TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 21.08.2018
01:40
Divjaško nakupovanje
Akcija
Izvirnik: Shopping
Režija: Paul W.S. Anderson
Igrajo: Sadie Frost, Jude Law, Sean Pertwee, Fraser James, Sean Bean, Marianne Faithfull
Ocena IMDb: 5,4/10

Policija temu pravi "vdor z vozilom", mladoletni huligani pa "nakupovanje".

V propadajočem britanskem mestu v bližnji prihodnosti živita nekdanji obsojenec in zasvojenec z adrenalinom Billy (Jude Law) ter njegovo dekle iz Belfasta, zabave željna Jo (Sadie Frost). Mladoletna zaljubljenca sta vodji najstniške tolpe, ki krade avtomobile in z njimi vdira skozi šipe izložb ter tako ropa trgovine, preden pridejo na kraj dogodka predstavniki oblasti. Značilna tatvina z vdorom se običajno konča s policijskim pregonom, a vse to je samo del igre za Billyja, Jo in njune pajdaše. Vendar krajevnemu mamilarskemu šefu Tommyju (Sean Pertwee) ni prav nič všeč, da mladoletni prestopniki vdirajo na njegovo zločinsko ozemlje. Njegova nasprotovanja skupini avtomobilskih roparjev se končajo s smrtonosno cestno preizkušnjo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
03:33
Filmski noviteti
Informativni
Izvirnik: Filmske novosti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Banket
Akcija
Izvirnik: The banquet
Režija: Xiaogang Feng
Igrajo: Ziyi Zhang, You Ge, Daniel Wu, Xun Zhou, Jingwu Ma, Xiaoming Huang
Ocena IMDb: 6,5/10

V kitajskem obdobju petih dinastij in desetih kraljestev (907-960) na jugu divja vojna.

Med plemstvom na severu pa vlada nesloga. V enem od kraljestev Li (Ge You) ubije svojega brata vladarja in prevzame prestol. Zaželi si tudi bratovo mlado vdovo Wan (Zhang Ziyi), a ta je zaljubljena v svojega polbrata Wu Luana (Daniel Wu). Li nadenj pošlje vojake, toda Wu Luan jih porazi in se poda na pot maščevanja.

Država: Kitajska
Jezik: Kitajščina
Leto: 2006
10:25
Roka pravice: Lovec na krokodile
Kriminalka, 1. sezona, 11. del
Izvirnik: True justice: Gator hunter
Režija: Wayne Rose
Igrajo: Steven Seagal, Sarah Lind, William 'Big Sleeps' Stewart, Meghan Ory, Warren Christie, Adrian Hough
Ocena IMDb: 4,8/10

Kanovo sodelovanje v tajnih operacijah v preteklosti ogrozi prihodnost njegove posebne enote. Medtem pa se mora Kane ukvarjati s serijskim posiljevalcem, ki je na prostosti in napada izpostavljene ženske.

Steven Seagal (Oblegani, Mačeta) je Elijah Kane, vodja posebne policijske enote, ki skuša z ulic Seattla spraviti čim več nevarnih zločincev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
11:10
Roka pravice: Srebrni zvonovi
Kriminalka, 1. sezona, 12. del
Izvirnik: True justice: Silver bells
Režija: Wayne Rose
Igrajo: Steven Seagal, Sarah Lind, William 'Big Sleeps' Stewart, Meghan Ory, Warren Christie, Adrian Hough
Ocena IMDb: 4,8/10

Medtem ko se Kane ukvarja z osebami iz svoje preteklosti, pride v pristanišče v Seattlu skupina Rusov z novim izdelkom za črni trg - z diamanti, spopad tolp pa razkrije nove podrobnosti o dveh zločinih, ki jih je Kanova enota skušala rešiti.

Steven Seagal (Oblegani, Mačeta) je Elijah Kane, vodja posebne policijske enote, ki skuša z ulic Seattla spraviti čim več nevarnih zločincev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
12:10
Zmajev poljub
Akcija
Izvirnik: Kiss of the dragon
Režija: Chris Nahon
Igrajo: Jet Li, Bridget Fonda, Tchéky Karyo, Max Ryan, Ric Young, Burt Kwouk
Ocena IMDb: 6,6/10

V Pariz prispe kitajski policist Jian, da bi pomagal ujeti kitajskega zločinca, a se znajde v težavah.

