TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 12.01.2019
02:00
Doberman
Akcija
Izvirnik: Dobermann
Režija: Jan Kounen
Igrajo: Vincent Cassel, Tchéky Karyo, Monica Bellucci, Antoine Basler, Dominique Bettenfeld, Pascal Demolon
Ocena IMDb: 6,6/10

Karizmatični zlikovec Yann Lepentrec, znan kot Doberman, je vodja roparske tolpe. Po surovem bančnem ropu jim sledi pariška policija.

Film nas popelje v nepopisno surov svet kriminala in mamil, ki mu vladajo možati zločinci in dolgonoge lepotice z orožjem. Karizmatični zlikovec Yann Lepentrec, znan kot Doberman (Vincent Cassel), je vodja dobro organizirane roparske tolpe, Nat la Gitane (Monica Belucci) pa njegovo gluhonemo romsko dekle. Zgodba se začne, ko druščina sredi belega dne izpelje nasilen in krvav bančni rop, medtem ko z pretkanim odvračanjem pozornosti zavedejo policiste. Tolpa se z izkupičkom odpravi v tajno skrivališče na odmaknjenem odpadu sredi podeželja. Ko novica o ropu pride do inšpektorja Christinija (Tchéky Karyo), se sadistični policist zaobljubi, da bo storilce dobil za vsako ceno. Doberman ne bi mogel imeti bolj neusmiljenega nasprotnika, saj je Christini še večji zlobnež brez vsakršne vesti in spodobnosti. Ko se moža slednjič soočita, je njun dvoboj krvav in srhljivo nasilen.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1997
03:49
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Kraljestvo prekletih
Fantazijski
Izvirnik: Viy
Režija: Oleg Stepchenko
Igrajo: Jason Flemyng, Andrey Smolyakov, Aleksey Chadov, Agnia Ditkovskite, Yuriy Tsurilo, Olga Zaytseva
Ocena IMDb: 5,3/10

Kartograf Jonathan Green se odpravi na znanstveno potovanje iz Evrope proti Vzhodu.

Jonathan je prepotoval že Transilvanijo in Karpate ter se znašel v majhni vasici, kjer se je izgubil v skrivnostnem gozdu. Do prekletega kraja ga je pripeljala gosta megla. Ljudje, ki živijo tam, niso podobni nobenemu človeku, ki jih je popotnik srečal na poti do sem. Vaščani so skopali globok jarek, da bi se branili pred svetom, naivno prepričani, da se lahko zaščitijo pred zlom, toda slednje se je naselilo v njihovih dušah in samo čaka priložnost, da pride na plan.

Država: Ukrajina
Jezik: Ruščina
Leto: 2014
10:10
Modro jeklo
Triler
Izvirnik: Blue steel
Režija: Kathryn Bigelow
Igrajo: Jamie Lee Curtis, Ron Silver, Clancy Brown, Elizabeth Peña, Louise Fletcher, Philip Bosco
Ocena IMDb: 5,7/10

Megan Turner je pravkar končala šolanje na policijski akademiji.

Megan Turner je mlada policistka, ki se zaljubi v popolnega moškega in prepozno spozna, da ima opravka s psihopatom in morilcem. Moškega, pri katerem je iskala ljubezen, zdaj išče zaradi umora. V svojem trudu, da bi ga ujela, ne dojame, da jo vse globlje vpleta v svojo perverzno igro, v kateri je lahko zmagovalec le eden.

Jamie Lee Curtis je mlada policistka Megan Turner.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
12:10
Izginuli
Drama
Izvirnik: Gone missing
Režija: Tara Miele
Igrajo: Daphne Zuniga, Lauren Bowles, Brigette Davidovici, Gage Golightly, Nicholas R. Grava, James Martin Kelly
Ocena IMDb: 5,5/10

Dve študentki in najboljši prijateljici med pomladanskimi počitnicami izgineta neznano kam.

