TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 21.07.2019
01:20
Eksperiment
Triler
Izvirnik: The Experiment
Režija: Paul Scheuring
Igrajo: Adrien Brody, Forest Whitaker, Cam Gigandet, Clifton Collins Jr., Ethan Cohn, Fisher Stevens
Ocena IMDb: 6,5/10

Ekipa znanstvenikov izvaja dvotedenski psihološki poskus, ki zahteva 24 sodelujočih.

Pravila so preprosta: eni skupini so dodeljene vloge paznikov v zaporu, drugi pa se znajdejo v vlogi jetnikov. Prvim naročijo skrb za red in disciplino brez uporabe prisile – vendar ni nihče pripravljen na tisto, kar jih čaka, ko izbruhnejo neredi in prevladajo nagoni. Prostovoljci se globoko poistovetijo s svojimi vlogami, moč jih pokvari in strah se stopnjuje – ko se psihološki eksperiment grozljivo izmakne nadzoru.

Oskarjevca Adrien Brody in Forest Whitaker v psihološkem trilerju, posnetem po resničnih dogodkih v zloglasnem eksperimentu državnega zapora v Stanfordu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
03:05
Silent Hill: Odkritje
Grozljivka
Izvirnik: Silent Hill: Revelation
Režija: Michael J. Bassett
Igrajo: Adelaide Clemens, Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Sean Bean, Radha Mitchell, Malcolm McDowell
Ocena IMDb: 5/10

Heather Mason (Clemens) in njen oče (Bean) bežita, vedno korak pred nevarnimi silami, ki jih ne razumeta popolnoma.

Heather na svoj 18. rojstni dan obsedejo nočne more, njen oče izgine, dekle pa ugotovi, da ne ve vsega o sebi. Odkritje vodi globlje v demonski svet, ki grozi, da jo bo za vselej priklenil vase.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
04:50
Panorama programa
Izvirnik: KolaŽ Program

Jezik: Angleščina
08:00
Obseden policaj
Kriminalka
Izvirnik: Unlawful Entry
Režija: Jonathan Kaplan
Igrajo: Kurt Russell, Ray Liotta, Madeleine Stowe, Roger E. Mosley, Ken Lerner, Deborah Offner
Ocena IMDb: 6,3/10

Ko zakonca Carr oropajo, se obrneta po pomoč k prijaznemu policaju Davisu. Davis je v resnici psihopat.

Zakonca Michael in Karen Carr živita v predmestju Los Angelesa. Ko jima vlomijo v hišo, se po pomoč obrneta na policijo. Tako spoznata prijaznega policista Petea Davisa in verjameta, da sta našla nekoga, ki mu ni vseeno za njuno varnost. Poznanstvo med zakoncema in Davisom se kmalu razvije v prijateljstvo, takrat pa se za Michaela in Karen prava mora šele začne. Izkaže se, da je Davis psihopat, ki ju je ujel v svojo mrežo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
10:05
Mladi revolveraši
Vestern
Izvirnik: Young Guns
Režija: Christopher Cain
Igrajo: Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Charlie Sheen, Dermot Mulroney, Casey Siemaszko
Ocena IMDb: 6,9/10

John s ceste pobere skupino revolverašev, jih zaposli na svojem ranču in nauči pisati.

Kljub njegovim dobrim namenom Johna Tunstalla nimajo vsi radi. Trn v peti je predvsem za bogatega lastnika sosednjega ranča Murphyja, ki tako kot on goji in prodaja živino, s tem pa zanj predstavlja konkurenco. Nekega dne ga ustreli eden izmed Murphyjevih mož. Sodnik Wilson ima zavezane roke, saj je tudi šerif Brady eden izmed Murphyjevih mož. Toda javni tožilec Alex ga pregovori, da Tunstallove mlade prijatelje proglasi za šerifove namestnike in jim da pravico, da aretirajo morilce. A eden izmed teh, William Bonney, se odloči drugače: morilce pobije. Kmalu peterica fantov, ki so delali za Tunstalla, med ljudmi postane nadvse priljubljena, Williamu pa namenijo vzdevek "Billy the Kid". Toda to ne zaustavi Murphyjevih ljudi, ki jih v sodelovanju z vojsko prično preganjati. Ne glede na to pa jih ljudje še vedno častijo in nanje gledajo kot na borce za pravico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
12:05
Bojevnik
Drama
Izvirnik: Warrior
Režija: Gavin O'Connor
Igrajo: Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick Nolte, Jennifer Morrison, Frank Grillo, Kevin Dunn
Ocena IMDb: 8,2/10

Odtujena brata se soočita z razdiralnimi silami preteklosti.

Nekdanji marinec, ki ga preganja tragična preteklost, se vrača v rodni Pittsburgh, kjer najame svojega očeta, zdravljenega alkoholika in svojega nekdanjega trenerja, da ga pripravi na turnir mešanih borilnih veščin (MMA), ki ponuja največjo nagrado v zgodovini tega športa. Medtem ko se Tommy odpravi do nagrade po poti, polni nasilja, pa se njegov brat Brendan, nekdanji borec MMA, ki kot učitelj ne zasluži dovolj, vrne k amaterskim dvobojem, da bi lažje skrbel za družino. Čeprav so minila leta, pa se je Brendan zaradi medsebojnega obtoževanja in izdaj odtujil od družine, od Tommyja in očeta. A ko s Tommyjem nepričakovano pristaneta v finalu turnirja, se morata brata končno soočiti s silami, ki so ju ločile, medtem ko bijeta najhujši boj v svojem življenju, v katerem dobi zmagovalec vse.

