TV sporedi

TV spored - CINEMAX

Oglejte si TV spored na enem mestu...

CINEMAX
TV spored za CINEMAX

spored za datum: 27.09.2016
01:00
Quarry
Akcija, 3. del
Režija: Greg Yaitanes
Igrajo: Logan Marshall-Green, Jodi Balfour, Peter Mullan, Nikki Amuka-Bird, Damon Herriman, Edoardo Ballerini

Ameriški marinec Mac Conway se leta 1972 iz Vietnama vrne domov v Memphis; njegovi ljubljeni se ga nenadoma izogibajo, javnost pa ga prezira ter v njem vidi morilca. Medtem ko se trudi sprejeti in predelati vojne izkušnje, ga okoliščine potegnejo v kolesje umorov in pokvarjenosti, ki se vije vzdolž reke Mississippi.

Marinec se leta 1972 vrne iz Vietnama vrne domov v Memphis, kjer pa ni deležen toplega sprejema.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
02:00
Verjetne zgodbe Neila Gaimana: Sanjsko dekle
Drama, 4. del
Izvirnik: Neil Gaiman's Likely Stories: Looking for the Girl
Režija: Iain Forsyth
Igrajo: Montserrat Lombard, Monica Dolan, Paul Ritter, Kirk Lake, Chloe Hayward, Simon Manyonda
Ocena IMDb: 6,7/10

Serija v štirih delih " Verjetne zgodbe Neila Gaimana " prinaša zgodbe o nepričakovanem. Neil Gaiman je edinstven pisatelj ter ploden avtor, čigar zgodbe so priredili v celovečerce za velika platna in male ekrane (Stardust, Coraline, American Gods). Za tokratno filmsko antologijo je pripravil čudovito zbirko nadrealističnih, gotsko človeških elementov ter resničnost s pridihom čarobnosti. Nekateri liki se pojavijo v različnih delih, vsaka zgodba pa je zaokrožena in samozadostna pripoved. V prvi ("Tujki") spremljamo Simona, osamljenega mladeniča, ki že več let ni imel spolnih odnosov, a je kljub temu skrivnostno zbolel za spolno prenosljivo boleznijo. Drugi del ("Hrana") prinaša srhljivo ljubezensko zgodbo o tem, kako mladega Eddieja košček za koščkom požre njegova zelo stara punca, ki potrebuje sveže meso, da preživi. Tretji del ("Zapiralni čas") nam predstavi mladega pisatelja, ki v zasebnem članskem klubu pripoveduje strašljivo zgodbo o nečem nenavadnem, kar se mu je zgodilo kot otroku. Četrta zgodba ("Sanjsko dekle") govori o svetovno znanem fotografu Deanu, ki novinarki Mirandi med intervjujem pove svojo nenavadno življenjsko zgodbo in izkušnje s svojo muzo. Tako kot vsa njegova dela so tudi filmske zgodbe Neila Gaimana resnično izvirne pripovedi, ki nas bodo nedoumljivo pritegnile in spodbudile k razmišljanju.

V zgodbah fantazijskega pisca Neila Gaimana je London temačno in skrivnostno mesto, kjer se dogajanje nenehno seli iz resničnosti v svet domišljije.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
02:25
Kot ris
Kriminalka
Izvirnik: Cut Snake
Režija: Tony Ayres
Igrajo: Sullivan Stapleton, Alex Russell, Jessica De Gouw, Megan Holloway, Kerry Walker, Robert Morgan
Ocena IMDb: 5,7/10

Zgodba se v 70. letih odvija v Melbournu in spremlja nekdanjega obsojenca Sparro, ki skuša v drugem mestu zaživeti na novo.

