TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 27.08.2019
00:20
Ko je zastalo moje srce
Drama
Izvirnik: The Beat That My Heart Skipped (aka De battre mon coeur s'est arrêté)
Režija: Jacques Audiard
Igrajo: Romain Duris, Niels Arestrup, Jonathan Zaccaï, Gilles Cohen, Linh Dan Pham, Aure Atika
Ocena IMDb: 7,3/10

Brutalno poetičen film posvečen vsem, ki živijo na robu, in tistim, ki jih je življenje odpeljalo daleč stran od otroških sanj.

Tom ima 28 let in mora po očetovih stopinjah v negotov in včasih brutalen svet nepremičnin. Toda pokaže se mu priložnost, ob kateri začne razmišljati, da bi lahko postal koncerti pianist kot njegova mama. S priznano kitajsko pianistko se začne pripravljati na avdicijo. Vendar pa slednja ne razume niti besede francosko, zato se sporazumevata samo z glasbo. Toda pritiski iz krutega sveta njegovega pravega dela kmalu postanejo nevzdržni.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2005
02:15
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 29. del
Izvirnik: Black Sails
Ocena IMDb: 8,3/10

Napad na Nassau se tragično konča. Teach in Rackham želita maščevati smrt Charlesa Vana. Eleanor se prilagodi svoji novi vlogi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:15
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 30. del
Izvirnik: Black Sails
Ocena IMDb: 8,3/10

Flint prizna Billyjevo avtoriteto. Eleanor ima načrt za Rogersa. Silver išče pomoč na nepričakovanem kraju. Max dobi opozorilo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
04:20
Panorama programa
Izvirnik: KolaŽ Program

Jezik: Angleščina
08:00
Paparaci
Akcija
Izvirnik: Paparazzi
Režija: Paul Abascal
Igrajo: Cole Hauser, Robin Tunney, Dennis Farina, Tom Sizemore, Daniel Baldwin
Ocena IMDb: 5,8/10

Zvezdnika Bo začnejo preganjati fotografi, zaradi katerih skoraj izgubi družino.

Filmski megazvezdnik Bo Laramie (Cole Hauser) ima na videz vse - čudovito ženo, sina in vilo na Malibuju. Toda zaradi svoje slave je tudi tarča senzacij željnih fotografov, ki bi radi izkoristili njegovo zasebno življenje.

S fotografom Rexom (Tom Sizemore) na čelu postajajo paparaci vse bolj vztrajni, dokler nekega večera zaradi njihovega preganjanja Bo skoraj izgubi družino. Ko začnejo znova oblegati njegovo soprogo in sina, se Bo odloči za maščevanje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
09:40
Pobeg
Triler
Izvirnik: Elopement (aka Kidnapped: 48 Hours of Terror)
Režija: George Erschbamer
Igrajo: Ian Ziering, Chris Kramer, Pascale Hutton, Ingrid Torrance, Karin Konoval, Laura Soltis
Ocena IMDb: 4,4/10

Drama, ki se začne z navidez brezizhodnim pobegom dveh zaljubljencev.

Jamie Butler je dekle iz bogate in ugledne družine, Mark Drummond je bil v zaporu zaradi kraje in prevare. Zaradi vsega tega Butlerjevi ne odobravajo Jamiejine zveze z Markom, še posebej pa ostro nasprotujejo njuni poroki.

Za razliko od Marka pa je njegov brat David ne le pošten, ampak celo policist. In, čeprav ima mama rada oba svoja otroka, ne verjame, da je Mark zaživel pošteno. Mark počasi prepriča Jamie, da bi bilo zanju najbolje in celo romantično, da bi pred vsemi temi očitki pobegnila in se poročila na skrivaj.

Da pa bi imela nekaj sredstev za začetek, Jamie iz maminega računa dvigne 200.000 dolarjev. Mladi par pobegne z malim letalom, ki se zaradi nevihte zruši. Mark na svoji strani uspe odpreti vrata - vendar vzame le denar in pobegne, Jamie pa pusti. S tem pa se zgodba šele začne ...

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
11:25
11,6
Drama
Režija: Philippe Godeau
Igrajo: François Cluzet, Bouli Lanners, Corinne Masiero, Juana Acosta, Johan Libéreau, Mireille Franchino
Ocena IMDb: 5,8/10

Toni Musulin že deset let dela kot varnostnik oklepnega kombija.

