TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 19.09.2019
01:30
Nova policijska zgodba
Akcija
Izvirnik: New Police Story
Režija: Benny Chan
Igrajo: Jackie Chan, Nicholas Tse, Mak Bau, Tak-Bun Wong, Winnie Leung, Eric Kwok
Ocena IMDb: 7/10

Wing (Jackie Chan) je eden najboljših policajev hongkoške policije, ki v rekordnem času rešijo vsak zločin, ki ga preiskujejo.

Fung (Nicholas Tse) je mladi upornik, ki sanja, da bi postal policist.Vendar pa zaradi zločinske preteklosti svojega očeta, vse ostane le pri sanjah. Fung pa nekega dne končno dobi priložnost "igrati" detektiva. Winga prepriča, da je policist in tako z njim sodeluje pri primeru "Bande peterice", ki jo vodi ledeno hladni Joe (Daniel Wu). Ko jih prvič vidimo v akciji, se spravljajo k ropu banke, še prej pa namerno sprožijo alarm, saj želijo za tarče imeti policiste, ki bi prišli na mesto zločina.

Država: Posebno administrativno območje LR Kitajske Hongkong
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
03:39
Panorama programa
Izvirnik: KolaŽ Program

Jezik: Angleščina
08:00
Mladi revolveraši
Vestern
Izvirnik: Young Guns
Režija: Christopher Cain
Igrajo: Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Charlie Sheen, Dermot Mulroney, Casey Siemaszko
Ocena IMDb: 6,9/10

John s ceste pobere skupino revolverašev, jih zaposli na svojem ranču in nauči pisati.

Kljub njegovim dobrim namenom Johna Tunstalla nimajo vsi radi. Trn v peti je predvsem za bogatega lastnika sosednjega ranča Murphyja, ki tako kot on goji in prodaja živino, s tem pa zanj predstavlja konkurenco.

Nekega dne ga ustreli eden izmed Murphyjevih mož. Sodnik Wilson ima zavezane roke, saj je tudi šerif Brady eden izmed Murphyjevih mož. Toda javni tožilec Alex ga pregovori, da Tunstallove mlade prijatelje proglasi za šerifove namestnike in jim da pravico, da aretirajo morilce.

A eden izmed teh, William Bonney, se odloči drugače: morilce pobije. Kmalu peterica fantov, ki so delali za Tunstalla, med ljudmi postane nadvse priljubljena, Williamu pa namenijo vzdevek "Billy the Kid". Toda to ne zaustavi Murphyjevih ljudi, ki jih v sodelovanju z vojsko prično preganjati. Ne glede na to pa jih ljudje še vedno častijo in nanje gledajo kot na borce za pravico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
10:00
Roka pravice: Primopredaja
Kriminalka, 2. sezona, 10. del
Izvirnik: True Justice: Dead Drop
Ocena IMDb: 4,7/10

Kane ve, da je Duh bliže kot kdaj prej, saj je s svojo ekipo sesul njegovo podporno omrežje. A ko skušajo prevzeti kovčke z nuklearnim orožjem, jih nekdo napade.

Elijah Kane, vodja elitne policijske enote, ki se nahaja v Seattlu, se ukvarja z nekonvencionalnimi metodami lovljenja kriminalcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
10:45
Roka pravice: Posrednik
Kriminalka, 2. sezona, 11. del
Izvirnik: True Justice: The Cut Out Man (Bottle)
Ocena IMDb: 4,8/10

Kane z ekipo počasi sestavlja koščke zagonetke in dojema, da reči niso čisto takšne, kot se zdijo.

Elijah Kane, vodja elitne policijske enote, ki se nahaja v Seattlu, se ukvarja z nekonvencionalnimi metodami lovljenja kriminalcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
11:45
Kolumbov dan
Kriminalka
Izvirnik: Columbus Day
Režija: Charles Burmeister
Igrajo: Val Kilmer, Bobb'e J. Thompson, Richard Edson, Marg Helgenberger, Ivana Milicevic, Lobo Sebastian
Ocena IMDb: 5,3/10

Ropar John (Val Kilmer) mora v samo enem dnevu popraviti vse, kar je šlo narobe v največjem ropu njegovega življenja.

