TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 23.05.2018
00:55
Odpadniki
Akcija
Izvirnik: Renegades
Režija: Jack Sholder
Igrajo: Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Jami Gertz, Robert Knepper, Bill Smitrovich, Clark Johnson
Ocena IMDb: 5,3/10

Nikomur nista verjela, dokler nista bila prisiljena verjeti drug drugemu.

Buster McHenry dela kot agent pod krinko pri lokalni policiji. Trenutno raziskuje podkupovanje policistov in se je znašel v hudi godlji. Zaradi te naloge mora namreč kršiti zakon – sodeluje pri ropu, v kateri ustrelijo dve osebi, on je ranjen, izmaknejo pa starodavno indijansko kopje. Mladi Indijanec Hank Storm zdaj išče kopje, Buster pa skuša izslediti svoje zločinske »Pajdaše«. Oba odpadnika imata isti cilj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
02:50
Mesto kriminala
Kriminalka
Izvirnik: City of industry
Režija: John Irvin
Igrajo: Harvey Keitel, Stephen Dorff, Timothy Hutton, Famke Janssen, Wade Dominguez, Michael Jai White
Ocena IMDb: 6,2/10

Upokojeni ropar se želi maščevati norcu, ki mu je ubil brata in pajdaša med begom z ukradenim plenom.

Brata Roy in Lee Egan sta žilava možakarja, ki jima skoraj nič ne pride do živega. Nekega dne Lee dobi idejo, da bi oropala trgovino z dragulji, vrednimi nekaj milijonov dolarjev. Roy se strinja, ker pa bosta potrebovala pomoč, Lee poišče še dva pajdaša. Eden od njiju je z vsemi žavbami namazani Skip, ki mu del plena ni dovolj in želi imeti vse zase.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
04:33
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Roka pravice: Maščevalec
Kriminalka, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: True justice: Vengeance is mine
Režija: Wayne Rose
Igrajo: Steven Seagal, Sarah Lind, William 'Big Sleeps' Stewart, Meghan Ory, Warren Christie, Adrian Hough
Ocena IMDb: 4,8/10

Zaradi njegove skrivnostne preteklosti, kjer je bil vrhunski ostrostrelc, Cia novači Kana (Seagal), da v strogo tajni in neuradni akciji ubije nekega vplivneža.

Elijah Kane, vodja elitne policijske enote, ki se nahaja v Seattlu, se ukvarja z nekonvencionalnimi metodami lovljenja kriminalcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
09:50
Peklenske zadeve 2
Kriminalka
Izvirnik: Mou gaan dou II
Režija: Wai-Keung Lau
Igrajo: Anthony Chau-Sang Wong, Eric Tsang, Carina Lau, Francis Ng, Edison Chen, Shawn Yue
Ocena IMDb: 7,4/10

V nadaljevanju se zgodbe in življenja glavnih likov še bolj prepletejo.

Drugi del izjemno uspešne hongkonške gangsteriade z naslovom Peklenske zadeve nas popelje v preteklost, v leto 1991, ko se srečata inšpektor Wong in gangster Sam. Inšpektor Samu pove, da si želi, da bi prav on prevzel vodenje lokalne mafijske združbe, triade. Kmalu zatem aktualnega šefa lokalne triade ubijejo, ta pa za seboj ne pusti nobenega naslednika. Zdi se, da bo v Hongkongu eksplodiralo nasilje, saj se triade spopadejo med seboj za prevlado. Tedaj pa oblast v roke nepričakovano vzame na videz umirjeni sin ubitega šefa triade Hau. Prav v tem času z akademije zaradi nepokornosti vržejo mladega Yana, ki kmalu zatem ugotovi, da je sam pravzaprav polbrat Haua. Kljub slabemu slovesu, ki si ga je pridobil na akademiji, pa Yana k sebi povabi inšpektor Wong in mu ponudi, da bi zanj delal kot agent pod krinko, ki bi se infiltriral v Hauovo organizacijo. Na drugi strani pa imamo skorumpiranega Minga, ki uspešno napreduje študij na akademiji in se tako kot Samov tajni agent infiltrira v sam vrh policije. Usode teh ljudi se pričnejo prepletati tako na osebni ravni kot tudi na širšem družbeno-političnem ozadju, kjer se Britanci pripravljajo na predajo oblasti Kitajcem.

