TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 11.07.2018
00:15
Ubijte Carterja
Triler
Izvirnik: Get Carter
Režija: Stephen Kay
Igrajo: Sylvester Stallone, Miranda Richardson, Rachael Leigh Cook, Rhona Mitra, Johnny Strong, John C. McGinley
Ocena IMDb: 5,1/10

Jack Carter dojame, da bratova smrt ni bila nesreča. Odloči se ubiti tiste, ki so odgovorni za bratovo smrt.

Jack Carter je vse življenje delal za druge - pobiral je dolgove in izvrševal kazni. Nikoli ni bil odvisen od drugih in vedno se je držal na distanci. Toda ko njegov brat umre v nesreči, Carter pride domov k družini, ki jo je zapustil, k dolgovom, ki niso bili poplačani, in k skrivnosti, ki ga bo popeljala v samo dno duše. Za Jacka je pot domov v Seattle še ena priložnost, da popravi napake iz preteklosti. Ponovno se združi z bratovo ženo Glorio in njeno najstniško hčerjo Doreen, ki pa z očitnim dvomom gledata na njegovo nenadno zanimanje. Ko odkrije, da je šlo pri bratovi smrti za očiten umor, se v trenutku odloči maščevati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
02:10
Smrtonosni tovor
Akcija
Izvirnik: Chill factor
Režija: Hugh Johnson
Igrajo: Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich, Peter Firth, David Paymer, Hudson Leick, Daniel Hugh Kelly
Ocena IMDb: 5,2/10

Dva popolnoma različna moška, Arlo (Cuba Gooding Jr.) in Tim (Skeet Ulrich), sta prisiljena skupaj sodelovati.

Ravnokar izumljeno smrtonosno biološko orožje na nekem otoku med testiranjem nehote povzroči smrt osemnajstih vojakov. Krivdo zvalijo na polkovnika Andrewa Brynnerja in ga obsodijo na deset let zapora. Med prestajanjem kazni se Brynner odloči, da se dokoplje bombe in jo proda teroristom. S skupino plačancev se poda v vojaško bazo, kjer dr. Long izvaja poskuse. Znanstvenika pri vdoru ranijo, a mu uspe pobegniti skupaj z bombo. Zateče se v trgovino, v katerem najde lastnika Tima Masona in voznika kamiona za prevoz sladoleda Arla. Dr. Long bombo preda Masonu in mu zabiča, da jo mora obdržati na temperaturi pod 10°C, sicer jo bo razneslo. Mason in Arlo skušata pobegniti pred polkovnikom in tovor prepeljati do vojaške baze.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Nemščina
Leto: 1999
03:58
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Mesto mož
Drama
Izvirnik: Cidade dos homens
Režija: Paulo Morelli
Igrajo: Douglas Silva, Darlan Cunha, Jonathan Haagensen, Rodrigo dos Santos, Camila Monteiro, Naima Silva
Ocena IMDb: 7,3/10

Zgodba o prijateljstvu in preživetju v mestu, kjer je največji izziv odrasti.

V revni četrti mesta Morro da Sinuca Wallace nekaj dni pred svojim 18. rojstnim dnevom pove svojemu prijatelju Aceu, prav tako siroti, da pogreša očeta, ki ga ni nikoli poznal. Ace pristane, da mu bo pomagal poiskati očeta, vendar izvesta, da je v zaporu zaradi umora med ropom. Medtem povabijo Aceovo mlado ženo Cris, naj pride delat v Sao Paulo, saj bi lahko v enem letu zaslužila za nakup hiše, a bi tačas moral za njunega triletnega sina skrbeti Ace sam. Težave se kar kopičijo, saj je Wallacevega bratranca Polnočnika izdal njegov oproda Fasto, zaradi česar se med tolpami vname vojna in vsi trije morajo z družinami zapustiti svojo četrt na griču, kjer živijo. Vojna terja svoj davek, Ace in Wallace pa razkrijeta tudi preteklost svojih očetov. Odločiti se morata, kako bosta živela dalje.

