TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 10.10.2018
00:40
Vampirji
Triler
Izvirnik: Vampires
Režija: John Carpenter
Igrajo: James Woods, Daniel Baldwin, Sheryl Lee, Thomas Ian Griffith, Maximilian Schell, Tim Guinee
Ocena IMDb: 6,1/10

V Vatikanu na skrivaj najamejo ekipo lovcev na vampirje, da ulovijo in uničijo vampirje, preden ti najdejo križ.

Dvajseto stoletje se bliža koncu. To velja tudi za drugo vojno med ljudmi in vampirji. Izganjalci vampirjev že stotine let sodelujejo v križarskih pohodih, v katerih brez milosti in zelo učinkovito iztrebljajo legije teme. Danes, ko svet osvajajo vampirji, se skupina plačancev, z imenom "Team Crow", katere vodja je veteran Jack Crow, po nalogu iz Vatikana v zapuščenem delu Nove Mehike sreča s skupino vampirjev in njihovim gospodarjem, močnim Valekom. Oboroženi so z brzostrelkami, s samostreli, ščitniki, z lesenimi koli, jekleno vrvjo, s sekirami, z noži, avtomatskimi puškami in najučinkovitejšo opremo za popolno uničenje vampirjev. Crow se z ekipo srečuje z zvermi v človeški obliki, mnogi umrejo na najbolj grozljive načine - pa vendar ne odnehajo. Niti smrt niti pokoli ne reke prelite krvi jih ne bodo zaustavili na njihovem ubijalskem pohodu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
02:40
Divjaško nakupovanje
Akcija
Izvirnik: Shopping
Režija: Paul W.S. Anderson
Igrajo: Sadie Frost, Jude Law, Sean Pertwee, Fraser James, Sean Bean, Marianne Faithfull
Ocena IMDb: 5,4/10

Policija temu pravi "vdor z vozilom", mladoletni huligani pa "nakupovanje".

V propadajočem britanskem mestu v bližnji prihodnosti živita nekdanji obsojenec in zasvojenec z adrenalinom Billy (Jude Law) ter njegovo dekle iz Belfasta, zabave željna Jo (Sadie Frost). Mladoletna zaljubljenca sta vodji najstniške tolpe, ki krade avtomobile in z njimi vdira skozi šipe izložb ter tako ropa trgovine, preden pridejo na kraj dogodka predstavniki oblasti. Značilna tatvina z vdorom se običajno konča s policijskim pregonom, a vse to je samo del igre za Billyja, Jo in njune pajdaše. Vendar krajevnemu mamilarskemu šefu Tommyju (Sean Pertwee) ni prav nič všeč, da mladoletni prestopniki vdirajo na njegovo zločinsko ozemlje. Njegova nasprotovanja skupini avtomobilskih roparjev se končajo s smrtonosno cestno preizkušnjo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
04:33
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Veliki nasilnež
Komedija
Izvirnik: Big bully
Režija: Steve Miner
Igrajo: Rick Moranis, Tom Arnold, Julianne Phillips, Carol Kane, Jeffrey Tambor, Curtis Armstrong
Ocena IMDb: 4,6/10

Ni David malce prestar, da bi šel k ravnatelju in mu potožil, da mu Rosco teži?

Davida Learyja je v osnovni šoli ves čas trpinčil Rosco. Toda maščeval se mu je tistega dne, ko so se mu starši odselili iz mesta. Zdaj, 20 let pozneje, prejme David, ki je uspešen pisatelj, vabilo, naj pride poučevati v svoje rodno mesto. Vse je v redu, dokler ga ne prepozna Rosco, ki še vedno živi tam. Naenkrat se začnejo neslane šale.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
09:50
Podzemlje
Triler
Izvirnik: Subway
Režija: Luc Besson
Igrajo: Isabelle Adjani, Christopher Lambert, Richard Bohringer, Michel Galabru, Jean-Hugues Anglade, Jean Bouise
Ocena IMDb: 6,6/10

Fred je Parižan, ki oropa bogato lepotico Helen, jo izsiljuje in se vanjo zaljubi.

