TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 20.03.2018
01:40
Nesmrtnik
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Freejack
Režija: Geoff Murphy
Igrajo: Emilio Estevez, Mick Jagger, Rene Russo, Anthony Hopkins, Jonathan Banks, David Johansen
Ocena IMDb: 5,3/10

Dušo Alexa Furlonga prestavijo v mlado telo.

Lovci na glave v prihodnosti ugrabijo voznika avtomobilističnih dirk Alexa Furlonga sekundo pred usodno eksplozijo in ga transportirajo v New York v leto 2009. Tam bi morali njegov um zamenjati z umom mrtvega milijarderja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
03:35
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Kolumbov dan
Kriminalka
Izvirnik: Columbus day
Režija: Charles Burmeister
Igrajo: Val Kilmer, Bobb'e J. Thompson, Richard Edson, Marg Helgenberger, Ivana Milicevic, Lobo Sebastian
Ocena IMDb: 5,5/10

Ropar John (Val Kilmer) mora v samo enem dnevu popraviti vse, kar je šlo narobe v največjem ropu njegovega življenja.

John se skrije v mestni park in kuje načrt, kako naj preproda ukradeno robo. V parku se spoprijatelji z osamljenim dečkom, hkrati stopi v stik z nekdanjo ženo Alice (Marg Helgenberger) v upanju, da bosta ponovno obnovila zvezo. Pomagati pa mu je pripravljen le njegov prijatelj in prekupčevalec z ukradeno robo (Wilmer Valderrama). A ko poslovni dogovor pade v vodo, poskuša Kilmer zaščititi dečka in zbežati na Florido, kjer naj bi navezal stik s svojo družino.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
10:55
Soba z razgledom
Drama
Izvirnik: A room with a view
Režija: James Ivory
Igrajo: Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Denholm Elliott, Julian Sands, Simon Callow, Patrick Godfrey
Ocena IMDb: 7,4/10

Lucy in George se zaljubita. Par prekrši viktorijanska pravila obnašanja in iskreno pokaže svoja čustva.

Večna klasika angleškega romana edvardijanske dobe, na najboljši možni način prevedena v govorico filma. Mlada Lucy Honeychurch skupaj z gardedamo in starejšo sestrično Charlotte Bartlett odide na prvo potovanje v Firence. Družba od deklet zahteva splošno razgledanost, celo avanturizem, a hkrati še ni opustila starih patriarhalnih navad. Na samem začetku potovanja se Lucy in Charlotte zapleteta v neobičajen spor glede zamenjave hotelskih sob z Emersonovima, očetom in sinom, ki od drugih hotelskih gostov visoke družbe izstopata, ker se požvižgata na pravila lepega vedenja. Mlajši od Emersonov, mračnjaški in čudaški George, se trpko zagleda v Lucy, ki se, prepričana v pravila osnovne spodobnosti, vihravemu mladeniču izogiba, a se po njeni travmatični izkušnji na firenškem trgu med njima vzpostavi intimna vez. Čez nekaj časa se družba ponovno snide na angleškem podeželju, kjer spoznamo Lucyjinega domišljavega in uglednega londonskega zaročenca Cecila. Lucy se ne more odločiti med Cecilom in Georgeem, ki jo kljub temu, da je v vseh pogledih neprimeren zanjo, vznemirja bolj, kot bi si želela priznati. Lucy prekine z družbenimi sponami, ki vklepajo njena čustva, in zbeži z Georgeem. Srečni par na koncu dobi »razgled brez sobe«, kot pravi naslov poglavja Forsterjeve predloge, kar bi lahko prevedli kot srečno ljubezen brez materialne varnosti.

Filmska adaptacija, pod katero se je podpisal režiser James Ivory, je eden redkih primerov, ko se priredba kosa z izvirnikom. Ivoryjevo delo je do danes dobilo status klasike, kot to velja za slavno, od mojstrske ironije in družbenih komentarjev prekipevajočo predlogo edvardijanskega pisatelja E.M. Forsterja. Filmje pobral vrsto pomembnih nagrad, leta 1987 je bil nominiran za osem Oskarjev, dobil je tri.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1985
13:05
Rdeči baron
Biografija
Izvirnik: Der Rote Baron
Režija: Nikolai Müllerschön
Igrajo: Tomás Koutník, Tomás Ibl, Albert Franc, Matthias Schweighöfer, Maxim Mehmet, Hanno Koffler
Ocena IMDb: 6,4/10

Baron Manfred von Richthofen (Schweighofer) je najslavnejši pilot nemškega vojaškega letalstva v prvi svetovni vojni.