Osemnajstletna Renejina hči Kaitlin in njena najboljša prijateljica Matty izgineta. Rene mora zaupati lastnim občutkom, da ju reši, preden bo prepozno. Nič je ne zaustavi, da najde hčer – pa tudi če to pomeni, da mora preiskavo začeti sama. S pomočjo svojega sina Kennedyja in Mattyjine mame Lise se poda na iskanje in odkrije nekaj dejstev o Kaitlininem skrivnem življenju. Ura neusmiljeno tiktaka, Rene pa je vse bliže resnici o hčerinem izginotju. Jo bo uspela rešiti še pravi čas?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
13:55
Upokojeni, oboroženi, nevarni 2
Akcija
Izvirnik: Red 2
Režija: Dean Parisot
Igrajo: Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, Anthony Hopkins, Byung-hun Lee
Ocena IMDb: 6,6/10

Napeto nadaljevanje akcijsko-komične svetovne uspešnice.

Upokojeni agent za tajne operacije Cie Frank Moses znova združi moči s svojo nenavadno ekipo elitnih nekdanjih operativcev, saj morajo poiskati izginulo jedrsko napravo. Da bi jim uspelo, se morajo braniti pred vojsko neusmiljenih morilcev, nesramnih teroristov in z oblastjo obsedenih vladnih uslužbencev, ki se hočejo vsi polastiti orožja. Naloga pripelje Franka in njegovo ekipo v Pariz, London in Moskvo, kjer jih čakajo številni in dobro oboroženi sovražniki, katerim se zoperstavijo s svojo iznajdljivostjo in preizkušenimi veščinami, zanesejo pa se lahko samo drug na drugega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
16:05
Jamakasi
Akcija
Izvirnik: Yamakasi
Režija: Ariel Zeitoun
Igrajo: Châu Belle Dinh, Williams Belle, Malik Diouf, Yann Hnautra, Guylain N'Guba-Boyeke, Charles Perrière
Ocena IMDb: 6,2/10

Yamakasi so sodobni samuraji, ki se ne podrejajo nobenim zakonom. Mladina jih obožuje, policija pa sovraži.

Sedem prijateljev se pozna že dolga leta in odraščajo v isti soseski. Ustvarijo nov ekstremni ulični šport: poskušajo osvojiti zidove, strehe in mostove. S hitrimi in gracioznimi gibi osvajajo prostor, neozirajoč se na nevarnost med skoki z ene zgradbe na drugo. Trenirajo zgodaj, ob zori, da ne bi zmotili življenja v svoji četrti. Mnenja ljudi o njih so deljena: nekateri jih imajo za lopove, toda policiji jih nikdar ne uspe ujeti. Mlajše generacije jih občudujejo in bi jim bile rade podobne. Nekega dne se zgodi huda nesreča – mali Djamel je padel in odpeljali so ga v bolnišnico. Hitro potrebuje izjemno drago operacijo. Jamakasiji se počutijo odgovorni, zato želijo pomagati dečku in sklenejo nekaj pomembnega – prvič bodo zares prekršili zakon in izpostavili svoja življenja nevarnosti. Na veliko tveganje, kateremu se nameravajo izpostaviti, jih opozori tudi eden redkih prijateljev, ki jih imajo v policiji, inšpektor Vincent.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2001
17:50
Starsky in Hutch
Akcija
Izvirnik: Starsky & Hutch
Ocena IMDb: 6,1/10

Zgodba se odvija v sedemdesetih letih v kalifornijskem velemestu Bay City in spremlja policijska sodelavca, ki ne bi mogla biti bolj različna.