Fred se v podzemni svet pariškega metroja zateče pred silaki poslovneža dvomljivega slovesa, ki mu je Fred ukradel nekatere zaupne dokumente. Ta podzemni svet je pravzaprav njegov dom, kjer živi s svojimi prijatelji, prav tako malimi tatovi, kakor je on sam. Preživljajo se z malimi tatvinami. Tako Fred nekega dne oropa sef lepe mlade ženske Helen, v katero pa se tudi zagleda. In čeprav živi v tem brutalnem, nasilnem podzemnem svetu, ki ga razsvetljuje le utripajoča svetloba neonskih napisov, ima tudi Fred svoje sanje. Rad bi osnoval svojo rokersko skupino in se poročil z žensko, ki jo je oropal pomembnih dokumentov, zdaj pa od nje izsiljuje denar.

Divja, barvita kriminalka, ki je v svet ponesla ime francoskega režiserja Luca Bessona, avtorja uspešnic, kot so Nikita, Leon in Peti element.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1985
11:50
Reševanje ob zori
Akcija
Izvirnik: Rescue dawn
Režija: Werner Herzog
Igrajo: Zach Grenier, Marshall Bell, Christian Bale, Toby Huss, Pat Healy, GQ
Ocena IMDb: 7,3/10

Dieter Dengler je vedno sanjal o tem, da bi postal pilot.

Dieter je že od svojega otroštva v povojni Nemčiji želel biti pilot, zato se je prostovoljno javil v ameriško vojaško letalstvo, ko se je njegova družina preselila v Ameriko. Vedno si je želel le leteti, ampak na njegovem prvem popolnoma tajnem poletu nad Laosom njegovo letalo sestrelijo. Ostal je ujet v neprehodni džungli daleč od ameriških nadzornih enot. Denglerja so kmalu ujeli pripadniki zloglasnih odporniških enot. Čeprav je hitro ugotovil, da se je znašel v najbolj strašnih in zelo nevarnih okoliščinah, se ni vdal niti za trenutek. Po šokantnem prizoru, ko so ga ujeli, so ga odpeljali v majhno laoško taborišče, kjer je spoznal dva ameriška vojaka, ki sta bila zajeta že neverjetni dve leti. Duha teh vojakov so skorajda že strli. Duane lahko priporoči samo to, da je dobro biti tiho, če hoče človek preživeti, komajda še prisebni "Gene iz kraja Eugene" pa vztraja, da jih bodo vsak čas izpustili. Vendar pa Dengler noče ostati v srhljivem taborišču, zato je začel snovati načrt za pobeg, ki je njegove sojetnike presenetil, ker je bil tako pretkan in pogumen. Dengler ni vedel, kje je, izredno dobro pa se je zavedal dejstva, da se ne sme nehati bojevati za svoje življenje. Ko se je prebijal skozi džunglo, njegova pot ni izgubljala silovitosti. To je bila pot, ki ga je popeljala od zavez bratovščin do roba obupa. Ena najbolj izjemnih rešitev v sodobni zgodovini.

Jezik: Angleščina
Leto: 2006
14:10
Bitka v Seattlu
Drama
Izvirnik: Battle in Seattle
Režija: Stuart Townsend
Igrajo: André Benjamin, Jennifer Carpenter, Isaach De Bankolé, Woody Harrelson, Martin Henderson, Joshua Jackson
Ocena IMDb: 6,7/10

Film o dogodkih pred, med in po protestih, ki so se v zgodovino zapisali kot prvi v množici povsem spontanih uporov proti korporativnemu kapitalizmu.

