TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 04.09.2017
01:20
Kinsey
Biografija
Režija: Bill Condon
Igrajo: Liam Neeson, Laura Linney, Chris O'Donnell, Peter Sarsgaard, Timothy Hutton, John Lithgow
Ocena IMDb: 7,1/10

Film prikazuje resnično zgodbo znanstvenika Alfreda Kinseyja.

Alfred Kinsey se je sredi prejšnjega stoletja lotil raziskovanja človekovega spolnega življenja. Leta 1948 je pretresel Ameriko in za vedno spremenil naš pogled na spolnost. Izid njegove obsežne študije je razkril šokantne reči o spolnem življenju moških. Nekaj let pozneje je sledila še raziskava o spolnem življenju žensk, ki pa je naletela na ogorčene kritike. Kinseyja so napadali z vseh strani in ta knjiga ga je skoraj uničila. Film nam podrobneje predstavi Kinseyjevo življenje, delo in odnos z ženo Claro.

V glavnih vlogah igrata Liam Neeson in Laura Linney, ki je bila tudi nominirana za oskarja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
03:26
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Božični tornado
Akcija
Izvirnik: Christmas twister
Režija: Peter Sullivan
Igrajo: Casper Van Dien, Richard Burgi, Victoria Pratt, Haley Lu Richardson, Dmitri Schuyler-Linch, Steven Williams
Ocena IMDb: 3,6/10

Dr. Ethan Walker in njegova žena Addison se ukvarjata s podnebjem in vremenom, vendar na različne načine.

Ethan je ugledni znanstvenik meteorologije na fakulteti, Addison pa je vremenska napovedovalka na televiziji. Njun zakon stoji na trhlih nogah, tudi njuna otroka, 17-letna Kaitlyn Haley in osnovnošolec Max, opažata, da se starše vedno bolj prepirata, in da sta tik pred ločitvijo. 22. decembra je v tem predelu Teksasa, kjer živi družina, vreme izredno nestabilno. Ethan po meritvah vidi, da se približuje tornado - najbolj smrtonosen tornado, ki ga je možno izmeriti. Najprej obvesti Addison in jo prosi, naj o tem obvesti vse gledalce, vendar mu nihče ne verjame...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
10:55
Dekle iz predmestja
Drama
Izvirnik: Suburban Girl
Režija: Marc Klein
Igrajo: Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin, Maggie Grace, James Naughton, Chris Carmack, Vanessa Branch
Ocena IMDb: 5,5/10

Knjižni urednici Brett romanca z izkušenim literarnim zvezdnikom omogoči, da spozna nov glamurozen svet, hkrati pa jo postavi pred pomembno odločitev.

Brett Eisenberg (Sarah Michelle Gellar) je naivna mlada knjižna urednica, ki hrepeni po napredovanju. Korak bliže temu jo pripelje srečanje s petdesetletnim izkušenim literarnim zvezdnikom Archiejem Knoxom (Alec Baldwin), s katerim se spusti v intimno razmerje, ki kmalu vodi v skupno stanovanje. Toda ko Brett pade v družinsko krizo, je primorana sprejeti življenjsko odločitev, ki dekle iz predmestja postavi na razpotja velikega mesta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
12:50
Ugrabljena
Triler
Izvirnik: Taken
Režija: Pierre Morel
Igrajo: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries, David Warshofsky, Holly Valance
Ocena IMDb: 7,8/10

Akcijski kriminalni triler z Liamom Neesonom v vlogi nekdanjega agenta CIE, ki mora rešiti svojo hčer iz rok albanskih preprodajalcev z belim blagom.

Bryan Mills je nekdanji tajni agent, ki živi v Ameriki. Je ločen in ima 17-letno hčer Kim, ki živi z mamo in njenim novim možem. Med počitnicami želi Kim s prijateljico na izlet po Evropi. Ker se boji, da ji preveč zaščitniški oče ne bo dovolil iti, mu reče, da gre samo v Pariz. A žal dekleti nimata sreče, saj ju ob prihodu v Pariz ugrabijo albanski preprodajalci z belim blagom. Brian ima na voljo 96 ur, da reši svojo hčer in obračuna s kriminalci ...

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
14:40
Kako izgubiti prijatelje in se odtujiti od ljudi
Romantični
Izvirnik: How to Lose Friends and Alienate People
Režija: Robert B. Weide
Igrajo: Kelan Pannell, Janette Scott, Simon Pegg, Megan Fox, Gillian Anderson, Kelly Jo Charge
Ocena IMDb: 6,5/10

Sidney spektakularno vstopi v visoko družbo pomembnih šefov in zvezdnikov.

