TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 01.03.2018
00:00
Nori detektiv
Akcija
Izvirnik: San taam
Režija: Johnnie To
Igrajo: Ching Wan Lau, Andy On, Ka Tung Lam, Kelly Lin, Kwok-Lun Lee, Choi-ning Lee
Ocena IMDb: 7,2/10

Inšpektor združi moči z nekdanjim policistom, ki ima prav poseben dar.

Pogrešano pištolo povežejo z nedavnimi ropi in umori. Lastnik pištole Wong je izginil med preganjanjem osumljencev po hongkonških gorah, njegov partner Chi-Wai pa se je skrivnostno vrnil nepoškodovan. Preiskavo vodi inšpektor Ho, ki se zaveda, da bo primer rešil le, če za pomoč prosi svojega nekdanjega šefa in mentorja Buna. Bun je bil talentiran kriminalist, dokler se mu ni pred nekaj leti zmešalo. Odtlej z ljubljeno ženo May živi v osami. Bun ima prav poseben dar, "vidi" namreč v človeško dušo: razgali posameznikove podzavestne želje, čustva in duševno stanje. Zanj je to ključ do odkritja morilčeve identitete. Toda Ho dvomi o njegovem nenavadnem pristopu. Kljub temu Bun ugotovi, da ima Chi-Wai sedem različnih osebnosti; njegove alternativne osebnosti so krive za njegovo morilsko vedenje. A Ho ni zadovoljen s potekom preiskave in se počuti izdanega. Tudi njega so prepričale Chi-Waijeve laži. Kar se je začelo z iskanjem pojasnil za zločine, je postalo mešanica resnice in laži, resničnosti in zablod.

Država: Posebno administrativno območje LR Kitajske Hong Kong
Jezik: Kitajščina
Leto: 2007
01:40
Tisti pod nami
Drama
Izvirnik: The ones below
Režija: David Farr
Igrajo: Clémence Poésy, David Morrissey, Stephen Campbell Moore, Laura Birn, Deborah Findlay, Sarah Malin
Ocena IMDb: 6,1/10

O srhljivem soočanju s spremembami, ki jih v življenje para prinese otrok.

Par pričakuje prvega otroka in odkriva razlike med sabo in parom, ki živi pod njima in ki ima otroka. Se vam meša? Ali se morate samo naspati?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
03:13
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Divja Amerika
Komedija
Izvirnik: Wild America
Režija: William Dear
Igrajo: Jonathan Taylor Thomas, Devon Sawa, Scott Bairstow, Frances Fisher, Jamey Sheridan, Tracey Walter
Ocena IMDb: 6,3/10

Bratje se skupaj soočajo s čudovitimi, a kdaj pa kdaj tudi nevarnimi avanturami, ki se vrstijo na njihovem popotovanju.

Trije bratje, Marshall, Marty in Mark, sanjajo o tem, da postanejo naravoslovci in prikažejo živalski svet Amerike. Nekega poletja se jim uresničijo sanje. S dovoljenjem staršev se odpravijo na popotovanje skozi Ameriko in snemajo aligatorje, medvede in severne jelene.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
10:05
Izmaličenje
Triler
Izvirnik: Anamorph
Režija: Henry Miller
Igrajo: Willem Dafoe, Scott Speedman, Don Harvey, James Rebhorn, Peter Stormare, Amy Carlson
Ocena IMDb: 5,5/10

Psihološki triler temelji na konceptu anamorfoze, slikarske tehike, ki manipulira z zakoni perspektive, da bi ustvarila dve sliki na enem platnu.

Stan je miren, tih in osamljen detektiv v New Yorku. Pred nekaj meseci je rešil primer serijskega morilca. Toda med preiskavo je življenje izgubila ena od policistk. Zdaj se zgodijo podobni umori. Stanu dodelijo mlajšega kolega Carla. Ko ugotovita, kdo bi lahko bil morilec, se začne bitka s časom. Jima bo uspelo najti morilca, preden ta ponovno udari? Bo tokratna žrtev nekdo, ki ga Stan dobro pozna?

