TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 09.05.2018
01:35
Trikrat pokopani Melquiades Estrada
Drama
Izvirnik: The three burials of Melquiades Estrada
Režija: Tommy Lee Jones
Igrajo: Tommy Lee Jones, Barry Pepper, Julio Cedillo, Dwight Yoakam, January Jones, Melissa Leo
Ocena IMDb: 7,4/10

Ameriški graničarji poskušajo preprečiti prihod ilegalnih mehiških prebežnikov.

Graničarjem se pridruži mladi Mike Northon s svojo privlačno ženo, ki se počuti ob meji zelo osamljeno, njen brezobzirni in brezčutni mož pa zanjo ne najde prav nikakršnega razumevanja. Northon na eni svojih patrol povsem po nepotrebnem ustreli mehiškega delavca Melquiadesa Estrado in njegovo smrt prikrije. Policija je pri preiskavi uboja neučinkovita in Peter Perkins, delodajalec in prijatelj umorjenega, se preiskave loti sam. Odkrije, da je storilec graničar Mike Northon, Perkins Northona ugrabi, uklene z lisicami, posadi na konja in se z njim in s truplom pokojnega odpravi čez mejo v Mehiko. Estradi je namreč obljubil, da ga bo, če umre v Ameriki, pokopal v njegovem rodnem kraju v Mehiki. Dva moška in truplo potujejo po brezpotjih, za petami so jima graničarji in Mike Northon je vse prej kot pripravljen, da kot ujetnik z negotovo prihodnostjo spremlja Perkinsa in truplo ubitega. Toda Pete Perkins je neizprosen, za Northona naj bo to kazen. Toda izkušnja trdega potovanja za Northona ni le kazen, zanj je to tudi možnost spreobrnitve in zavedanja samega sebe in svojih napak.

Znani scenarist Guillermo Arriaga (filma Pasja ljubezen in 21 gramov) je napisal scenarij za nenavaden road movie. Film se ponaša z vrsto mednarodnih priznanj, med drugimi z dvema canskima zlatima palmama, za moško vlogo jo je dobil Tommy Lee Jones, za scenarij pa Guillermo Arriaga.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
03:42
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Pokvarjeni poročnik
Kriminalka
Izvirnik: Bad lieutenant
Režija: Abel Ferrara
Igrajo: Harvey Keitel, Victor Argo, Paul Calderon, Leonard L. Thomas, Robin Burrows, Frankie Thorn
Ocena IMDb: 7,1/10

Harvey Keitel igra newyorškega policista, ki je odvisen od drog, seksa in iger na srečo.

Medtem ko policist obiskuje prizorišča zločinov, mu hodijo po glavi zgolj njegove odvisnosti in stave s kolegi policisti glede športnih rezultatov. Čeprav se zdi, da zanj ni rešitve, se vse spremeni, ko začne preiskovati umor nune in v cerkvi doživi popoln duhovni zlom. Bo s pomočjo Jezusa lahko našel pot do odrešitve?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
09:55
Antitrust
Akcija
Režija: Peter Howitt
Igrajo: Ryan Phillippe, Rachael Leigh Cook, Claire Forlani, Tim Robbins, Douglas McFerran, Richard Roundtree
Ocena IMDb: 6,1/10

Milo Hoffman je mlad računalniški programer, ustvarjen, da se povzpne v sam vrh računalniškega sveta.

Milo (R. Phillippe) je mojster v digitalni domeni in namerava narediti tisto, kar je največja želja vsakega mladega računalniškega genija: ustanoviti podjetje visoke tehnologije. Gary Winston (T. Robbins), šef multimilijarderskega softverskega podjetja Nurv in njegov profesionalni idol, mu pošlje ponudbo, ki se ji ne more odreči. Bogat in močan Winston želi vključiti Mila v svojo ekipo, in čeprav mora zapustiti svojega partnerja ter zadrtega nasprotnika korporacij, Teddyja, se Milo zaveda, da nima izbire. Denarja in možnosti, ki mu jih ponuja Winston, ne more dobiti nikjer drugje, in kar je še bolje, Winston pokaže osebno zanimanje za Mila, ki bo tako končno dobil možnost, da pokaže, kaj zna. Toda kmalu najde vznemirjajoče dokaze o Winstonovi nemoralni in brutalni poslovni taktiki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
12:00
Luknja groze
Triler
Izvirnik: The hole
Režija: Joe Dante
Igrajo: Chris Massoglia, Haley Bennett, Nathan Gamble, Teri Polo, Bruce Dern, Quinn Lord
Ocena IMDb: 5,7/10

"Ne bi moglo biti slabše," si mislita 17-letni Dane in njegov 10-letni brat, ko se z materjo samohranilko preselita v podeželsko mestece Bensonville.