Sidney Young je nepomembni, domišljavi novinar, ki sanja o slavi, denarju, lepoticah in drugih mikavnih rečeh, ki pa so zanj za zdaj nedosegljive. Potrt se iz Londona preseli v New York, kjer postane urednik slovite modne revije Vanity Fair. Sidney tako spektakularno vstopi v visoko družbo, bogati, znani in slavni pa so zdaj na njegovem dosegu. A kljub temu Sidney kmalu dobi odpoved in njegova slava utone v pozabo. Po vrnitvi v London začne pisati o svojem razočaranju nad svetom, ki mu je hotel tako močno pripadati in ki bi mu jedel iz roke, če ne bi usoda želela drugače. Zguba in hinavec je tako vendarle odkril način, kako se maščevati nedotakljivim – o svoji izkušnji je napisal knjigo!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
16:50
Aleluja!
Komedija
Izvirnik: Le Missionnaire
Režija: Roger Delattre
Igrajo: Jean-Marie Bigard, David Strajmayster, Thiam Aïssatou, Jean Dell, Michel Chesneau, Benjamin Feitelson
Ocena IMDb: 6,5/10

Zabavna zgodba o bratih, bivšem zaporniku in duhovniku.

Po sedmih letih ječe pride Mario Diccara iz zapora. Svojih nekdanjih poslov z zločinskim podzemljem ni povsem zaključil, zato prosi svojega brata Patricka, ki je duhovnik, za skrivališče, kjer bi se za nekaj časa potuhnil. Patrick predlaga, da bi bil najbolj na varnem pri očetu Etiennu v zakotni vasici v provinci Ardeche. Mario si za krinko nadene duhovniško kuto in se odpravi na pot. A ko prispe na svoj cilj, se težave začnejo: oče Etienne je umrl in vaščani mislijo, da je Mario njihov novi duhovnik.

Njegov brat pa je medtem zadolžen za skrivanje izginulega denarja. Ampak tudi duhovniki so samo ljudje, iz mesa in krvi in se s skušnjavami spopadajo na različne načine. Patrick ne ravno uspešno.

Zabavna komedija je tipičen francoski proizvod, ki se od podobne ameriške produkcije razlikuje v ostrini in grobosti humorja, ki se ne ustraši rušenja tabujev. In prav to jo dela posebno in zanimivo. Svoj občutek za zgodbo je v vlogi scenarista dodal še Luc Besson, eden najbolj prepoznavnih francoskih režiserjev in producentov.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2009
18:35
Papežinja Ivana
Drama
Izvirnik: Die Päpstin
Režija: Sönke Wortmann
Igrajo: Johanna Wokalek, David Wenham, John Goodman, Iain Glen, Edward Petherbridge, Anatole Taubman
Ocena IMDb: 6,7/10

Film pripoveduje legendarno zgodbo o ženski, ki se je preoblečena v moškega vzpenjala po vatikanski hierarhični lestvici, dokler ni postala papežinja

Dejstvo, da je bil papež Ivan VIII v resnici ženska, zanikajo mnogi zgodovinarji in Vatikan. Trdijo, da je to zgolj legenda, toda številni srednjeveški ljudski zapisi govorijo nasprotno.

Film Papežinja Ivana temelji na istoimenskem romanu Donne Woolfolk Cross.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:05
Nič ni večno
Komedija
Izvirnik: Everything Must Go
Režija: Dan Rush
Igrajo: Will Ferrell, Christopher Jordan Wallace, Rebecca Hall, Michael Peña, Rosalie Michaels, Stephen Root
Ocena IMDb: 6,4/10

Nick dobi odpoved v službi, kar sproži popolno spremembo.

Potem ko Nick dobi odpoved v službi - v glavnem zato, ker rad globoko pogleda v kozarec -, pride domov in ugotovi, da je žena vrgla njega in vse njegove stvari iz hiše na trato pred hišo. Nick je odločen, da bo posedal na svojem stolu na trati in pil pivo. Toda njegov prijatelj, policist Frank Garcia, ga prepriča, naj se vsaj pretvarja, da ima dvoriščno prodajo, da ne bo v prekršku. Sčasoma se Nick spoprijatelji s sosedovim fantom, ki bi rad kaj počel, in nosečnico, ki se je nedavno priselila v hišo čez cesto, ter tako pusti staro življenje za sabo in proda vse svoje stvari.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
22:55
Alatriste
Avantura
Režija: Agustín Díaz Yanes
Igrajo: Viggo Mortensen, Elena Anaya, Unax Ugalde, Eduard Fernández, Eduardo Noriega, Ariadna Gil
Ocena IMDb: 6,1/10

Španija, 17. stoletje. Diego Alatriste je junaški in pogumni vojak kraljeve vojske, ki se v Flandriji bori proti uporniškim Nizozemcem.

Ko se Alatristov prijatelj Balboa ujame v past in v zadnjih zdihljajih Alatrista prosi naj poskrbi za njegovega sina Iniga, se Alatriste vrne v Madrid in dečka vzame pod svoje okrilje. Toda izpolnjevati vojaške naloge in vzgajati svojeglavega otroka ni tako lahko, kot si je Alatriste morda predstavljal.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2006