Za oskarja nominirani Willem Dafoe (Spider-Man, Vod smrti) je detektiv, ki začne raziskovati primer tega psihološkega trilerja. Preganjan s strahotnimi umori iz preteklosti dojame, da se bo moral soočiti z grozljivim primerom, ki ga je reševal pred petimi leti. Z vsakim umorom stopi preiskava v novo, še grozljivejšo smer. A bolj ko se približuje umorom, večja možnost je, da bo tudi sam postal žrtev. Ali pa, da ga obtožijo za zločine. V filmu igrata tudi Scott Speedman (Tujci) in Clea Duvall (Heroji).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
12:10
Kupčija
Triler
Izvirnik: The deal
Režija: Harvey Kahn
Igrajo: Christian Slater, Selma Blair, Robert Loggia, Colm Feore, Angie Harmon, John Heard
Ocena IMDb: 5/10

Napeta zgodba govori o umoru, zaroti in korupciji v svetu korporacijskih vlaganj in mednarodne trgovine z nafto.

Tom Hanson dela v investicijski družbi na Wall Streetu. V družbo poskuša pritegniti najboljše diplomante s Harvarda. Tako s svojim šarmom prepriča tudi Abbey Gallagher, zagrizeno okoljevarstvenico. Medtem ko se Abbey privaja na novo okolje, predsednik naftne družbe Jared Tolson prosi Toma, naj oceni ponudbo za prevzem ruskega naftnega podjetja. Človeka, ki je bil odgovoren za to, so namreč ubili. Tom se loti raziskovanja in kmalu ugotovi, da ni vse tako, kot bi moralo biti. Pristane sredi umazanih igric, prepletenih z lažmi, prevarami, nezakonitimi posli, vladnimi zarotami in umori.

Zgodba razkrije hud boj za prevlado na ilegalnem trgu nafte.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
14:15
Neusmiljeni morilec
Akcija
Izvirnik: Rogue assassin
Režija: Philip G. Atwell
Igrajo: Jet Li, Jason Statham, John Lone, Devon Aoki, Luis Guzmán, Saul Rubinek
Ocena IMDb: 6,3/10

Borilnih veščin poln akcijski triler Neusmiljeni morilec Jetom Lijem in Jasonom Stathamom v vlogi nasprotnikov v nasilnem obračunu azijskih tolp.

Po krutem umoru partnerja, ki naj bi ga ubil zloglasni plačanec Rogue (Jet Li) agent FBI-ja Jack Crawford (Jason Statham) priseže, da bo našel izmikajočega se morilca in maščeval prijateljevo smrt. Toda Rogueja ni mogoče izslediti, dokler se tri leta pozneje ne prikaže sredi krvavega obračuna med vodjem kitajske mafije Changom (John Lone) in šefom japonskih jakuz Shirom (Ryo Ishibashi). Da bi enkrat za vselej ujel Rogueja, se Crawford s posebno enoto vmeša v spopad. Toda želja po maščevanju ogrozi njegovo presojo in nasilje postaja vse hujše, dokler se končno ne sooči s svojim sovražnikom in odkrije, da nič v zvezi z Roguejem ali njegovim načrtom ni tako, kot se zdi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
16:15
Taksi
Akcija
Izvirnik: Taxi
Režija: Gérard Pirès
Igrajo: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard, Manuela Gourary, Emma Wiklund, Bernard Farcy
Ocena IMDb: 6,9/10

Daniel rad drvi po cestah.

Daniel je nekdanji dostavljavec pic, ki trenutno dela kot taksist. Njegove sanje so, da bi postal voznik formule 1. S prehitro vožnjo nenehno jezi policijo, hkrati pa svojim potnikom omogoča nepozabno doživetje. Ko ga policisti končno le ujamejo zaradi prehitre vožnje, mu grozi odvzem vozniškega dovoljenja. Da se to ne bi zgodilo, mora pomagati nesrečnemu policijskemu inšpektorju Emilienu, ki nima vozniškega dovoljenja, pri lovljenju bančnih roparjev. To je za Daniela kot naročeno, saj lahko tako poteši svojo potrebo po hitri vožnji, vendar mora ob tem rešiti tudi zvezo z lepo Lilly.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1998
18:05
Legionar
Akcija
Izvirnik: Legionnaire
Režija: Peter MacDonald
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Steven Berkoff, Nicholas Farrell, Jim Carter, Ana Sofrenovic
Ocena IMDb: 5,4/10

Boksar Alain Lefevre mora po naročilu gangsterja izgubiti pomemben dvoboj. Ker se temu upre in zmaga, se znajde v nevarnosti.

