TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 07.09.2019
01:15
Yorkshirski razparač: 1974
Kriminalka
Izvirnik: Red Riding: 1974
Režija: Julian Jarrold
Igrajo: Andrew Garfield, David Morrissey, John Henshaw, Anthony Flanagan, Warren Clarke, Jennifer Hennessy
Ocena IMDb: 7/10

Film je posnet po knjigi Davida Pearcea, temelji pa na resnični zgodbi o skrivnostnih izginotjih in umorih na severu Anglije med leti 1974 in 1983.

Nadobudni novinar Eddie Dunford se odloči, da bo raziskal nepojasnjena izginotja otrok, saj policijska preiskava ni obrodila nobenih sadov. Sledi ga pripeljejo do sumljivega lokalnega podjetnika Dawsona in mlade vdove Paule, matere izginule deklice. Kmalu odkrije grozljivo zaroto, v katero je vpletena tudi policija.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
03:07
Panorama programa
Izvirnik: Night Loop

Jezik: Hrvaščina
08:00
Don Kihot - oslovske zadeve
Animacija
Izvirnik: Donkey Xote
Režija: Jose Pozo
Igrajo: José Luis Gil, Andreu Buenafuente, Luis Posada, David Fernández, María Luisa Solá, Félix Benito
Ocena IMDb: 4,6/10

Kaj, če pustolovščine Don Kihota niso takšne, kot so nam vedno pripovedovali?

Čas je, da nam Rusio, najbolj pustolovski, neustrašen in nagajiv osel v Kastilji, pove resnično zgodbo. Rusio niti za hip ne omahuje, ko dobi priložnost, da pobegne od dolgočasnega življenja v Manči in se poda veliki pustolovščini naproti.

Don Kihot se odpravlja v Barcelono na dvoboj z vitezom Polne lune. Toda v težkih časih ni enostavno biti junak. Za osla je težko biti konj, za petelina čuvaj, za dona pa ni lahko biti vitez. Ali bosta Rusio in Rosinant prispela na cilj in premagala viteza Polne lune?

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2007
09:40
Portal smrti
Triler
Izvirnik: Untraceable
Režija: Gregory Hoblit
Igrajo: Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks, Joseph Cross, Mary Beth Hurt, Peter Gray Lewis
Ocena IMDb: 6,2/10

Agentka FBI Jennifer Marsh je specialistka za kibernetične zločine.

Cilj Jennifer Marsh je spraviti za rešetke okrutnega morilca, ki je začel svojo serijo umorov, hkrati pa vsem zainteresiranim omogočil, da lahko umore spremljajo v živo prek spletne strani. Z rastjo obiskov spletne strani postajajo tudi umori vedno bolj okrutni.

S pomočjo kolega, agenta FBI Griffina Dowda, in detektiva Erica Boxa mora agentka Marsheva najti način za zaustavitev inteligentnega in premišljenega zločinca, ki je, vsaj tako se zdi, vedno korak pred zakonom. Pod vse večjim pritiskom morajo agenti kar najhitreje najti morilca, zdi pa se, da se le vrtijo v krogu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Italijanščina
Leto: 2008
11:30
Ulični ples 2
Drama
Izvirnik: StreetDance 2 3D
Režija: Max Giwa
Igrajo: Sofia Boutella, Falk Hentschel, Tom Conti, George Sampson, Deborah Rosan, Fredi 'Kruga' Nwaka
Ocena IMDb: 5,7/10

Ulični plesalec Ash (Falk Hentschel) v želi zmagati na tekmovanju za najboljšo plesno ekipo na svetu.

Ash s pomočjo novega prijatelja Eddieja (George Sampson) zbere najboljše ulične plesalce iz vse Evrope in se pri tem v Parizu zaljubi v prelepo plesalko salse Evo (Sofia Boutella).

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
13:05
Somrak
Drama
Izvirnik: Twilight
Režija: Catherine Hardwicke
Igrajo: Kristen Stewart, Sarah Clarke, Matt Bushell, Billy Burke, Gil Birmingham, Taylor Lautner
Ocena IMDb: 5,2/10

Zgodba se začne, ko se 17-letna Bella Swan preseli k očetu v mračno mesto Forks in začne hoditi v novo šolo.

Bella spozna svojega sošolca, skrivnostnega, privlačnega Edwarda Cullena in se vanj zaljubi, njeno življenje pa se obrne na glavo. Edward je omamno zapeljiv, hkrati pa pretresljivo zastrašujoč. Njegova koža je bleda in ledeno hladna, njegove oči spreminjajo barvo, nikdar ne je in ne pije, nikdar ne stopi na sonce ... In od leta 1918 se sploh ni postaral! Edward in njegova družina so namreč vampirji.

Cullenovi živijo nekakšno vegetarijansko verzijo vampirskega življenja - pijejo le živalsko kri, a Edward se kljub temu boji, da mu bo njegova vampirska narava ušla izpod nadzora. Ko pa nomadski vampir James in njegovo dekle Victoria začneta loviti Bello, morajo Cullenovi hitro in ostro reagirati, da bi zaščitili novo članico svoje družine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
15:15
Človek na žici
Dokumentarni
Izvirnik: Man on Wire
Režija: James Marsh
Igrajo: Philippe Petit, Jean François Heckel, Jean-Louis Blondeau, Annie Allix, David Forman, Alan Welner
Ocena IMDb: 7,8/10

Kako posneti dinamičen dokumentarni film o dogodku, ki je star več kot 30 let?

7. avgusta 1974, nekaj dni pred svojim 25. rojstnim dnem, je Philip Petit, francoski hodec po žici, žongler in ulični zabavljač, 45 minut hodil, plesal, klečal in ležal na žici, ki jo je s prijatelji razpel med obema stolpoma dvojčkoma stavbe WTC v New Yorku.

