TV sporedi

TV spored - CINEMAX

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX
TV spored za CINEMAX

spored za datum: 05.09.2016
00:55
Čao, mali
Drama
Izvirnik: So Long, Stooge (aka. Tchao Pantin)
Režija: Claude Berri
Igrajo: Coluche, Richard Anconina, Agnès Soral, Mahmoud Zemmouri, Philippe Léotard, Albert Dray
Ocena IMDb: 7,4/10

Med osamljenim moškim srednjih let in mladim preprodajalcem mamil se splete prijateljstvo. Ko slednjega umorijo, sklene prvi poiskati morilce.

Lambert je tih, neopazen moški srednjih let, ki v nočnih izmenah dela na pariški bencinski črpalki. Nima prijateljev in družine, njegova edina uteha je zvesta steklenica ruma. Nekega dne v njegov lokal in življenje vstopi mladi arabski moški Bensoussan. Tudi tujec nima nobenega svojca, sam živi v temačni sobi in se preživlja s preprodajo mamil. Med osamljenima človekoma se kmalu razvije prijateljstvo, vendar se tragično konča, ko Bensoussana nekoč surovo umorijo pred Lambertovimi očmi. Ta ugotovi, da storilci prihajajo iz kroga prekupčevalcev mamil in sklene se jim maščevati za smrt prijatelja. Pri tem mu pomaga Lola, mlada odpadnica, ki je tudi sama kratek čas poznala Bensoussana. Med terjanjem pravice bo Lambert obračunal tudi z lastno tragično preteklostjo.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1983
02:30
Borealis
Komedija
Režija: Sean Garrity
Igrajo: Joey King, Emily Hampshire, Kevin Pollak, Greg Bryk, Clé Bennett, Jake Epstein
Ocena IMDb: 7,4/10

Oče in hči se odpravita na pot, da bi skupaj videla veličastni severni sij, preden bo ona zaradi bolezni oslepela.

Brezposelni kvartopirec Jonah pelje svojo odtujeno, z marihuano zasvojeno najstniško hčer Auroro na nevarno pot v Churchill v kanadski provinci Manitoba, da bi ji pokazal veličastni severni sij – preden bo zaradi očesne bolezni popolnoma oslepela. Z živahnim pobiralcem stav za petami sta se Jonah in Aurora prisiljena soočiti drug z drugim, svojo tragično preteklostjo in razvadami – na različne, nepričakovane in pogosto zabavne načine.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
04:05
Uradna verzija
Drama
Izvirnik: The Official Story (aka. La historia oficial)
Režija: Luis Puenzo
Igrajo: Héctor Alterio, Norma Aleandro, Chunchuna Villafañe, Hugo Arana, Guillermo Battaglia, Chela Ruíz
Ocena IMDb: 7,8/10

Pet let po prihodu posvojene hčere si Alicia zastavlja nekatera vprašanja. Od kod je prišla deklica? So jo morda ugrabili paru političnih zapornikov?

Argentina leta 1983. Alicia, mati posvojene petletne hčere, je učiteljica zgodovine na srednji šoli v Buenos Airesu. V poklicnem in zasebnem življenju je vselej verjela "uradnim razlagam" ter splošno veljavnim prepričanjem, dokler nekega dne okrog nje ne začne razpadati hinavsko pročelje režima in vse, kar je povezano z njim. Sredi velikanske laži lastne države se Alicia zaloti, kako začenja sumiti, da je njena posvojenka Gabi v resnici hči umorjenega političnega zapornika. Ženska se odpravi na dolgo in mučno pot odkrivanja resnice, na kateri bi lahko izgubila vse. Poleg tega so vse posamične razlage očitno del še večje laži: prevare same Argentine in njene družbe, ki si na robu propada prizadeva vnovič sestaviti prihodnost, pozdraviti rane preteklosti in se spraviti z lastnimi grehi – pri tem pa v žrtvah in njihovih rabljih prepoznava samo sebe.

Država: Argentina
Jezik: Španščina
Leto: 1985
06:00
Valdez prihaja
Vestern
Izvirnik: Valdez Is Coming

Mehiško-ameriški šerif mora uporabiti nasilje proti vplivnemu veleposestniku, da bi izterjal pravično denarno nadomestilo za nosečo indijansko vdovo.