Nekdanji obsojenec Sparra Farrell skuša po odsluženi kazni zaživeti na novo. Našel si je pošteno službo in je zaročen s čedno Paulo. Vendar njegove načrte o boljši prihodnosti močno ogrozi prihod nekdanjega sojetnika, karizmatičnega in pokvarjenega Pommieja. Sparra se vnovič znajde v svetu kriminala ter družbi ljudi, za katero je misli, da jo je sklenil pustiti za seboj. Kmalu začne ugotavljati, da je pri tem morda sam sebi še največji sovražnik.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
04:00
Izlet
Kratki
Izvirnik: Excursie
Režija: Adrian Sitaru
Igrajo: Eric Aradits, Dan Chisu, Marela Juganaru, Maria Radu, Adrian Titieni
Ocena IMDb: 6,6/10

Po novinarskem poročanju o pristanku Nezemljanov v Romuniji devetletni Eugen ukrade kamero iz trgovine, kjer njegov oče dela kot varnostnik.

Eugen začne z ukradeno kamero na filmski trak beležiti vsakdanje življenje, potem pa skrivnostno izgine. Naposled ga najdejo, vendar njegove posnetke mediji povsem napačno razumejo.

Država: Romunija
Jezik: Romunščina
Leto: 2014
04:20
Tujec v hiši
Triler
Izvirnik: Firstborn
Režija: Michael Apted
Igrajo: Teri Garr, Peter Weller, Christopher Collet, Corey Haim, Sarah Jessica Parker, Robert Downey Jr
Ocena IMDb: 6,2/10

Ganljiva drama spremlja mater samohranilko z dvema sinovoma, ki se zaljubi v očarljivega skrivnostnega moškega.

Najstnik (Christopher Collet) in njegov mlajši brat (Corey Haim) morata za materino pozornost tekmovati z njenim novim partnerjem (Peter Weller). Mlada ločenka (Teri Garr) skuša nekako uravnotežiti svoj ljubezenski odnos in družinsko življenje s sinovoma. Ta sta prepričana, da je njen izbranec ni tak, kot se kaže, in skušata rešiti mater iz njegovih krempljev.

Med mlado igralsko zasedbo sta tudi prihodnja filmska zvezdnika Robert Downey Jr. in Sarah Jessica Parker.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1984
06:00
Tandem
Komedija
Režija: Patrice Leconte
Igrajo: Gérard Jugnot, Jean Rochefort, Sylvie Granotier, Julie Jézéquel, Jean-Claude Dreyfus, Marie Pillet
Ocena IMDb: 7,3/10

Mortez je ostarela radijska osebnost, Rivetot pa njegov zvesti pomočnik, ki meni, da bo vest o ukinitvi oddaje usodna za njegovega šefa.

Michel Mortez (Jean Rochefort) je ostarela radijska osebnost in voditelj kviza; potuje po vsej Franciji ter prireja svojo oddajo, ki jo je ustanovil pred 25 leti. Njegov dolgoletni pomočnik, producent in šofer Rivetot (Gerard Jugnot) je neomajno zvest svojemu šefu ter edini ve, kaj se skriva pod Mortezovim videzom igrivega zapeljivca. Ko prejme vest, da nameravajo lastniki radijske mreže ukiniti zastarelo oddajo, je prepričan, da bo za Morteza to usodno. Torej mora pred njim čim dlje skrivati slabe novice ter premišljeno izbrati trenutek, ko mu jo bo naposled povedal.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1987
07:30
V celici
Kriminalka
Izvirnik: Inside The Cell (aka. Made In France)
Režija: Nicolas Boukhrief
Igrajo: Malik Zidi, François Civil, Nassim Si Ahmed, Ahmed Dramé, Nailia Harzoune, Nicolas Grandhomme
Ocena IMDb: 6,3/10

Novinar izkoristi lastno islamsko kulturo in se vtihotapi v mrežo skrajnežev v Parizu.

Sam je neodvisni novinar, ki izkoristi lastno islamsko kulturo, da bi se pod krinko vtihotapil v mrežo skrajnežev v predmestju Pariza. Pridobi si zaupanje skupine štirih mladeničev, ki so dobili nalogo, da ustanovijo džihadistično celico za teroristično akcijo v Parizu. Čakajo, da se vrne njihov vodja, in ta se po ustreznem urjenju v Pakistanu kmalu prikaže. Začne se načrtovanje zločinskih dejanj, a samo vodja pozna pravi cilj njihovega delovanja.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
09:05
Globalni igralec
Komedija
Izvirnik: Global Player (Aka. Global Player - Wo wir sind isch vorne)
Režija: Hannes Stöhr
Igrajo: Christoph Bach, Walter Schultheiß, Inka Friedrich, Ulrike Folkerts, Stefan Hallmayer, Monika Anna Wojtyllo
Ocena IMDb: 6,8/10

90-letni Paul Bogenschuetz skuša rešiti družinsko podjetje "Bogenschuetz in sinovi", ki zaradi azijske konkurence propada.

