TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 05.11.2017
01:20
Genova
Drama
Režija: Michael Winterbottom
Igrajo: Colin Firth, Perla Haney-Jardine, Willa Holland, Catherine Keener, Hope Davis, Margherita Romeo
Ocena IMDb: 6,1/10

Genova omogoči svež začetek za Joeja in njegovi hčeri, ko družina išče novo življenje po nenadni smrti matere.

Na poledeneli cesti v Chicagu se je smrtno ponesrečila Marianne, žena univerzitetnega profesorja Joeja in dveh najstniških hčerk - šestnajstletne Kelly in devetletne Mary, ki sta usodno nesrečo preživeli. Žalost družine je neizmerna in zdi se, da bo zanje poletje, ki prihaja, eno najbolj žalostnih. Tudi zaradi tega Joe sprejme ponudbo svoje šolske prijateljice izpred dvajsetih let Barbare za poučevanje v Italiji, v Genovi. Za vse je sprememba okolja dobrodošla, pa čeprav mora Joe kar takoj pričeti s svojimi predavanji in sta Kelly in Mary prepuščeni sami sebi v okolju, ki ga sploh ne poznata. Kelly se kaj hitro znajde, poišče družbo vrstnikov, skupaj z njimi uživa poletje in je deležna prvih simpatij in dvorjenja, mlajša Mary pa nikakor ne more preboleti materine smrti, tudi zaradi tega, ker se ne more znebiti krivde za materino smrt. Mary se tako vse bolj zapira v svoj svet, v katerem se celo pogovarja s svojo pokojno materjo, Kelly pa preživlja večino časa z novimi prijatelji, med katerimi je našla simpatijo. Zaradi zaposlenosti pa Joe komajda opazi, da imata njegovi hčerki probleme, da je Kelly morda nekoliko preveč sproščena in da je Mary vse bolj zaprta v svoj svet. Toda življenje teče in problemi se v sončni Italiji pričnejo postopoma urejati, bolečina za ženo in materjo pa postaja vse bolj znosna.

Mednarodno priznani režiser Michael Winterbottom predstavlja intimno in čudovito pretanjeno družinsko dramo o ljubezni, skrivnosti in odpuščanju, ki se odvija sredi osupljive lepote epskega italijanskega mesta.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
03:00
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Artur in Minimojčki
Animacija
Izvirnik: Arthur et les Minimoys
Režija: Luc Besson
Igrajo: Freddie Highmore, Mia Farrow, Ron Crawford, Penny Balfour, Doug Rand, Adam LeFevre
Ocena IMDb: 6/10

Mladi Artur živi sam z babico in najraje posluša zgodbe o podzemnem kraljestvu malih bitij, ki skrivajo neprecenljiv zaklad.

Ko Artur izve, da ju namerava neusmiljeni nepremičninski agent izseliti, se odloči poiskati zaklad. S pomočjo čarovnije, ki ga pomanjša, najde vhod v deželo Minimojčkov. Tam spozna lepo princeso in skupaj se odpravita na veliko pustolovščino, polno neverjetnih dogodivščin, grdih zlobnežev in prevar, toda prav najmanjšim junakom ponavadi uspejo največje zmage.

V čarobni svet fantazije nas bo popeljal Luc Besson, režiser filmov Velika modrina, Nikita, Leon in Peti element.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
10:00
Psi rešujejo Božič
Družinski
Izvirnik: The Three Dogateers
Režija: Jesse Baget
Igrajo: Dean Cain, Richard Riehle, Bill Oberst Jr., Anthony Fanelli, Danielle Judovits, Andrea Monier
Ocena IMDb: 3,5/10

Ko se nekaj dni pred božičem znajdejo povsem sami, brez svojih gospodarjev, se trije majhni in dlakavi pasji prijatelji hitro znajdejo v težavah.

Tatova odneseta vsa družinska božična darila in okraske, zato se trije pasji mušketirji odločijo združiti moči in ju ujeti. Vedno lačni Barkos, razvajeni Wagos in pustolovščin željni Arfamis se pogumno odpravijo po sledi nepridipravov, a kaj, ko jim je za petami najzlobnejši lovec na pse na svetu. Če želijo rešiti božič, bodo pasji junaki morda potrebovali celo Božičkovo pomoč.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
11:40
Mladi upornik
Romantični
Izvirnik: Youth In Revolt
Režija: Miguel Arteta
Igrajo: Michael Cera, Portia Doubleday, Jean Smart, Zach Galifianakis, Erik Knudsen, Adhir Kalyan
Ocena IMDb: 6,5/10

Zgodba o divjih pustolovščinah mladega Nicka Twispa, ki na počitnicah z družino spozna sanjsko dekle.

