TV sporedi

TV spored - CINEMAX 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX 2
TV spored za CINEMAX 2

spored za datum: 27.08.2019
01:30
Zapeljivka
Triler
Izvirnik: A Worthy Companion (Aka. Allure)
Režija: Carlos Sanchez
Igrajo: Evan Rachel Wood, Jonathan Shatzky, Maxim Roy, Julia Sarah Stone, Denis O'Hare, Yardly Kavanagh
Ocena IMDb: 4,8/10

Tridesetletna čistilka spozna najstnico in jo prepriča, da pobegne od doma in se preseli k njej. Začne se razmerje, ki postaja vse bolj uničevalno.

Tridesetletna Laura (Evan Rachel Wood) dela kot čistilka v podjetju svojega očeta, vendar je njeno zasebno življenje vse prej kot urejeno. Nestanovitna in robata mlada ženska išče ljubezen na napačnih krajih in v preteklosti je doživela marsikatero mučno razočaranje.

Nekega dne med delom v še eni od hiš na robu dolgočasnega mesta kjer živi, Laura spozna šestnajstletno Evo (Julia Sarah Stone), tiho najstnico, nezadovoljno z enoličnim in strogim življenjem. V dekletu na novo odkrije nedolžno nežnost, Eva pa naleti na starejšo upornico, ki bi ji lahko odprla vrata v privlačno neznano življenje.

Močna privlačnost med njima se kmalu sprevrže v obsedenost. Ko jo Laura prepriča, da se skrivaj preseli k njej, se začne nevarno lezbično razmerje, ki postaja s čustveno nestabilno Lauro vse bolj uničevalno.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
03:15
Kolo
Drama
Izvirnik: Rock Steady Row
Režija: Trevor Stevens
Igrajo: Isaac Alisma, Jordan Allen, Marcus Blake, Nicholas Bustamante, Jake Collins, Julian Conner
Ocena IMDb: 4,8/10

Bruc se loti ukrepov zoper dekana ter sovražni univerzitetni bratovščini, ki obvladujeta kampus.

Ko na ameriško univerzo Rock Steady prispe osamljeni bruc, kmalu odkrije, da šolsko prizorišče nadzorujeta dve sovražni študentski frakciji: Kappa Brutus Omega ter Visoka družba. Ukradejo mu kolo in zaslužek od prodaje se je očitno spremenil v dragoceni vir dohodka za obe bratovščini, univerzitetno tržišče s kolesi.

Zdaj se bo akademsko prizorišče namesto v prostor izobrazbe spremenilo v vojno območje, saj se bruc loti ukrepov zoper univerzitetni bratovščini: sprl ju bo med seboj in zahteval pravico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
04:30
Skrivnost sreče
Komedija
Izvirnik: The Secret Of Happiness
Režija: Vlad Zamfirescu
Igrajo: Vlad Zamfirescu, Theo Marton, Irina Velcescu
Ocena IMDb: 7,6/10

Tom in David sta prijatelja, ki ugotovita, da sreča enega od njiju pomeni nesrečo drugega.

Prijatelja, ujeta v mrežo zločinske igre, ugotovita, da sreča enega od njiju najverjetneje pomeni nesrečo drugega. Viri za srečo so namreč omejeni. Pripetljaj se odvije pri Tomu doma, potem ko je pred kratkim odkril, da ga žena Ana vara z njegovim najboljšim prijateljem Davidom.

Ker je prepričan o moči nenavadnih okoliščin, Tom prisili svojo ženo Ano in svojega prijatelja Davida v absurden položaj, da bi se razkrile nekatere zamolčane skrivnosti. Sledijo trenutki humorja, prijateljstva, izdaje, seksualne napetosti in premišljenega maščevanja – da bi prišli do skrivnosti sreče.

Država: Romunija
Jezik: Romunščina
Leto: 2018
06:00
Jesen v Franciji
Drama
Izvirnik: A Season in France
Režija: Mahamat-Saleh Haroun
Igrajo: Eriq Ebouaney, Sandrine Bonnaire, Aalayna Lys, Ibrahim Burama Darboe, Bibi Tanga, Léonie Simaga
Ocena IMDb: 6,2/10

Abass je s svojima otrokoma pobegnil pred vojno v domovini in zaprosil za azil v Franciji. Vanj se zaljubi domačinka Carole in mu ponudi pomoč.