Nemško družinsko podjetje "Bogenschuetz in sinovi" iz majhnega mesta Hechingen je več rodov izdelovalo solidne tekstilne stroje, a zaradi cenejših izdelkov s strani azijske konkurence zdaj povpraševanje upada. Mlajši direktor, 39-letni Michael Bogenschuetz, se je s Kitajci o prodaji prisiljen pogajati za hrbtom svojega očeta. Vendar pa glava družine, 90-letni Paul, odkrije neljube poslovne povezave ter se za pomoč obrne k Michaelovima sestrama, 45-letni Merlies ter 49-letni Marianne, da bi rešil svoje življenjske dosežke. Film prinaša tragikomični portret podjetne družine iz srednjega razreda v času neusmiljene globalizacije.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2013
10:45
Največji dvoboj Mohameda Alija
Drama
Izvirnik: Muhammad Ali's Greatest Fight
Režija: Stephen Frears
Igrajo: Christopher Plummer, Frank Langella, Ed Begley Jr, Peter Gerety, Barry Levinson, John Bedford Lloyd
Ocena IMDb: 6,8/10

Ko so Mohameda Alija na višku kariere vpoklicali v vietnamsko vojno, je njegov ugovor vesti iz verskih razlogov sprožil dolgotrajno pravno bitko.

V ringu je bil eden največjih vseh časov, a največji izziv Mohameda Alija ni vključeval boksarskih rokavic – odvil se je na vrhovnem sodišču ZDA, kjer je devet vrhovnih sodnikov presojalo o upravičenosti njegove zavrnitve vpoklica zaradi ugovora vesti iz verskih razlogov. Drama slavnega Stephena Frearsa pokuka v zakulisje teh sodnih procesov, kjer se vrhovni sodniki (predsednik sodnega senata Warren Burger, Hugo Black, William O. Douglas, John Harlan II., William Brennan, ml., Potter Stewart, Byron "Whizzer" White, Thurgood Marshall ter Harry Blackmun) odločajo o njegovi pritožbi na odločitev nižjega sodišča. Najmanj naklonjena opustitvi sodbe sta bila Harlan in njegov stari prijatelj Burger, potem ko njuni stališči izzove novi uslužbenec Kevin Connoly.

Film raziskuje zapleteno politično ozadje zgodovinskih odločitev v času hitrih družbenih in kulturnih sprememb v ZDA.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
12:20
Šerif, to je dežela nasilja
Drama
Izvirnik: I Walk The Line
Režija: John Frankenheimer
Igrajo: Gregory Peck, Tuesday Weld, Estelle Parsons, Ralph Meeker, Lonny Chapman, Charles Durning
Ocena IMDb: 6,7/10

Šerif Tawes je vselej pripravljen soditi drugim in zvesto slediti črki zakona. Potem pa spozna mlado lepotico, ki njegova prepričanja obrne na glavo.

Mož postave s podeželja v državi Tennessee je ujet v dolgočasnem zakonu brez ljubezni; šerif majhnega mesta Henry Tawes (Gregory Peck) vso svojo energijo namenja službi, ki je njegovo edino zadoščenje. Je mož pokončne moralne drže, vselej pripravljen soditi drugim in zvesto slediti črki zakona. Potem pa spozna Almo McCain (Tuesday Weld), hčer krajevnega prekupčevalca z alkoholom Carla McCaina (Ralph Meeker) in mlada lepotica ga takoj pritegne. Kljub starostni razliki se med njima razvije ljubezenska zveza, ki jo njen oče še spodbuja, saj naj bi tako šerif zamižal na eno oko pri njegovih nezakonitih poslih z doma na črno skuhanim viskijem. Medtem ko Tawesova brezupna zagledanost v mlado dekle vse bolj načenja njegovo profesionalno etiko, je pripravljen postaviti na kocko celo lastno kariero in odnos s soprogo Ellen (Estelle Parsons).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1970
13:55
SuperBob
Komedija
Izvirnik: Superbob
Režija: Jon Drever
Igrajo: Brett Goldstein, Catherine Tate, Natalia Tena, Laura Haddock, Ruth Sheen
Ocena IMDb: 5,6/10