Mož postave, mehiško-ameriški šerif Bob Valdez (Burt Lancaster), je prisiljen ubiti moža, ki ga je vplivni veleposestnik Frank Tanner (Jon Cypher) obtožil umora. Valdez zahteva denarno nadomestilo od Tannerja, da bi pomagal vdovi ubitega, vendar se Tannerjevi pomagač norčuje iz njega in ga skoraj ubije. Valdez sčasoma okreva in v spomin prikliče svoje izkušnje iz časa, ko je kot konjenik služil v ameriški vojski, da bi se zoperstavil nasilnežem. Enega od Tannerjevih pajdašev rani in ga potem pošlje nazaj k brezobzirnemu gospodarju s sporočilom "Valdez prihaja".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1971
07:30
Krull
Fantazijski
Režija: Peter Yates
Igrajo: Ken Marshall, Lysette Anthony , Freddie Jones, Francesca Annis, Alun Armstrong, David Battley
Ocena IMDb: 6/10

V času mečevalcev in magije stoji mračno kraljestvo Krull. Tam se mladi kralj loti reševanja svoje neveste in domovine pred napadalci iz vesolja.

Fantazijska pustolovščina nas popelje v mistični čas mečevalcev in magije med preteklostjo in sedanjostjo, kjer vladajo mitološke pošasti in grozljivi, vsemogočni zlobnež Beast. Na oddaljenem planetu stoji mračno kraljestvo Krull, ki pred nami zaživi v vsej svoji srhljivo fantastični lepoti. Mladi princ Colwyn se loti reševanja ugrabljene neveste, ki jo ima Beast za ujetnico; vendar mu pot na vsakem koraku prekrižajo ubijalski stvori in vesoljski prišleki pod vodstvom vsemogočnega sovražnika. Colwyn se mora najprej prebiti do odmaknjene votline, kjer je skrit legendarni Glaive, ključ do nedoumljivih in neomejenih moči. Potem mora naprej po poti, na kateri je priča prizorom in dogodkom onstran najbolj nebrzdane domišljije, dokler se ne bo soočil s sovragom. Če naj bo Beast poražen, bo moral Colwyn uporabiti fantastično magijo Glaiva, da bi rešil svojo ljubezen in svojo domovino pred izničenjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1983
09:30
Playhouse Presents: Gospod Sprejeti
Kratki, 2. sezona
Izvirnik: Playhouse Presents - Mr. Understood
Režija: Mike Barker
Igrajo: Hayley Atwell, Brenda Blethyn, Tom Ellis, Rebecca Front, Sheila Hancock, Douglas Henshall
Ocena IMDb: 7,8/10

Duhovita in pomenljiva pripoved spremlja transvestita, ki ga mučijo dvomi o svoji identiteti in skuša premagati svoje strahove.

Toom Brooke je Gary, mladi transvestit, ki ga mučijo dvomi o svoji identiteti, in se nam predstavlja skozi poosebljenje lastnega notranjega glasu Franka. Srečanje z drugim transvestitom Jimom pomaga Garyju, da sprejme samega sebe, medtem ko je tokrat Jimov notranji glas Linda tisti, ki je negotov vase. Pri duhoviti in pomenljivi pripovedi je sodeloval tudi britanski umetnik Grayson Perry.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
09:55
Svetovalec
Komedija
Izvirnik: Guidance
Režija: Pat Mills
Igrajo: Don Allison, Alexandria Benoit, Alastair Forbes, Jen Goodhue, Kevin Hanchard, Alex Harrouch
Ocena IMDb: 6,5/10

Nekdanji otroški igralec, zdaj 36-letni David Gold, je brezposelni alkoholik. Ponaredi življenjepis in dobi službo svetovalca na srednji šoli.

Patološko nezrel in zapit 36-letnik ter nekdanji otroški igralec David Gold ni nikoli prebolel srednje šole. Pravkar so mu diagnosticirali kožnega raka in zapravil je še zadnjo možnost, da bi ga kdo zaposlil kot igralca. Ker potrebuje denar, ponaredi svoj življenjepis in strokovna priporočila ter tako dobi službo svetovalnega psihologa na srednji šoli. Dijaki šole Grusin High ga obožujejo; morda zato, ker pogosto pije in kadi skupaj z njimi. A kmalu se začne njegova neizbežna pot navzdol. Ko spozna Jabrielle, izobčeno najstnico, ki je vsaj tako zmešana kot on, bo ugotovil, da greš lahko v družbi mladostnikov predaleč, še posebej, če si nagnjen k absurdnim prekrškom.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
11:15
Bridgend
Drama
Režija: Jeppe Rønde
Igrajo: Hannah Murray, Josh O'Connor, Adrian Rawlins, Patricia Potter, Nia Roberts, Steven Waddington
Ocena IMDb: 6,3/10

Sara in njen oče Dave se preselita v vas, kjer se med mladimi pojavlja veliko število samomorov.

