TV sporedi

TV spored - Cinestar action

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar action
TV spored za Cinestar action

spored za datum: 28.08.2019
00:55
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 31. del
Izvirnik: Black Sails
Ocena IMDb: 8,3/10

Max zabrede v težave z zakonom. Rogers se sooči s svojo preteklostjo. Flint in Madi dosežeta sporazum. Vrne se Long John Silver.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
01:55
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 32. del
Izvirnik: Black Sails
Ocena IMDb: 8,3/10

Nassau zavlada nasilje. Silver zahteva odgovore od Billyja. Eleanor pomaga Max. Bonny in Rackham gresta skozi pekel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:03
Panorama programa
Izvirnik: KolaŽ Program

Jezik: Angleščina
08:00
Priznanje
Drama
Izvirnik: The Confession
Režija: David Hugh Jones
Igrajo: Ben Kingsley, Amy Irving, Ryan Marsini, Alec Baldwin, Boyd Gaines, Anne Twomey
Ocena IMDb: 6/10

Uspešni odvetnik je razpet je med željo po uspehu in moralno izbiro.

Roy Bleaky je vpliven newyorški odvetnik, ki mu je pred kratkim umrl sin. Nekega dne se znajde pred veliko moralno dilemo. Na sodišču mora zastopati človeka, ki je ubil morilca svojega sina. Ker je Roy glede sodnega procesa vse prej kot objektiven, ni prepričan, kaj naj stori. Naj prisluhne svojemu klientu in pove resnico ali naj se raje umakne?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
10:05
Glasba smrti
Akcija
Izvirnik: The Ticker
Režija: Albert Pyun
Igrajo: Tom Sizemore, Dennis Hopper, Steven Seagal, Jaime Pressly, Nas, Rozonda 'Chilli' Thomas
Ocena IMDb: 3,6/10

Detektiv iz Los Angelesa Ray Nettles je premeščen v Chicago za posebno nalogo.

Pri preiskavi enega izmed navadnih vlomov Ray ujame znanstvenico Claire Manning, članico teroristične organizacije, ki ji poveljuje Swan. Ta nato začne groziti, da bo v mestu nastavil več bomb, če znanstvenice ne izpustijo. Ker zahtevi ne more ugoditi, Nettles pokliče strokovnjaka za bombe Franka Glassa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
11:50
Ponarejevalci
Drama
Izvirnik: The Counterfeiters (aka Die Fälscher)
Režija: Stefan Ruzowitzky
Igrajo: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow, Martin Brambach, August Zirner, Veit Stübner
Ocena IMDb: 7,6/10

Resnična zgodba o največji ponarejevalski akciji, ki so jo leta 1936 organizirali nacisti.

Salomon Sorowitsch – Sally, kralj vseh ponarejevalcev je leta 1944 v koncentracijskem taborišču pristal, da bo Nemcem pomagal v organizirani ponarejevalski akciji. Nemci so s ponarejenimi devizami nameravali financirati vojno.

V Berlinu se leta 1936 Sorowitsch, kralj ponarejevalcev, giblje v svetu prevarantov, žigolov in lahkih žensk. Zanj je življenje igra, za katero potrebuješ denar in denar, ki ga potrebuje, si natisne kar sam. Z veliko mero pragmatizma in še več ustvarjalnosti mu uspe lagodno živeti.

Toda lagodno življenje se nekega jutra neha. Na vrata »potrka« inšpektor Herzog in ga aretira. Tako kot mnogo drugih kriminalcev ga pošljejo v koncentracijsko taborišče. Kmalu ugotovi, da Mauthausen ni običajen zapor. Tu zapornike sistematično pobijajo. Nagon po preživetju in umetniška žilica mu pomagata, da postane slikar SS. Toda premestijo ga v Sachenhausen, kjer ga pozdravi stari znanec Herzog, ki je napredoval in zdaj vodi posebni, skrivni oddelek.

V dveh poslopjih, ločenih od preostalega taborišča, na veliko ponarejajo denar. Nacisti namreč potrebujejo denar. V primerjavi s preostalim taboriščem, je v »zlati kletki« naravnost nebeško. Čiste, organizirane delavnice z glasbo, mehkimi posteljami, dobro hrano. Herzog želi z dobrim odnosom strokovnjake, ki jih je izbral lastnoročno, vzpodbuditi h kar najboljšim rezultatom. Toda nekaj je vsem jasno: če ne bodo uspešni, bodo pokončani …

Oskar 2007 za najboljši tujejezični film.

Država: Avstrija
Jezik: Nemščina
Leto: 2007
13:40
Kotlar, krojač, vojak, vohun
Triler
Izvirnik: Tinker Tailor Soldier Spy
Režija: Tomas Alfredson
Igrajo: Mark Strong, John Hurt, Zoltán Mucsi, Péter Kálloy Molnár, Ilona Kassai, Imre Csuja
Ocena IMDb: 7,1/10

Upokojeni veteranski vohun mora odkriti izdajalca v MI6.

Piše se leto 1973, hladna vojna še naprej vzdržuje napete mednarodne odnose in oddelek britanske tajne službe MI6 s kodnim imenom Cirkus se trudi iti v korak z vohunskimi podvigi drugih držav.

Vodja Cirkusa, ki ga poznajo pod imenom Kontrola, osebno pošlje predanega operativca Jima Prideauxa na Madžarsko, kjer se njegova naloga sprevrže v krvavo polomijo. Kontrola mora zapustiti Cirkus, z njim pa tudi njegov nadrejeni, poročnik George Smiley, vohun z izostrenimi čuti, ki mu je vohunstvo življenje.