John se po ropu skrije v mestni park in kuje načrt, kako naj preproda ukradeno robo. V parku se spoprijatelji z osamljenim dečkom, hkrati stopi v stik z nekdanjo ženo Alice (Marg Helgenberger) v upanju, da bosta ponovno obnovila zvezo. Pomagati pa mu je pripravljen le njegov prijatelj in prekupčevalec z ukradeno robo (Wilmer Valderrama). A ko poslovni dogovor pade v vodo, poskuša Kilmer zaščititi dečka in zbežati na Florido, kjer naj bi navezal stik s svojo družino.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
13:30
Angelski slapovi
Triler
Izvirnik: Seraphim Falls
Režija: David Von Ancken
Igrajo: Pierce Brosnan, Liam Neeson, Anjelica Huston, Michael Wincott, Xander Berkeley, Ed Lauter
Ocena IMDb: 6,7/10

Ameriške državljanske vojne je konec, poveljnik Morsman Carver pa si je zadal še zadnjo nalogo.

Poveljnik Carver želi ubiti Gideona, pa naj stane, kar hoče. Po petih letih ga končno najde in obstreli. Gideon preživi in zdaj je on na vrsti za povračilni udarec. Počasi desetka Carverjevo moštvo in se pripravlja na odločilni spopad – boj mož na moža med glavnima nasprotnikoma.

Izjemno napet in vizualno atraktiven film oživlja enega najbolj eminentnih ameriških filmskih žanrov – vestern. Seveda so vesterni nove dobe bistveno bolj grobi, umazani in brutalno realistični, kot so bili v zlati dobi štiridesetih in petdesetih let prejšnjega stoletja. Prav zato je Pierce Brosnan, nekdaj elegantni agent 007, v vlogi Gideona skoraj neprepoznaven.

Film je zelo korektno zrežiral debitant David Von Ancken, ki je sicer bolj doma v TV-formi. Za kamero je tako usmerjal ekipi TV-serij Kaliforniciranje in Na kraju zločina: New York.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
15:35
Divja vožnja
Akcija
Izvirnik: Driven
Režija: Renny Harlin
Igrajo: Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue, Stacy Edwards, Til Schweiger, Gina Gershon
Ocena IMDb: 4,6/10

Mladi dirkač Jimmyzačne zaradi pritiskov drseti po lestvici navzdol.

Nadarjeni mladi voznik na avtomobilski dirkah Jimmy Bly se čedalje težje zbere. Nič čudnega – nanj pritiska njegov ambiciozni brat, sicer njegov organizator, poleg tega pa ima Bly razmerje s Sophio, dekletom svojega nasprotnika. Na kocki je marsikaj, zato lastnik moštva Carl Henry na pomoč pokliče nekdanjega prvaka Joeja Tanta. Ta se mora najprej spopasti s travmo, ki mu jo je povzročila tragična nesreča, v kateri je skoraj umrl.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
17:40
Charlotte Gray
Vojni
Režija: Gillian Armstrong
Igrajo: Cate Blanchett, James Fleet, Abigail Cruttenden, Charlotte McDougall, Rupert Penry-Jones, Robert Hands
Ocena IMDb: 6,4/10

Škotinja se med vojno pridruži francoskim upornikom, da bi našla ljubimca.

Leta 1942 je London deležen neusmiljenega bombardiranja nemških letal; mesto je v temi in nebo parajo eksplozije. Charlotte Gray je mlada Škotinja, ki prispe v London v želji, da bi nekako prispevala k obnovi opustošenega mesta.

Na neki zabavi spozna Petra, pilota Kraljevega vojnega letalstva na dopustu, in se zaljubi vanj. Vendar mladi romanci ni usojeno veliko časa in prav idealne okoliščine.

