TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 22.08.2018
02:00
Zgodbe o starodavnem cesarstvu
Akcija
Izvirnik: Tales of the Ancient Empire
Režija: Albert Pyun
Igrajo: Kevin Sorbo, Michael Paré, Inbar Lavi, Lee Horsley, Sasha Mitchell, Matthew Willig
Ocena IMDb: 3,3/10

Meči se iskrijo in usode trkajo v tej epski zgodbi o želji po krvi in maščevanju.

Xia, vampirska čarovnica, je prisegla, da bo uničila kraljico Ma'at in njeno kraljestvo Abelar. Medtem ko Xia s svojo vampirsko vojsko trpinči deželo, pošlje kraljica princeso Tanis, da poišče edinega človeka, ki lahko ustavi Xio - Oda (Michael Paré), neusmiljenega plačanca, za katerega odkrije, da je njen biološki oče. Pridruži se ji tudi tatinski odpadnik Aedan (Kevin Sorbo) in s Tanis se skupaj lotita nevarne naloge, ko se sooči tudi s svojo polsestro, ki je ni še nikoli srečala - s stvorom, ki je pol ženska, pol vampirka in ki je odločena ubiti Oda.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
03:37
Filmski noviteti
Informativni
Izvirnik: Filmske novosti

Jezik: Hrvaščina
08:00
Črni orel
Akcija
Izvirnik: Black eagle
Režija: Eric Karson
Igrajo: Shô Kosugi, Jean-Claude Van Damme, Doran Clark, Bruce French, Vladimir Skomarovsky, William Bassett
Ocena IMDb: 3,8/10

F-100, iz ameriških zračnih sil, z najbolj moderno oborožitvijo, ima nesrečo in pade v morje blizu Malte. Tam pa je prisotna tudi sovjetska vojska.

Na vrhuncu hladne vojne v vode blizu Malte – na območju, ki ga nadzorujejo sovjetske sile - pade ponos ameriškega letalstva, moderno letalo, opremljeno z laserskim vodenjem. CIA nemudoma pošlje svojega najboljšega agenta Kena Tanija (Sho Kosugi), ki naj bi preprečil, da tehnološko čudo pade v pest sovražniku. A da ne bo šlo vse kot po maslu, poskrbi agent KGB Andrei (Jean-Claude Van Damme).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
10:00
Roka pravice: Maščevanje
Kriminalka, 1. sezona, 13. del
Izvirnik: True justice: Payback
Režija: Wayne Rose
Igrajo: Steven Seagal, Sarah Lind, William 'Big Sleeps' Stewart, Meghan Ory, Warren Christie, Adrian Hough
Ocena IMDb: 4,8/10

Eliah Kane pripravlja svojo posebno enoto na sojenje Nikoliju Putinu, čigar možje so jih napadli.

Steven Seagal (Oblegani, Mačeta) je Elijah Kane, vodja posebne policijske enote, ki skuša z ulic Seattla spraviti čim več nevarnih zločincev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
10:45
Roka pravice: Maščevanje je moje
Kriminalka, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: True justice: Vengeance is mine
Režija: Wayne Rose
Igrajo: Steven Seagal, Sarah Lind, William 'Big Sleeps' Stewart, Meghan Ory, Warren Christie, Adrian Hough
Ocena IMDb: 4,8/10

Zaradi njegove skrivnostne preteklosti, kjer je bil vrhunski ostrostrelc, Cia novači Kana (Seagal), da v strogo tajni in neuradni akciji ubije nekega vplivneža.

Elijah Kane, vodja elitne policijske enote, ki se nahaja v Seattlu, se ukvarja z nekonvencionalnimi metodami lovljenja kriminalcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
11:50
Družinske vezi
Komedija
Izvirnik: The in-laws
Režija: Andrew Fleming
Igrajo: Michael Douglas, Michael Bodnar, Vladimir Radian, Robin Tunney, Albert Brooks, Boyd Banks
Ocena IMDb: 5,7/10

Ko se prvič srečata starša bodočih mladoporočencev, nastane norišnica.