Psihološka drama spremlja Saro in njenega očeta Dava, ki se preselita v manjši kraj v okrožju Bridgend, kjer se med mladimi prebivalci pojavlja nenavadno veliko število samomorov. Sara se nevarno zaljubi v enega od najstnikov, Jamieja, novi policist v kraju Dave pa skuša raziskati ter ustaviti skrivnostni val samomorov. Zgodba se osredotoča na odnose med ranljivimi mladostniki in njihovimi starši, ki ne morejo doumeti srhljivega pojava, medtem ko se samomori čedalje bolj kažejo kot nekakšen kazenski obred. Pripoved je osnovana na resničnem nizu nepojasnjenih dogodkov v okrožju Bridgend, majhni premogovniški skupnosti v angleškem južnem Walesu. Tam se je med leti 2007 in 2012 zgodilo kar 79 samomorov in med umrlimi je bila večina najstnikov.

Država: Danska
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
13:05
Žarišče
Komedija
Izvirnik: Focus
Režija: Glenn Ficarra
Igrajo: Will Smith, Margot Robbie, Adrian Martinez, Gerald McRaney, Rodrigo Santoro, BD Wong
Ocena IMDb: 6,6/10

Sredi najnovejšega, zelo nevarnega podviga spretnega tatu Nickyja v Buenos Airesu se nenadoma pojavi ženska iz njegove preteklosti.

Will Smith upodobi spretnega poklicnega tatu Nickyja, ki se romantično zaplete z novinko v svetu prevarantov in roparjev (Margot Robbie), a gre njuna zveza po zlu, ko stvari postanejo napete. Tri leta pozneje se zapeljiva fatalka vnovič pojavi v Buenos Airesu, kjer nekdanja ljubimca vsak zase pripravljata roparski naskok na istega moža, milijarderja ter lastnika mednarodnega avtomobilskega dirkalnega moštva (Rodrigo Santoro).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
14:50
Jesse Stone: Brez obžalovanja
Kriminalka
Izvirnik: Jesse Stone: No Remorse
Režija: Robert Harmon
Igrajo: Tom Selleck, Kathy Baker, Kohl Sudduth, Stephen McHattie, Krista Allen, William Sadler
Ocena IMDb: 7,3/10

Nekdanji poveljnik policije Jesse Stone začne delati na črno za svojega prijatelja načelnika Healyja ter preiskovati niz umorov.

Poveljnika policije Jesseja Stona je mestni svet Paradisa v Massachusettsu odpustil, zato poslej dela na črno za prijatelja na oddelku za umore, načelnika Healyja. Preiskuje bizaren niz vzajemno povezanih umorov v Bostonu, v katere je vpleten Gino Fish, neusmiljeni boter kriminalnega podzemlja. Jesse se primera loti z vso odločnostjo, v prizadevanju, da bi premagal poklicno in osebno negotovost, ki jo je občutil pri svojem nekdanjem delu v domačem kraju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
16:15
Krull
Fantazijski
Režija: Peter Yates
Igrajo: Ken Marshall, Lysette Anthony , Freddie Jones, Francesca Annis, Alun Armstrong, David Battley
Ocena IMDb: 6/10

V času mečevalcev in magije stoji mračno kraljestvo Krull. Tam se mladi kralj loti reševanja svoje neveste in domovine pred napadalci iz vesolja.

Fantazijska pustolovščina nas popelje v mistični čas mečevalcev in magije med preteklostjo in sedanjostjo, kjer vladajo mitološke pošasti in grozljivi, vsemogočni zlobnež Beast. Na oddaljenem planetu stoji mračno kraljestvo Krull, ki pred nami zaživi v vsej svoji srhljivo fantastični lepoti. Mladi princ Colwyn se loti reševanja ugrabljene neveste, ki jo ima Beast za ujetnico; vendar mu pot na vsakem koraku prekrižajo ubijalski stvori in vesoljski prišleki pod vodstvom vsemogočnega sovražnika. Colwyn se mora najprej prebiti do odmaknjene votline, kjer je skrit legendarni Glaive, ključ do nedoumljivih in neomejenih moči. Potem mora naprej po poti, na kateri je priča prizorom in dogodkom onstran najbolj nebrzdane domišljije, dokler se ne bo soočil s sovragom. Če naj bo Beast poražen, bo moral Colwyn uporabiti fantastično magijo Glaiva, da bi rešil svojo ljubezen in svojo domovino pred izničenjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1983
18:15
Gospod Holmes
Kriminalka
Izvirnik: Mr. Holmes
Režija: Bill Condon
Igrajo: Ian McKellen, Laura Linney, Milo Parker, Hiroyuki Sanada, Hattie Morahan, Patrick Kennedy
Ocena IMDb: 7/10

Upokojenega Sherlocka Holmesa, ki skupaj z gospodinjo in njenim sinom živi v zaspani vasici, mučijo spomini na neki nerešeni primer izpred 50 let.

