TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 03.08.2019
01:10
Topla trupla
Komedija
Izvirnik: Warm Bodies
Režija: Jonathan Levine
Igrajo: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton, Rob Corddry, Dave Franco, John Malkovich
Ocena IMDb: 6,9/10

Zanimiv pogled na klasično ljubezensko zgodbo Topla trupla govori o moči človeškega stika.

Po epidemiji, ki je večji del ljudi spremenila v zombije, sreča R (hudo nenavaden zombi) Julie (eno od preživelih ljudi) ter jo reši pred drugimi zombiji. Julie opazi, da je R drugačen od ostalih zombijev in med njima se med bojem za preživetje splete poseben odnos, R pa počasi znova postaja človek, kar sproži vrsto napetih, romantičnih in pogosto komičnih dogodkov, ki sprožijo spreminjanje drugih zombijev, morda pa celo celotno populacijo mrtvih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
02:58
Panorama programa
Izvirnik: Night Loop

Jezik: Hrvaščina
08:00
Živalska konferenca
Animacija
Izvirnik: Konferenz Der Tiere
Režija: Reinhard Klooss
Igrajo: James Corden, Stephen Fry, Andy Serkis, Dawn French, Vanessa Redgrave, Jim Broadbent
Ocena IMDb: 4,9/10

Skupina živali odkriva, zakaj je reka presahnila.

Ko se afriška savana presuši in voda postane dragocen vir preživetja, se močvirska mačka in lev odpravita na pot, da ne bi umrla od žeje. V preteklosti je gorska soteska prinašala dovolj vode za živali v savani, zadnje leto pa ni padla niti kapljica dežja. Bivoli in nosorogi varujejo edino vodno zajetje daleč naokrog in če živali česa ne ukrenejo, bodo poginile od žeje. Obupana se puščavska mačka Billy in lev Sokrat odpravita po vodo. Pot jima prekriža petelin Charles in dvojica izve za kraj v delti reke Okavango, kjer je še voda. A preden ju Charles odpelje tja, ljudje v majhnem rezervatu zagotovijo lastno udobje in po ukazu podjetnega Smitha zajezijo reko, da bi preusmerili vodo v prestižni hotel. Billy in Sokrat ugotovita, da v hotelu poteka naravovarstvena konferenca in skupaj z drugimi živalmi poskrbita, da se politiki naučijo lekcije o tem, kako je zemlja skupna last.

Animiran družinski film je primeren za otroke, mlade in mlade po srcu.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2010
09:45
Košček nebes
Drama
Izvirnik: A little bit of heaven
Režija: Nicole Kassell
Igrajo: Kate Hudson, Gael García Bernal, Kathy Bates, Lucy Punch, Romany Malco, Rosemarie DeWitt
Ocena IMDb: 6,3/10

Romantična komedija o ženski, ki umira za rakom.

Marley Corbett je uspešna ženska z obetavno kariero, sijajnimi prijatelji in z odličnim smislom za humor. Na pregledu ji odkrijejo raka v zadnjem stadiju. Novico ji pove dr. Goldstein, uspešen in na videz robat zdravnik; način, kako Marley s humorjem in dostojanstvom sprejme novico, ga močno gane in navduši. Zdravnik in bolnica se kmalu zaljubita in slednjič si prizadevata izkoristiti čas, ki je Marley še ostal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
11:40
Velika laž
Komedija
Izvirnik: Le Placard
Režija: Francis Veber
Igrajo: Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, Thierry Lhermitte, Michèle Laroque, Jean Rochefort, Alexandra Vandernoot
Ocena IMDb: 7,1/10

Film je preprosta, duhovita in zelo zabavna komedija.

Francois Pignon živi mirno življenje. Zaradi resnega problema "dolgočasja" ga zapusti žena, odide pa tudi njegov sedemnajstletni sin. Pignonu ostane le še služba računovodje v tovarni kondomov. Toda tudi tam ni več zaželjen in povsem naključno izve, da bo odpuščen. V obupnem iskanju rešitve se obrne na soseda Belona, upokojenega psihologa. Skupaj najdeta genialno rešitev: Pignon bo začel govorice, da je homoseksualec. To "nepričakovano odkritje" novega, skrivnostnega Pignona nenadoma zanima njegovega direktorja.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2001
13:15
Kavboji
Komedija
Izvirnik: Kauboji
Režija: Tomislav Mšić
Igrajo: Saša Anočić, Živko Anočič, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Ana Begić, Niksa Butijer
Ocena IMDb: 7,1/10

"Življenje sme biti dolgočasno, vestern pa nikoli!" je vodilo skupine odpadnikov.

