TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 08.11.2018
01:00
Adamovo vstajenje
Drama
Izvirnik: Adam Resurrected
Režija: Paul Schrader
Igrajo: Jeff Goldblum, Willem Dafoe, Derek Jacobi, Ayelet Zurer, Hana Laszlo, Joachim Król
Ocena IMDb: 6,3/10

Film se osredotoča na življenje Adama Steina, karizmatičnega Žida, ki je preživel holokavst.

V letih pred 2. svetovno vojno je Adam v Berlinu zabaval občinstvo s svojimi cirkuškimi in čarovniškimi triki. Ko je Hitler zavladal Evropi, je Adam skupaj z družino pristal v koncentracijskem taborišču. Leta 1961 Adam pristane v umobolnici, kjer pride na sled dečku, ki je otroštvo preživel zaprt v tamkajšnji kleti. Adam in deček hitro ugotovita, da sta sorodni duši, ki jima je usojeno, da se skupaj odpravita na nepozabno pustolovščino.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
02:52
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Šefova hčerka
Komedija
Izvirnik: My Boss's Daughter
Režija: David Zucker
Igrajo: Mark Aisbett, Ashton Kutcher, Jon Abrahams, Tara Reid, Molly Shannon, Terence Stamp
Ocena IMDb: 4,7/10

Le še eno je huje od peklenskega šefa – da se zaljubiš v njegovo peklensko privlačno hčerko.

Mladi Tom Stansfield ima eno oko na napredovanju pri pasjem šefu Jacku Taylorju, drugo pa na njegovi izredno privlačni hčerki Lisi. Ponudbo, da pazi šefovo vilo, pograbi z obema rokama. Tako se bo prikupil šefu in morda osvojil Lisino srce. A Tom je delal račun brez krčmarja. Sprva miren večer se sprevrže v zmedo. Nezaželeni gosti spremenijo hišo v norišnico. Tomu grozi, da bo izgubil pamet in službo ter morda celo dekle svojih sanj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
10:55
Časovna kad doktorja Proktorja
Družinski
Izvirnik: Doktor Proktors tidsbadekar
Režija: Arild Fröhlich
Igrajo: Emily Glaister, Eilif Hellum Noraker, Gard B. Eidsvold, Kristin Grue, Helén Vikstvedt, Atle Antonsen
Ocena IMDb: 5,6/10

Film je vznemirljiva pripoved o treh prijateljih, Lizi, Bulleju in doktorju Proktorju, ki storijo vse, da bi rešili tok zgodovine sveta - in ljubezen.

Zaljubljeni doktor Proktor se na vso moč trudi vrniti v preteklost, da bi spremenil tok zgodovine in preprečil poroko med ljubljeno Juliette ter groznim Claudom Clichéjem, vendar obtiči v času. Proktorjeva mlada partnerja in soseda Liza in Bulle morata spet posredovati. S časovno kadjo se podata na potovanje po času in mu skušata pomagati. Sledi razburljiva pot skozi čas, na kateri trije junaki srečajo Napoleona, ki se med francosko revolucijo za las izogne giljotini, in Ivano Orleansko, ki jo kot čarovnico sežgejo na grmadi. Ali pač ne?!

Časovna kad doktorja Proktorja je druga filmska uprizoritev knjižne uspešnice za otroke o nekoliko trčenem izumitelju doktorju Proktorju avtorja Joja Nesbøja.

Država: Nemčija
Jezik: Norveščina
Leto: 2015
12:45
Jack Hunter in rajska zvezda
Avantura
Izvirnik: Jack Hunter and the star of heaven
Režija: Wim Wenders
Igrajo: Jeremy Davies, Milla Jovovich, Mel Gibson, Jimmy Smits, Peter Stormare, Amanda Plummer

Se bodo Jack in ostali izvlekli živi in našli rajsko zvezdo?