Moški v tujski legiji niso bili nikoli svetniki – borijo se, krvavijo in umirajo skupaj. Alain Lefevre ni slutil, da bo, potem ko mu gangster zagrozi s smrtjo, edino rešitev našel v kolonialnem Maroku – v Legiji. Bivši playboy mora zdaj začeti z novim, okrutnim načinom življenja: šolanje legionarjev je tako kruto, da ga lahko prenesejo le najboljši. Lefevre spozna različne novince: mladega Italijana, ki je odločen pokazati družini, da je pogumen, angleškega aristokrata, ki so ga sramotno odpustili iz vojske, in od družine zavrženega nemškega rasista, ki prvič v življenju dojema, da brez drugih ne bo preživel, ter ameriškega črnca, ki so ga po krivem obsodili za neki umor. Trda in kruta disciplina osovraženega poveljujočega častnika, Nemca "stare šole", bo iz tega "izmečka človeštva" naredila najbolj morilske vojake na svetu, katerih moto se glasi "korakaj ali umri". S krvavo bitko za trdnjavo Fort Brenelle bodo legionarji postali legenda.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
20:00
Prekleta hči
Grozljivka
Izvirnik: The new daughter
Režija: Luiso Berdejo
Igrajo: Kevin Costner, Ivana Baquero, Samantha Mathis, Gattlin Griffith, Erik Palladino, Noah Taylor
Ocena IMDb: 5,3/10

Do kam bi šel oče, da bi hči zaščitil pred starodavnim zlom, ki jo prevzema?

Kevin Costner igra pisatelja Johna Jamesa, ki se po težki ločitvi s svojima otrokoma preseli na podeželje v Južni Karolini. Med raziskovanjem nove posesti najde trojica skrivnostno gomilo. Johnova hči Louisa je očarana. Ves čas se igra na njej in njeno vedenje postaja vse bolj čudaško.

Luis Berdejo, eden najvznemirljivejših novih španskih filmarjev, nam prinaša nadnaravni triler Prekleta hči. Film je posnet po istoimenski kratki zgodbi Johna Connollyja. Glavni vlogi imata dvakratni oskarjevec Kevin Costner in Ivana Baquero (Panov labirint), za katero je to prva igralska stvaritev v angleškem jeziku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
22:00
Stavba strahu
Triler
Izvirnik: Tower block
Režija: James Nunn
Igrajo: Sheridan Smith, Ralph Brown, Russell Tovey, Jack O'Connell, Jill Baker, Julie Graham
Ocena IMDb: 5,9/10

Becky, Kurtis, Neville in ostali stanovalci stavbe Tower Block 31 so priča umora, a zaradi strahu pred maščevanjem tega ne povejo detektivom.

Preiskava umora zaide v slepo ulico. Leto dni pozneje se nekdo odloči pravico vzeti v lastne roke. Eden za drugim se stanovalci znajdejo v nevarnosti, saj jih ima na muhi skrivnostni ostrostrelec, ki po celotni stavbi nastavlja smrtonosne pasti. Ne vedo, zakaj so se znašli na njegovi muhi, in se skušajo iz nevarne stavbe prebiti v domala junaških poskusih pobega.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
23:45
Zakon ječe
Kriminalka
Izvirnik: Animal factory
Režija: Steve Buscemi
Igrajo: Willem Dafoe, Edward Furlong, Danny Trejo, Mark Boone Junior, Seymour Cassel, Mickey Rourke
Ocena IMDb: 6,6/10

Bo zapor Rona spremenil v napadalno žival?

Ron je mlad in zaradi marihuane obsojen na zaporno kazen. V Earlu Copanu, ki je že 18 let v zaporu, nepričakovano vzbudi očetovske občutke, zato vzame Rona pod svoje okrilje. Film raziskuje naravo tega odnosa, Ronovo vlogo v Earlovi tolpi in način, s katerim Ron obračunava z agresivnimi kaznjenci v primeru napada ali posilstva. Prihaja tudi do rasizma med zaporniki in pazniki. Odvetnik skuša čim prej spraviti Rona iz zapora.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000