Toni se je nekega dne med prevozom 11,6 milijonov evrov samo odpeljal brez svojih sodelavcev in tako zagrešil rop stoletja. Po letu dni načrtovanja ropa je Toni izkoristil vse majhne napake, ki jih pozna v sistemu. Zapustil je ženo in edinega prijatelja ter izginil z denarjem, da bi se maščeval domišljavemu šefu, ki ga je poniževal.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2013
13:20
Angelski slapovi
Triler
Izvirnik: Seraphim Falls
Režija: David Von Ancken
Igrajo: Pierce Brosnan, Liam Neeson, Anjelica Huston, Michael Wincott, Xander Berkeley, Ed Lauter
Ocena IMDb: 6,7/10

Ameriške državljanske vojne je konec, poveljnik Morsman Carver pa si je zadal še zadnjo nalogo.

Poveljnik Carver želi ubiti Gideona, pa naj stane, kar hoče. Po petih letih ga končno najde in obstreli. Gideon preživi in zdaj je on na vrsti za povračilni udarec. Počasi desetka Carverjevo moštvo in se pripravlja na odločilni spopad – boj mož na moža med glavnima nasprotnikoma.

Izjemno napet in vizualno atraktiven film oživlja enega najbolj eminentnih ameriških filmskih žanrov – vestern. Seveda so vesterni nove dobe bistveno bolj grobi, umazani in brutalno realistični, kot so bili v zlati dobi štiridesetih in petdesetih let prejšnjega stoletja. Prav zato je Pierce Brosnan, nekdaj elegantni agent 007, v vlogi Gideona skoraj neprepoznaven.

Film je zelo korektno zrežiral debitant David Von Ancken, ki je sicer bolj doma v TV-formi. Za kamero je tako usmerjal ekipi TV-serij Kaliforniciranje in Na kraju zločina: New York.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
15:25
Priznanje
Drama
Izvirnik: The Confession
Režija: David Hugh Jones
Igrajo: Ben Kingsley, Amy Irving, Ryan Marsini, Alec Baldwin, Boyd Gaines, Anne Twomey
Ocena IMDb: 6/10

Uspešni odvetnik je razpet je med željo po uspehu in moralno izbiro.

Roy Bleaky je vpliven newyorški odvetnik, ki mu je pred kratkim umrl sin. Nekega dne se znajde pred veliko moralno dilemo. Na sodišču mora zastopati človeka, ki je ubil morilca svojega sina. Ker je Roy glede sodnega procesa vse prej kot objektiven, ni prepričan, kaj naj stori. Naj prisluhne svojemu klientu in pove resnico ali naj se raje umakne?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
17:30
Ponarejevalci
Drama
Izvirnik: The Counterfeiters (aka Die Fälscher)
Režija: Stefan Ruzowitzky
Igrajo: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow, Martin Brambach, August Zirner, Veit Stübner
Ocena IMDb: 7,6/10

Resnična zgodba o največji ponarejevalski akciji, ki so jo leta 1936 organizirali nacisti.

Salomon Sorowitsch – Sally, kralj vseh ponarejevalcev je leta 1944 v koncentracijskem taborišču pristal, da bo Nemcem pomagal v organizirani ponarejevalski akciji. Nemci so s ponarejenimi devizami nameravali financirati vojno.

V Berlinu se leta 1936 Sorowitsch, kralj ponarejevalcev, giblje v svetu prevarantov, žigolov in lahkih žensk. Zanj je življenje igra, za katero potrebuješ denar in denar, ki ga potrebuje, si natisne kar sam. Z veliko mero pragmatizma in še več ustvarjalnosti mu uspe lagodno živeti.

Toda lagodno življenje se nekega jutra neha. Na vrata »potrka« inšpektor Herzog in ga aretira. Tako kot mnogo drugih kriminalcev ga pošljejo v koncentracijsko taborišče. Kmalu ugotovi, da Mauthausen ni običajen zapor. Tu zapornike sistematično pobijajo. Nagon po preživetju in umetniška žilica mu pomagata, da postane slikar SS. Toda premestijo ga v Sachenhausen, kjer ga pozdravi stari znanec Herzog, ki je napredoval in zdaj vodi posebni, skrivni oddelek.