Srednješolski učitelj Abass je s svojima otrokoma pobegnil pred vojno v domovini, Centralni afriški republiki. Zdaj živijo v Franciji, kjer Abbass dela na lokalni tržnici, medtem ko čaka na razrešitev prošnje za politični azil. Vanj se zaljubi domačinka Carole in njegovi družini ponudi pomoč. Ko je Abbassova prošnja za azil zavrnjena, je pred njim težka odločitev.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2017
07:40
Psi
Drama
Izvirnik: Los perros
Režija: Marcela Said
Igrajo: Antonia Zegers, Alfredo Castro, Alejandro Sieveking
Ocena IMDb: 6,4/10

Pripadnica visoke družbe v Čilu skozi romanco z učiteljem jahanja in nekdanjim polkovnikom odkriva resnico o preteklosti njene države in družine.

42-letna Mariana pripada visoki družbi v Čilu, za katero so privilegiji nekaj samoumevnega. Njen oče jo prezira, njen mož pa zanemarja, vendar svoje dni preživlja med terapijami za spodbujanje plodnosti, delom vodje umetniške galerije in učenjem jahanja.

Njen jahalni učitelj Juan je 20 let starejši od nje, nekdanji polkovnik v konjenici, ki ga oblasti preiskujejo zaradi suma kršenja človekovih pravic v času diktatorskega režima pred desetletji.

Ko se Mariana preda romanci s svojim skrivnostnim trenerjem, se prvič sooči z nezaslišanimi resnicami diktature, njena vse večja radovednost pa grozi, da bo porušila nevidne zidove, ki njeno družino varujejo pred tragično preteklostjo.

Država: Francija
Jezik: Španščina
Leto: 2017
09:20
Amra in druga žena
Komedija
Izvirnik: Amra and the Second Marriage
Režija: Mahmoud Sabbagh
Ocena IMDb: 5,2/10

Vdana gospodinja srednjih let odkrije, da se namerava njen mož po upokojitvi poročiti še z drugo, mlajšo žensko.

Črna komedija spremlja vdano 44-letno gospodinjo Amro, ki pohlevno stoji možu ob strani ter skrbi za razvajene hčere in bolno mater, čeprav ji skromen družinski proračun ne omogoča lagodnega življenja. A tudi najbolj goreče molitve je ne morejo ubraniti pred nepozabno sramoto, da svojemu možu ni dala sina.

Tik pred upokojitvijo si njen soprog zaželi, da bi se poročil še v drugo, in to z mlajšo žensko. V Amri zavre dolgoletna potlačena zamera in se začne nabirati želja po maščevanju. Ampak tukaj nastopi čeden in očarljiv vdovec iz njihove soseščine.

Jezik: Arabščina
Leto: 2018
10:55
Popaj
Drama
Izvirnik: Pop Aye
Režija: Kirsten Tan
Igrajo: Penpak Sirikul, Thaneth Warakulnukroh, Sasapin Siriwanji, Chatchawan Wongarj, Nannapas Buranaworakun, Chakrit Panphoom
Ocena IMDb: 6,6/10

Razočaran moški na ulicah Bangkoka naleti na dolgo izgubljenega slona Popaja. Popelje ga na pot čez Tajsko, da bi našel kmetijo, kjer sta odraščala.

Thana, tajski arhitekt srednjih let, je bolj ali manj razočaran tako nad službo kot tudi nad svojim odnosom s soprogo Bo. Medtem ko nekega dne tava po ulicah Bangkoka, po neverjetnem naključju naleti na slona Popaja, svojega nekdanjega ljubljenca, za katerega je misli, da ga je že zdavnaj izgubil.

Žival sklene odpeljati nazaj v vasico na podeželju, kjer sta skupaj odraščala, da bi njegov stric Peak skrbel za slona. Film, ki ga je napisala in režirala Kirsten Tan, prinaša simbolno potovanje duhovne izpolnitve za Thano in njegovega starega živalskega prijatelja.

Država: Singapur
Jezik: Tajščina
Leto: 2017
12:35
Golob
Drama
Izvirnik: The Pigeon (Aka. Güvercin)
Režija: Banu Sivaci
Igrajo: Kemal Burak Alper, Ruhi Sari, Demet Genç, Evren Erler
Ocena IMDb: 6,3/10

Yusuf najde mir le na strehi hiše, s svojimi ljubljenimi golobi, visoko nad ulicami revne soseske v turškem mestu Adana.

