TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 08.01.2018
01:00
Zarota
Grozljivka
Izvirnik: The conspiracy
Režija: Christopher MacBride
Igrajo: Aaron Poole, James Gilbert
Ocena IMDb: 6,3/10

Dva ustvarjalca dokumentarnih filmov želita posneti film o teoretiku zarote t.i. Terrenceu G, ki je izginil med snemanjem svojega filma.

Naša ustvarjalca naknadno odkrijeta starodavno in nevarno tajno organizacijo. Vse v tej zgodbi je resnica. Verjemite nam.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
02:32
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Taksi
Komedija
Izvirnik: Taxi
Režija: Jafar Panahi
Igrajo: Jafar Panahi
Ocena IMDb: 7,4/10

Rumeni taksi vozi po živahnih in slikovitih ulicah Teherana.

Različne stranke vstopajo v taksi in vsak na svoj način odgovarja na vprašanja v pogovoru v voznikom, ki ni nihče drug kot priznani režiser Jafar Panahi. Njegova kamera, ki stoji na armaturni plošči, je uspela ujeti pravega duha iranske družbe skozi komične in dramatične vožnje.

Država: Iran
Leto: 2015
10:50
Hazarder
Kriminalka
Izvirnik: The good thief
Režija: Neil Jordan
Igrajo: Nutsa Kukhianidze, Ouassini Embarek, Tchéky Karyo, Marc Lavoine, Nick Nolte, Gérard Darmon
Ocena IMDb: 6,6/10

Ameriškega hazarderja in tatu Boba Montagneta zapusti sreča.

Bob živi v območju somraka v podzemlju Nice sredi mamil in iger na srečo. Je stalni obiskovalec nezakonite igralnice, ki jo vodi lokalni zvodnik Remi. Izgublja, kot je izgubljal že mesece. Spozna Anno, dekle iz Vzhodne Evrope, ki jo je Remi ugrabil, ki pa ga očara s svojo lepoto, posebej z živimi očmi. Ko Bob izgubi še zadnji denar s stavami na konje, se pridruži spektakularnemu ropu, ki ga bodo izvedli v Monte Carlu. Zbere staro ekipo in s pomočjo Vladimirja, ki je genij za varnostne rešitve, namerava vdreti v igralnico Riviera, vendar ne v sef, temveč v trezor, kjer so spravljena umetniška dela neprecenljive vrednosti.

Jezik: Angleščina
Leto: 2002
12:55
Skrivnosti in laži popolnega zločina
Triler
Izvirnik: All Good Things
Režija: Andrew Jarecki
Igrajo: Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella, Lily Rabe, Philip Baker Hall, Michael Esper
Ocena IMDb: 6,3/10

Film je psihološki triler, navdihnjen z resnično zgodbo o najbolj razvpitem primeru nerešenega umora v zgodovini New Yorka.

Film temelji na resnični življenjski zgodbi Roberta Dursta, dediča nepremičninskega imperija. Ta je bil vpleten v še zdaj nerešen primer skrivnostnega izginotja svoje žene Kathie leta 1982. Čeprav so imena glavnih akterjev v filmu spremenjena, je režiser in scenarist Andrew Jarecki (najbolj znan po izjemnem dokumentarcu Capturing the Friedmans) natančno povzel burno življenje moža, ki mu je rodbina plačala 65 mio dolarjev, da se je odpovedal pravici do nasledstva milijardnega imperija. Izginotje žene je bil samo začetek njegovih težav z zakonom, saj je tudi po umiku iz newyorške elite najverjetneje zagrešil še dva umora v Teksasu. Navkljub prepričljivim dokazom je v ječi preživel samo dobro leto in se prosto giblje po svetu.

To je zgodba o ljubezni in skrivnostnem umoru znotraj newyorške dinastije lastnika nepremičnin sredi 80. let. Izvirni scenarij uporablja na novo odkrita dejstva, sodne zapise in špekulacije kot osnovo za domiselno zgodbo o družini, obsedenosti, ljubezni in izgubi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
14:55
Zvok tišine
Komedija
Izvirnik: Sound of noise
Režija: Ola Simonsson
Igrajo: Bengt Braskered, Sanna Persson, Magnus Börjeson, Marcus Boij, Johannes Björk, Fredrik Myhr
Ocena IMDb: 7,3/10

To je zgodba o policistu Amadeusu Warnebringu, ki je edini, ki v glasbeni družini nima posluha.

Trenutno je na lovu za šesterico barab, ki ustrahuje vse v mestu. Pojavljajo se na raznih kulturnih in javnih krajih, a kljub vsemu spoznavamo tudi zanimive osebne zgodbe vsakega izmed njih. Poleg tega se razkriva tudi zgodba njihovega lovca, policista, ki sovraži glasbo.

Film je prava poslastica za oči in ušesa ter ustvarja nasprotje dolgočasnim, ponavljajočim se zvokom vsakodnevnega življenja.