V dveh poslopjih, ločenih od preostalega taborišča, na veliko ponarejajo denar. Nacisti namreč potrebujejo denar. V primerjavi s preostalim taboriščem, je v »zlati kletki« naravnost nebeško. Čiste, organizirane delavnice z glasbo, mehkimi posteljami, dobro hrano. Herzog želi z dobrim odnosom strokovnjake, ki jih je izbral lastnoročno, vzpodbuditi h kar najboljšim rezultatom. Toda nekaj je vsem jasno: če ne bodo uspešni, bodo pokončani …

Oskar 2007 za najboljši tujejezični film.

Država: Avstrija
Jezik: Nemščina
Leto: 2007
19:15
Kotlar, krojač, vojak, vohun
Triler
Izvirnik: Tinker Tailor Soldier Spy
Režija: Tomas Alfredson
Igrajo: Mark Strong, John Hurt, Zoltán Mucsi, Péter Kálloy Molnár, Ilona Kassai, Imre Csuja
Ocena IMDb: 7,1/10

Upokojeni veteranski vohun mora odkriti izdajalca v MI6.

Piše se leto 1973, hladna vojna še naprej vzdržuje napete mednarodne odnose in oddelek britanske tajne službe MI6 s kodnim imenom Cirkus se trudi iti v korak z vohunskimi podvigi drugih držav.

Vodja Cirkusa, ki ga poznajo pod imenom Kontrola, osebno pošlje predanega operativca Jima Prideauxa na Madžarsko, kjer se njegova naloga sprevrže v krvavo polomijo. Kontrola mora zapustiti Cirkus, z njim pa tudi njegov nadrejeni, poročnik George Smiley, vohun z izostrenimi čuti, ki mu je vohunstvo življenje.

Smileyja, ki se je bil odtujil od odsotne žene Ann, pokličejo v kabinet državnega podsekretarja Oliverja Lacona: v tajnosti ga nameravajo spet postaviti v službo vlade, saj se le-ta že dolgo boji, da Cirkus ogroža dvojni agent, ki dela za Sovjete in s tem Anglijo spravlja v nevarnost.

Smiley ob pomoči mlajšega agenta Petra Guillama analizira vse pretekle in tekoče aktivnosti Cirkusa. Pri iskanju dvojnega vohuna ga ovira njegovo desetletno poznavanje skrivnostnega ruskega vohunskega lika po imenu Karla. A preden se razjasni presenetljiva resnica, se bo smrtonosna mednarodna vohunska igra snela z vajeti in vsi vpleteni bodo plačali visoko čustveno in fizično ceno.

Izjemno napet, odlično zrežiran in odigran film je posnet po knjigi legende vohunskega žanra, Johna le Carréja, ki je letos izšla tudi v slovenskem prevodu. Odlikuje ga res vrhunska igralska zasedba, saj so prvič skupaj zaigrali najbolj vroči angleški igralci ta hip: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong, John Hurt in Benedict Cumberbatch. Nocoj vas torej čaka res prava filmska poslastica.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
21:30
13
Triler
Režija: Géla Babluani
Igrajo: Sam Riley, Alice Barrett, Gaby Hoffmann, Jason Statham, Stephen Beach, Mickey Rourke
Ocena IMDb: 6,1/10

Zgodba o sreči, priložnostih, izgubi nedolžnosti in odnosu med močjo in denarjem.

13 spremlja zgodbo mladega naivnega brezposelnega fanta, ki stranki ukrade ovojnico z napotki za skrivnosten posel, ki naj bi obljubljal pravo bogastvo. Prevzame strankino identiteto in se kmalu znajde sredi smrtonosnega kroga tajnih hazarderjev, ki stavijo na rezultat turnirja v ruski ruleti, v kateri sodelujejo njihovi igralci za milijonske zneske. To je zgodba o sreči, usodi, izgubi nedolžnosti in o odnosu do moči in denarja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
23:15
Soba 88
Akcija
Izvirnik: 88
Režija: April Mullen
Igrajo: Katharine Isabelle, Christopher Lloyd, Tim Doiron, Kyle Schmid, Michael Ironside, Jesse McCartney
Ocena IMDb: 5,1/10

Mlada ženska pride v okrepčevalnico ob cesti, a sploh ne ve, kje je, niti, kako je prišla tja.

Razpeta med dvema zgodbama se mladenka odpravi na nasilno potovanje, kjer išče odgovornega za fantovo smrt. Kajti ostalo ji je samo maščevanje.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015