Izjemno nadaljevanje enega največjih hongkonških hitov zadnjega desetletja, ki si je kmalu pridobil status klasike gangsterskega žanra.

Država: Kitajska
Jezik: Kitajščina
Leto: 2003
12:00
Bodalo
Akcija
Izvirnik: Stiletto
Režija: Nick Vallelonga
Igrajo: Stana Katic, Tom Berenger, Paul Sloan, Michael Biehn, William Forsythe, Kelly Hu
Ocena IMDb: 5/10

Morilska zapeljivka se odloči maščevati izginotje svoje sestre, pri tem naleti na mračno zaroto, ki postavi na glavo vse, v kar je bila verjela.

Raina (Stana Katic) je bila zaljubljena v vplivnega zločinskega vodjo Virgila Vadalosa (Berenger), dokler ni odkrila, da je bil vpleten v ugrabitev njene sestre. Po tistem se njuna ljubezen nasilno konča in Raina je odločena, da se bo maščevala Virgilu in njegovim pajdašem. Oborožena z divjo odločenostjo in ostrimi rezili se od temeljev loti Virgilove hudodelske združbe in se premišljeno pomika po organizacijski lestvici navzgor. A Virgil ni niti najmanj naiven – da bi ustavil njen morilski pohod, najame pokvarjenega policista Becka (Paul Sloan). Medtem ko po ulicah Los Angelesa teče kri, Raina in Beck odkrijeta, da v tem mestu skorajda ni izhoda iz tiranije in korupcije na vseh ravneh.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
13:55
Državni sovražnik št. 1
Akcija, 2. del
Izvirnik: L'instinct de mort
Režija: Jean-François Richet
Igrajo: Vincent Cassel, Ludivine Sagnier, Mathieu Amalric, Samuel Le Bihan, Gérard Lanvin, Olivier Gourmet
Ocena IMDb: 7,5/10

Nadaljevanje biografskega trilerja o največjem gangsterju vseh časov. Začasa življenja je bil Jacques Mesrine proglašen za državnega sovražnika številka ena. Ne zamudite drugega dela zgodbe o človeku s tisoč obrazi, ki nadaljuje svoje neverjetno zločinsko življenje z manipulacijo medijev, vlade in policije. Predvsem je ljubil ženske, orožje in slavo. Ker bi rad zapustil Francijo, načrtuje svoj zadnji in največji beg, tudi od podobe, ki jo je ustvaril sam.

Zgodba o zloglasnem francoskem državnem sovražniku v sedemdesetih, Jacquesu Mesrinu.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2008
16:20
Peklenske zadeve 3
Kriminalka
Izvirnik: Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan
Režija: Wai-Keung Lau
Igrajo: Tony Chiu Wai Leung, Andy Lau, Leon Lai, Daoming Chen, Kelly Chen, Anthony Chau-Sang Wong
Ocena IMDb: 7/10

Ming se ponovno vrne na policijo, vendar na njegovo presenečenje igre kdo bo koga še ni konec.

Minga oprostijo vseh obtožb glede Yanove smrti in ga celo sprejmejo v oddelek za notranje zadeve. Ming kmalu odkrije, da je še en policist, Yeung, ki se je nadvse hitro prebil po hierarhični lestvici znotraj oddelka, skrivnostno povezan s Shenom. Za slednjega pa se je zdelo, da opravlja vlogo Samove vezi s podzemljem celinske Kitajske. Zato je Ming skoraj prepričan, da je Yeung še eden izmed Samovih mož, ki se je infiltriral med policiste. Odločen je, da ga bo razkril, a ve, da mora pri tem paziti, da ne opozori na svoje vezi s Samom. A naloga, ki si jo je zadal, ne bo prav lahka, saj se zdi, da Yeung prav tako sumi Minga in da ima identične namene. S pomočjo zdravnice Lee, Yanove psihiatrinje, Ming dobi vpogled v zadnje dni njegovega življenja. Sledijo si spominske podobe, ki kažejo policista, ki je deloval pod krinko in imel opraviti tako z Yeungom kot tudi s Shenom. Kmalu zatem Ming naleti na posnetek, na katerem je slišati Sama, ki se pogovarja s svojim vohunom. Takrat se Ming odloči, da se bo končno neposredno soočil z Yeungom.

