TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 08.05.2018
01:35
V nevarnosti
Triler
Izvirnik: Trial by jury
Režija: Heywood Gould
Igrajo: Joanne Whalley, Armand Assante, Gabriel Byrne, William Hurt, Kathleen Quinlan, Margaret Whitton
Ocena IMDb: 5,3/10

Zgodba nas popelje v sodno dvorano, kjer sodijo zloglasnemu mafijskemu morilcu Rustyju Pironeu.

Valerie je porotnica na sojenju mafijskemu šefu. Ko zagrozijo njenemu sinu, postane vprašanje krivde ali nedolžnosti tudi vprašanje življenja in smrti. Kaj vse bi naredila mati za otroka? Valerie zato laže, goljufa, manipulira.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
03:28
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Morilski virus
Akcija
Izvirnik: Derailed
Režija: Bob Misiorowski
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Tomas Arana, Laura Harring, Susan Gibney, Lucy Jenner, Jessica Bowman
Ocena IMDb: 3,9/10

Na ugrabljenem vlaku mora vladni agent Kristoff narediti vse, kar je v njegovih močeh, da teroristom prepreči krajo izredno nevarnega orožja.

Vladni agent Kristoff po službeni dolžnosti na vlaku spremlja zapeljivo tatico Golino Konstantin. Ne ve, da je na vlaku skrit tudi smrtonosen virus. Kmalu se prikažejo teroristi, ki se hočejo virusa za vsako ceno polastiti. Jacques je edini, ki se jim lahko postavi po robu. Odločen je, da reši nedolžne potnike, med katerimi sta tudi njegova žena in sin.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
09:45
Vran
Fantazijski
Izvirnik: The crow
Režija: Alex Proyas
Igrajo: Brandon Lee, Rochelle Davis, Ernie Hudson, Michael Wincott, Bai Ling, Sofia Shinas
Ocena IMDb: 7,6/10

Staro vraževerje zatrjuje, da vrana pelje duše umrlih v svet mrtvih.

Rokerja Erica Dravena (Brandon Lee) in njegovo zaročenko Shelly (Sofia Shinas) na predvečer noči čarovnic, ko naj bi se poročila, brutalno umori tolpa pod vodstvom Top Dollarja (Michael Wincott) – šefa detroitskega podzemlja. Njo posilijo in pretepejo tako surovo, da dan kasneje umre v bolnišnici. Njega zabodejo, ustrelijo in porinejo skozi okno. Po natanko enem letu pa Eric vstane od mrtvih in se v deževni noči ter ob spremstvu vrana napoti izstavit račune svojim rabljem. Ne bo odnehal, dokler ne konča naloge, in nihče ga ne more ustaviti – ker je že mrtev, je tudi neranljiv. Skoraj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
11:45
Naj bo pravica
Drama
Izvirnik: Heavens fall
Režija: Terry Green
Igrajo: Timothy Hutton, David Strathairn, Leelee Sobieski, Anthony Mackie, Bill Sage, Azura Skye
Ocena IMDb: 6,7/10

Tragična resnična zgodba, ki se je začela poleti leta 1931.

Devet temnopoltih fantov so zvlekli s tovornega vlaka v Alabami in jih obtožili posilstva dveh mladih belk. Fante so hitro obsodili na smrt na električnem stolu. Novica o njihovi obsodbi je kot blisk preplavila Združene države, nakar je sledila pritožba Vrhovnemu sodišču ZDA. Newyorški odvetnik Sam Leibowitz je leta 1933, v času rasne segregacije, odpotoval v Alabamo, da bi branil devet fantov, s čimer je začel pravni boj, ki je na koncu spremenil življenje vseh udeleženih, pa tudi celotnega ameriškega pravnega sistema.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
13:45
Divja vožnja
Akcija
Izvirnik: Driven
Režija: Renny Harlin
Igrajo: Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue, Stacy Edwards, Til Schweiger, Gina Gershon
Ocena IMDb: 4,5/10

Mladi dirkač Jimmyzačne zaradi pritiskov drseti po lestvici navzdol.

Nadarjeni mladi voznik na avtomobilski dirkah Jimmy Bly se čedalje težje zbere. Nič čudnega – nanj pritiska njegov ambiciozni brat, sicer njegov organizator, poleg tega pa ima Bly razmerje s Sophio, dekletom svojega nasprotnika. Na kocki je marsikaj, zato lastnik moštva Carl Henry na pomoč pokliče nekdanjega prvaka Joeja Tanta. Ta se mora najprej spopasti s travmo, ki mu jo je povzročila tragična nesreča, v kateri je skoraj umrl.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
16:00
Antitrust
Akcija
Režija: Peter Howitt
Igrajo: Ryan Phillippe, Rachael Leigh Cook, Claire Forlani, Tim Robbins, Douglas McFerran, Richard Roundtree
Ocena IMDb: 6,1/10

Milo Hoffman je mlad računalniški programer, ustvarjen, da se povzpne v sam vrh računalniškega sveta.