Kitajski policist Liu Jian pride v Pariz, da bi tamkajšnjim kolegom pomagal ujeti kitajskega preprodajalca mamil in njegovega francoskega sodelavca. Nihče ne ve, da je s preprodajalcem v navezi pokvarjeni policijski inšpektor Richard. Ta se odloči, da bo kitajskega bogataša ubil, umor pa naprtil nedolžnemu Jianu. Jian se za las izogne smrti in pobegne z videoposnetkom, na katerem je zabeleženo Richardovo zločinsko dejanje. Po naključju potem sreča Američanko Jessico, eno izmed Richardovih prostitutk, in jo prosi za pomoč. Toda Jessica, ki se poskuša znebiti odvisnosti od mamil, ima svoje probleme. Richard je njeno hčerko spravil v sirotišnico, da bi njo na ta način zadržal na ulici in ji preprečil, da bi spregovorila o njegovih zločinih. Jian je odločen, da zaščiti Jessico, reši njeno hčerko in spravi Richarda za zapahe.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
14:05
Pustolovščine Adele Blanc-Sec
Fantazijski
Izvirnik: Les aventures extraordinaires d'Adele Blanc-Sec
Režija: Luc Besson
Igrajo: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Jacky Nercessian, Philippe Nahon
Ocena IMDb: 6,3/10

Piše se leto 1912. Pariz zajame panika. Iz 136 milijonov let starega pterodaktilovega jajca se nenadoma izvali mladič dinozavra.

Mesojedi ptič v iskanju hrane straši Parižane. Izkaže se, da je nenavadni primer, ki ga na ukaz predsednika Francije začne raziskovati policija na čelu z nerodnim Inšpektorjem Albertom Calponijem, plod eksperimentov s telepatskimi tehnikami Profesorja Espérandieuja. Adele Blanc-Sec, neustrašna pustolovska publicistka, prispe iz Egipta, kjer je neutrudno prekopavala zemljo v iskanju mumije čudodelnega zdravnika Ramzesa II. Z Espérandieujevo pomočjo želi oživeti mumijo, da bi svojo katatonično sestro odrešila muk in ji povrnila staro življenje. Ko policija Profesorja Espérandieuja zaradi ogrožanja življenj Parižanov obsodi na smrtno kazen, se k Adelinim prizadevanjem pridruži vanjo zaljubljeni znanstvenik in velik oboževalec njenih knjig Andrej Zborowski. Zdravnikovo mumijo uspeta obuditi k življenju, a ko ta sestri ne more pomagati, se druščina odpelje v Louvrov muzej, kjer prebudijo mumijske artefakte vključno s faraonom. Naposled s skupnimi močmi uspejo rešiti bolnico, profesorja in dinozavra.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Francoščina
Leto: 2010
16:10
Črni orel
Akcija
Izvirnik: Black eagle
Režija: Eric Karson
Igrajo: Shô Kosugi, Jean-Claude Van Damme, Doran Clark, Bruce French, Vladimir Skomarovsky, William Bassett
Ocena IMDb: 3,8/10

F-100, iz ameriških zračnih sil, z najbolj moderno oborožitvijo, ima nesrečo in pade v morje blizu Malte. Tam pa je prisotna tudi sovjetska vojska.

Na vrhuncu hladne vojne v vode blizu Malte – na območju, ki ga nadzorujejo sovjetske sile - pade ponos ameriškega letalstva, moderno letalo, opremljeno z laserskim vodenjem. CIA nemudoma pošlje svojega najboljšega agenta Kena Tanija (Sho Kosugi), ki naj bi preprečil, da tehnološko čudo pade v pest sovražniku. A da ne bo šlo vse kot po maslu, poskrbi agent KGB Andrei (Jean-Claude Van Damme).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
18:10
Družinske vezi
Komedija
Izvirnik: The in-laws
Režija: Andrew Fleming
Igrajo: Michael Douglas, Michael Bodnar, Vladimir Radian, Robin Tunney, Albert Brooks, Boyd Banks
Ocena IMDb: 5,7/10

Ko se prvič srečata starša bodočih mladoporočencev, nastane norišnica.

Dr. Peyser je zadržan zdravnik z dobro organiziranim življenjem, da se res čim bolj izogne stresu. Agent Cie, Steve Tobias, pa je njegovo popolno nasprotje. V življenju se namreč ukvarja z izmikanjem kroglam, s krajami zasebnih letal ter pogajanji z mednarodnimi tihotapci. Zato dr. Peyserja skrbi, da bo poroka njegove hčerke prava polomija. Vendar pa se, še preden jo uspe odpovedati, znajde sredi kaosa, ki ga je povzročil Steve, zato mu je prisiljen slediti iz ene nevarne pustolovščine v drugo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
20:00
Prekleta hči
Grozljivka
Izvirnik: The new daughter
Režija: Luiso Berdejo
Igrajo: Kevin Costner, Ivana Baquero, Samantha Mathis, Gattlin Griffith, Erik Palladino, Noah Taylor
Ocena IMDb: 5,3/10

Do kam bi šel oče, da bi hči zaščitil pred starodavnim zlom, ki jo prevzema?