Odlična športna drama, ki brezkompromisno odstira tudi ozadje gladiatorskega posla, v katerem se vrti ogromno denarja, lažnega blišča in sumljivih poslovnežev. Film je prepričljiv predvsem zaradi res odličnih igralskih kreacij. V stranski vlogi je nenadkriljiv stari maček Nick Nolte (nominacija za oskarja za stransko vlogo leta 2012), medtem ko mu v glavnih vlogah povsem dostojno parirata izjemna igralska talenta - Anglež Tom Hardy in Avstralec Joel Edgerton. Trije pravi moški v filmu za prave moške.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
14:35
Genialci
Komedija
Izvirnik: Masterminds
Režija: Jared Hess
Igrajo: Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson, Ross Kimball, Jason Sudeikis, Devin Ratray
Ocena IMDb: 5,8/10

Obupan, toda prepričan vase, bo skušal David v vrsti komičnih prizorov obrniti igro sebi v prid in se maščevati za podlo dejanje.

David (Zach Galifianakis) je voznik, ki je podlegel življenjski in delovni monotoniji. Dan za dnem prevaža milijone tujih dolarjev v bančni trezor. Ta vsakdan prekine zapeljiva kolegica Kelly (Kristen Wiig), ki ga prepriča, da z ekipo neumnih zločincev spelje absurdno slab načrt velikega ropa! Kljub več možnostim, da ga dobijo, kot da bi uspel, David le uspe ukrasti 17 milijonov dolarjev, ki jih njegovi zločinski pajdaši vzamejo zase, njega pa kot na pladnju prepustijo policiji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
16:25
Kolumbov dan
Kriminalka
Izvirnik: Columbus Day
Režija: Charles Burmeister
Igrajo: Val Kilmer, Bobb'e J. Thompson, Richard Edson, Marg Helgenberger, Ivana Milicevic, Lobo Sebastian
Ocena IMDb: 5,4/10

Ropar John (Val Kilmer) mora v samo enem dnevu popraviti vse, kar je šlo narobe v največjem ropu njegovega življenja.

John se po ropu skrije v mestni park in kuje načrt, kako naj preproda ukradeno robo. V parku se spoprijatelji z osamljenim dečkom, hkrati stopi v stik z nekdanjo ženo Alice (Marg Helgenberger) v upanju, da bosta ponovno obnovila zvezo. Pomagati pa mu je pripravljen le njegov prijatelj in prekupčevalec z ukradeno robo (Wilmer Valderrama). A ko poslovni dogovor pade v vodo, poskuša Kilmer zaščititi dečka in zbežati na Florido, kjer naj bi navezal stik s svojo družino.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
18:10
Ugrabljena
Triler
Izvirnik: Taken
Režija: Pierre Morel
Igrajo: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries, David Warshofsky, Holly Valance
Ocena IMDb: 7,8/10

Akcijski kriminalni triler z Liamom Neesonom v vlogi nekdanjega agenta CIE, ki mora rešiti svojo hčer iz rok albanskih preprodajalcev z belim blagom.

Bryan Mills je nekdanji tajni agent, ki živi v Ameriki. Je ločen in ima 17-letno hčer Kim, ki živi z mamo in njenim novim možem. Med počitnicami želi Kim s prijateljico na izlet po Evropi. Ker se boji, da ji preveč zaščitniški oče ne bo dovolil iti, mu reče, da gre samo v Pariz. A žal dekleti nimata sreče, saj ju ob prihodu v Pariz ugrabijo albanski preprodajalci z belim blagom. Brian ima na voljo 96 ur, da reši svojo hčer in obračuna s kriminalci ...

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
20:00
Skrivnost hudičevega jezera
Biografija
Izvirnik: Devil's Knot
Režija: Atom Egoyan
Igrajo: Colin Firth, Reese Witherspoon, Alessandro Nivola, James Hamrick, Seth Meriwether, Kristopher Higgins
Ocena IMDb: 6,1/10

Film Skrivnost jezera Devil's Den je posnet po resničnih dogodkih iz leta 1993 in istoimenski knjigi Mare Leveritt.

Okrutni umor treh dečkov je ovit v srhljivo skrivnost. Za umore so brez materialnih dokazov in zgolj na podlagi pričanja dvomljivih prič obtožili tri tam živeče najstnike, ki naj bi bili satanisti. Spoznanje, da bi lahko po nepotrebnem uničili še tri mlada življenja, zasebnega detektiva Rona Laxa (Colin Firth) motivira, da začne pomagati odvetnikom, ki branijo obtožene najstnike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
22:05
Pandorum
Grozljivka
Režija: Christian Alvart
Igrajo: Dennis Quaid, Ben Foster, Cam Gigandet, Antje Traue, Cung Le, Eddie Rouse
Ocena IMDb: 6,8/10

Astronavta Payton in Bower se zbudita iz dolgoletne hibernacije na prvi pogled povsem prazni vesoljski ladji.

Astronavta se ničesar ne spomnita. Kdo sta? Kakšna je njihova naloga? Kmalu zaslišita skrivnostni zvok, ki prihaja iz notranjosti ladje, zato se odločita, da bo Payton ostal ob radijskem sprejemniku, Bower pa gre raziskat plovilo. Počasi začneta odkrivati grozljivo skrivnost vesoljske ladje ter dojameta, da je njuno preživetje pomembnejše, kot sta si sploh lahko predstavljala.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2009