Milo (R. Phillippe) je mojster v digitalni domeni in namerava narediti tisto, kar je največja želja vsakega mladega računalniškega genija: ustanoviti podjetje visoke tehnologije. Gary Winston (T. Robbins), šef multimilijarderskega softverskega podjetja Nurv in njegov profesionalni idol, mu pošlje ponudbo, ki se ji ne more odreči. Bogat in močan Winston želi vključiti Mila v svojo ekipo, in čeprav mora zapustiti svojega partnerja ter zadrtega nasprotnika korporacij, Teddyja, se Milo zaveda, da nima izbire. Denarja in možnosti, ki mu jih ponuja Winston, ne more dobiti nikjer drugje, in kar je še bolje, Winston pokaže osebno zanimanje za Mila, ki bo tako končno dobil možnost, da pokaže, kaj zna. Toda kmalu najde vznemirjajoče dokaze o Winstonovi nemoralni in brutalni poslovni taktiki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
18:00
Luknja groze
Triler
Izvirnik: The hole
Režija: Joe Dante
Igrajo: Chris Massoglia, Haley Bennett, Nathan Gamble, Teri Polo, Bruce Dern, Quinn Lord
Ocena IMDb: 5,7/10

"Ne bi moglo biti slabše," si mislita 17-letni Dane in njegov 10-letni brat, ko se z materjo samohranilko preselita v podeželsko mestece Bensonville.

Za Dana je edina zanimiva stvar njihova nova čedna soseda Julie. Mati Susan preživlja čedalje več časa v službi, Dane in Lucas pa sama raziskujeta njihov zlovešči novi dom. Dane je pozoren zlasti na Julie in ima manj časa ter potrpljenja od mlajšega brata. Vse se spremeni, ko odkrijeta grozljivo odprtino pod zaklenjeno loputo v tleh kleti. Izkaže se, da luknja navidez sploh nima dna; vanjo odvrženi kovanci nikoli ne padejo na trdno dno, prižgano ročno svetilko pa pogoltne tema. Dane in Lucas, ki se zanimata za preteklost stare hiše, k raziskovanju kmalu pritegneta še Julie. A ko enkrat odprejo luknjo, iz nje uide zlo: čudne sence prežijo po kotih in nočne more oživijo, trojica pa se bo morala soočiti s svojimi največjimi strahovi, da bi za vselej zaprli srhljivo luknjo.

Vizionarski režiser Joe Dante (Gremlini) predstavlja novi napeti 3D triler, v katerem raziskuje najgloblje strahove in skrivnosti človeškega uma!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
19:45
Rešitelj
Triler
Izvirnik: Final recourse
Režija: Barbara Stepansky
Igrajo: Teri Polo, Chazz Palminteri, Tia Carrere, Lucas Elliot Eberl, Matt Socia, Morgana Shaw
Ocena IMDb: 5,5/10

Mirno in skladno življenje družine prekine tragedija.

Uspešna podjetnica Brooke Holton ima popolno življenje, krasnega moža in dva čudovita otroka. A po tragični prometni nesreči obrne hrbet družini in zapade v alkoholizem. Ko postane žrtev ugrabitve, se mora soočiti s težavami, pred katerimi je bežala, hkrati pa odkrije, da se za ugrabitvijo skriva nekdo, ki ji je zelo blizu.

Vplivna podjetnica Brooke doživi strašno tragedijo, ko po tragični prometni nesreči obrne hrbet svoji družini. Ko postane žrtev ugrabitve, ugotovi, da je za tem nekdo, ki ji je zelo blizu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
21:30
Goreča prerija
Drama
Izvirnik: The burning plain
Režija: Guillermo Arriaga
Igrajo: Charlize Theron, John Corbett, José María Yazpik, Robin Tunney, Gray Eubank, Fernanda Romero
Ocena IMDb: 6,8/10

Oskarjevki Charlize Theron in Kim Basinger igrata v čustveni skrivnostni drami o upanju, odrešitvi in novi priložnosti.

Sylvia (Theron) je ženska na robu, katere hladna, profesionalna zunanjost skriva seksualno nabito notranjost. Ko jo tujec iz Mehike sooči z njeno skrivnostno preteklostjo, se začne zanjo odvijati čustveno potovanje nazaj do ključnega trenutka v njenem življenju. Gina (Basinger) je gospodinja, ujeta v zakonu brez ljubezni, ki najde tolažbo v strastnem razmerju. Čeprav ju ločuje čas, je življenje obeh usodno prepleteno.

Film ima precej zapleteno, večplastno strukturo, ki zahteva pozorno spremljanje. Ta podatek ne preseneča, glede na dejstvo, da gre za režijski prvenec Gullierma Arriage, mednarodno priznanega scenarista filmov Babel, 21 gramov in Amores perros.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
23:30
Dominion: Predzgodba izganjalca hudiča
Grozljivka
Izvirnik: Dominion: Prequel to the exorcist
Režija: Paul Schrader
Igrajo: Stellan Skarsgård, Gabriel Mann, Clara Bellar, Billy Crawford, Ralph Brown, Israel Oyelumade
Ocena IMDb: 5,3/10

Med 2. svetovno vojno nemški vojaki očeta Merrina prisilijo, da izbere, katere farane bodo nacisti ubili.

Očeta Merrina dogodek tako pretrese, da zaradi omajane vere v boga zapusti duhovniške dolžnosti in se posveti arheologiji. Tri leta po tragediji na arheološkem izkopavanju v vzhodni Afriki odkrije 1500 let staro katoliško cerkev, čeprav se to ne sklada z zgodovinskimi dejstvi. Ko kopljejo globlje, postane jasno, da ne gre za zgradbo, namenjeno čaščenju boga, temveč za ječo, v kateri naj bi bilo zaklenjeno nepredstavljivo zlo. Ugotovitev pride prepozno, saj so na svobodo že izpustili demoničnega duha, ki obsede invalidnega dečka. Oče Merrin mora ponovno odkriti svojo vero, če hoče z robu prepada rešiti dečka in z njim ves svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005