Detektiv David Starsky (Ben Stiller) je eden izmed najbolj predanih policistov pod krinko v kalifornijskem mestu Bay City, ki poskrbi, da ujamejo vsakega zločinca in ga primerno kaznujejo. Njegov zgled je mama, legendarna policistka Bay Cityja (kar mu načelnik omeni ob vsaki priložnosti). A če je njegova pokojna mati imela ves čas le enega partnerja, jih Starsky menja kot po tekočem traku oziroma hitreje, kot potegne njegov priljubljeni Gran Torino. Detektiv Ken "Hutch" Hutchinson (Owen Wilson) je iz povsem drugega testa. Njegovo geslo je: "Če jih ne moreš premagati, se jim pridruži." Njegova ležernost in želja po hitrem zaslužku pripomoreta, da se mu kateri od zločincev kdaj tudi izmuzne iz rok. Ima odličen instinkt, a bi pri delu potreboval nekoga, ki bi mu pomagal ostati na pravi, četudi manj donosni strani zakona. Načelnik policije Dobey (Fred Williamson) ima pravo rešitev: Starsky in Hutch bosta postala policijska partnerja. A najprej bosta morala premagati medsebojne razlike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
19:45
Kronika podzemlja: Mesto kosti
Akcija
Izvirnik: The mortal instruments: City of bones
Režija: Harald Zwart
Igrajo: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers, Jemima West, Robert Sheehan, Robert Maillet
Ocena IMDb: 5,9/10

Filmska upodobitev prve knjižne uspešnice avtorice Cassandre Clare iz serije Kronika podzemlja.

Clary Fray je na videz povsem običajno dekle, ki neke noči ob obisku nočnega kluba odkrije obstoj nadnaravnega sveta in spozna resnico o svojem poreklu. Ko zlobni demon ugrabi njeno mamo, je pripravljena narediti vse, da bi jo rešila. Clary sprejme svoje krvno nasledstvo in se poda na neverjetno pustolovščino, na kateri s pomočjo skrivnostnega lovca na sence, v katerega se počasi zaljubi, in svojega najboljšega prijatelja, s katerim je nenehno v sporu, postane oseba, za kakršno se je njena mama bala, da bo postala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
22:05
Dajmo, fantje
Kriminalka
Izvirnik: Stand Up Guys
Režija: Fisher Stevens
Igrajo: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Julianna Margulies, Mark Margolis, Lucy Punch
Ocena IMDb: 6,5/10

Val pride po 28 letih iz zapora, kjer je odslužil kazen zaradi sfiženega ropa in ker ni hotel izdati svojih sodelavcev.

Po 28 letih v zaporu nekdanji kriminalec Val (Al Pacino) znova sreča nekdanjega najboljšega prijatelja Doca (Christopher Walken). Ta ima nalogo, da do naslednjega jutra maščuje nesrečno smrt sina vodje kriminalcev in umori Vala. Ker se oba zavedata, kaj se bo zgodilo, skleneta v spomin na staro prijateljstvo preživeti zadnjo noč v velikem slogu. Ukradeta hiter avto, pobereta ostarelega prijatelja Hirscha (Alan Arkin) in skupaj se odpravijo po starih poteh popivanja, drog in lepih deklet. Toda nazadnje se je treba spopasti z resnico in dokazati, ali stari pesjani v sebi premorejo še kaj zvestobe in mladostne vročekrvnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
23:50
Zaliv
Grozljivka
Izvirnik: The bay
Režija: Barry Levinson
Igrajo: Nansi Aluka, Christopher Denham, Stephen Kunken, Frank Deal, Kether Donohue, Kristen Connolly
Ocena IMDb: 5,6/10

V mestecu Claridge v ameriški zvezni državi Maryland po ekološki katastrofi zavlada kaos.

V zalivu Chesapeake med Festivalom rakov prebivalci množično podlegajo bolezni, ki jo spremlja vrsta simptomov. Lokalni novinar posumi, da je vzrok okužena voda. Nihče natanko ne ve, za kakšno bolezen gre in kako se prenaša. Ljudje se začno čudno obnašati, nekateri celo umrejo. Strah počasi prerašča v paniko. Vlada mesto razglasi za območje karantene in zapleni vse posnetke, da bi prikrila dogajanje. Toda en novinar, priča epidemije, ki je uspel vse dokumentirati, skrije posnetek; upa, da bo resnica nekega dne prišla na dan.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012