Bob je osamljen moški, ki išče ljubezen. Ko ima končno prost dan, gre prvič po šestih letih na zmenek. Ima pa tudi skrivnost; je tudi superjunak.

Pred šestimi leti je Boba, prijaznega poštarja iz Peckhama v južnem delu Londona, med čudaškim neurjem zadel meteor in ga nepričakovano obdaril z neverjetnimi supermočmi. Dandanes je Bob zgaran in premalo cenjen javni uslužbenec britanske vlade. Večino časa preživi med reševanjem ljudi in izpolnjevanjem različnih obrazcev. Za karkoli drugega preprosto ni časa, še najmanj za ljubezen. A zdaj ima končno prost dan in dogovorjen je za zmenek z žensko, ki jo je nekoč srečal v knjižnici. Vse, kar mora danes storiti, je to, da se uspešno pretvarja, da to ni najbolj vznemirljiv dan v njegovem življenju. Zdi se namreč, da pretirana vnema odvrača ljudi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:20
Jim
Komedija
Izvirnik: Just Jim
Režija: Craig Roberts
Igrajo: Craig Roberts, Emile Hirsch, Richard Harrington, Trystan Gravelle, Mark Lewis Jones, Sai Bennett
Ocena IMDb: 6/10

Jim je osamljen fant iz valižanskega mesteca, ki mu nihče ne posveča pozornosti. Vse to se spremeni, ko se v sosednjo hišo priseli frajerski Američan.

Življenje osamljenega 17-letnika Jima v valižanskem mestecu ni preveč rožnato. Njegov najboljši prijatelj Michael se zadnje čase raje druži s frajerji in Jimov edini tovariš je njegov pes. Mladenič je ujet v zakotnem kraju, kjer mu nihče ne posveča pozornosti in se nikoli nič razburljivega ne dogaja – dokler se prav v sosednjo hišo ne vseli skrivnostni Američan. Dean je starejši od njega, je čeden in odločen ter v Jimovih očeh največji frajer, kar jih je kdaj srečal. Nerodni in sramežljivi Jim ne more verjeti, kakšna sreča ga je doletela: Dean mu ponudi svoje prijateljstvo ter pomaga pri osvajanju dekleta njegovih sanj in kmalu je Jim najbolj priljubljen fant na šoli. Vendar se izkaže, da ima Dean tudi neko temačno skrivnost in Jim je primoran razmisliti, ali je njegov novi družbeni status zares vreden tega.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
16:45
V celici
Kriminalka
Izvirnik: Inside The Cell (aka. Made In France)
Režija: Nicolas Boukhrief
Igrajo: Malik Zidi, François Civil, Nassim Si Ahmed, Ahmed Dramé, Nailia Harzoune, Nicolas Grandhomme
Ocena IMDb: 6,3/10

Novinar izkoristi lastno islamsko kulturo in se vtihotapi v mrežo skrajnežev v Parizu.

Sam je neodvisni novinar, ki izkoristi lastno islamsko kulturo, da bi se pod krinko vtihotapil v mrežo skrajnežev v predmestju Pariza. Pridobi si zaupanje skupine štirih mladeničev, ki so dobili nalogo, da ustanovijo džihadistično celico za teroristično akcijo v Parizu. Čakajo, da se vrne njihov vodja, in ta se po ustreznem urjenju v Pakistanu kmalu prikaže. Začne se načrtovanje zločinskih dejanj, a samo vodja pozna pravi cilj njihovega delovanja.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
18:20
Kliči za molitev
Komedija
Izvirnik: Dial a Prayer
Režija: Maggie Kiley
Igrajo: Brittany Snow, William H. Macy, Tom Lipinski, Glenne Headly, Kate Flannery
Ocena IMDb: 5,4/10

Cora sprejema telefonske klice v Centru za molitev ter se hkrati skuša spraviti s svojo težavno preteklostjo.