V revni soseski turškega mesta Adana Yusuf skrbi za svoje golobe. Njegovemu najljubšemu ptiču je ime Maverdi. Da bi ga privabil čisto k sebi, med ustnice včasih vtakne seme za goloba.

Svetlosivi golob je nekakšen izobčenec v golobnjaku, tako kot je Yusuf izobčenec v širši družbi, kjer se mora soočati z nevednostjo in nasiljem. Mladeničev obraz se redko razjasni in neumorno bratovo prigovarjanje, naj si gre vendar poiskat službo, stvari še poslabša.

Turška režiserka Banu Sıvacı v svojem prvem celovečercu prinaša intimen občutek sočutja do navidez krhkega, pozneje pa divje uporniškega samotarja; ta se bori za pravico do drobnih trenutkov sreče, ki jih večina ljudi ne zna ceniti.

Država: Turčija
Jezik: Turščina
Leto: 2018
13:55
Bravo, virtuoz
Komedija
Izvirnik: Bravo Virtuoso
Režija: Levon Minasian
Igrajo: Samvel Tadevosian, Maria Akhmetzyanova, Arman Navasardyan, Rudolph Ghevondyan, Vrezj Hakobyan, Aram Karakhanyan
Ocena IMDb: 6,2/10

Mladi klarinetist prevzame identiteto morilca, znanega kot Virtuoz, da bi opravil njegovo nalogo in z zaslužkom rešil svoj orkester.

Alika, 25-letnega glasbenika, je vzgojil njegov ded, dirigent ugledne simfonične zasedbe v Armeniji po razpadu Sovjetske zveze. Kulturne institucije v državi doživljajo propad, oblast pa je v rokah vplivnih oligarhov, povezanih z mafijo. Alik je virtuoz na klarinetu v orkestru, katerega obstoj je resno ogrožen, potem ko umorijo ključnega pokrovitelja zasedbe.

Nekega dne Alik najde skrivnostni telefon morilca po naročilu, s katerim mu sporočajo ubijalske naloge. Pod vplivom hčere nekega sleparja, v katero se brezupno zaljubi in v želji, da bi za vsako ceno rešil orkester, se Alik odloči prevzeti identiteto profesionalnega morilca, znanega kot Virtuoz. Tako bi sam opravil njegovo nalogo in z zaslužkom zagotovil simfonikom prihodnost. Vendar je Alik predvsem glasbeni virtuoz, ne brezčutni morilec.

Država: Francija
Jezik: Armenščina
Leto: 2016
15:30
Dihaj normalno
Drama
Izvirnik: And Breathe Normally
Režija: Isold Uggadottir
Igrajo: Kristín Þóra Haraldsdóttir, Babetida Sadjo, Patrik Nökkvi Pétursson
Ocena IMDb: 6,8/10

Islandska drama pripoveduje o odnosu med dvema ženskama; revni materi samohranilki in afriški priseljenki, ki prosi za politični azil.

Na skrajnem koncu islandskega polotoka Reykjanes se v nepričakovanih okoliščinah za hip prepleteta življenji dveh žensk. Med revno materjo samohranilko in priseljenko iz Gvineje Bissau, ki na Islandiji prosi za politični azil, se sklene intimna zveza, medtem ko se obe trudita spraviti vsaka svoje življenje nazaj na pravi tir.

Država: Islandija
Jezik: Islandščina
Leto: 2018
17:15
Psi
Drama
Izvirnik: Los perros
Režija: Marcela Said
Igrajo: Antonia Zegers, Alfredo Castro, Alejandro Sieveking
Ocena IMDb: 6,4/10

Pripadnica visoke družbe v Čilu skozi romanco z učiteljem jahanja in nekdanjim polkovnikom odkriva resnico o preteklosti njene države in družine.

42-letna Mariana pripada visoki družbi v Čilu, za katero so privilegiji nekaj samoumevnega. Njen oče jo prezira, njen mož pa zanemarja, vendar svoje dni preživlja med terapijami za spodbujanje plodnosti, delom vodje umetniške galerije in učenjem jahanja.

Njen jahalni učitelj Juan je 20 let starejši od nje, nekdanji polkovnik v konjenici, ki ga oblasti preiskujejo zaradi suma kršenja človekovih pravic v času diktatorskega režima pred desetletji.