Kevin Costner igra pisatelja Johna Jamesa, ki se po težki ločitvi s svojima otrokoma preseli na podeželje v Južni Karolini. Med raziskovanjem nove posesti najde trojica skrivnostno gomilo. Johnova hči Louisa je očarana. Ves čas se igra na njej in njeno vedenje postaja vse bolj čudaško.

Luis Berdejo, eden najvznemirljivejših novih španskih filmarjev, nam prinaša nadnaravni triler Prekleta hči. Film je posnet po istoimenski kratki zgodbi Johna Connollyja. Glavni vlogi imata dvakratni oskarjevec Kevin Costner in Ivana Baquero (Panov labirint), za katero je to prva igralska stvaritev v angleškem jeziku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
22:00
Skovik sove
Drama
Izvirnik: The cry of the owl
Režija: Jamie Thraves
Igrajo: Paddy Considine, Julia Stiles, Karl Pruner, Phillip MacKenzie, Gord Rand, James Gilbert
Ocena IMDb: 6/10

Robert preživlja težke čase, saj je sredi boleče ločitve, poleg tega pa je ravno nehal jemati antidepresive.

Robert Forrester (Considine) se preseli v majhno mesto v upanju, da bo pozabil burno ločitev od muhaste Nickie Grace (Caroline Dhavernas). Na novem delovnem mestu inženirja aeronavtike se drži bolj zase. Njegovo mirno življenje pa skali želja, ki se ji ne more upreti: vsak večer ga na poti domov pritegne neka hiša. Ustavi avto, ugasne luči, približa se hiši in pokuka skozi osvetljena okna. Čeprav ne pozna njenega imena, opazuje Jenny Thierolf (Stiles), kako pomiva posodo, kuha, opravlja gospodinjska opravila. Njeno normalno življenje mu je v tolažbo. Ko se nekega večera preveč približa, ga Jenny opazi, ko stopi iz hiše. Sprva je vznemirjena, potem pa opazi Robertovo ranljivost in ne pokliče policije. Namesto tega ga povabi v hišo. Položaj se nepričakovano spremeni, ko začne Jenny zalezovati Roberta. Zaradi občutka krivde in iz radovednosti se Robert spusti z njo v razmerje, ki bo imelo resne posledice. Jennyn fant Greg Wyncoop (James Gilbert) zagrozi Robertu. Nekega večera se Greg spravi na Roberta in nato se stepeta ob reki. Robertu uspe pobegniti šele, ko Greg pade in udari z glavo ob tla. Ko Grega ni v službo in prijavijo njegovo izginotje, postane Robert glavni osumljenec za njegov umor. Pritisk je vse hujši in vrsta morečih dogodkov vodijo Roberta proti zlomu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
23:50
Kick ass
Akcija
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Aaron Taylor-Johnson, Garrett M. Brown, Evan Peters, Deborah Twiss, Lyndsy Fonseca, Sophie Wu
Ocena IMDb: 7,6/10

Najstnik se odloči postati superheroj.

Dave Lizewski je najstnik, ki živi sam z očetom. Tako kot njegova najboljša prijatelja, Marty in Todd, najstnik Dave ne sodi v kategorijo popularnih. Lahko bi rekli da je »neviden«, saj se punce ne zmenijo zanj in njegove prijatelje. Fantje najraje prebirajo stripe in debatirajo o tem, kako bi bilo, če bi tudi sami imeli supermoči. Dave se nekega dne odloči, da več ne bo prenašal nasilja, ter dejstva, da vsi raje obrnejo glavo stran, ko se srečajo z nasiljem in kriminalom. Na spletu naroči zeleno superherojsko obleko in se poimenuje Kick-Ass, ter tako postane neustrašni borec za pravico, zaščitnik šibkih. Težava je le v tem, da Kick-Ass v resnici nima nobenih supermoči, njegovo smrtonosno orožje sta dve, za pretep prirejeni, leseni palici. Oblečen v zeleno uniformo se Dave počuti močnejšega in veliko bolj samozavestnega, kar v kombinacij z sposobnostjo prenašanja udarcev predstavlja dobitno kombinacijo. Kick-Ass se po naključju znajde spredi pretepa, v katerem se trojica malopridnežev spravijo na enega človeka, zato se brez pomislekov postavi v bran šibkejšemu, ter ga s pošteno dozo prejetih udarcev tudi ubrani. Vse je nekdo posnel z mobilnikom in postavil na You-Tube. In to je bilo dovolj. Novi superjunak je rojen.

Anglež Matthew Vaughn se je doslej v filmskem poslu večinoma pojavljal v vlogi producenta, zadnjih nekaj let pa tudi uspešno režira. Kot producent se podpisal pod filme Guyja Ritchieja (Lock, Stock and Two Smoking Barrels in Snatch), ali denimo zadnji film Michaela Cainea, Harry Brown. Kick-Ass je tretji celovečerec, pri katerem je podpisal tudi režijo, pred tem je režiral še Stardust in odlični Layer Cake.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010