Jack Hunter izve, da je 'Rajska zvezda' morda v Turčiji. Najboljša sled je Armenec Antaki, čigar sin Fuad je Nadjin nekdanji sošolec. Littman ubije Armenca. tisti večer inšpektor Fati zaslišuje Nadjo in Jacka o tem, kdo je ubil Armenca. Fuad pride v hotel in ponudi pomoč, da bi našli skrinjico, zaradi katere je ubit Armenec. Izvedo, da so jo podarili gorskemu samostanu. Na poti tja jih dobi Littman s svojimi. Jack mu ne želi pomagati, Fuad pa pristane. Naši junaki pobegnejo, preden raznese zgradbo. Fuad je ranjen. Jack ve, da je to edina priložnost, da pred Littmanom ukradejo zvezdo. Fuada ubijejo, druge pa vzamejo za talce.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
14:40
Enigma
Drama
Režija: Michael Apted
Igrajo: Dougray Scott, Kate Winslet, Saffron Burrows, Jeremy Northam, Nikolaj Coster-Waldau, Tom Hollander
Ocena IMDb: 6,4/10

Leta 1943 so v britanski tajni Postaji X v Bletchley Parku soočeni z najhujšo nočno moro.

Nacistične podmornice so nepričakovano spremenile šifre, s katerimi se sporazumevajo med seboj in štabom. Zavezniški konvoj, ki pluje čez Atlantik z 10 tisoč potniki, je ogrožen. Oblasti poiščejo pomoč pri mladem matematiku Tomu Jerichu. Njegovi kolegi ne vedo, da mora rešiti tako eno kot drugo skrivnost. Claire, dekle, v katero se zaljubi, je izginilo iz Bletchleyja ravno v trenutku, ko so oblasti začele sumiti, da je med njimi vohun. Če želi rešiti obe skrivnosti, potrebuje pomoč Hester, Clairine najboljše prijateljice. V raziskovanju Clairinega življenja sta korak pred oblastmi, ko odkrijeta mednarodno in osebno izdajo ...

Jezik: Angleščina
Leto: 2001
16:55
Skriti zaliv
Kriminalka
Izvirnik: The Cove
Režija: Louie Psihoyos
Igrajo: Louie Psihoyos, Richard O'Barry, Hardy Jones, Michael Illiff, Joji Morishita, Ian Campbell
Ocena IMDb: 8,5/10

Richard O’Barry je človek, ki je za potrebe priljubljene serije Flipper iz l. 1964 zajel in uril skupino delfinov.

Richardov pogled na morske sesalce v ujetništvu se je korenito spremenil potem, ko je ena izmed delfinjih samic po imenu Kathy v njegovem naročju naredila samomor zaradi stresa, ki ga je doživljala zaradi ujetništva. Po tragičnem dogodku je O’Barry postal eden vodilih borcev proti ujetništvu morskih sesalcev in za njihovo zaščito v divjini. O’Barry in filmar Louie Psihoyos v dokumentarcu razkrivata dogajanje v Taijiju na Japonskem, kjer lovijo delfine in jih bodisi zakoljejo in prodajajo njihovo meso, ali pa žive prodajajo v akvarije po vsem svetu. Zaliv, kjer se to dogaja, je zelo dobro varovan, zato je jasno, da sta O’Barry in Psihoyos dobro znana in osovražena znanca tamkajšnjih oblasti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
18:40
Skrajnost
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Push
Režija: Paul McGuigan
Igrajo: Colin Ford, Joel Gretsch, Djimon Hounsou, Dakota Fanning, Robert Tsonos, Brandon Rhea
Ocena IMDb: 6,1/10

Zgodba se odvija v svetu psihološkega vohunstva, s telekinezo, napovedovanjem prihodnosti, ustvarjanjem nove realnosti in ubijanjem brez dotika.

Vsak posameznik lahko postane smrtonosno orožje - ali pa tarča. Nick (Chris Evans – Sunshine, Fantastični štirje) in najstnica Cassie z neverjetnimi močmi (Dakota Fanning – Vojna svetov) se zoperstavita ilegalni vladni agenciji v boju, ki ga lahko dobita le, če spremenita prihodnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
20:45
Nadomestni učitelj
Drama
Izvirnik: Detachment
Režija: Tony Kaye
Igrajo: Adrien Brody, Marcia Gay Harden, James Caan, Christina Hendricks, Lucy Liu, Blythe Danner
Ocena IMDb: 7,7/10

Film spremlja tri tedne v življenju srednješolskih učiteljev, administratorjev in učencev skozi oči nadomestnega učitelja Henryja Barthesa.