Za Dana je edina zanimiva stvar njihova nova čedna soseda Julie. Mati Susan preživlja čedalje več časa v službi, Dane in Lucas pa sama raziskujeta njihov zlovešči novi dom. Dane je pozoren zlasti na Julie in ima manj časa ter potrpljenja od mlajšega brata. Vse se spremeni, ko odkrijeta grozljivo odprtino pod zaklenjeno loputo v tleh kleti. Izkaže se, da luknja navidez sploh nima dna; vanjo odvrženi kovanci nikoli ne padejo na trdno dno, prižgano ročno svetilko pa pogoltne tema. Dane in Lucas, ki se zanimata za preteklost stare hiše, k raziskovanju kmalu pritegneta še Julie. A ko enkrat odprejo luknjo, iz nje uide zlo: čudne sence prežijo po kotih in nočne more oživijo, trojica pa se bo morala soočiti s svojimi največjimi strahovi, da bi za vselej zaprli srhljivo luknjo.

Vizionarski režiser Joe Dante (Gremlini) predstavlja novi napeti 3D triler, v katerem raziskuje najgloblje strahove in skrivnosti človeškega uma!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
13:50
Rešitelj
Triler
Izvirnik: Final recourse
Režija: Barbara Stepansky
Igrajo: Teri Polo, Chazz Palminteri, Tia Carrere, Lucas Elliot Eberl, Matt Socia, Morgana Shaw
Ocena IMDb: 5,5/10

Mirno in skladno življenje družine prekine tragedija.

Uspešna podjetnica Brooke Holton ima popolno življenje, krasnega moža in dva čudovita otroka. A po tragični prometni nesreči obrne hrbet družini in zapade v alkoholizem. Ko postane žrtev ugrabitve, se mora soočiti s težavami, pred katerimi je bežala, hkrati pa odkrije, da se za ugrabitvijo skriva nekdo, ki ji je zelo blizu.

Vplivna podjetnica Brooke doživi strašno tragedijo, ko po tragični prometni nesreči obrne hrbet svoji družini. Ko postane žrtev ugrabitve, ugotovi, da je za tem nekdo, ki ji je zelo blizu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
15:40
Charlotte Gray
Vojni
Režija: Gillian Armstrong
Igrajo: Cate Blanchett, James Fleet, Abigail Cruttenden, Charlotte McDougall, Rupert Penry-Jones, Robert Hands
Ocena IMDb: 6,4/10

Škotinja se med vojno pridruži francoskim upornikom, da bi našla ljubimca.

Leta 1942 je London deležen neusmiljenega bombardiranja nemških letal; mesto je v temi in nebo parajo eksplozije. Charlotte Gray je mlada Škotinja, ki prispe v London v želji, da bi nekako prispevala k obnovi opustošenega mesta. Na neki zabavi spozna Petra, pilota Kraljevega vojnega letalstva na dopustu, in se zaljubi vanj. Vendar mladi romanci ni usojeno veliko časa in prav idealne okoliščine. Petra kmalu vpokličejo, njegovo letalo pa potem v zračni bitki sovražniki sestrelijo nad Francijo. Če je preživel, se verjetno skriva pri francoskih upornikih, se tolaži Charlotte. Še sama odpotuje v Francijo, saj govori njihov jezik in tako kot mnoge druge ženske se javi za pomoč francoskim odporniškim silam. Charlotte potlači strah in zamolči pravi razlog svoje nevarne misije za sovražnikovo črto: poiskati pogrešanega ljubimca. V svetu, kjer ni mogoče zaupati nikomur, se lahko zanese le na svoje srce.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
17:55
Legionar
Akcija
Izvirnik: Legionnaire
Režija: Peter MacDonald
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Steven Berkoff, Nicholas Farrell, Jim Carter, Ana Sofrenovic
Ocena IMDb: 5,4/10

Boksar Alain Lefevre mora po naročilu gangsterja izgubiti pomemben dvoboj. Ker se temu upre in zmaga, se znajde v nevarnosti.