Država: Kitajska
Jezik: Kitajščina
Leto: 2003
18:30
Kolumbov dan
Kriminalka
Izvirnik: Columbus day
Režija: Charles Burmeister
Igrajo: Val Kilmer, Bobb'e J. Thompson, Richard Edson, Marg Helgenberger, Ivana Milicevic, Lobo Sebastian
Ocena IMDb: 5,5/10

Ropar John (Val Kilmer) mora v samo enem dnevu popraviti vse, kar je šlo narobe v največjem ropu njegovega življenja.

John se po ropu skrije v mestni park in kuje načrt, kako naj preproda ukradeno robo. V parku se spoprijatelji z osamljenim dečkom, hkrati stopi v stik z nekdanjo ženo Alice (Marg Helgenberger) v upanju, da bosta ponovno obnovila zvezo. Pomagati pa mu je pripravljen le njegov prijatelj in prekupčevalec z ukradeno robo (Wilmer Valderrama). A ko poslovni dogovor pade v vodo, poskuša Kilmer zaščititi dečka in zbežati na Florido, kjer naj bi navezal stik s svojo družino.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
20:15
Modro jeklo
Triler
Izvirnik: Blue steel
Režija: Kathryn Bigelow
Igrajo: Jamie Lee Curtis, Ron Silver, Clancy Brown, Elizabeth Peña, Louise Fletcher, Philip Bosco
Ocena IMDb: 5,6/10

Megan Turner je pravkar končala šolanje na policijski akademiji.

Megan Turner je mlada policistka, ki se zaljubi v popolnega moškega in prepozno spozna, da ima opravka s psihopatom in morilcem. Moškega, pri katerem je iskala ljubezen, zdaj išče zaradi umora. V svojem trudu, da bi ga ujela, ne dojame, da jo vse globlje vpleta v svojo perverzno igro, v kateri je lahko zmagovalec le eden.

Jamie Lee Curtis je mlada policistka Megan Turner.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
22:10
Gospodar vojne
Kriminalka
Izvirnik: Lord of war
Režija: Andrew Niccol
Igrajo: Nicolas Cage, Bridget Moynahan, Jared Leto, Shake Tukhmanyan, Jean-Pierre Nshanian, Jared Burke
Ocena IMDb: 7,6/10

Yuri Orlov, sin priseljencev iz Ukrajine, ki živijo v revščini, se odloči, da bo postal trgovec z orožjem.

Preprodaja orožja je ena najbolj dobičkonosnih dejavnosti na tem planetu, kar s pridom izkoristi spretni Yuri, potomec ukrajinskih priseljencev v ZDA. S pomočjo brata Vitalyja se hitro povzpne med največje ponudnike orožja, obilica denarja pa mu omogoči tudi poroko z lepotico Avo, ki jo je občudoval že od nekdaj. Ob razpadu Sovjetske zveze s pomočjo generala, ki je tudi njegov stric, pride do neznanskih količin orožja, ki ga prodaja neuravnovešenemu afriškemu tiranu Andreju Baptistu starejšemu. Toda Yuri mora biti vedno korak pred stalno grožnjo, ki ga spremlja v podobah konkurenčnega trgovca z orožjem Simona Weisza in odločnega Interpolovega agenta Jacka Valentina, nenehne laži in moralne dileme pa začnejo uničevati tudi njegovo družinsko življenje.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005