Film s pomočjo sodobnih intervjujev, arhivskih posnetkov in anekdot pripoveduje zgodbo o Petitovih preteklih hojah med stolpoma katedrale Notre Dame v Parizu in mostom Harbour v Sydneyju, o njegovih prijateljstvih in podrobnostih, ki so se zgodile na predvečer njegove hoje med WTC stolpoma. Konec filma zaznamujejo komentarji o tem, kako močno je hoja po žici v New Yorku zaznamovala tako Philippa kot njegove bližnje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
17:05
Kuharski mojster
Komedija
Izvirnik: Comme un Chef
Režija: Daniel Cohen
Igrajo: Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué, Julien Boisselier, Salomé Stévenin, Serge Larivière
Ocena IMDb: 6,7/10

Jacky Bonnot je nadarjen kuhar in čeprav si pravi "Mozart za štedilnikom", ostaja amater in dela po cenejših restavracijah.

Ugledni šef kuhinje, Alexandre Lagarde, tudi zvezda televizijskih kuharskih oddaj, je v hudem, usodnem sporu s Stanislasom Matterjem, novim direktorjem skupine, ki ima v lasti njegovo prestižno restavracijo Cargo Lagarde. Matter skuša doseči, da bi Lagarde v naslednji izdaji Michelinovega vodnika izgubil eno od zvezdic.

Tako bi ga lahko zamenjal za mlajšega, bolj ´modernega´ kuharja, ki prisega na kemično, molekularno in za posel precej bolj donosno kuhinjo. Matter svoj načrt začne uresničevati z odpuščanjem Lagardovih sodelavcev, za nameček legendi začne primanjkovati zamisli za jedi, ki bi jih lahko uvrstil na svoj novi jedilnik, katerega naj bi prav kmalu prišli ocenjevati pisci vodnika. Zato mrzlično išče pomočnika.

Lepega dne naleti na Jackyja, ki ima ogromno gastronomskih idej, a je brez restavracije prisiljen kuhati vsakodnevna kosila v obcestnih obedovalnicah. Obožuje ´ visoko kuhinjo´, je samouk, nadarjen, a izjemno trmast. Prav tako kot Alexandre. Le kako bosta dva res neprijetna značaja lahko združila moči za dosego skoraj nedosegljivega cilja? Začetek ni obetaven, ampak saj veste kako pravi star pregovor - nobena jed se ne poje tako vroča, kot se skuha!

Država: Španija
Jezik: Francoščina
Leto: 2012
18:40
Somrak saga: Mlada luna
Drama
Izvirnik: The Twilight Saga: New Moon
Režija: Chris Weitz
Igrajo: Kristen Stewart, Christina Jastrzembska, Robert Pattinson, Billy Burke, Anna Kendrick, Michael Welch
Ocena IMDb: 4,7/10

V nadaljevanju priljubljene vampirske sage Somrak se mladi par Bella in Edward znajdeta pred novo ljubezensko preizkušnjo.

Edward je prepričan, da lahko Bello obvaruje pred svojo vampirsko naravo le tako, da se razideta. Razočarano Bello tolaži prijatelj Jacob, ki tudi sam skriva nadnaravne moči. Te se dokončno razkrijejo, ko jo mora braniti pred skupnim sovražnikom, Bella pa je še bolj zmedena, ko se pred njenimi vrati po dolgem času spet znajde Edward.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:00
Ljubezen in milost
Drama
Izvirnik: Love & Mercy
Režija: Bill Pohlad
Igrajo: Paul Dano, John Cusack, Elizabeth Banks, Paul Giamatti, Jake Abel, Kenny Wormald
Ocena IMDb: 7,4/10

Glasbena biografska drama govori o Brianu Wilsonu, izjemnem glasbeniku, čigar glasba je zaznamovala celotno generacijo šestdesetih let.

Prvič razkrivamo kaos, norost in neverjetno zgodbo enega največjih glasbenih genijev naše dobe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
23:10
John Wick
Akcija
Režija: Chad Stahelski
Igrajo: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Dean Winters, Adrianne Palicki
Ocena IMDb: 7,4/10

Ko upokojenega plačanega morilca kruti ruski mafijec prisili, da se vrne v posel, se neusmiljeno spusti v lov na svoje nasprotnike.

Njegova nepopustljivost je legendarna v svetu podzemlja, mi pa ji bomo priče v filmu John Wick, zgodbi o maščevanju in odrešitvi. Po nenadni smrti svoje ljubljene žene dobi John Wick (Keanu Reeves) od nje zadnje darilo - psičko Daisy s sporočilom, v katerem ga prosi, naj ne pozabi ljubiti.

Johnovo žalovanje pa se prekine, ko njegov boss mustang letnik 1969 pritegne pozornost sadističnega kriminalca Iosefa Tarasova (Alfie Allen). Ko mu John noče prodati avta, se Iosef s svojimi pajdaši spravi nanj, mu vlomi v hišo, ukrade avto, pretepe Johna in ubije Daisy. Ne zavedajo se, da so s tem prebudili enega najkrutejših plačancev vseh časov v svetu zločina.

Johnovo iskanje ukradenega avtomobila ga pripelje v dele New Yorka, ki jih turisti ne bodo videli - v podzemni svet zločina, ki mu je John nekoč vladal. John kmalu izve, da išče sina krutega ruskega mafijskega šefa bossa Vigga Tarasova (Michael Nyqvist), svojega nekdanjega naročnika, ki razpiše nagrado na njegovo glavo, da bi rešil sina. John mora za svoje preživetje znova postati neusmiljeni ubijalski stroj in se spusti v boj z Viggom in njegovimi vojaki, katerega morda ne bo preživel nihče.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014