Za barona Manfreda von Richthofna in njegove kolege so zračne bitke predvsem športne narave, tehnični izzivi, dostojanstvo ter ignoriranje pravih vojnih grozot. Ima tudi zelo grdo navado, da je pristaja poleg sestreljenih nasprotnikov, in kot "spominke" pobira osebne predmete žrtev: pilotske čelade, rokavice, škornje in očala, ure, dokumente in podobno. Zaradi kričeče rdeče barve, s katero pobarva svoje letalo, postane znan kot Rdeči baron, strah in trepet pilotov iz držav antante in navdih za milijone svojih rojakov.

Slava in čast mu, tipičnemu oholemu pruskemu aristokratu, seveda izjemno godi. Vse dokler ne spozna čedne medicinske sestre Käte, ki mu odpre oči in ga sooči z dejstvom, da je v bistvu samo lutka v umazanem propagandem vojaškem stroju. Razočaran in prevaran se odpravi na še en polet. Piše se 21.4.1918, nedelja, dokaj mrzel dan …

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Nemščina
Leto: 2008
15:25
Sovražim valentinovo
Romantični
Izvirnik: I Hate Valentine's Day
Režija: Nia Vardalos
Igrajo: Nia Vardalos, John Corbett, Stephen Guarino, Amir Arison, Zoe Kazan, Gary Wilmes
Ocena IMDb: 4,7/10

Genevieve je izredno romantična ženska in lastnica cvetličarne na Manhattnu.

Genevieve ima v svojem življenju eno samo strogo pravilo, ki se ga drži ob vseh priložnostih: po petih zmenkih prekine zvezo z moškim, saj se ne želi dolgotrajno vezati. Ko spozna šarmantnega lastnika restavracije Grega, pa se Genevieve pripeti nekaj nenavadnega. Tudi po petem zmenku se želi še naprej videvati z njim, kar pa pomeni, da se mora odreči svojemu strogemu pravilu …

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:10
Smrklje
Komedija
Izvirnik: Bratz: The Movie
Režija: Sean McNamara
Igrajo: Logan Browning, Janel Parrish, Nathalia Ramos, Skyler Shaye, Chelsea Kane, Anneliese van der Pol
Ocena IMDb: 2,9/10

Štiri najstnice, ki prihajajo iz različnih družbenih in ekonomskih okolij, zapustijo srednješolske skupine.

V tej družinski komediji se prvič v igranem filmu sploh pojavijo izjemno priljubljene, elegantne in modne lutke Bratz. Štiri mladenke, o katerih govori filmska zgodba, odlikujejo poštenost, tovarištvo in – kar je najpomembnejše – iskreno prijateljstvo. Yasmin (Nathalia Ramos), Jade (Janel Parrish), Sasha (Logan Browning) in Cloe (Skyler Shaye) so že od nekdaj "NPZ" – najboljše prijateljice za zmeraj. Nerazdružljive so, odkar so se spoznale. Hkrati ves čas ohranjajo in spodbujajo medsebojne razlike – svoje edinstvene osebnosti, talente in čudovite modne sloge. Toda ko začnejo obiskovati šolo Carry Nation High, se morajo znajti v povsem drugačnem svetu: v pravi šolski džungli, kjer prvič odkrijejo, da v življenje najstnikov spadajo tudi težave z razporejanjem v družbene skupine, kar še dodatno spodbuja starejša dijakinja Meredith Baxter Dimly. A ko se dekleta zavedo, da je začelo vsako vleči v svojo smer, se še tesneje povežejo skupaj in se kot "Bratz" uprejo vrstniškemu pritisku. V zameno se naučijo, da prava moč leži v tem, da se postaviš za svoje prijatelje, da si ostaneš zvest in da slediš svojim sanjam in ambicijam.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
19:05
Hej, saj to je Esther Blueburger
Komedija
Izvirnik: Hey, Hey It's Esther Blueburger
Režija: Cathy Randall
Igrajo: Danielle Catanzariti, Cassandra Jinman, Talia Monaghan, Yen Yen Stender, Laura Kettle, Lucy Carey
Ocena IMDb: 6,4/10

Najstnica Esther izhaja iz premožne židovske družine in obiskuje prestižno zasebno šolo po imenu Rowena.