Ko se Mariana preda romanci s svojim skrivnostnim trenerjem, se prvič sooči z nezaslišanimi resnicami diktature, njena vse večja radovednost pa grozi, da bo porušila nevidne zidove, ki njeno družino varujejo pred tragično preteklostjo.

Država: Francija
Jezik: Španščina
Leto: 2017
18:55
Lajko, Rom v vesolju
Komedija
Izvirnik: Lajko - Cigany Az Urben
Režija: Balázs Lengyel
Igrajo: Tamás Keresztes, József Gyabronka, Tibor Pálffy, Zétény Varga, Athina Papadimitriu, Nóra Trokán
Ocena IMDb: 5,8/10

Sovjetska zveza leta 1957 ponudi Madžarski priložnost, da izbere prvega človeka za polet v vesolje. Izbranec postane pilot Lajko.

Črna komedija nas poduči o tem, da prvo živo bitje v vesolju pravzaprav ni bila psička Lajka, temveč madžarski pilot kmetijskega letala za škropljenje s pesticidi po imenu Lajko. Sovjetska zveza leta 1957 ponudi Madžarski častno priložnost, da izbere prvega človeka za polet v vesolje.

Najbolj ustrezen kandidat je Lajos Serbán, znan tudi kot Lajko, čigar življenje v zraku odraža njegovo silno naklonjenost zvezdnim telesom in fascinacijo nad zvezdami. Ko ga nazadnje izberejo za vlogo prvega kozmonavta, si ne predstavlja, da se mu na kozmodromu Bajkonur ne bodo ravno uresničile sanje.

Država: Madžarska
Jezik: Madžarščina
Leto: 2018
20:30
Ed Wood
Biografija
Režija: Tim Burton
Igrajo: Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, Patricia Arquette, Jeffrey Jones, G.D. Spradlin
Ocena IMDb: 7,9/10

Slavni režiser Tim Burton prinaša resnično zgodbo o legendarnem hollywoodskem režiserju obupno slabih filmov in njegovi čudaški skupini igralcev.

Priljubljeni Johnny Depp upodobi ekscentričnega filmskega ustvarjalca Eda Wooda, ki skrajno neposrečenim prizorom in katastrofalno slabim recenzijam kritikov ne dovoli, da bi pokopali njegove sanje o uspehu v svetu zabavljaštva.

Med njegovo zasedbo znancev in igralcev so zvezdnica televizijskih grozljivk, velikanski švedski rokoborec in odcvetela filmska legenda Bela Lugosi (Martin Landau je za svojo vlogo prejel oskarja).

Ed Wood je umetnost slabih filmov povzdignil v svojevrstno senzacijo, njegova zgodba pa prizor za prizorom kratkočasno niza duhovite pripetljaje filmarjev, kakršnih še nismo videli.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
22:35
Maratonec
Kriminalka
Izvirnik: Marathon Man
Režija: John Schlesinger
Igrajo: Dustin Hoffman, Laurence Olivier, Roy Scheider, William Devane, Marthe Keller, Fritz Weaver
Ocena IMDb: 7,5/10

Študent zgodovine se nehote zaplete v mednarodno zaroto z ukradenimi diamanti, izgnanim nacističnim vojnim zločincem in nevarnim tajnim agentom.

Doc Levy (Roy Scheider) je ameriški vohun pri tajni državni agenciji, ki se ukvarja s pobeglimi in izgnanimi vojnimi zločinci ter skrivaj sklepa dogovore z nekdanjim nacističnim blaznežem Szellom (Laurence Olivier). Ta misli, da je Doc ukradel dragoceno pošiljko diamantov, zato se iz dolgoletnega skrivališča v južni Ameriki odpravi v New York.

Po tem, ko ubije Doca, se po sledeh informacij spravi na njegovega mlajšega brata Baba (Dustin Hoffman), ki o nečednih vohunskih poslih ne ve ničesar. Szell mu tega ne verjame. Nekoč je bil zobozdravnik v koncentracijskem taborišču Auschwitz, ki je pulil zlate zobe jetnikom, preden so jih poslali v krematorij – zdaj pa hoče s podobno zobozdravniško "tehniko" za vsako ceno spraviti podatke iz Baba. Temu uspe pobegniti in odloči se ravnati zoper svoje prepričanje o nenasilju, da bi se branil pred zasledovalci in sadističnim mučiteljem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1976