TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 08.07.2018
01:20
Levje srce
Avantura
Izvirnik: Lionheart
Režija: Sheldon Lettich
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Harrison Page, Deborah Rennard, Lisa Pelikan, Ashley Johnson, Brian Thompson
Ocena IMDb: 6,2/10

Lyon (Jean-Claude Van Damme) je francoski legionar, ki ob novici o bratovi smrti pobegne iz tujske legije in pride v New York.

Brez denarja in upanja se je Lyon prisiljen zateči v svet podzemlja in umazanega boksa, kjer ni pravil. Vsi dvoboji so pod nadzorom zloglasne in vplivne Laydi. Lyon se ji bo postavil po robu, ona pa mu bo podtaknila dvoboj z nepremagljivim prvakom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
03:11
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Ubijte Downa
Triler
Izvirnik: Killing Down
Režija: Blake Calhoun
Igrajo: Sheree J. Wilson, Matthew Tompkins, Natalie Raitano, Burton Gilliam, Julio Cedillo, Oliver Tull
Ocena IMDb: 4,2/10

Nekdanji vojni veteran se v iskanju resnice sooči s človekom, ki ga je mučil v ujetništvu pred sedmimi leti.

Steve je paranoičen, zmeden človek. Na vsak način hoče priti do resnice. In kakšna je resnica? Prepričan je, da so ga pred sedmimi leti v Nikaragvi mučili. Zdaj je našel človeka, ki naj bi to storil? Pa je to res on? Se je vse to sploh zgodilo? Je vse to plod Downove domišljije?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
10:10
Majhen umor
Drama
Izvirnik: Little murder
Režija: Predrag Antonijevic
Igrajo: Josh Lucas, Terrence Howard, Lake Bell, Deborah Ann Woll, Bokeem Woodbine, Noah Bean
Ocena IMDb: 4,8/10

Majhen umor je izvirna zgodba o nadnaravnem, postavljena v New Orleans po orkanu Katrina.

Mesto pretresa vrsta srhljivih umorov, kjer morilec obleče žrtve v karnevalske maske, nato pa jih brutalno zadavi. Spremljanje dežurnega osumljenca Hammermana (Terrence Howard) je zadnja priložnost za težavnega detektiva Bena Chaneyja (Josh Lucas), da zamenja pijančevanje in izgubo časa z nečim koristnim in obdrži službo. Hammerman ve, da ga nadzorujejo iz zapuščene hiše čez cesto in celo naveže stik z Benom, toda dogajanje se nepričakovano zaplete, ko se Ben sreča z bitjem iz onostranstva, ki pa mu da nov smisel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
12:05
Luknja groze
Triler
Izvirnik: The hole
Režija: Joe Dante
Igrajo: Chris Massoglia, Haley Bennett, Nathan Gamble, Teri Polo, Bruce Dern, Quinn Lord
Ocena IMDb: 5,7/10

"Ne bi moglo biti slabše," si mislita 17-letni Dane in njegov 10-letni brat, ko se z materjo samohranilko preselita v podeželsko mestece Bensonville.

Za Dana je edina zanimiva stvar njihova nova čedna soseda Julie. Mati Susan preživlja čedalje več časa v službi, Dane in Lucas pa sama raziskujeta njihov zlovešči novi dom. Dane je pozoren zlasti na Julie in ima manj časa ter potrpljenja od mlajšega brata. Vse se spremeni, ko odkrijeta grozljivo odprtino pod zaklenjeno loputo v tleh kleti. Izkaže se, da luknja navidez sploh nima dna; vanjo odvrženi kovanci nikoli ne padejo na trdno dno, prižgano ročno svetilko pa pogoltne tema. Dane in Lucas, ki se zanimata za preteklost stare hiše, k raziskovanju kmalu pritegneta še Julie. A ko enkrat odprejo luknjo, iz nje uide zlo: čudne sence prežijo po kotih in nočne more oživijo, trojica pa se bo morala soočiti s svojimi največjimi strahovi, da bi za vselej zaprli srhljivo luknjo.

Vizionarski režiser Joe Dante (Gremlini) predstavlja novi napeti 3D triler, v katerem raziskuje najgloblje strahove in skrivnosti človeškega uma!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
13:55
Izdajalec
Triler
Izvirnik: Breach
Režija: Billy Ray
Igrajo: Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney, Caroline Dhavernas, Gary Cole, Dennis Haysbert
Ocena IMDb: 7/10

Robert Hanssen je ključni član FBI-jeve elitne enote za analizo dogajanja v Sovjetski zvezi.