Estherino življenje je pri trinajstih letih vse prej kot enostavno. V šoli se med snobovskimi sošolkami nikakor ne znajde, medtem ko ji doma greni življenje perfekcionistična mati. Njena edina prijatelja sta račka, na nek način tudi Bog (s katerim recimo komunicira preko WC školjke) in brat dvojček, prehitro odrasli matematični genij Jakob. Mati in oče se ženeta za uspehom v želji za zagotovitev čim boljšega življenja svojima otrokoma in ob tem seveda ne opazita, da sta zaradi nenehne odsotnosti v bistvu izgubila stik z njima. Nekega dne spozna vihravo Sunni, svobodomiselno dekle iz delavske družine. Dekleti postaneta dobri prijateljici in Esther pod pretvezo začne obiskovati še javno šolo, ki je najbližji približek popolnemu kaosu. Občutljivo dekle nekaj časa uživa v dvojnem življenju in uspešno vodi igro skrivalnic s svojo družino, ampak čez čas se začne spraševati, kam sploh spada? Pot do pravilnega odgovora na težko vprašanje bo vodila preko zahtevnih preizkušenj.

Prisrčen film o iskanju identitete in težavah odraščanja, v katerem je v stranski vlogi zaigrala tudi izjemna Toni Collete.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
21:00
Mag - Najboljša zgodba Paula Coelha
Biografija
Izvirnik: The Pilgrim: The Best Story Of Paulo Coelho
Režija: Daniel Augusto
Igrajo: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabiula Nascimento, Enrique Diaz, Lucci Ferreira
Ocena IMDb: 5,7/10

Film predstavlja kroniko vzpona Paula Coelha; vse od njegovega težavnega življenja in do najbolj vplivnega pisatelja v brazilski zgodovini.

Mag prinaša neverjetno resnično zgodbo o življenju tega brazilskega pisatelja, ki navdih za svoje romane črpa predvsem iz svojega življenja in čigar dela prebira na milijone ljudi po vsem svetu. Avtor Maga in Alkimista je nedvomno slaven, le redki pa poznajo zgodbo o njegovem življenju, ki je še boljša od domišljijskih romanov. Coelho je imel namreč več bližnjih srečanj s smrtjo, pobegnil je pred norostjo, eksperimentiral z mamili, preživel mučenje, trpel zaradi ljubezni in se v rodni Braziliji vpisal v zgodovino rocka; toda nikoli se ni odrekel svojim sanjam, da bo nekoč zaslovel kot pisatelj.

Paulo Coelho je eden najslavnejših in najuspešnejših pisateljev vseh časov. Njegovih 30 romanov je bilo prodanih v 165 milijonih izvodov, prevedenih v 80 jezikov in izdanih v več kot 150 državah.

Država: Španija
Jezik: Portugalščina
Leto: 2014
23:05
Bela kraljica: Končna bitka
Drama, 1. sezona, 10. del
Izvirnik: The White Queen: The Final Battle
Režija: Colin Teague
Igrajo: Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Faye Marsay, Max Irons, Ben Lamb
Ocena IMDb: 7,8/10

V napetem vrhuncu svojih prizadevanj Anne, kraljica Elizabeta in Margaret poskrbijo za novi rod, ki bo spletkaril, manipuliral in si z zahrbtnimi prevarami utrl pot na britanski prestol.

Osupljiv portret enega najbolj burnih obdobij v britanski zgodovini.

Zgodovinska drama prinaša osupljiv portret enega najbolj burnih obdobij v britanski zgodovini: zgodbo o ljubezni in poželenju, zapeljevanju in izdaji, izdajah in umorih. Na edinstven način spremljamo skozi oči treh različnih, enako vztrajnih žensk, ki se obupano potegujejo za krono kraljice: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort in Anne Neville. Ženejo se za oblastjo in si bodo s spletkami, manipulacijo in zapeljevanjem utrle pot do prestola. Piše se leto 1464, preden so deželi zavladali Tudorji, in v Angliji divja vojna med različnimi pretendenti za kraljevi položaj; grenki spor med dvema stranema iste rodbine, hišo York in hišo Lancaster, ter tremi odločnimi ženskami

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013