30. 11. 1999 se je v ameriškem mestu Seattle začela ministrska konferenca članic Svetovne trgovinske organizacije (WTO). Na ulicah mesta je delegate pričakala pisana množica protestnikov, ki so dvignili svoj glas proti globaliziranemu kapitalizmu in čedalje večjim neenakostim, ki jih ta sistem prinaša v vse pore družbe. Protestniki so sprva zaprli mestno četrt, kjer je bilo prizorišče srečanja. Mirni protesti so se zaradi pretirane uporabe policijske sile in nekaj preveč zagretih aktivističnih akcij sprevrgli v nasilje, zaradi katerega se je mesto kmalu znašlo v popolnem kaosu.

Jezik: Angleščina
Leto: 2007
16:05
Dvojna smola
Komedija
Izvirnik: Double whammy
Režija: Tom DiCillo
Igrajo: Denis Leary, Elizabeth Hurley, Luis Guzmán, Victor Argo, Chris Noth, Donald Faison
Ocena IMDb: 5,7/10

Ray in Jerry sta partnerja v policijski enoti, vsak s svojo zdravstveno težavo in vsak s smislom za humor, ki jima omogoča vztrajanje v tem poklicu.

Ray je pred časom v nesreči, za katero krivi sebe, izgubil ženo in hčerko, in je zaradi tega psihično napet in ta napetost mu od časa do čas povzroča neizmerne bolečine v hrbtu. Ko se, torej, Ray in Jerry ustavita pred Burgejem, je Ray tisti, ki gre po njuno malico. Med čakanjem v skozi okno pripelje z avtomobilom ponoreli možakar in prične streljati v goste. Ray se pri posredovanju zaradi bolečin v hrbtu nesrečno zgrudi, iz rok mu pade celo pištola, ki pa jo proti nasilnežu nadvse uspešno uporabi enajstletni deček.

Za detektivski par je dogodek, ki ga mediji zaradi dečkovega poguma uvrstijo med novice dneva, silno ponižujoč. In šef zagrozi Rayju, da ga bo umaknil z ulice in posadil za pisarniško mizo, če ne bo uredil zdravstvenih težav, do takrat pa bo njegovo delo prevzel ambiciozni detektiv, s katerim je Ray neprestano v sporih.

Na partnerjevo prigovarjanje Ray obišče kiropraktičarko, ki naj bi s svojimi metodami ozdravila Rayjevo hrbtenico. Ray je do alternativnih metod zdravljenja skeptičen, ko pa pride v ordinacijo in se izkaže, da gre za kiropraktičarko, ki se je v Ameriko priselila iz Anglije, vidi Ray situacijo z drugimi očmi. In ne samo, da je zdravljenje uspešno, med Anne in Rayem se vname iskra naklonjenosti in ko postaneta par, se tudi Rayjeve težave s hrbtenico nehajo. Ko pa Ray mimogrede reši še nasilni dogodek, ki se je zgodil v hiši v kateri stanuje, je Ray znova trdno v policijskem sedlu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
17:55
Kraljestvo prekletih
Fantazijski
Izvirnik: Viy
Režija: Oleg Stepchenko
Igrajo: Jason Flemyng, Andrey Smolyakov, Aleksey Chadov, Agnia Ditkovskite, Yuriy Tsurilo, Olga Zaytseva
Ocena IMDb: 5,3/10

Kartograf Jonathan Green se odpravi na znanstveno potovanje iz Evrope proti Vzhodu.

Jonathan je prepotoval že Transilvanijo in Karpate ter se znašel v majhni vasici, kjer se je izgubil v skrivnostnem gozdu. Do prekletega kraja ga je pripeljala gosta megla. Ljudje, ki živijo tam, niso podobni nobenemu človeku, ki jih je popotnik srečal na poti do sem. Vaščani so skopali globok jarek, da bi se branili pred svetom, naivno prepričani, da se lahko zaščitijo pred zlom, toda slednje se je naselilo v njihovih dušah in samo čaka priložnost, da pride na plan.