Petra kmalu vpokličejo, njegovo letalo pa potem v zračni bitki sovražniki sestrelijo nad Francijo. Če je preživel, se verjetno skriva pri francoskih upornikih, se tolaži Charlotte. Še sama odpotuje v Francijo, saj govori njihov jezik in tako kot mnoge druge ženske se javi za pomoč francoskim odporniškim silam. Charlotte potlači strah in zamolči pravi razlog svoje nevarne misije za sovražnikovo črto: poiskati pogrešanega ljubimca. V svetu, kjer ni mogoče zaupati nikomur, se lahko zanese le na svoje srce.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
19:45
Spoznajte me krivega
Drama
Izvirnik: Find Me Guilty
Režija: Sidney Lumet
Igrajo: Vin Diesel, Alex Rocco, Frank Pietrangolare, Richard DeDomenico, Jerry Grayson, Tony Ray Rossi
Ocena IMDb: 7/10

Gre za resnično zgodbo, ki temelji na najizjemnejšem kazenskem procesu v zgodovini Amerike.

Mafijca Jackieja DiNorscia ustreli njegov sorodnik, ko je na pogojnem izpustu, a vseeno preživi. Pozneje ga aretirajo zaradi preprodaje mamil in ga obsodijo na 30 let zapora. Tožilec Sean Kierney Jackieju ponudi izpustitev, če bo pričal proti družini Lucchese in drugimi mafijskimi družinami, toda Jackie ne želi izdati svojih prijateljev, ki jih ima rad. Ko steče sojenje, zahteva od sodnika, da se brani sam.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
22:00
Izginjanje
Drama
Izvirnik: The Machinist
Režija: Brad Anderson
Igrajo: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, John Sharian, Michael Ironside, Lawrence Gilliard Jr
Ocena IMDb: 7,7/10

El Maquinista že eno leto ne more spati, zato začne dvomiti v svojo prisebnost.

Trevor Reznik je človek, ki ne ve, če sploh še obstaja ali ne. Spal ni že več kot leto dni in tako je že koščen, da dobesedno izginja. Ve da pred nekom beži, a ne more dojeti pred kom. Prepričan je, da je žrtev zlobne zarote, zato ne verjame nikomur več. Edina svetla točka v njegovem življenju je prostitutka, ki je zaljubljena vanj. Ko najde v stanovanju skrivnostna sporočila in ga začne preganjati skrivnostni kolega, ki ga vidi le on, se Trevor odpravi poiskati resnico.

Psihološki triler v najboljših tradicijah Hitchcocka, Dostojevskega, Nolana ali Polanskega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
23:50
Nepovratno
Kriminalka
Izvirnik: Irréversible
Režija: Gaspar Noé
Igrajo: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Michael Jai White, Scott Adkins, Ben Cross
Ocena IMDb: 7,4/10

Spremljamo dogodke travmatičnega večera in noči v Parizu v obratnem vrstnem redu.

Lepa Alex je kruto posiljena in pretepena v podhodu. Njen fant in nekdanji ljubimec vzameta stvari v svoje roke. Najameta dva kriminalca, da bi jima pomagala najti storilca in bi se mu maščevala. Čas uniči vse.

Film se začne tam, kjer se zgodba konča: z obračunom v gejevskem nočnem klubu Rectum, kamor prideta razjarjena Marcus in Pierre, da bi našla posiljevalca njunega dekleta Alex. Da, njunega. Alex je Pierrova nekdanja in Marcusova zdajšnja punca, zato sta oba enako emocionalno motivirana. Noé nas potem v desetih sekvencah, vsaka je posneta v enem kadru, popelje do večera taiste noči: kaj se je dogajalo, kaj so se pogovarjali, kako je prišlo do brutalnega posilstva v podhodu ter kako časa in dogodkov ni moč ustaviti oziroma obrniti.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2002