Robert je Sovjetom polnih 15 let, od leta 1985 dalje, prodajal ameriške strogo zaupne dokumente. V tisočih poročilih, ki jih je prodal Sovjetom in zanje zaslužil okrog 600.000 dolarjev, so bile tudi resnične identitete KGB-jevih agentov, ki so vohunili za ameriško vlado, ter načrti za jedrski oboroženi spopad. Ne vedoč, da gre za sovjetskega vohuna, so Hanssena premestili na nov položaj v samem štabu FBI-ja, kjer naj bi bedel nad najpomembnejšimi skrivnostmi ameriške vlade. A kmalu se pojavijo prvi sumi, zato mladega agenta po imenu Eric O'Neill (Ryan Phillippe) določijo za Hanssenovega tajnika, ob tem pa mu naročijo, naj Hanssena spremlja tudi v prostem času, saj naj bi odgovorne skrbelo njegovo razuzdano spolno življenje. A Hanssen je veren katolik, zato niti pomisli ne na to, da bi prevaral svojo ženo. Ko si že skoraj pridobi O'Neillovo spoštovanje, pa le-ta odkrije, da se Hanssen na nekaj pripravlja. Kmalu se z velikim paketom tajnih dokumentov odpravi na neznano lokacijo, kjer naj bi dokumente predal drugim sovjetskim agentom. A tokrat mu FBI po O'Neillovi zaslugi sledi in tako Hanssena, največjega vohuna v ameriški zgodovini, končno aretirajo ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
16:00
Zrak, ki ga diham
Kriminalka
Izvirnik: The air I breathe
Režija: Jieho Lee
Igrajo: Kevin Bacon, Julie Delpy, Brendan Fraser, Andy Garcia, Sarah Michelle Gellar, Clark Gregg
Ocena IMDb: 6,9/10

Drama o štirih čustvenih stanjih: sreči, užitku, žalosti in ljubezni.

Poslovnež (Forest Whitaker) uteleša srečo, gangster (Brendan Frasier) zastopa užitek, pop zvezdnica (Sarah Michelle Gellar), ki pade v roke mafijskemu šefu Fingersu (Andy Garcia), predstavlja žalost, zdravnik (Kevin Bacon), ki poskuša rešiti svojo ljubljeno, pa zastopa ljubezen. Vsakdo prispeva svoj delček realnosti v mozaik, zato se moramo kar potruditi, da se znamo prepustiti idejam, ki so za naša vsakdanja razmišljanja in doživljanja sveta šokantna in celo škandalozna.

Jezik: Angleščina
Leto: 2007
17:50
Naj bo pravica
Drama
Izvirnik: Heavens fall
Režija: Terry Green
Igrajo: Timothy Hutton, David Strathairn, Leelee Sobieski, Anthony Mackie, Bill Sage, Azura Skye
Ocena IMDb: 6,7/10

Tragična resnična zgodba, ki se je začela poleti leta 1931.

Devet temnopoltih fantov so zvlekli s tovornega vlaka v Alabami in jih obtožili posilstva dveh mladih belk. Fante so hitro obsodili na smrt na električnem stolu. Novica o njihovi obsodbi je kot blisk preplavila Združene države, nakar je sledila pritožba Vrhovnemu sodišču ZDA. Newyorški odvetnik Sam Leibowitz je leta 1933, v času rasne segregacije, odpotoval v Alabamo, da bi branil devet fantov, s čimer je začel pravni boj, ki je na koncu spremenil življenje vseh udeleženih, pa tudi celotnega ameriškega pravnega sistema.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
19:45
Drobci
Drama
Izvirnik: Winged creatures
Režija: Rowan Woods
Igrajo: Kate Beckinsale, Forest Whitaker, Guy Pearce, Dakota Fanning, Jeanne Tripplehorn, Embeth Davidtz
Ocena IMDb: 5,7/10

Na običajen dan se moški z duševnimi motnjami razbesni v restavraciji in naključno strelja stranke.

Preživele tragičnega dogodka v restavraciji streljanje zelo prizadene, njihovi odzivi pa so zelo različni: mladenka Anne Hagen (Dakota Fanning) v šoli postane priljubljena, ko pove svojo različico zgodbe, njen prijatelj Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) onemi in se zapre pred zunanjim svetom, natakarica Carla Davenport (Kate Beckinsale) zanemarja svojega dojenčka in ima vulgarna razmerja z več moškimi, dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) izgubi svojo samozavest in se loti poskusnega zdravljenja ženinih migren, kompulzivni hazarder Charlie Archenault (Forest Whitaker) pa stavi ves svoj denar, ker misli, da ima srečo, a temu ni tako.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
21:30
Rdeča stena
Akcija
Izvirnik: Chi bi
Režija: John Woo
Igrajo: Tony Chiu Wai Leung, Takeshi Kaneshiro, Fengyi Zhang, Chen Chang, Wei Zhao, Jun Hu
Ocena IMDb: 7,4/10

Kitajska, piše se leto 208, čas novega obdobja. Zgodba se odvija v času dinastije Han.

Iznajdljivi premier Cao Cao prepriča muhastega cesarja, da je edini način, da združijo celotno Kitajsko, razglasitev vojne cesarstvu Xu na zahodu in Wu na jugu. Tako se je začela vojaška kampanja nepričakovanih razsežnosti, ki jo vodi predsednik vlade sam.

V stilu največjih avanturističnih spektaklov in velikih kino uspešnic, kot recimo "Prežeči tiger in skriti zmaj", "Heroj" in "Hiša letečih bodal", nam režiser John Woo ("Zlomljena puščica", "Misija: Nemogoče 2") predstavlja svoje novo remek delo: epski spektakel "Rdeča stena".

Jezik: Kitajščina
Leto: 2008