Država: Brazilija
Jezik: Portugalščina
Leto: 2007
10:05
Poslednji rop
Kriminalka
Izvirnik: Sexy beast
Režija: Jonathan Glazer
Igrajo: Ray Winstone, Ben Kingsley, Ian McShane, Amanda Redman, James Fox, Cavan Kendall
Ocena IMDb: 7,3/10

Gary (Ray Winstone) je nekdanji gangster, ki je v preteklih zločinskih letih prihranil dovolj premoženja za udobno življenje.

Gary se je zadovoljen upokojil z ženo Deedee (Amanda Redman) na sončnem podeželju Španije, kjer uživa z družino in bližnjimi prijatelji. Idila pa se sesuje s prihodom obiskovalca iz preteklosti – nekdanjega Galovega sodelavca Dona (Ben Kingsley), ki so ga vplivni mafijski šefi najeli za organizacijo ropa močno varovane banke. Don hoče, da se Gary udeleži podviga in je vse prej kot navdušen nad njegovim nesodelovanjem. Sledi boj moških egov in poskusov prevlade, v katerem skuša Don z ustrahovanjem, žalitvami in manipulacijo izsiliti uslugo od nekdanjega prijatelja; to pa bo za vselej spremenilo tudi usodo vseh okrog njega.

Jezik: Angleščina
Leto: 2000
11:50
Nadzor
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Control
Režija: Tim Hunter
Igrajo: Ray Liotta, Willem Dafoe, Michelle Rodriguez, Stephen Rea, Polly Walker, Kathleen Robertson
Ocena IMDb: 6,2/10

Film govori o sociopatu, ki je tik pred smrtjo.

Sociopatu oblasti ponudijo rešilno bilko. Če bo pristal na sodelovanje v eksperimentalnem programu, v okviru katerega nameravajo s kemičnimi snovmi spremeniti njegovo vedenje, mu bodo dali še eno priložnost za življenje.

Jezik: Angleščina
Leto: 2004
13:50
Neumrljivi
Triler
Izvirnik: L'Immortel
Režija: Richard Berry
Igrajo: Richard Berry, Jean Reno, Kad Merad, Jean-Pierre Darroussin, Marina Foïs, Joey Starr
Ocena IMDb: 6,7/10

Kljub 22 nabojem, ki jih je prejel, mož (Jean Reno) ne umre.

Charly Mattei (Jean Reno) zadnja tri leta živi umirjeno življenje z ženo in dvema otrokoma, potem ko se je odpovedal zločinski karieri vodje marsejske mafije in predal posle svojemu prijatelju iz otroštva Tonyju Zacchiji (Kad Merad). Nekega zimskega jutra pa na nekem parkirišču Charlyja hladnokrvno ustrelijo 22-krat in pustijo umreti. Čudežno preživi napad in ko okreva, se odloči poiskati krivce. Film so navdihnili nekateri resnični dogodki v zločinskem podzemlju Marseilla.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2010
16:05
Nevarna privlačnost
Triler
Izvirnik: Shadow of fear
Režija: Michael Lohmann
Igrajo: Amanda Righetti, Will Estes, Harry Hamlin, Catherine Hicks, Christie Burson, Eric Szmanda
Ocena IMDb: 5,7/10

O mladi pisateljici in natakarici Casey in njenem novem sodelavcu Morganu, ki se izkaže za izredno nevarnega.

Morgan Pierce je dal odpoved v kavarni, Casey Cooper pa misli, da ga končno ne bo več videla. Ko pa začne Morgan klicariti Casey in jo opazovati pri delu, začuti, da nekaj ni v redu. Morganovo vedenje postaja vse hujše, saj jo zalezuje, piše ji pisma in jo kliče desetkrat na dan, zato Casey za pomoč zaprosi policijo. Ti pa ji ne morejo pomagati, dokler Morgan ne postane resnična grožnja. Ko Morgan le prestopi mejo in se loti tistih, ki jih ima Casey rada, mora v sebi zbrati moč, da ne bi več živela v strahu in da končno ustavi to nevarno obsedenost.

