TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 24.05.2017
00:40
Operacija Delta Force 5
Akcija
Izvirnik: Operation Delta Force 5: Random fire
Režija: Yossi Wein
Igrajo: Trae Thomas, Todd Jensen, Anthony Bishop, Gray Lawson, Pepper Sweeney, David Dukas
Ocena IMDb: 3,9/10

Elitna skupina ameriških vojakov mora stopiti na prste arabskemu teroristu.

S pomočjo posebne tehnike nadzorovanja uma ameriška elitna skupina vojakov uri samomorilske napadalce. Glede na to, da terorist s svojimi varovanci seje čedalje večji strah in trepet, morajo ameriški specialci čim prej izslediti njegovo skrivališče. Pri tem pa se žal znajdejo v pasti, iz katere se bodo zelo težko rešili.

Peto nadaljevanje filma Operacija Delta Force.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
02:24
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Memento
Kriminalka
Režija: Christopher Nolan
Igrajo: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Mark Boone Junior, Russ Fega, Jorja Fox
Ocena IMDb: 8,5/10

Detektivka, ki se začne na koncu.

Memento je obrnjena “hard-boiled” detektivka, ki se začne pri koncu in se v vrtincih nenehnega vračanja počasi spušča proti izhodiščni točki. Na začetku, torej na koncu, je umor. Leonard v prepričanju, da je našel ženinega morilca, ubije prijatelja Teddyja. Zbudi se v motelski sobi, ki mu je čisto tuja. Ne spomni se ničesar. Fotografije po zidovih in v žepih ter tetovaže po vsem telesu ga počasi spomnijo, da mora ubiti Teddyja, ki je ubil njegovo ženo. Leonard je ob ženini tragediji ostal brez kratkoročnega spomina. Gre za posebno, precej redko obliko amnezije, pri kateri človek novih informacij ne more več spraviti v spomin in v nekaj minutah izginejo, kot da jih nikoli ni bilo ...

Festivali, nagrade (izbor): Benetke 2000, Sundance 2001 (najboljši scenarij), Deauville 2000 (posebna nagrada žirije, nagrada kritike)

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
11:20
Bobby
Drama
Režija: Emilio Estevez
Igrajo: Emilio Estevez, Harry Belafonte, Joy Bryant, Nick Cannon, Laurence Fishburne, Brian Geraghty
Ocena IMDb: 7/10

Filmska upodobitev atentata na Roberta Francisa Kennedyja, mlajšega brata še slavnejšega Johna F. Kennedyja.

Dan pred usodnim dogodkom, v torek 4. junija leta 1968 predsedniški kandidat RFK (Robert Francis Kennedy) navsezgodaj zjutraj prispe v hotel Ambassador, kjer naj bi imel volilno kampanijo za predsednika ZDA, ob polnoči pa še govor za svoje privržence in finančne podpornike. Seveda se vse vrti okoli predsedniških volitev. Bobby si je v ostrem boju priboril zmago med demokratskimi predsedniškimi kandidati v Kaliforniji, ki velja za eno najpomembnejših volilnih držav. Toda ob politiki je v hotelu dovolj prostora še za druge, povsem drugačne dogodke, ki slikovito ponazarjajo vzdušje poznih šestdesetih let v ZDA; poroka dveh mladih, zaradi katere se bo on rešil Vietnama, kuhinjsko osebje, ki razpreda o športnih dirkah in bejzbolu, moški, ki vara svojo žensko, spet drugi, ki ga odpustijo zaradi rasističnih izjav, žena volilnega stratega, ki potrebuje par črnih čevljev, dva predstavnika volilnega štaba, ki sta na LSD-ju in še kaj. Ob vsem tem vidimo in slišimo Roberta Kennedyja, ki agitira za boljšo in pravičnejšo družbo.

Film je leta 2007 prejel dve nominaciji za zlati globus – za najboljši film in najboljšo filmsko glasbo!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
13:35
Vse njegove ženske
Komedija
Izvirnik: Dr. T and the Women
Režija: Robert Altman
Igrajo: Richard Gere, Helen Hunt, Farrah Fawcett, Laura Dern, Shelley Long, Tara Reid
Ocena IMDb: 4,6/10

Dr. Sullivan Travis (Richard Gere) je ugleden ginekolog, ki skrbi za bogatašinje v Dallasu.

Sullivanova žena Kate doživi živčni zlom in jo sprejmejo v državno umobolnico. Njegova najstarejša hči Dee Dee, pa še naprej planira svojo poroko, kljub skrivnosti, da je v resnici lezbijka in v zvezi z Marilyn, eno od poročnih družic. Tudi njegova najmlajša hči Connie, je čudakinja, s svojstvenim načinom sobivanja. Potem je tu še dr. T-jeva zvesta tajnica, ki je vanj nesrečno zagledana in še nekaj drugih žensk.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
15:55
Anvil
Dokumentarni
Režija: Sacha Gervasi
Igrajo: Scott Ian, Lemmy, Malcolm Dome, Lars Ulrich, Slash, Tom Araya
Ocena IMDb: 8/10

Dokumentarec o metal glasbeni skupini. Smešna, a čustvena zgodba o najuspešnejšem metal bendu do sedaj.

