TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 09.06.2019
00:40
Eksperiment
Triler
Izvirnik: The experiment
Režija: Paul Scheuring
Igrajo: Adrien Brody, Forest Whitaker, Cam Gigandet, Clifton Collins Jr., Ethan Cohn, Fisher Stevens
Ocena IMDb: 6,5/10

Ekipa znanstvenikov izvaja dvotedenski psihološki poskus, ki zahteva 24 sodelujočih.

Pravila so preprosta: eni skupini so dodeljene vloge paznikov v zaporu, drugi pa se znajdejo v vlogi jetnikov. Prvim naročijo skrb za red in disciplino brez uporabe prisile – vendar ni nihče pripravljen na tisto, kar jih čaka, ko izbruhnejo neredi in prevladajo nagoni. Prostovoljci se globoko poistovetijo s svojimi vlogami, moč jih pokvari in strah se stopnjuje – ko se psihološki eksperiment grozljivo izmakne nadzoru.

Oskarjevca Adrien Brody in Forest Whitaker v psihološkem trilerju, posnetem po resničnih dogodkih v zloglasnem eksperimentu državnega zapora v Stanfordu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
02:25
Mož brez spomina
Akcija
Izvirnik: The Good, The Bad And The Dead
Režija: Timothy Woodward Jr
Igrajo: Johnny Messner, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Vivica A. Fox, Michael Paré, Natassia Malthe
Ocena IMDb: 4,2/10

Brian se na begu začne spominjati, kaj se je zgodilo, niti malo pa mu ni všeč, ko se zave, kakšen človek je v resnici.

Brian Barnes (Johnny Messner) se ranjen in brez spomina na to, kaj se je zgodilo, zbudi sredi puščave. Ne ve ne zakaj ob njem leži osem trupel, ne zakaj sta v bližini parkirana dva kombija, eden pol kokaina in drug poln denarja v znesku štirih milijonov dolarjev. Briana medtem išče zloglasni preprodajalec Danny Perez (Danny Trejo), ki želi nazaj svoj denar, agent Rooker (Dolph Lundgren) in pokvarjeni šerif Olson (Michael Pare), ki bo naredil vse, da si prilasti šele dobro najdeno bogastvo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
03:56
Panorama programa
Izvirnik: KolaŽ Program

Jezik: Angleščina
08:00
Modro jeklo
Triler
Izvirnik: Blue steel
Režija: Kathryn Bigelow
Igrajo: Jamie Lee Curtis, Ron Silver, Clancy Brown, Elizabeth Peña, Louise Fletcher, Philip Bosco
Ocena IMDb: 5,7/10

Megan Turner je pravkar končala šolanje na policijski akademiji.

Megan Turner je mlada policistka, ki se zaljubi v popolnega moškega in prepozno spozna, da ima opravka s psihopatom in morilcem. Moškega, pri katerem je iskala ljubezen, zdaj išče zaradi umora. V svojem trudu, da bi ga ujela, ne dojame, da jo vse globlje vpleta v svojo perverzno igro, v kateri je lahko zmagovalec le eden.

Jamie Lee Curtis je mlada policistka Megan Turner.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
10:00
Krona in zmaj
Avantura
Izvirnik: The Crown And The Dragon: The Paladin Cycle
Ocena IMDb: 3,9/10

Starešine so od nekdaj govorili, da se bo spustila tema, senca, ki bo naščuvala brata proti bratu, pošast ognja in jekla.

Strašna pošast v podobi zmaja, ki ga lahko obvlada le ena oseba, mlada plemkinja, ki mora izpolniti svoje poslanstvo in postati prerokovani Paladin. S pomočjo svojega bojevnika svetlobe uspe premagati vse ovire do cilja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Nemščina
Leto: 2013
11:50
Eva
Drama
Režija: Kike Maíllo
Igrajo: Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Ammann, Claudia Vega, Anne Canovas, Lluís Homar
Ocena IMDb: 6,7/10

Film se odvija leta 2041.