Dr. Peyser je zadržan zdravnik z dobro organiziranim življenjem, da se res čim bolj izogne stresu. Agent Cie, Steve Tobias, pa je njegovo popolno nasprotje. V življenju se namreč ukvarja z izmikanjem kroglam, s krajami zasebnih letal ter pogajanji z mednarodnimi tihotapci. Zato dr. Peyserja skrbi, da bo poroka njegove hčerke prava polomija. Vendar pa se, še preden jo uspe odpovedati, znajde sredi kaosa, ki ga je povzročil Steve, zato mu je prisiljen slediti iz ene nevarne pustolovščine v drugo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
13:45
Prekleta hči
Grozljivka
Izvirnik: The new daughter
Režija: Luiso Berdejo
Igrajo: Kevin Costner, Ivana Baquero, Samantha Mathis, Gattlin Griffith, Erik Palladino, Noah Taylor
Ocena IMDb: 5,3/10

Do kam bi šel oče, da bi hči zaščitil pred starodavnim zlom, ki jo prevzema?

Kevin Costner igra pisatelja Johna Jamesa, ki se po težki ločitvi s svojima otrokoma preseli na podeželje v Južni Karolini. Med raziskovanjem nove posesti najde trojica skrivnostno gomilo. Johnova hči Louisa je očarana. Ves čas se igra na njej in njeno vedenje postaja vse bolj čudaško.

Luis Berdejo, eden najvznemirljivejših novih španskih filmarjev, nam prinaša nadnaravni triler Prekleta hči. Film je posnet po istoimenski kratki zgodbi Johna Connollyja. Glavni vlogi imata dvakratni oskarjevec Kevin Costner in Ivana Baquero (Panov labirint), za katero je to prva igralska stvaritev v angleškem jeziku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
15:50
Peklenske zadeve
Akcija
Izvirnik: Infernal Affairs
Režija: Wai-keung Lau Alan Mak
Igrajo: Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Tony Chiu Wai Leung, Anthony Wong Chau-Sang, Anthony Chau-Sang Wong, Eric Tsang
Ocena IMDb: 8,1/10

Mlada izdajalca Ming in Yan bosta dobila svojo priložnost, da se izkažeta.

Mladi Ming si pribori vstopnico v svet kriminala. Sam, veliki šef hongkonških triad, ga kot enega izmed sovjih mož pošlje na policijsko akademijo, saj računa, da se bo s svojo izjemno sposobnostjo povzpel vse do pomembnih položajev v vrstah policije in mu tako iz prve roke nudil vse pomembne informacije. Na policijski akademiji pa je Ming, ki velja za nadvse uspešnega učenca, priča izključitvi enega izmed sošolcev, Yana, ki ga vržejo iz šole, ker naj bi vztrajno in huje "kršil pravila". A izkaže se, da to ni res, pač pa da ga je kot agenta, ki bo deloval pod krinko, v svoj posebni oddelek povabil načelnik Wong. Tako se Ming počasi vzpenja na hierarhični lestvici znotraj policije, ob tem pa vseskozi poroča Samu, na drugi strani pa si Yan pridobi zaupanje Sama kot brezkompromisni član zločinskih triad, ob tem pa o dogajanju v vrstah kriminalcev poroča svojemu dejanskemu šefu Wongu. Po desetih letih fanta še vedno delujeta pod krinko, medtem ko se Sam in Wong pripravljata na končni obračun. Oba se počasi zavesta, da imata v svojih vrstah izdajalca, a njegova identiteta je obema neznana. Tako Ming in Yan dobita nalogo, da izvesta, kdo je tisti, ki izdaja. Pri tem pa morata paziti, da ohranita lastno krinko in se ne izdata.

Država: Posebno administrativno območje LR Kitajske Hongkong
Jezik: Kitajščina
Leto: 2002
17:45
Srhljiva varuška
Drama
Izvirnik: The nightmare nanny
Režija: Michael Feifer
Igrajo: Ashley Scott, Kip Pardue, Mekenna Melvin, Nathan Parsons, Stacy Haiduk, Elizabeth Tovey
Ocena IMDb: 5,4/10

Iskanje pogrešane hčerke mamo pripelje do strašne resnice o ženski, ki ji je zaupala svojega otroka.