Neobičajna kriminalna drama prinaša drugačen pogled na življenje in delo najslavnejšega detektiva na svetu. Leta 1947 se ostareli, že zdavnaj upokojeni Sherlock Holmes vrne s potovanja na Japonsko – kjer je bil med iskanjem redkega rastlinskega izvlečka japonskega popra, ki lahko povrne pešajoči razum in spomin, priča uničujočim posledicam jedrskega opustošenja. Zdaj skupaj z gospodinjo in njenim brihtnim sinom živi v zaspani vasici blizu Londona in se ukvarja s čebelarstvom. Sooča se s senilnostjo in pri vsakdanjih opravilih se mora zanesti na dečka, medtem ko ga mučijo spomini na neki nerešeni primer izpred 50 let, ki se ga spominja le še po nerazumljivih delčkih. Dognati mora skrivnost nekaterih pomembnih vprašanj o življenju in smrti, preden bo prepozno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
V Hongkongu je že nov dan
Komedija
Izvirnik: Already Tomorrow In Hong Kong
Režija: Emily Ting
Igrajo: Jamie Chung, Bryan Greenberg, Richard Ng, Sarah Lian, Lawrence S. Dickerson, Ines Laimins
Ocena IMDb: 6,5/10

Američanka kitajskega rodu Ruby prvič obišče Hongkong, kjer spozna ameriškega izseljenca Josha, ki ji razkaže mesto.

Ruby, Američanka kitajskega rodu in oblikovalka igrač iz Los Angelesa, prvič poslovno obišče Hongkong. Ta, spozna ameriškega izseljenca Josha in ta se ponudi, da ji razkaže mesto. Med tavanjem po nočnih ulicah, ki brnijo od energije in različnih priložnosti, se predajata kratkočasnemu in brezskrbnemu pogovoru, pospremljenem z očitno vzajemno privlačnostjo. Med njima se romantično zaiskri, vendar čas ni na njuni strani; ravno ko stvari postanejo obetavne za mladi par, njuno noč prekine neko presenetljivo razkritje. Leto dni pozneje se Josh in Ruby, ki zdaj stalno živita v Hongkongu, vnovič srečata na trajektu do polotoka Kowloon. Izkaže se, da sta oba že v zvezi z drugima partnerjema, vendar se hitro spravita, še enkrat zbližata in večer preživita skupaj. Ko prideta v podzemni nočni klub, je med njima spet očitna privlačnost. Nazadnje se jima nasmehne priložnost za ljubezen – pa si bosta drznila tvegati in prevarati svoja partnerja?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
21:20
Film, da te kap
Komedija
Izvirnik: Scary Movie
Režija: Keenen Ivory Wayans
Igrajo: Carmen Electra, Dave Sheridan, Frank B. Moore, Giacomo Baessato, Kyle Graham, Leanne Santos
Ocena IMDb: 6/10

V najbolj slavni parodiji grozljivk začne skupino najstnikov zasledovati serijski morilec.

Skupino najstnikov začne zasledovati serijski morilec, ki bi se jim rad maščeval, ker so mladostniki v avtomobilski nesreči ubili neznanca. Ne najbolj brihtna Buffy, njena najboljša prijateljica Rhonda, večno zadeti Shorty, nogometaš Ray, gobezdavi Greg, nad spolnostjo navdušeni Bobby in njegovo dekle Cindy bežijo pred psihopatom z nožem, ki se skriva za grozljivo belo masko in črnim ogrinjalom. Braniti se morajo še pred vsiljivo poročevalko Gail Hailstorm in ekscentričnim šolskim ravnateljem Squigglyjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
22:50
Tony Arzenta
Akcija
Izvirnik: Big Guns - Tony Arzenta (Aka. No Way Out)
Režija: Duccio Tessari
Igrajo: Alain Delon, Richard Conte, Carla Gravina
Ocena IMDb: 7/10

Odločitev mafijskega morilca Tonyja Arzente, da bo opustil ta poklic, se tragično konča s prelivanjem krvi.

Tony Arzenta (Alain Delon) ni običajen morilec po naročilu, temveč eden najbolj cenjenih mafijskih poklicnih morilcev; spoštujejo ga zaradi spretnosti, poguma in neomajne zvestobe. A nekega dne se Tony odloči, da ima vsega dovolj: rad bi začel novo življenje ter preživel več časa z ljubljeno ženo in sinom. Vendar ga mafijski šefi nimajo namena spustiti iz rok, saj preveč ve in predstavlja grožnjo za zaupnost zločinske organizacije. Iz svoje službe ga bodo odpustili samo na en način: v krsti.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 1973