Odpadniki z gledališko predstavo na prefinjen način združijo slovo od province ter univerzalno poetiko zvoka in ikonografije vesterna. Saša, razmeroma uspešen režiser, se ves razočaran vrne v rojstno mesto. Domov ga je povabil župan, saj želi, da bi Saša znova vzpostavil delovanje lokalnega gledališča, vendar začetki niso obetavni. Na avdicijo se prijavi zgolj pet ljudi.

"Kavboji", ki samozavestno jezdijo na krilih žanra, so mešanica komedije in elementov vesterna. Ali pa obratno.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2013
15:15
Kuharski mojster
Komedija
Izvirnik: Comme Un Chef
Režija: Daniel Cohen
Igrajo: Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué, Julien Boisselier, Salomé Stévenin, Serge Larivière
Ocena IMDb: 6,7/10

Jacky Bonnot je nadarjen kuhar in čeprav si pravi "Mozart za štedilnikom", ostaja amater in dela po cenejših restavracijah.

Ugledni šef kuhinje, Alexandre Lagarde, tudi zvezda televizijskih kuharskih oddaj, je v hudem, usodnem sporu s Stanislasom Matterjem, novim direktorjem skupine, ki ima v lasti njegovo prestižno restavracijo Cargo Lagarde. Matter skuša doseči, da bi Lagarde v naslednji izdaji Michelinovega vodnika izgubil eno od zvezdic. Tako bi ga lahko zamenjal za mlajšega, bolj ´modernega´ kuharja, ki prisega na kemično, molekularno in za posel precej bolj donosno kuhinjo. Matter svoj načrt začne uresničevati z odpuščanjem Lagardovih sodelavcev, za nameček legendi začne primanjkovati zamisli za jedi, ki bi jih lahko uvrstil na svoj novi jedilnik, katerega naj bi prav kmalu prišli ocenjevati pisci vodnika. Zato mrzlično išče pomočnika.

Lepega dne naleti na Jackyja, ki ima ogromno gastronomskih idej, a je brez restavracije prisiljen kuhati vsakodnevna kosila v obcestnih obedovalnicah. Obožuje ´ visoko kuhinjo´, je samouk, nadarjen, a izjemno trmast. Prav tako kot Alexandre. Le kako bosta dva res neprijetna značaja lahko združila moči za dosego skoraj nedosegljivega cilja? Začetek ni obetaven, ampak saj veste kako pravi star pregovor - nobena jed se ne poje tako vroča, kot se skuha!

Država: Španija
Jezik: Francoščina
Leto: 2012
16:50
Ljubezen in milost
Drama
Izvirnik: Love & Mercy
Režija: Bill Pohlad
Igrajo: Paul Dano, John Cusack, Elizabeth Banks, Paul Giamatti, Jake Abel, Kenny Wormald
Ocena IMDb: 7,4/10

Glasbena biografska drama govori o Brianu Wilsonu, izjemnem glasbeniku, čigar glasba je zaznamovala celotno generacijo šestdesetih let.

Prvič razkrivamo kaos, norost in neverjetno zgodbo enega največjih glasbenih genijev naše dobe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
19:00
Ljubezen med svetovoma
Drama
Izvirnik: Upside Down
Režija: Juan Solanas
Igrajo: Jim Sturgess, Kirsten Dunst, Timothy Spall, Blu Mankuma, Nicholas Rose, James Kidnie
Ocena IMDb: 6,4/10

Odkar sta se Adam (Jim Sturgess) in Eden (Kirsten Dunst) zaljubila, ima njuna ljubezen vesoljno majhne možnosti.