Država: Švedska
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
16:55
Roka pravice: Pilot
Kriminalka, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: True justice: Pilot
Režija: Wayne Rose
Igrajo: Steven Seagal , Sarah Lind, William 'Big Sleeps' Stewart, Meghan Ory, Warren Christie, Adrian Hough
Ocena IMDb: 4,9/10

Elijah Kane (Steven Seagal) in njegova enota za posebne preiskave raziskujejo primer dvojnega umora, podkupljivi policist pa se je povezal z ruskim narko-šefom Nikolijem Putinom (Gil Bellows). Enoti se pridruži tudi nova članica, policistka Sarah Montgomery (Sarah Lind).

Elijah Kane, vodja elitne policijske enote, ki se nahaja v Seattlu, se ukvarja z nekonvencionalnimi metodami lovljenja kriminalcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
17:40
Roka pravice: Začetniki
Kriminalka, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: True justice: Amateur hour
Režija: Wayne Rose
Igrajo: Steven Seagal , Sarah Lind, William 'Big Sleeps' Stewart, Meghan Ory, Warren Christie, Adrian Hough
Ocena IMDb: 4,8/10

Elijah Kane (Steven Seagal) je pod pritiskom načelnika Gravesa (Adrian Hough), naj uniči rusko mamilaško verigo, nova članica enote Sarah pa se dokazuje na ulici.

Elijah Kane, vodja elitne policijske enote, ki se nahaja v Seattlu, se ukvarja z nekonvencionalnimi metodami lovljenja kriminalcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
18:45
Ubiti kralja
Zgodovinski
Izvirnik: To Kill a King
Režija: Mike Barker
Igrajo: Tim Roth, Dougray Scott, Olivia Williams, James Bolam, Corin Redgrave, Finbar Lynch
Ocena IMDb: 6,2/10

Leta 1645 se v Angliji kruta državljanska vojna približuje koncu.

Privrženci monarhije so bili premagani in kralj Karl I. je v priporu. Z zmago sta general Thomas Fairfax in Oliver Cromwell postala heroja revolucije. Sedaj je čas, da državo ponovno postavita na noge in začneta uresničevati parlamentarne spremembe, za katere so se borili. Fairfax kmalu ugotavi, da sta se s prijateljem začela ideološko razhajati. Sam si želi bolj pravične ureditve, vendar si države ne more predstavljati brez kralja na čelu. Medtem Cromwellove načrti postajajo vedno bolj ekstremni. Zaradi njegove želje po oblasti in zahteve po usmrtitvi kralja postane Fairfax prepričan, da je Cromwell postal nevaren. Zaveda se, da bo moral ukrepati.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
20:45
Ljubezen je neznanka
Komedija
Izvirnik: No Stranger Than Love
Režija: Nick Wernham
Igrajo: Alison Brie, Justin Chatwin, Colin Hanks, Mark Forward, Christopher Cordell, Lisa Berry
Ocena IMDb: 5,2/10

Učiteljica umetnosti, Lucy, ki jo obožuje vsak moški v njenem mestu, si želi razmerja s svojim sodelavcem Clintom, ki pa je poročen nogometni trener.

Nekega dne se med pogovorom v Lucyjini dnevni sobi odpre luknja brez dna in težnosti, v katero pade Clint. Meščani prihajajo en za drugim opazovati čudno reč, teoretizirajo o njej in skušajo rešiti Clinta iz luknje, pri tem pa dojamejo, da je nezvest svoji soprogi.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
22:30
Umori v Snowtownu
Kriminalka
Izvirnik: Snowtown
Režija: Justin Kurzel
Igrajo: Lucas Pittaway, Bob Adriaens, Louise Harris, Frank Cwiertniak, Matthew Howard, Marcus Howard
Ocena IMDb: 6,6/10

Kriminalna drama prinaša brezkompromisen vpogled v odnose med ranljivim najstnikom in očetovskim likom, ki je najhujši nasilnež od vseh.

16-letni Jamie živi s svojo materjo Elizabeth in mlajšima bratoma Alexom in Nicholasom v revnem predmestnem naselju Adelaide. Želi pobegniti nasilju in brezupu, ki ga obdaja. Rešitev najde v karizmatičnem Johnu, ki preživlja vse več časa z Jamiejevo družino in jim nudi trdnost, ki je niso nikoli imeli. John postane Jamiejev mentor in ga vpelje v svoj svet, poln dvoličnosti in zobe. Jamie začne posnemati Johna in njegove prijatelje. Sprva uživa v Johnovi zaščiti, ko pa začnejo izginjati ljudje, Jamie podvomi o Johnu in njegovih naklepih. Končno izve resnico, zaradi katere je razpet med predanostjo in strahom pred človekom, ki mu je bil kot oče, Johnom Buntingom, avstralskim najzloglasnejšim serijskim morilcem.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2011