Alex Gare, znani robotski programer, se vrne v rojstni kraj, kjer želi ponovno poučevati na univerzi. Prijateljica Julia mu da nalogo, da izdela novo serijo otroških robotov. V mestu se Alex ponovno sreča z bratom Davidom, svojim bivšim dekletom Lano, ki je sedanja Davidova žena in Evo, desetletno nečakinjo. V iskanju navdiha Alex poprosi Evo za pomoč pri izdelavi robota. Tako proučuje njeno obnašanje v času, ki ga preživita skupaj, saj želi izdelati robota, ki ji bo podoben. A kmalu začne sumiti, da Lana skriva nekaj, kar je povezano z njim.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2011
13:40
Kronika podzemlja: Mesto kosti
Akcija
Izvirnik: The mortal instruments: City of bones
Režija: Harald Zwart
Igrajo: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers, Jemima West, Robert Sheehan, Robert Maillet
Ocena IMDb: 5,9/10

Filmska upodobitev prve knjižne uspešnice avtorice Cassandre Clare iz serije Kronika podzemlja.

Clary Fray je na videz povsem običajno dekle, ki neke noči ob obisku nočnega kluba odkrije obstoj nadnaravnega sveta in spozna resnico o svojem poreklu. Ko zlobni demon ugrabi njeno mamo, je pripravljena narediti vse, da bi jo rešila. Clary sprejme svoje krvno nasledstvo in se poda na neverjetno pustolovščino, na kateri s pomočjo skrivnostnega lovca na sence, v katerega se počasi zaljubi, in svojega najboljšega prijatelja, s katerim je nenehno v sporu, postane oseba, za kakršno se je njena mama bala, da bo postala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
16:05
Lobanje
Triler
Izvirnik: The skulls
Režija: Rob Cohen
Igrajo: Paul Walker, Hill Harper, Leslie Bibb, Christopher McDonald, Steve Harris, William Petersen
Ocena IMDb: 5,6/10

Vsako leto se en odstotek najboljših ameriških študentov v svoji generaciji včlani v eno od prestižnih tajnih bratovščin.

Za Luka McNamaro je povabilo, naj se pridruži tajni študentski organizaciji Lobanje, izpolnitev njegovih sanj. Čeprav je iz revne družine, si je Luke s trudom in dobrimi rezultati, kot tudi vodstvom šolske veslaške ekipe, pridobil spoštovanje kolegov in profesorjev. S članstvom v tajni bratovščini najboljših, najpametnejših in najambicioznejših študentov bi mu bila odprta vsa vrata. Dobi dober avto, na bančnem računu pa se znajde več deset tisoč dolarjev. Po končanih nevarnih obredih iniciacije začne Luke s prijatelji, ki prezirajo tajne bratovščine, sumiti, da se v tej bratovščini dogajajo grozljive reči. Nepojasnjen samomor mladega novinarja, Lukovega prijatelja, sproži plaz nevarni situacij.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
18:05
Solomon Kane
Akcija
Režija: Michael J. Bassett
Igrajo: James Purefoy, Mark O'Neal, Robert Orr, Richard Ryan, Frantisek Deak, Christian Dunckley Clark
Ocena IMDb: 6,1/10

Solomon Kane je krut in učinkovit morilec iz 16. stoletja.

Solomon, oborožen s samokresi in gusarskimi meči, s svojo tolpo zadovoljuje slo po krvi med bojem Anglije na vseh celinah. Življenje pa se mu obrne, ko se sooči s hudičevim služabnikom iz samega pekla, ki hoče njegovo pokvarjeno dušo. Ko Kanu le uspe pobegniti, ve, da mora opustiti nasilje ter živeti mirno in pošteno. Vendar pa njegova duhovnost po več letih naleti na preizkušnjo, ko se odpravi na pot po Angliji, ki so jo opustošile peklenske tolpe. Ko Kanu ne uspe preprečiti krutega pokola puritanske družine, s katero potuje, priseže, da bo rešil njihovo hčer Meredith, ki jo je tolpa odpeljala v suženjstvo, čeprav bi s tem znova ogrozil svojo dušo, vendar s plemenitimi nameni.