Nick Twisp je pohoten najstnik z napako - rad bi bil pisatelj, posluša Franka Sinatro, ceni Fellinijeve filme in s strani opazuje življenje svojih ločenih staršev - njegov oče živi z veliko mlajšo svetlolaso manekenko, njegova mati pa vzame vsakogar, kogar lahko. Pod pretvezo duhovitih opazk si želi le, da bi bil del družbe. Med počitnicami z materjo in njenim trenutnim ljubimcem v naselju prikolic opazi Sheeni in dekle se mu zdi popolno. Med njima se razvije sladka, a kratkotrajna poletna romanca (med katero je Twispova nedolžnost neomadeževana), a Nick bi rad, da bi trajala večno. Zato prevzame še drugo osebnost kot Francois, njegov frajerski drugi jaz, ki počne vse. da bi ga vrgli ven in bi šel nazaj k Sheeni. V filmih je vedno tako, da dobri fantje dobijo dekle, a v resnici to uspe tepcem - in to skuša Nick spremeniti. Kar zadeva njega, se Nick bori za svojo ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
13:25
Ljubim te, Phillip Morris
Komedija
Izvirnik: I Love You Phillip Morris
Režija: Glenn Ficarra
Igrajo: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Antoni Corone, Brennan Brown
Ocena IMDb: 6,6/10

Steven Russell živi povprečno življenje kot srečno poročeni član krajevnih varuhov reda.

Film prinaša malo verjetno, vendar resnično zgodbo o fantastičnem potovanju karizmatičnega obsojenca - od poslovneža v majhnem mestu do velikega gospodarskega kriminalca z nenehnimi težavami z zakonom, ki je v imenu ljubezni kar štirikrat pobegnil iz teksaških zaporov. Steven Russell (Jim Carey) je orglar v lokalni cerkvi, srečno poročen z Debbie (Leslie Mann) in prostovoljni policist. Po hudi prometni nesreči doživi razodetje: je homoseksualec in bo poslej živel polno življenje, četudi na napačni strani zakona. V ekstravagantnem slogu se loti poslovnih goljufij, dokler ne pristane v državni ječi, kjer spozna svojo ljubezen, rahločutnega sojetnika Phillipa Morrisa (Ewan McGregor). Odločitev, da ga reši zapora in z njim zaživi popolno življenje, ga vodi v vse bolj zamotane položaje - skozi čudaško pripoved o tem, kaj se zgodi, ko trčijo pravni sistem, svobodni duh in nesmrtna ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
15:15
Križarjenje
Komedija
Izvirnik: Boat Trip
Režija: Mort Nathan
Igrajo: Cuba Gooding Jr., Horatio Sanz, Roselyn Sanchez, Vivica A. Fox, Maurice Godin, Roger Moore
Ocena IMDb: 4,9/10

Jerry in Nick sta najboljša prijatelja. Veliko imata skupnega, celo to, da je trenutno ljubezensko življenje obeh prav na dnu.

Jerry je svojo zaročenko povabil na polet z balonom, saj jo je hotel zgoraj, med oblaki, zasnubiti. To je sicer tudi naredil, a še prej jo je pobruhal, saj mu je med poletom postalo slabo. Da bi čim prej pozabila na svoje ljubezenske polomije in krenila novim avanturam naproti, se Jerry in Nick odpravita na križarjenje z ladjo. Pri tem pa se jima še sanja ne, v kaj se zares podajata. Med dogovarjanjem v turistični agenciji je namreč Nick nevede užalil skrivno ljubezen turističnega agenta, fanta, ki je prav tako delal v tisti agenciji, in v želji po maščevanju jima je ta prodal križarjenje na ladji za homoseksualce. Nad prihajajočo avanturo in možnostjo novih ljubezenskih pustolovščin navdušena Jerry in Nick sprva niti opazita ne, da gre za prav posebno križarjenje, kar ju vodi do številnih komičnih zapletov, a nato se jima vendarle prične svitati, kje sta pristala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
17:00
Vzhod je vzhodno
Drama
Izvirnik: East is East
Režija: Damien O'Donnell
Igrajo: Om Puri, Linda Bassett, Jordan Routledge, Archie Panjabi, Emil Marwa, Chris Bisson
Ocena IMDb: 6,9/10

Komična drama o rasnih in kulturnih predsodkih v Angliji v 70. letih.