Smileyja, ki se je bil odtujil od odsotne žene Ann, pokličejo v kabinet državnega podsekretarja Oliverja Lacona: v tajnosti ga nameravajo spet postaviti v službo vlade, saj se le-ta že dolgo boji, da Cirkus ogroža dvojni agent, ki dela za Sovjete in s tem Anglijo spravlja v nevarnost.

Smiley ob pomoči mlajšega agenta Petra Guillama analizira vse pretekle in tekoče aktivnosti Cirkusa. Pri iskanju dvojnega vohuna ga ovira njegovo desetletno poznavanje skrivnostnega ruskega vohunskega lika po imenu Karla. A preden se razjasni presenetljiva resnica, se bo smrtonosna mednarodna vohunska igra snela z vajeti in vsi vpleteni bodo plačali visoko čustveno in fizično ceno.

Izjemno napet, odlično zrežiran in odigran film je posnet po knjigi legende vohunskega žanra, Johna le Carréja, ki je letos izšla tudi v slovenskem prevodu. Odlikuje ga res vrhunska igralska zasedba, saj so prvič skupaj zaigrali najbolj vroči angleški igralci ta hip: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong, John Hurt in Benedict Cumberbatch. Nocoj vas torej čaka res prava filmska poslastica.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
16:00
Felicijino potovanje
Triler
Izvirnik: Felicia's Journey
Režija: Atom Egoyan
Igrajo: Bob Hoskins, Arsinée Khanjian, Elaine Cassidy, Sheila Reid, Nizwar Karanj, Ali Yassine
Ocena IMDb: 7/10

Felicia iz Anglije pripotuje na Irsko z namenom, da bi našla fanta, s katerim je zanosila.

Joseph, osamljen gostilničar, ki ga igra Bob Hoskins, svoj prosti čas preživlja ob proučevanju čudaške televizijske kuharice (Arsinee Khanjian). Mlada deklica Felicia (Elaine Cassidy) pride iz Irske v Anglijo, kjer želi najti svojega fanta, s katerim je zanosila. Obljubil ji je, da ji bo pisal, ko se je odselil zaradi dela v tovarni kosilnic. Po prihodu se Felicia spoprijatelji z Josephom, ki ji priporoča sobo v lastni hiši. Toda Joseph je moten in je v preteklosti že trpinčil več deklet ...

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
18:05
Življenjsko razpotje
Kriminalka
Izvirnik: Holy Rollers
Režija: Kevin Asch
Igrajo: Jesse Eisenberg, Justin Bartha, Ari Graynor, Danny A. Abeckaser, Mark Ivanir, Elizabeth Marvel
Ocena IMDb: 5,9/10

Mladenič iz ortodoksne judovske družine postane razpečevalec ekstazija pod mentorstvom prijatelja z zvezami v izraelskem mamilarskem kartelu.

Sam Gold (Jesse Eisenberg iz Socialnega omrežja) nejevoljno sledi poti, ki mu jo je izbrala njegova družina: uči se namreč za rabina in čaka na dogovorjeno poroko znotraj brooklynske ortodoksne židovske skupnosti.

Ko očarljivi sosed Yosef (Justin Bartha, Prekrokana noč) začuti, da si Sam ne želi takšne prihodnosti, ga prosi, naj pretihotapi zanj pošiljko "zdravil" iz Evrope v ZDA za prijatelja iz Izraela. Sam kmalu pokaže šefom svoje sposobnosti, ti pa ga z veseljem vpeljejo v nočno življenje Manhattna in Amsterdama.

Sam tone vse globlje v svet zabav in lahko zasluženega denarja, začne poskušati droge in se zaljubi v čudovito Rachael (Ari Graynor, Skrivnostna reka). Ko pa se obseg posla poveča, začne Samovo dvojno življenje uničevati njegovo družino.

Življenjsko razpotje je film, navdihnjen z resničnimi dogodki konec 90-ih, ko so hasidski Židje večkrat sprejeli vlogo kurirjev za tihotapljenje ekstazija iz Evrope v ZDA.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
19:45
Spoznajte me krivega
Drama
Izvirnik: Find Me Guilty
Režija: Sidney Lumet
Igrajo: Vin Diesel, Alex Rocco, Frank Pietrangolare, Richard DeDomenico, Jerry Grayson, Tony Ray Rossi
Ocena IMDb: 7,1/10

Gre za resnično zgodbo, ki temelji na najizjemnejšem kazenskem procesu v zgodovini Amerike.

Mafijca Jackieja DiNorscia ustreli njegov sorodnik, ko je na pogojnem izpustu, a vseeno preživi. Pozneje ga aretirajo zaradi preprodaje mamil in ga obsodijo na 30 let zapora. Tožilec Sean Kierney Jackieju ponudi izpustitev, če bo pričal proti družini Lucchese in drugimi mafijskimi družinami, toda Jackie ne želi izdati svojih prijateljev, ki jih ima rad. Ko steče sojenje, zahteva od sodnika, da se brani sam.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
22:00
Nikomur ne povej
Triler
Izvirnik: Ne le dis a personne
Režija: Guillaume Canet
Igrajo: François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier, Kristin Scott Thomas, François Berléand, Nathalie Baye
Ocena IMDb: 7,5/10

Zdravnik Alexandre Beck pogreša ljubljeno ženo Margot, ki je bila pred osmimi leti kruto umorjene, glavni osumljenec pa je bil on sam.

Pediater Alex Beck je še vedno pretresen zaradi krutega umora svoje soproge Margot – kmalu potem, ko sta se poročila. Ko prejme anonimno e-pismo, klikne na povezavo in na posnetku zagleda obraz ženske v množici. Margot? Je še živa? Zakaj mu govori, naj ne pove živi duši? Vprašanj je nešteto, a Alex ne bo imel časa razmišljati o njih, saj se znajde sred preiskave o njenem umoru izpred osmih let – kot osumljenec.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2006