TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 16.04.2018
00:35
Vražje podrobnosti
Triler
Izvirnik: The devil's in the details
Režija: Waymon Boone
Igrajo: Ray Liotta, Emilio Rivera, Joel Mathews, Raymond J. Barry, Noel Gugliemi, Lane Garrison
Ocena IMDb: 3,8/10

Po tem ko je veteran Thomas Conrad odslužil vojaški rok, živi mirno življenje s svojo družino. A nemilostni šef narko kartela ima zanj drugačen načrt.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
02:25
Londonska ulica
Avantura
Izvirnik: London road
Režija: Rufus Norris
Igrajo: Olivia Colman, Clare Burt, Rosalie Craig, Anita Dobson, James Doherty, Kate Fleetwood
Ocena IMDb: 5,3/10

Film dokumentira dogodke iz leta 2006, ko mirno podeželsko mesto Ipswich pretrese odkritje trupel petih žensk.

Prebivalci Londonske ulice se že leta borijo proti prostituciji na svojih ulicah. Ko enega od njih obtožijo umora, se skupnost sooči s tistim, okoli česar se vrti vsa tragedija.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
04:03
Filmske novosti
Informativni
Izvirnik: Filmski noviteti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Nikita
Triler
Režija: Luc Besson
Igrajo: Anne Parillaud, Marc Duret, Patrick Fontana, Alain Lathière, Laura Chéron, Jacques Boudet
Ocena IMDb: 7,4/10

Kultna srhljivka o 20-letni narkomanki, ki postane hladnokrvna morilka.

Nikita je mlado, dvajsetletno dekle, ki je krenilo na kriva pota. Druži se s fanti, ki so tako kot ona sama narkomani. Ko jim nekega dne zmanjka mamil, se odločijo oropati bližnjo lekarno. A rop ne uspe, Nikita pa je zaradi uboja policista obsojena na smrt. Tik pred izvršitvijo kazni pa jo v roke vzame tajna policija in ji ponudi novo priložnost: če bi postala posebna agentka in se jim pridružila ter zanje opravljala najbolj umazane posle, bi ji pustili živeti. Nikita ponudbo sprejme in tako se prične uvajanje, med katerim pa se ne nauči le cele vrste načinov, kako ubiti nasprotnika, zbežati iz najbolj nemogočih položajev ali se znajti, ko se zdi, da ni več rešitve. Agenti Nikito naučijo tudi to, kako se mora vesti kot prava dama, ki zna v svojo korist uporabljati vse svoje ženske čare in tako zapeljati tudi najbolj zadrgnjene moške. Tako se Nikita pod vodstvom posebnega agenta Boba iz upornice spremeni v poklicno morilko, sposobno hladnokrvno izvesti najtežje umore. Ko ji omogočijo, da se vrne v normalno življenje, pa se Nikita zaljubi. A kmalu ugotovi, da je ljubezensko življenje nadvse težko uskladiti s poklicem profesionalne morilke.

Kultna srhljivka velikega maga francoskega filma, Luca Bessona, preko katere je zaslovela nekdanja pornografska igralka Anne Parillaud.

Jezik: Francoščina
Leto: 1990
10:10
Peklenske zadeve
Akcija
Izvirnik: Mou gaan dou
Režija: Wai-Keung Lau
Igrajo: Andy Lau, Tony Chiu Wai Leung, Anthony Chau-Sang Wong, Eric Tsang, Kelly Chen, Sammi Cheng
Ocena IMDb: 8,1/10

Mlada izdajalca Ming in Yan bosta dobila svojo priložnost, da se izkažeta.