Ljubimcev Adama in Eden ne deli zgolj družbeni in politični položaj, temveč tudi nenavaden kraj, kjer živita. Sta namreč prebivalca planetov dvojčkov, ki imata nasprotno težnost: njega vleče k spodnjemu revnemu planetu, njo pa na bogati, izkoriščevalski svet, ki leži zgoraj. Njuna globoka, vendar prepovedana ljubezen, doživi tragičen konec, ko ju ujame medplanetarna mejna policija in se Eden na videz smrtonosno ponesreči. Toda ko Adam deset let pozneje izve, da je preživela in da dela v ogromni korporaciji, katere stolpa povezujeta planeta, se odpravi na nevarno nalogo vdora v podjetje zgornjega sveta, da bi se znova srečal s svojo ljubeznijo.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
21:00
Morilska elita
Akcija
Izvirnik: Killer Elite
Režija: Gary McKendry
Igrajo: Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro, Dominic Purcell, Aden Young, Yvonne Strahovski
Ocena IMDb: 6,5/10

Dva elitna operativca v spopadu z neusmiljenimi morilci.

Akcijska pustolovščina, ki je nastala na podlagi resničnih dogodkov, sledi enemu najbolj izurjenih agentov za posebne naloge Dannyju (Jason Statham). Dannyja zvabijo iz prostovoljnega izgnanstva, da sestavi svoje moštvo operativcev, s katerimi se poda na skoraj nemogočo nalogo: rešiti nekdanjega mentorja in partnerja Hunterja (Robert De Niro). Skupaj naj bi se prebili v vrste ugledne in strah vzbujajoče posebne vojaške enote – Special Air Service oziroma britanske posebne enote letalstva SAS, v kateri morajo razkriti celico vojakov morilcev in njihovega vodjo Spika (Clive Owen), preden njihova dejanja sprožijo mednarodno krizo.

Jezik: Angleščina
Leto: 2011
23:05
Gospodar
Drama
Izvirnik: The Master
Režija: Paul Thomas Anderson
Igrajo: Joaquin Phoenix, Price Carson, Mike Howard, Sarah Shoshana David, Bruce Goodchild, Matt Hering
Ocena IMDb: 7,1/10

Gospodar Paula Thomasa Andersona je izrazit prikaz iskalcev za resnico po 2. svetovni vojni v Ameriki.

Freddie Quell po vrnitvi s tihomorskih bojišč nikakor ne najde svojega mesta v povojni Ameriki. Ves nemiren je, divji in na robu blaznosti, zasvojen z lastnimi alkoholnimi zvarki in nesposoben obdržati kakršno koli službo. Neke usodne noči se kot slepi potnik znajde na razkošni jahti, ki ji poveljuje Lancaster Dodd, ustanovitelj in glava duhovnega gibanja z imenom Cilj. Karizmatični »Vodja«, kakor ga imenujejo privrženci, Freddieja povsem prevzame. Medtem ko prijateljstvo med njima raste, Freddie postane Doddov poskusni zajček, njegov alter ego in končno njegova desna roka pri vodenju gibanja.

Film režiserja Paula Thomasa Andersona, razglašen tudi za novo ameriško klasiko, je intimna zgodba epskih razsežnosti o silovitem razmerju med trpinčenim veteranom druge svetovne vojne in karizmatičnim duhovnim vodjo. Anderson, prav gotovo eden največjih ameriških režiserjev srednje generacije, je navdih za zgodbo filma našel v življenju in delu utemeljitelja scientologije L. Rona Hubbarda, koščki v mozaiku izhajajo tudi iz življenjske zgodbe pisatelja Johna Steinbecka in iz zgodb, ki mu jih je o svojih pijanskih dnevih v mornarici med snemanjem Magnolije pripovedoval igralec Jason Robards.

Gospodarja bi lahko označili kot enega najbolj spregledanih filmov na oskarjih leta 2013, kajti dobil je samo tri nominacije (Hoffman, Phoenix, Adams)! Festivalske in cehovske žirije so bile bolj velikodušne, saj je vknjižil več kot 70 raznih nagrad. Med njimi prav gotovo najbolj izstopajo tri iz Benetk leta 2012 – za najboljšo režijo, za najboljša igralca in FIPRESCI, prestižna nagrada mednarodnega združenja filmskih kritikov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012