kot 4000 zulujskimi vojščaki in ti so pregazili ter močno zdesetkali Angleže. Po zmagi nad Britanci so se Zulujci odpravili po njihovih sledeh do majhnega misijona Rorke's Drift, ki je služil kot oskrbovalna postaja in ga je stražilo še kakšnih 150 vojakov. V enem dnevu in noči, v sredo 22. januarja 1879 ter še naslednje jutro, je v zaporednih napadih Zulujcev potekalo obleganje majhne postojanke, vendar napadalcem ni uspelo vdreti vanjo in so se naposled umaknili. Britansko javnost, ki je po porazu pri Isandlwani mrzlično iskala vojne junake, je preplavilo huronsko veselje in vznesenost nad uspešno obrambo misijona Rorke's Drift. Med preživelimi vojaki jih je kar enajst prejelo medaljo za pogum kraljice Viktorije. To je njihova zgodba.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1964
18:50
Stockholm, Pensilvanija
Drama
Izvirnik: Stockholm, Pennsylvania
Režija: Nikole Beckwith
Igrajo: Saoirse Ronan, Cynthia Nixon, Jason Isaacs, David Warshofsky, Rosalind Chao, Avery Phillips
Ocena IMDb: 6,2/10

Mlado dekle, ki jo je neznanec ugrabil, ko ji je bilo komaj pet let, se vrne k družini, ki se je komaj še spomni.

Mlado Leio (Saoirse Ronan) je pred 17 leti neznanec ugrabil, ko ji je bilo komaj pet let. Zdaj jo čudežno najdejo in vrne se k staršema Marcy in Glenu Dargonu. Svoje družine se komajda še spomni, saj jo je vzgojil ugrabitelj Benjamin McKay. Leia se trudi prilagoditi svoji novi vlogi in vnovič navezati stik s tistimi, ki jo imajo najbolj radi. Namesto tega pa pogreša Bena, ki je edini očetovski lik, ki ga je kdaj poznala, ter varnost kleti, ki ji je večino življenja v ujetništvu pomenila dom. Marcy se posluži najbolj skrajnih ukrepov, da bi vzpostavila odnos s svojo hčerjo, četudi bo morala za to žrtvovati lasten zakon. Vedno bolj čudna dejanja Marcy so sčasoma podobna Benovi vzgoji in Leia se začne spraševati, kaj v resnici pomeni, če te ima nekdo rad.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:30
Rosita
Drama
Režija: Frederikke Aspöck
Igrajo: Mikkel Boe Følsgaard, Mercedes Cabral, Jens Albinus, Julie Agnete Vang, Mads Riisom, Lise Baastrup
Ocena IMDb: 6,5/10

Danski vdovec z dopisovanjem najde dekle iz Filipinov. Njegov sin služi za prevajalca in med trojico se oblikuje nenavaden ljubezenski trikotnik.

Johannes živi v majhnem ribiškem mestu na severu Danske skupaj z očetom Ulrikom, vdovcem srednjih let. Oče in sin živita mirno rutinsko življenje, vsak zase delata na različnih delovnih mestih v ribji industriji. Ulrik čedalje bolj pogreša žensko ljubezen in nežnost, zato z dopisovanjem na Filipinih najde dekle, ki naj bi postalo njegova zaročenka. Čedna in eksotična Rosita tako prispe na Dansko, podobno kot žene drugih moških iz v mesta. Johannes kot prevajalec nehote postane vezni člen med njima. Kmalu se sin in očetova spremljevalka nehote zbližata in med trojico se nepričakovano oblikuje nenavaden ljubezenski trikotnik, ki grozi, da bo razklal družino. To prisili Johannesa, da prevzame pobudo ter odgovornost za lastne sanje in prihodnost.

Država: Danska
Jezik: Danščina
Leto: 2015
22:00
Poletje
Drama
Izvirnik: Summer (Aka. Zomer)
Režija: Colette Bothof
Igrajo: Steef Cuijpers, Pieter Dictus, Ella-June Henrard, Martijn Lakemeier, Jade Olieberg, Lisa Smit
Ocena IMDb: 6,7/10

Očarljiva drama spremlja tiho najstnico Anno, ki bi rada ušla utesnjenosti majhnega mesta. Ko spozna upornico Leno, dobi potrebno spodbudo.

V zaspanem mestecu v vsenavzoči senci vselej brneče elektrarne je dolgo in vroče poletje. Šestnajstletna Anna ga s prijatelji preživlja med kolesarjenjem po zakotnih poteh, ki vodijo nikamor in povsod; pravi čas za pustolovščino in prebujanje mladostniške energije. Vendar se Anna počuti odrinjeno in na robu družbe – vsaj dokler ne spozna novega dekleta v mestu. Uporniška Lena se oblači v usnje, vozi motocikel in je drugačna od vsakogar. Dekleti se zaljubita na prvi pogled in mlada ljubezen se med njima razvije v vsej svoji nežni, nedolžni nerodnosti.

Država: Nizozemska
Jezik: Nizozemščina
Leto: 2014
23:30
Francoska kri
Drama
Izvirnik: French Blood (aka. Un Francais)
Režija: Diastème
Igrajo: Alban Lenoir, Samuel Jouy, Paul Hamy, Olivier Chenille, Jeanne Rosa, Patrick Pineau
Ocena IMDb: 6,2/10

Marco je ponosen obritoglavec. Sovraži Arabce, Jude, črnce, komuniste in geje – do trenutka, ko nenadoma ugotovi, da so ga sovražna čustva zapustila.

Drama prinaša surov portret francoske stranke Nacionalna fronta, povezane z desničarskimi gibanji. Zgodba zajema več desetletij pred njenim nastankom – od leta 1985, ko sta mladi Marco in njegov brat navdušena nad dramatično retoriko neonacističnih skupin, do leta 2013, ko se isti ljudje pražnje oblečejo za nedeljsko mašo. Iz pouličnih nasilnežev so zrastli nekateri vidni člani krajevne konservativne politike. A bolj kot prikaz skrajnežev desničarskih gibanj gre za zgodbo o tem, kako težko se je znebiti začaranega kroga sovraštva in nasilja, v katerega si bil rojen in vzgojen. Marca spoznamo, ko pretepa in nadleguje vsakogar na ulicah pariškega predmestja, od naključnih najstnikov do starejših mož iz Bližnjega vzhoda – in v svojem početju ni sam. Tudi brat, prijatelji in nazadnje še njegova žena so aktivni člani ekstremističnih gibanj; izhod iz tega položaja pa je skoraj nemogoč.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015