Mama Annie je gospodinja, ki ne želi nazaj v službo, dokler ne najde popolne varuške za svojo triletno hčer Jenny. In tako najde Amber. Toda Anniena mlada hči je vse bolj privržena Amber in Annie se počuti odrinjeno iz svojega življenja. Ko Jenny nekega dne izgine, spoznamo Amberino temačno preteklost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
19:30
Smrtonosni val
Akcija
Izvirnik: Point break
Režija: Kathryn Bigelow
Igrajo: Patrick Swayze, Keanu Reeves, Gary Busey, Lori Petty, John C. McGinley, James Le Gros
Ocena IMDb: 7,2/10

Keanu Reeves igra Johnnyja Utaha, agenta FBI začetnika, ki mu dodelijo primer tolpe roparjev, ki deluje v Južni Kaliforniji.

Ker je Johnnyjev bodoči partner (Gary Busey) prepričan, da so roparji deskarji, se Johnny odloči vtihotapiti v njihovo druščino. Kmalu spozna Bodhija (Patrick Swayze), karizmatičnega adrenalinskega odvisnika, ki je za malo vznemirljive akcije pripravljen narediti vse, mogoče celo ropati banke. Sčasoma Bodhi vse bolj vpliva na Johnnyja, ki postane zasvojen s svetom deskanja in zabav ter celo stopi v zvezo z Bodhijevim nekdanjim dekletom (Lori Petty). Vse bliže rešitvi primera Johnny izve resnico o Bodhijevi največji lekciji – za dobro akcijo moraš biti pripravljen plačati visoko ceno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
21:45
JCVD
Drama
Režija: Mabrouk El Mechri
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Valérie Bodson, Hervé Sogne, Rock Chen, Huifang Wang, John Flanders
Ocena IMDb: 7,2/10

Nekdaj priljubljeni junak akcijskih filmov Jean-Claude van Damme je ostal brez denarja in spodobnega dela, saj dobiva vedno manj in vse slabše vloge.

V ločitvenem procesu pa mu grozi tudi izguba skrbništva nad hčerko. Kot da težav še ni dovolj, se ob vrnitvi v rojstno mesto po naključju zaplete v bančni rop, splet nenavadnih okoliščin pa poskrbi, da ga policija zamenja za enega od kriminalcev. Čeprav poskuša razrešiti situacijo s svojimi filmskimi izkušnjami, mu je realnost precej manj naklonjena.

Film, v katerem belgijski karatejec Jean-Claude van Damme igra samega sebe (naslov so začetnice njegovega imena), je zanimiva mešanica drame in odštekanega humorja, največkrat na račun samega sebe.

Jezik: Francoščina
Leto: 2008
23:35
Izbranka teme
Triler
Izvirnik: Bless the child
Režija: Chuck Russell
Igrajo: Kim Basinger, Jimmy Smits, Holliston Coleman, Rufus Sewell, Angela Bettis, Christina Ricci
Ocena IMDb: 5,1/10

New York. Začetek novega tisočletja. Zopet se zoperstavijo dobre sile in sile teme, toda svet spi, ter se niti ne zaveda, kakšen boj se mu obeta.

Maggie (Kim Basinger) je medicinska sestra v newyorški bolnišnici. Na deževen božični večer jo obišče sestra Jenna (Angela Bettis) ter pri njej pusti komaj rojeno avtistično hčerko z imenom Cody (Holliston Coleman). Cody kaj hitro postane središče Maggijinega življenja. Šest let kasneje pa se Jenna spet prikaže ter s svojim novim skrivnostnim soprogom Ericom Starkom (Rufus Sewell) odpelje Cody. Čeprav Maggie nima nobenih zakonskih pravic, prevzame primer FBI agent John Travis (Jimmy Smits), strokovnjak za obredne umore ter okultne zločine, saj je opazil, da je Cody rojena na isti dan kot več otrok, ki so jih nedavno ugrabili in umorili. Kmalu postane jasno, da je Cody posebna deklica, saj ima nadnaravne moči, ki so jih sile teme čakale že več stoletij. Dobre in temne sile so pripravljene na končni obračun. Vsi pošastni kipi, ki so dolga stoletja s streh nemo opazovali ulice pod sabo, zdaj opazujejo to šestletno deklico, ki je zadnje upanje človeštva.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000