Država: Ukrajina
Jezik: Ruščina
Leto: 2014
20:00
Slutnja
Triler
Izvirnik: Premonition
Režija: Mennan Yapo
Igrajo: Sandra Bullock, Julian McMahon, Shyann McClure, Courtney Taylor Burness, Nia Long, Marc Macaulay
Ocena IMDb: 5,9/10

Običajno življenje gospodinje Linde pretrga tragična smrt moža, a še večji šok sledi naslednje jutro, ko se znova zbudi ob njem.

Ker nihče ničesar ne ve o usodni nesreči, Linda domneva, da so bile to le sanje. Že naslednji dan se spet znajde v času moževega pogreba. Zaradi njenega neobičajnega obnašanja so vsi prepričani, da je doživela živčni zlom, toda Linda se odloči skrivnosti priti do dna in spraviti potek dogodkov v časovno logično sosledje. A njeni poskusi imajo kmalu usodne posledice.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
21:45
Čarobno mesto: Bliže sovražnikom
Kriminalka, 2. sezona, 7. del
Izvirnik: Magic City: ...and Your Enemies Closer
Režija: Ed Bianchi
Igrajo: Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko, Steven Strait, Jessica Marais, Christian Cooke, Elena Satine
Ocena IMDb: 7,7/10

Ikov načrt, da bi vodil Castrove hotele v Havani načne njegov odnos z Victorjem. Stevie se loti novega posla z Mesarjem, Judi pa zaupa Dannyju nevarno skrivnost. Klein priseže, da bo uničil Ika, Ben pa odigra še zadnje poteze, da bi si zagotovil želeni rezultat glasovanja o igralnicah. Ko pride strašni Sy Berman v Miami, da Lily dragoceno darilo nepričakovanemu zavezniku.

V Miamiju so nemirni časi, a to je izredno priljubljen kraj. Tam se zadržujejo Kennedyjevi, mafija in Cia.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
23:40
Preprodajalci
Kriminalka
Izvirnik: Traffic
Režija: Steven Soderbergh
Igrajo: Benicio Del Toro, Jacob Vargas, Andrew Chavez, Michael Saucedo, Tomas Milian, Jose Yenque
Ocena IMDb: 7,6/10

Brezkompromisni in konzervativni Wakefield se pripravlja na nadzor nad zveznimi silami za boj proti drogam in jih skuša povezati z mehiškimi.

V Mehiki policist Javier (Benicio Del Toro) s svojim partnerjem prestreže večjo pošiljko mamil, ki potuje proti meji z ZDA, vendar pa se sama znajdeta v ujetništvu mehiške vojske, saj med policijo in vojsko ne obstaja dogovor o sodelovanju, večina ljudi pa je tako ali tako podkupljenih. Kalifornijski reprodajalec pričakuje večjo pošiljko mamil, toda njemu sta na sledi vladna agenta (Don Cheadle in Luis Guzman), v San Diegu pa se nahaja tudi rezidenca milijonarja Ayala in njegove žene Helene (Catherine Zeta-Jones), ki se ji sploh ne sanja o moževih pravih poslih. To se nekako zdi najboljši trenutek za imenovanje konzervativnega sodnika Roberta Wakefielda (Michael Douglas) na vodilno mesto operacije za končno zmago v dolgotrajni in dragi vojni oblasti s preprodajalci droge. Wakefield je prepričan, da mu bo s pomočjo mehiških oblasti uspelo uničiti enega največjih narko-kartelov, vendar pa nima dovolj natančnih podatkov s terena samega. Wakefieldova hči Caroline je najboljša učenka v svojem razredu, ki pa po nedolžni zabavi in zaradi neverjetno lahko dosegljivih vseh vrst droge postane odvisnica. Ujeta v past odvisnosti začne kr asti in se prostituirati, kar povsem zlomi njenega očeta, ki seodloči narko-mafiji zadati dokončni udarec. Wakefield ukaže aretirati Ayala in Helen. Njo zastopa znan odvetnik Metzger (Dennis Quaid), Helena pa, ki sedaj ve za moževe nezakonite posle, poskuša skriti čim več dokazov in pri tem še zaščititi sebe in sina pred grožnjami s smrtjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000