null

Jezik: Angleščina
Leto: 2009
20:00
Ugrabljena
Triler
Izvirnik: Taken
Režija: Pierre Morel
Igrajo: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries, David Warshofsky, Holly Valance
Ocena IMDb: 7,8/10

Akcijski kriminalni triler z Liamom Neesonom v vlogi nekdanjega agenta CIE, ki mora rešiti svojo hčer iz rok albanskih preprodajalcev z belim blagom.

Bryan Mills je nekdanji tajni agent, ki živi v Ameriki. Je ločen in ima 17-letno hčer Kim, ki živi z mamo in njenim novim možem. Med počitnicami želi Kim s prijateljico na izlet po Evropi. Ker se boji, da ji preveč zaščitniški oče ne bo dovolil iti, mu reče, da gre samo v Pariz. A žal dekleti nimata sreče, saj ju ob prihodu v Pariz ugrabijo albanski preprodajalci z belim blagom. Brian ima na voljo 96 ur, da reši svojo hčer in obračuna s kriminalci ...

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
21:45
Črna dalija
Kriminalka
Izvirnik: The Black Dahlia
Režija: Brian De Palma
Igrajo: Josh Hartnett, Scarlett Johansson, Aaron Eckhart, Hilary Swank, Mia Kirshner, Mike Starr
Ocena IMDb: 5,6/10

Ambiciozna policista Lee Blanchard in Bucky Bleichert raziskujeta umor mlade obetavne igralke.

Zgodba filma temelji na resničnem umoru igralke Elizabeth Short, bolj znane pod imenom Črna dalija. Skrivnostno smrt skušata raziskati detektiva Bucky Bleichert in Lee Blanchard, a se hitro zapleteta v spletko prevar in laži. V preiskavo nezadržno sili tudi njuno zasebno življenje, saj je s primerom povezana tudi Leejeva lepa žena Kay, medtem ko Bucky podleže čarom fatalne Madeleine.

Film je posnet po romanu enega najbolj cenjenih pisateljev kriminalnega žanra, Jamesa Ellroya. To je izmišljena zgodba o obsedenosti, ljubezni, korupciji, pohlepu in izprijenosti, spletena okrog zgodbe o krutem umoru vzhajajoče hollywoodske zvezdice, ki je leta 1947 šokiral celotno državo in ostaja do danes nerazrešen.

Jezik: Angleščina
Leto: 2006
23:55
Krik 4
Grozljivka
Izvirnik: Scream 4
Režija: Wes Craven
Igrajo: Lucy Hale, Roger Jackson, Shenae Grimes-Beech, Dane Farwell, Anna Paquin, Kristen Bell
Ocena IMDb: 6,2/10

Nadaljevanje filmske serije spremlja Sidney, ki se vrne v svoje mesto ter obišče stare znance, nato pa se prikaže vsem dobro znan lik Ghostface.

V filmu se Sidney Prescott, zdaj pisateljica knjige o samopomoči, vrača domov v Woodsboro. Tam se znova poveže s šerifom Deweyjem in Gale Weathers, ki sta zdaj poročena, tu pa sta tudi njena sestrična Jill in teta Kate. Žal je njen prihod povod za vrnitev Ghostfacea, s čimer so Sidney, Gale, Dewey, Jill, njihovi prijatelji in vse mestece Woodsboro znova v nevarnosti.

Petnajst let po tem, ko je "Krik" začel pohod s srhljivim telefonskim klicem, ki je za vselej spremenil zgodovino horor filmov, se režiser Wes Craven, scenarist Kevin Williamson in zvezde Neve Campbell, Courteney Cox ter David Arquette vračajo v priljubljeni filmski seriji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011