Triler je bil posnet po resničnih dogodkih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
17:50
Skrivnosti in laži popolnega zločina
Kriminalka
Izvirnik: All good things
Režija: Andrew Jarecki
Igrajo: Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella, Lily Rabe, Philip Baker Hall, Michael Esper
Ocena IMDb: 6,3/10

Film, navdihnjen z resnično zgodbo o najzloglasnejšem primeru izginule osebe v zgodovini New Yorka.

Zgodba o ljubezni in skrivnostnem umoru znotraj newyorške dinastije lastnika nepremičnih sredi 80-ih. Ta film producenta in režiserja Andrewja Jareckega (režiser filma Lov na Friedmane, ki je bil nominiran za oskarja, ter producent filma Catfish) je psihološki triler, navdihnjen z izginotjem Kathie McCormack, soproge naslednika Roberta Dursta. G. Durst je osumljen, vendar mu niso nikoli sodili za umor njegove soproge Kathie, ki je izginila leta 1982 in je do danes niso našli.

V fascinantni zgodbi, ki je kar klicala po filmski upodobitvi, je zaigrala odlična igralska zasedba, na čelu z izjemnim Ryanom Goslingom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
19:45
Neusmiljeni morilec
Akcija
Izvirnik: Rogue assassin
Režija: Philip G. Atwell
Igrajo: Jet Li, Jason Statham, John Lone, Devon Aoki, Luis Guzmán, Saul Rubinek
Ocena IMDb: 6,3/10

Borilnih veščin poln akcijski triler Neusmiljeni morilec Jetom Lijem in Jasonom Stathamom v vlogi nasprotnikov v nasilnem obračunu azijskih tolp.

Po krutem umoru partnerja, ki naj bi ga ubil zloglasni plačanec Rogue (Jet Li) agent FBI-ja Jack Crawford (Jason Statham) priseže, da bo našel izmikajočega se morilca in maščeval prijateljevo smrt. Toda Rogueja ni mogoče izslediti, dokler se tri leta pozneje ne prikaže sredi krvavega obračuna med vodjem kitajske mafije Changom (John Lone) in šefom japonskih jakuz Shirom (Ryo Ishibashi). Da bi enkrat za vselej ujel Rogueja, se Crawford s posebno enoto vmeša v spopad. Toda želja po maščevanju ogrozi njegovo presojo in nasilje postaja vse hujše, dokler se končno ne sooči s svojim sovražnikom in odkrije, da nič v zvezi z Roguejem ali njegovim načrtom ni tako, kot se zdi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
21:40
Izginotja na 7. ulici
Grozljivka
Izvirnik: Vanishing on 7th street
Režija: Brad Anderson
Igrajo: Hayden Christensen, John Leguizamo, Thandie Newton, Jacob Latimore, Taylor Groothuis, Jordan Trovillion
Ocena IMDb: 4,9/10

Ko ostane Detroit zaradi prekinjene oskrbe z elektriko v popolni temi, ostane skupina povsem različnih ljudi sama.

Večina prebivalcev Detroita je izginila. Za sabo so pustili obleko, avtomobile in sence. Ko se bliža noč, se preživeli zberejo in dojamejo, da jim grozi tema. Edino varnost jim nudijo viri svetlobe, ki pa hitro izginjajo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
23:25
Ukaz za ubijanje
Akcija
Izvirnik: Kill command
Režija: Steven Gomez
Igrajo: Vanessa Kirby, David Ajala, Mike Noble, Bentley Kalu, Tom McKay, Kelly Gough
Ocena IMDb: 5,7/10

Akcijski znanstvenofantastični triler se odvija v družbi bližnje prihodnosti, ki se zanaša na tehnologijo in vojake nadomešča z ubijalskimi stroji.

Elitni vod s helikopterjem pošljejo na odmaknjeno vadbišče na izoliranem otoku, da bi preizkusili učinkovitost tamkajšnjih stražarskih robotov. Kar se za stotnika Bukesa in njegovo izurjeno enoto začne kot preprosta vojaška vaja, se hitro sprevrže v grozljiv boj na življenje in smrt: marinci odkrijejo, da je otok prevzel sovražnik, čigar razumevanje nasprotnika presega običajne človekove predstave o zlu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016