Najboljša prijatelja Robb Reiner in Lips pri 14. letih prisežeta, da bosta vedno ‘žgala na polno’. Čeprav nikoli ni doživela komercialnega uspeha, je bila njuna glasbena skupina Anvil znana kot kraljica kanadskega metala, s svojo glasbo pa je vplivala na generacijo, ki nam je dala Metallico, Slayerje in Anthrax. Po katastrofalni evropski turneji se Lips in Robb, zdaj že v petdesetih letih, odločita posneti svoj 13. album in še zadnjič poskušata uresničiti svoje mladostne sanje.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
17:35
Kralj
Biografija
Režija: Dejan Aćimović
Ocena IMDb: 8,9/10

Darko Kralj, hrvaški paraolimpijec, je stoodstotni invalid. Evropski, svetovni in olimpijski prvak v suvanju krogle. Svetovni rekorder.

Darko je edini športnik v zgodovini, ki je na največjem svetovnem tekmovanju, Paraolimpijskih igrah 2008 v Pekingu, kar petkrat v enem dnevu postavil svetovni rekord. Prvi sunek je bil dolg 14,10 m, drugi 14,12 m, tretji 14,23 m, četrti 14,32 m in peti 14,43 m. Tak podvig ni uspel še nobenemu športniku v nobeni športni panogi. Njegov trener Ivan Ivančić pravi: 'Moč, tehnika in hitrost so najpomembnejše lastnosti najboljših športnikov. Darko je v vseh treh neprekosljiv. Najhitrejši na svetu je. Ima najboljšo tehniko. Med vsemi suvalci krogle je najmočnejši. Preprosto je najboljši na svetu. ' Leta 1991 je Kralj izgubil levo nogo, potem ko je bil hudo ranjen. Leta 2004 je na spodbudo prijatelja Josipa Slivarja, prav tako stoodstotnega invalida, prvič prijel kroglo. Pod svoje okrilje ga je sprejel Ivan Ivančić, eden največjih svetovnih trenerjev v tej panogi, in skupaj sta se podala na pustolovščino. Leta 2010 je že v svetovnem vrhu. Nedotakljiv! Ta film pripoveduje njegovo življenjsko in športno zgodbo.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2012
19:10
Čutila ljubezni
Drama
Izvirnik: Perfect Sense
Režija: David Mackenzie
Igrajo: Eva Green, Lauren Tempany, Ewan McGregor, Connie Nielsen, Denis Lawson, Stephen Dillane
Ocena IMDb: 7,1/10

Širi se nevarni virus. Ljudje po svetu se okužijo in izbruhne kaos.

Eva Green v vlogi znanstvenice Susan, ki se ukvarja z epidemijami in ki po nesrečni ljubezenski zvezi sreča bolnika, ki je po nenadnem napadu joka izgubil voh. Izkaže se, da del ljudi preživlja močna čustva, potem pa izgubi eno ali več čutil. Ko začne raziskovati nenavadna stanja, dojame, da bolezen grozi vsemu svetu in to ravno v trenutku, ko spozna moškega, ki prebudi vsa njena čutila.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
21:00
Odpadniki iz Baytowna
Akcija
Izvirnik: The Baytown outlaws
Režija: Barry Battles
Igrajo: Clayne Crawford, Travis Fimmel, Daniel Cudmore, Thomas Brodie-Sangster, Adrian Spurlock, Billy Bob Thornton
Ocena IMDb: 6,4/10

Nekdanji soprog Carlos Celeste trikrat ustreli v trebuh. Čas je za umazano igro.

V boju za svojega posvojenca Roba najame Celeste tri brate kriminalce, da bi ji ga pripeljali nazaj. Toda na jugu ni nič tako preprosto. Sprva preprosta reševalna akcija preraste v južnjaško bitko nepredstavljivih razsežnosti. Ta čudežni tim mora s streljanjem priti mimo morilcev, indijanskih lovcev, zveznih agentov ter še kup drugih, medtem ko hkrati ščitijo Celestinega nedolžnega otroka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
22:50
Edison
Akcija
Režija: David J. Burke
Igrajo: Morgan Freeman, Kevin Spacey, Justin Timberlake, LL Cool J, Dylan McDermott, John Heard
Ocena IMDb: 5,3/10

V mestu Edison je elitna policijska enota leglo korupcije in kriminala.

Mlad idealistični novinar Josh Pollack začne odkrivati navezo policistov, ki svoj položaj zlorabljajo za zločinske podvige. Odloči se, da bo zadevo razkrinkal. A kmalu ni ogrožena le resnica, ampak tudi njegovo življenje. Nazadnje Josh združi moči z izkušenim poročevalcem Ashfordom, najboljšim preiskovalcem javnega tožilca Wallaceom in s policistom, ki ima občutek krivde, ker je tudi on del take policije.

Morgan Freeman, Kevin Spacey, Justin Timberlake in LL Cool J bodo predstavili zgodbo mesta Edison, kjer je elitna policijska enota leglo korupcije in kriminala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005