Henry obiskuje različne šole in v kratkem času, ki ga preživi s tamkajšnjimi učenci in učitelji, nikoli ne naveže osebnih stikov, kar je pravzaprav idealen poklic za človeka, ki je navajen skrivati svoje osebno življenje. Toda ko sprejme položaj nadomestnega učitelja na novi šoli, srečanje s tremi ženskami popolnoma spremeni njegovo čustvovanje. Tu je učenka Meredith, ki se sooča s prvo menstruacijo, prostitutka Erica, ki živi na ulici, in Henryjeva kolegica, učiteljica Madison. Tako kot on tudi njegove nove znanke iščejo nekaj lepega v pokvarjenem svetu brez ljubezni.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
22:35
Ash proti zlobnim mrtvecem: Vožnja v vinjenem stanju
Grozljivka, 2. sezona, 4. del
Izvirnik: Ash Vs Evil Dead: Dui
Režija: Michael J. Bassett
Igrajo: Bruce Campbell, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Jill Marie Jones, Lucy Lawless, Samara Weaving
Ocena IMDb: 8,5/10

Ash se odpravi na lov za svojo ljubljeno Delto, vendar pa sam postane plen. Ruby in Kelly se borita z zlobnim podmladkom, Pablo pa čuti nove posledice Nekronomikona.

Ash je lovec na pošasti, ki se je zadnjih 30 let izogibal odgovornosti. Ko mrtvaška kuga zagrozi človeštvu, se je prisiljen soočiti s svojimi demoni.

Prihaja druga sezone serije, ki prinaša nadaljevanje kultne filmske klasike "Zlobni mrtveci" režiserja Sama Raimija iz osemdesetih let. Priljubljeni Bruce Campbell se vrača v osrednji vlogi trgovskega uslužbenca Asha, ostarelega zapeljivca ter z motorno žago na roki opremljenega lovca na pošasti, ki se je zadnjih 30 let izogibal odgovornosti, zrelosti in grozi Zlobnih mrtvecev. Ko mrtvaška kuga zagrozi človeštvu, se je prisiljen soočiti s svojimi demoni – tistimi osebnimi in dobesednimi. Vse kaže, da usoda nima nobenega namena, da bi iz zlobnih krempljev izpustila svojega nenavadnega junaka. Bruceu Campbellu v vlogi Asha se pridruži še Lucy Lawless kot skrivnostna Ruby, ki je prepričana, da je prav Ash razlog za vnovični izbruh zla. Ray Santiago je Pablo Simon Bolivar, idealistični priseljenec, ki postane Ashev zvesti pomočnik. Dana DeLorenzo pa upodobi divjo Kelly Maxwell, čemerno mladenko, ki skuša ubežati lastni preteklosti. V drugi sezoni se vrača krvava akcija, ko Ash zapusti Jacksonville in se vrne v domači Elk Grove v Michiganu. Tam se sooči z Ruby. Nekdanja sovražnika skleneta zavezništvo, medtem ko se Elk Grove spremeni v gnezdo zla.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
23:05
Nenavadne igre
Triler
Izvirnik: Funny Games
Režija: Michael Haneke
Igrajo: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbet, Devon Gearhart, Boyd Gaines
Ocena IMDb: 6,5/10

Prijazna tričlanska družina - oče George, mama Anna in sin Georgie - začenja zaslužene počitnice ob jezeru na Long Islandu.

Oče in sin uživata v jadranju po jezeru, ko se na vratih njihove koče pojavi vljuden mladenič Peter, ki si želi izposoditi nekaj jajc. Ko jih razbije, mu Anna ponudi nove, toda pogovor se zasuče v čudno smer: Peter se iz prijaznega fanta spremeni v cmero, nato pa postane še nasilen. Kmalu se mu pridruži še njegov prijatelj Paul.Ko se George vrne, zahteva, da fanta izgineta, toda odgovorita mu z nasiljem – družino zvežeta in jo začneta mučiti ...

Režiser Michael Haneke se v filmu poglobi v to, kako se v naši družbi izraža nasilje in jo oblikuje. Gre za ameriško različico avstrijskega filma iz leta 1997.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007