Mladi Ming si pribori vstopnico v svet kriminala. Sam, veliki šef hongkonških triad, ga kot enega izmed sovjih mož pošlje na policijsko akademijo, saj računa, da se bo s svojo izjemno sposobnostjo povzpel vse do pomembnih položajev v vrstah policije in mu tako iz prve roke nudil vse pomembne informacije. Na policijski akademiji pa je Ming, ki velja za nadvse uspešnega učenca, priča izključitvi enega izmed sošolcev, Yana, ki ga vržejo iz šole, ker naj bi vztrajno in huje "kršil pravila". A izkaže se, da to ni res, pač pa da ga je kot agenta, ki bo deloval pod krinko, v svoj posebni oddelek povabil načelnik Wong. Tako se Ming počasi vzpenja na hierarhični lestvici znotraj policije, ob tem pa vseskozi poroča Samu, na drugi strani pa si Yan pridobi zaupanje Sama kot brezkompromisni član zločinskih triad, ob tem pa o dogajanju v vrstah kriminalcev poroča svojemu dejanskemu šefu Wongu. Po desetih letih fanta še vedno delujeta pod krinko, medtem ko se Sam in Wong pripravljata na končni obračun. Oba se počasi zavesta, da imata v svojih vrstah izdajalca, a njegova identiteta je obema neznana. Tako Ming in Yan dobita nalogo, da izvesta, kdo je tisti, ki izdaja. Pri tem pa morata paziti, da ohranita lastno krinko in se ne izdata.

Država: Posebno administrativno območje LR Kitajske Hongkong
Jezik: Kitajščina
Leto: 2002
12:05
Morilec mehkega srca
Komedija
Izvirnik: The whole nine yards
Režija: Jonathan Lynn
Igrajo: Bruce Willis, Matthew Perry, Rosanna Arquette, Michael Clarke Duncan, Natasha Henstridge, Amanda Peet
Ocena IMDb: 6,7/10

V osrčje predmestja se preseli morilec mehkega srca.

Oz Oseransky (Matthew Perry) je zobozdravnik, ki poplačuje dolgove, da bi se lahko končno ločil od svoje žene Sophie (Rosanna Arquette), s katero se že dolgo ne prenašata več. Sophie nekega dne izve, da je njun novi sosed Jimmy (Bruce Willis) poklicni morilec, ki se skriva pred nevarno čikaško mafijsko družino. Ta je za podatke o tem, kje se skriva, razpisala bogato denarno nagrado. Sophie pošlje Oza v Čikago, da bi mafijskemu šefu Janniju razkril, kje zdaj živi Jimmy, in tako pobral zajetno vsoto denarja. Ker pa si nagrado želi predvsem zase, za Ozom pošlje plačanega morilca. Že tako kaotični položaj pa se še dodatno zaplete, ko Oz v Chicagu spozna Jimmyjevo ženo in se vanjo zaljubi ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
14:00
Morilec mehkega srca 2
Komedija
Izvirnik: The whole ten yards
Režija: Howard Deutch
Igrajo: Bruce Willis, Matthew Perry, Amanda Peet, Kevin Pollak, Natasha Henstridge, Frank Collison
Ocena IMDb: 5,5/10

Mirno življenje upokojenega plačanega morilca zmoti nepovabljen gost.

Upokojeni plačani morilec Jimmy uživa v mirnem življenju v svoji hiši na mehiški obali. Zahvaljujoč ponarejeni zobni kartoteki, ki mu jo je priredil prijatelj zobozdravnik Nicholas Oz, je Jimmy preslepil Gogolakovo tolpo in pobegnil zveznim agentom, tako da je odigral lastno smrt. Danes pa je na varnem v svojem zatočišču v Baji Jimmy pištolo zamenjal za krpo za prah in se uči svoj temperament izkoristiti za gospodinjska dela. Istočasno se njegova soproga Jill, ki sanja o karieri plačane morilke, čeprav še ni nikogar ustrelila, spominja dobrih starih časov, ko je njen dragi divji Jimmy hotel počistiti le dokaze. Nenadoma se na njunem pragu prikaže nepovabljen gost Oz, ki ju roti, naj rešita njegovo soprogo Cynthio, ki so jo ugrabili člani Gogolakove tolpe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
15:50
Kandidat
Drama
Izvirnik: The contender
Režija: Rod Lurie
Igrajo: Gary Oldman, Joan Allen, Jeff Bridges, Christian Slater, Sam Elliott, William Petersen
Ocena IMDb: 7/10

Ameriški predsednik po smrti podpredsednika želi, da bi to mesto zasedla ženska.

Ameriški predsednik Jackson Evans po smrti podpredsednika išče človeka, ki bo zasedel ta položaj. Za največjega favorita velja priljubljeni guverner Jack Hathaway, toda Evans ima v mislih nekoga drugega. Zavzame se za to, da bi podpredsedniški položaj prevzela ženska, saj je prepričan, da se bo s tako odločitvijo zapisal v zgodovino. Tako kljub nasprotovanju svojih svetovalcev za podpredsednico predlaga senatorko Laine Hanson. Ta izgleda kot popolna kandidatka, vendar politični nasprotniki kmalu na dan privlečejo škandal iz njene mladosti.