Razočarana mlada Cora nerada sprejema telefonske klice v Centru za molitev pod budnim očesom verskega vodje Billa (William H. Macy). Sčasoma imajo njene molitve določen učinek in pojavi se neki klicalec, ki trdi, da mu je prav njen glas rešil življenje. Cora odkrije nenavaden dar sočutja in medtem ko se skuša spraviti s svojo težavno preteklostjo, se bojuje tudi z vero, ki jo v njej začenjajo opažati predvsem vsi drugi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Neskončni polarni medved
Komedija
Izvirnik: Infinitely Polar Bear
Režija: Maya Forbes
Igrajo: Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Imogene Wolodarsky, Ashley Aufderheide, Nekhebet Kum Juch, Manoah Angelo
Ocena IMDb: 7/10

Nenavadna drama se odvija v sedemdesetih, ko zmedeni oče iz skrbi za svoji dve hčeri v Cambridgeu v Massachusettsu, medtem pa njegova žena študira.

Medtem ko večina očetov preživlja dneve v službi, je Cam (Mark Ruffalo) večino časa na lovu za gobami, doma kuha zapletene jedi ali se ukvarja z enim izmed svojih številnih na pol dokončanih projektov. Medtem ko Cam okreva po maničnem živčnem zlomu, se njegova izčrpana in naveličana žena Maggie (Zoe Saldana) vpiše na višjo poslovno šolo MBA v New Yorku, da bi pridobila možnosti za boljše življenje svoje družine. Cam se strinja, da postane skrbnik in negovalec svojih navihanih mladih hčera, vendar mu obveznosti kmalu prerastejo čez glavo. V letu in pol, ko Maggie hiti dokončati svojo diplomo, se na lastnih izkušnjah in napakah nauči, kako poskrbeti za svoji preveč zreli hčeri in zase. Komična drama temelji na resničnih dogodkih in prinaša zabaven in ganljiv portret mnogih nepričakovanih načinov, kako lahko starši in otroci rešijo drug drugega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
21:30
Quarry
Akcija, 3. del
Režija: Greg Yaitanes
Igrajo: Logan Marshall-Green, Jodi Balfour, Peter Mullan, Nikki Amuka-Bird, Damon Herriman, Edoardo Ballerini

Ameriški marinec Mac Conway se leta 1972 iz Vietnama vrne domov v Memphis; njegovi ljubljeni se ga nenadoma izogibajo, javnost pa ga prezira ter v njem vidi morilca. Medtem ko se trudi sprejeti in predelati vojne izkušnje, ga okoliščine potegnejo v kolesje umorov in pokvarjenosti, ki se vije vzdolž reke Mississippi.

Marinec se leta 1972 vrne iz Vietnama vrne domov v Memphis, kjer pa ni deležen toplega sprejema.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
22:30
Čokolada
Komedija
Izvirnik: Chocolat
Režija: Lasse Hallström
Igrajo: Alfred Molina, Carrie-Anne Moss, Aurelien Parent Koenig, Antonio Gil, Hélène Cardona, Harrison Pratt
Ocena IMDb: 7,3/10

Neporočena Vianne Rocher s hčerko nekega dne prispe v zaspano francosko vasico. Ravno pred začetkom posta nasproti cerkve odpre prodajalno čokolade.

Leta 1959 se skrivnostna tujka Vianne (Juliette Binoche) z mlado hčerjo prikaže od nikoder in čez noč priseli v mirno tradicionalno francosko mestece. Svobodomiselna ženska tam odpre razvratno čokoladnico, ki pretrese strogi občutek morale v nazadnjaški skupnosti – pobožni in strogemu županu (Alfred Molina) zvesti krajani nenadoma pozabijo na vso spodobnost ter se začnejo brezskrbno vdajati pregrešnim sladkim užitkom. Ko tja prispe čedni irski Cigan (Johnny Depp), se tudi nemirna Vianne naposled prepusti lastnim romantičnim željam.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000