V Angliji v zgodnjih 70. letih se lastnik lokala z ribami in krompirčkom George Khan trudi, da bi pri svoji družini ohranil tradicionalne pakistanske vrednote in način življenja – a vse kaže, da je njegov trud zaman. Mati njegovih šestih svojeglavih sinov in ene hčere je namreč Angležinja in odrasli so v kulturi Velike Britanije, zato se imajo za polnokrvne Britance. Najstarejši sin raje pobegne od doma, kot da bi moral skleniti dogovorjeno poročno zvezo. Ko podobne očetove namene zase odkrijeta še druga najstarejša fanta, se upreta in povzročita nemir pod domačo streho, ki bo slednjič prisilil vsakogar od njih, da bodo na novo odkrili pravi pomen družine.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
18:50
Rdeči baron
Biografija
Izvirnik: Der Rote Baron
Režija: Nikolai Müllerschön
Igrajo: Tomás Koutník, Tomás Ibl, Albert Franc, Matthias Schweighöfer, Maxim Mehmet, Hanno Koffler
Ocena IMDb: 6,4/10

Baron Manfred von Richthofen (Schweighofer) je najslavnejši pilot nemškega vojaškega letalstva v prvi svetovni vojni.

Za barona Manfreda von Richthofna in njegove kolege so zračne bitke predvsem športne narave, tehnični izzivi, dostojanstvo ter ignoriranje pravih vojnih grozot. Ima tudi zelo grdo navado, da je pristaja poleg sestreljenih nasprotnikov, in kot "spominke" pobira osebne predmete žrtev: pilotske čelade, rokavice, škornje in očala, ure, dokumente in podobno. Zaradi kričeče rdeče barve, s katero pobarva svoje letalo, postane znan kot Rdeči baron, strah in trepet pilotov iz držav antante in navdih za milijone svojih rojakov.

Slava in čast mu, tipičnemu oholemu pruskemu aristokratu, seveda izjemno godi. Vse dokler ne spozna čedne medicinske sestre Käte, ki mu odpre oči in ga sooči z dejstvom, da je v bistvu samo lutka v umazanem propagandem vojaškem stroju. Razočaran in prevaran se odpravi na še en polet. Piše se 21.4.1918, nedelja, dokaj mrzel dan …

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Nemščina
Leto: 2008
21:10
Brüno
Komedija
Režija: Larry Charles
Igrajo: Sacha Baron Cohen, Gustaf Hammarsten, Clifford Bañagale, Chibundu Orukwowu, Chigozie Orukwowu, Josh Meyers
Ocena IMDb: 5,8/10

Filmska ekipa, ki je na spoznavanju ZDA sledila novinarju Boratu, se tokrat z avstrijskim modnim strokovnjakom Brünom odpravi na modne steze.

Homoseksualni mladenič s svojim nenavadnim obnašanjem povsod vzbudi veliko nejevolje in zgražanja, zato se odloči svojo raziskavo razširiti tudi na druge medijske osebnosti in aktualne družbene pojave, kar povzroči pravi kaos zmešnjav in obilico občih nesramnosti.

Nominiranec za oskarja in dobitnik zlatega globusa Sacha Baron Cohen ("Borat", "Da Ali G Show", "Talladega Nights") prinaša komedijo, ki je sprožila več razburjenja in kontroverznosti kot vsi njegovi prejšnji projekti. Medtem ko Brüno potuje po svetu v iskanju slave, postanejo vsi, ki jih srečuje – zvezdniki, politiki, judje, teroristi in rokoborci v kletkah – stopnice na njegovi poti do zvezd, kar ima noro smešne posledice. Zato se pripravite na zabavno potovanje z bolečinami v trebuhu od smeha.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
22:45
Tekken
Akcija
Režija: Dwight H. Little
Igrajo: Jon Foo, Kelly Overton, Cary-Hiroyuki Tagawa, Ian Anthony Dale, Cung Le, Darrin Dewitt Henson
Ocena IMDb: 4,8/10

Iz pepela uničene civilizacije je gladiatorski boj zamenjal vojno, neusmiljeni borci pa se borijo za globalno prevlado.

Film se dogaja leta 2039, ko svetu ne vladajo več vlade, temveč vplivne korporacije. Najvplivnejša med njimi je Tekken. Iz porušene družbene ureditve pa vstane mlad bojevnik, ki želi sodelovati na turnirju, da bi maščeval materino smrt. Turnir na izključevanje se konča le, ko ostane le še en borec, to leto pa se odvija na območju korporacije Tekken. Mladi upornik bo skušal uresničiti svojo usodo in zrušiti vodjo Jeklenih pesti.

Film je posnet po priljubljeni istoimenski video igrici.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010