Jezik: Angleščina
Leto: 2000
18:10
Staten Island
Drama
Režija: James DeMonaco
Igrajo: Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Seymour Cassel, Julianne Nicholson
Ocena IMDb: 5,9/10

Življenja treh prebivalcev newyorške četrti se prepletejo, ko se vsak po svoje trudijo uspeti v življenju.

Sully Halverson (Ethan Hawke) je čistilec greznic, ki si obupano želi, da bi njegov nerojeni sin imel boljše možnosti v življenju. Jasper Sabiano (Seymour Cassel), gluhonemi delavec v prehranski industriji, želi pobegniti gangsterjem, ki so se polastili njegovega življenja in službe. Parmie Tarzo (Vincent D'Onofrio) je lokalni mafijski šef z ambicijo uničenja konkurence in sanjami o zloglasnem slovesu. Možem je skupno dvoje: želijo si boljše prihodnosti in živijo v četrti Staten Island, pozabljeni soseski New Yorka. Potem ko se bodo njihova življenja prepletla, nič več ne bo tako kot prej.

Jezik: Angleščina
Leto: 2009
20:00
Zvok tišine
Komedija
Izvirnik: Sound of noise
Režija: Ola Simonsson
Igrajo: Bengt Braskered, Sanna Persson, Magnus Börjeson, Marcus Boij, Johannes Björk, Fredrik Myhr
Ocena IMDb: 7,3/10

To je zgodba o policistu Amadeusu Warnebringu, ki je edini, ki v glasbeni družini nima posluha.

Amadeus je trenutno na lovu za šesterico barab, ki ustrahuje vse v mestu. Pojavljajo se na raznih kulturnih in javnih krajih, a kljub vsemu spoznavamo tudi zanimive osebne zgodbe vsakega izmed njih. Poleg tega se razkriva tudi zgodba njihovega lovca, policista, ki sovraži glasbo.

Film je prava poslastica za oči in ušesa ter ustvarja nasprotje dolgočasnim, ponavljajočim se zvokom vsakodnevnega življenja.

Jezik: Švedščina
Leto: 2010
21:55
Zakopan
Triler
Izvirnik: Buried
Režija: Rodrigo Cortés
Igrajo: Ryan Reynolds, José Luis García Pérez, Robert Paterson, Stephen Tobolowsky, Samantha Mathis, Ivana Miño
Ocena IMDb: 7/10

Paul Conroy (Ryan Reynolds) je ameriški šofer tovornjaka, ki pogodbeno dela v Iraku.

Med prevozom humanitarne pošiljke kuhinjske opreme ga napadejo in kot talca ugrabijo uporniki – nato se zbudi dva metra pod zemljo in vse se v hipu spremeni v boj za preživetje. Živ je zakopan, samo s prenosnim telefonom in vžigalnikom, možnostjo zveze z zunanjim svetom in lastno iznajdljivostjo, da bi rojakom sporočil, kje sploh je. Čedalje slabša telefonska zveza, pojenjajoča baterija in pomanjkanje kisika postanejo njegovi največji sovražniki v boju s časom; med paniko, obupom in blodnjami ima le poldrugo uro časa, da ga rešijo, preden se bo njegova nočna mora uresničila.

Jezik: Angleščina
Leto: 2010
23:40
V peklu
Akcija
Izvirnik: In hell
Režija: Ringo Lam
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Lawrence Taylor, Lloyd Battista, Carlos Gómez, Manol Manolov, Chris Moir
Ocena IMDb: 6,3/10

Kyle je Američan, ki dela v Rusiji. Ko preko telefona sliši, da je nekdo napadel njegovo soprogo, odhiti domov, vendar pride prepozno.

Kyle je šokiran, ko morilca oprostijo zaradi pomanjkanja dokazov, zato vzame pravico v svoje roke. Morilca v besu ubije in se tudi sam znajde na sodišču, ki ga obsodi na dosmrtno ječo. Pošlje ga v najbolj krut ruski zapor, kjer so zaprti najhujši kriminalci in kjer sta se razpasla nasilje in korupcija. Kyle se tako dobesedno znajde v peklu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003