Moški v tujski legiji niso bili nikoli svetniki – borijo se, krvavijo in umirajo skupaj. Alain Lefevre ni slutil, da bo, potem ko mu gangster zagrozi s smrtjo, edino rešitev našel v kolonialnem Maroku – v Legiji. Bivši playboy mora zdaj začeti z novim, okrutnim načinom življenja: šolanje legionarjev je tako kruto, da ga lahko prenesejo le najboljši. Lefevre spozna različne novince: mladega Italijana, ki je odločen pokazati družini, da je pogumen, angleškega aristokrata, ki so ga sramotno odpustili iz vojske, in od družine zavrženega nemškega rasista, ki prvič v življenju dojema, da brez drugih ne bo preživel, ter ameriškega črnca, ki so ga po krivem obsodili za neki umor. Trda in kruta disciplina osovraženega poveljujočega častnika, Nemca "stare šole", bo iz tega "izmečka človeštva" naredila najbolj morilske vojake na svetu, katerih moto se glasi "korakaj ali umri". S krvavo bitko za trdnjavo Fort Brenelle bodo legionarji postali legenda.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
19:45
Bojevnik
Drama
Izvirnik: Warrior
Režija: Gavin O'Connor
Igrajo: Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick Nolte, Jennifer Morrison, Frank Grillo, Kevin Dunn
Ocena IMDb: 8,2/10

Odtujena brata se soočita z razdiralnimi silami preteklosti.

Nekdanji marinec Tommy Conlon, s tragično in skrivnostno preteklostjo na grbi, se prvič po štirinajstih letih vrne domov v rodni Pittsburgh na obisk k očetu, ozdravljenemu alkoholiku in pred leti briljantnemu trenerju mešanih borilnih veščin. Oče je zaradi steklenice pred leti razbil družino na prafaktorje in starejši sin Brandon ga je zato izbrisal iz svojega življenja. Zmeden, nataknjen in brezvoljen mlajši sin Tommy vidi edino rešitev za izhod iz osebnostne krize v prijavi na največji svetovni turnir v mešanih borilnih veščinah. Z očetom se sprva nekaj časa iščeta, potem pa postaneta neustavljiv dvojec, ki na turnirju melje vse pred seboj. In tu nastopi družinska drama. Vse kaže, da se bo Tommy na poti do prvaka moral soočiti z Brendanom, zdaj šolskim učiteljem, ampak tudi nekdanjim borcem, ki se je prisiljen vrniti v ring zato, da bi družino rešil pred hipotekarno katastrofo. Brata sta neizogibno na poti proti spopadu, še prej pa bosta morala razčistiti kar nekaj različnih pogledov na dogodke iz družinske preteklosti.

Odlična športna drama, ki brezkompromisno odstira tudi ozadje gladiatorskega posla, v katerem se vrti ogromno denarja, lažnega blišča in sumljivih poslovnežev. Film je prepričljiv predvsem zaradi res odličnih igralskih kreacij. V stranski vlogi je nenadkriljiv stari maček Nick Nolte (nominacija za oskarja za stransko vlogo leta 2012), medtem ko mu v glavnih vlogah povsem dostojno parirata izjemna igralska talenta - Anglež Tom Hardy in Avstralec Joel Edgerton. Trije pravi moški v filmu za prave moške.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
22:15
Življenje brez meja
Kriminalka
Izvirnik: The informers
Režija: Gregor Jordan
Igrajo: Jon Foster, Billy Bob Thornton, Austin Nichols, Amber Heard, Lou Taylor Pucci, Fernando Consagra
Ocena IMDb: 5/10

Bret Easton Ellis se je izkazal kot sodobni kronik dekadence ter kot pisatelj, ki razkriva mračne skrivnosti življenja bogatih in slavnih.

Oskarjevec Billy Bob Thornton (oskar za prirejen scenarij, Rezilo, 1997) in Kim Basinger (oskar za stransko žensko vlogo, L.A. zaupno, 1998) ter nominiranka za oskarja Winona Ryder (glavna ženska vloga, Čas deklištva, 1995) in Mickey Rourke (oskar za glavno moško vlogo, Rokoborec, 2009) igrajo v tej prepleteni zgodbi, ki se dogaja v Los Angelesu v dekadentnih 80-ih, v mestu vseh mogočih odvisnosti - od seksa, droge, pa celo od vpliva, kjer mladost mineva, kjer je ljubezen bežna in kjer se vsak večer iščejo nove orgije in senzacije. Toda zabave mora biti slej ko prej konec, glavobol, ki pa ji sledi, je lahko tudi morilski. V filmu igrajo še Chris Isaak, Brad Renfro, Amber Heard (Pineapple Express) in Austin Nichols (TV nadaljevanka „One Tree Hill) z znano glasbo iz 80-ih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008