TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 08.12.2017
00:25
Spartak: Vojna prekletih: Zmaga
Zgodovinski, 3. sezona, 10. del
Izvirnik: Spartacus: War of the damned: Victory
Režija: Jesse Warn
Igrajo: Manu Bennett, Daniel Feuerriegel, Peter Mensah, Lucy Lawless, Nick E. Tarabay, Viva Bianca
Ocena IMDb: 8,6/10

Uporniški vojski sužnjev, katerih poveljnika se izdajata za Spartaka, se odločita za nov napad na Rimljane. Medtem ko eni izmed vojska, v kateri so bile večinoma ženske in otroci, uspe pobegniti, drugo zasežejo Rimljani, njene člane pa križajo. Kras izve za Tiberijevo smrt in zato ubije Koro. Spartak in njegovi maloštevilni uporniki medtem načrtujejo še zadnjo bitko proti Marku Krasu, s katero si bodo poskušali izboriti svobodo.

Epski zaključek serije o legendarnem uporu sužnjev prinaša vojno, kakršne še nismo videli.

Leto dni je minilo, odkar je Spartak izzval upor, ki se mu je pridružilo na tisoče sužnjev. V tem času so pod njegovim vodstvom uporniki izvedli več napadov na rimske vojščake in zmagali. Spartak pove Crixusu, Agronu in Ganniku, da si morajo najti mesto, kjer si bodo lahko ustanovili štab in tam načrtovali svoje nove operacije. Rimski senat medtem ukaže Marku Liciniju Krasu, naj ustvari novo rimsko vojsko in porazi Spartaka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
01:32
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Svet plesa
Drama
Izvirnik: Beat The World
Režija: Robert Adetuyi
Igrajo: Tyrone Brown, Mishael Morgan, Nikki Grant, Ray Sho-Tyme Johnson, Chase Armitage, Kristy Flores
Ocena IMDb: 4,5/10

Scenarist filma Stomp the Yard je posnel ta dinamični biser o upih in sanjah znotraj energičnega sveta hip hopa.

Tri skupine tvegajo svojo prihodnost, da bi prišle v finale mednarodnega plesnega tekmovanja Beat the World v Detroitu, toda pritiski zunaj odra jih silijo k spoznanju, da je v igri mnogo več kot le naziv zmagovalca. Film poganjajo izvirne plesne točke nemške skupine Flying Steps, brazilske Pink Ladies Crew in igralske skupine, ki jo sestavljajo plesalci svetovnega slovesa in ki bogati film z vročimi ritmi, kul beati, norim parkurjem in najnovejšimi gibi na svetu!

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
11:00
Umor Johna Lennona
Kriminalka
Izvirnik: The killing of John Lennon
Režija: Andrew Piddington
Igrajo: Jonas Ball, Mie Omori, Krisha Fairchild, Gail Kay Bell, Gunter Stern, Tom Zolandz
Ocena IMDb: 6,3/10

Dramatizacija morilskega načrta Marka Chapmana, ki je ubil Johna Lennona.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
13:10
Življenjsko razpotje
Kriminalka
Izvirnik: Holy Rollers
Režija: Kevin Asch
Igrajo: Jesse Eisenberg, Justin Bartha, Ari Graynor, Danny A. Abeckaser, Mark Ivanir, Elizabeth Marvel
Ocena IMDb: 5,9/10

Mladenič iz ortodoksne judovske družine postane razpečevalec ekstazija pod mentorstvom prijatelja z zvezami v izraelskem mamilarskem kartelu.

Sam Gold (Jesse Eisenberg iz Socialnega omrežja) nejevoljno sledi poti, ki mu jo je izbrala njegova družina: uči se namreč za rabina in čaka na dogovorjeno poroko znotraj brooklynske ortodoksne židovske skupnosti. Ko očarljivi sosed Yosef (Justin Bartha, Prekrokana noč) začuti, da si Sam ne želi takšne prihodnosti, ga prosi, naj pretihotapi zanj pošiljko "zdravil" iz Evrope v ZDA za prijatelja iz Izraela. Sam kmalu pokaže šefom svoje sposobnosti, ti pa ga z veseljem vpeljejo v nočno življenje Manhattna in Amsterdama. Sam tone vse globlje v svet zabav in lahko zasluženega denarja, začne poskušati droge in se zaljubi v čudovito Rachael (Ari Graynor, Skrivnostna reka). Ko pa se obseg posla poveča, začne Samovo dvojno življenje uničevati njegovo družino.

Življenjsko razpotje je film, navdihnjen z resničnimi dogodki konec 90-ih, ko so hasidski Židje večkrat sprejeli vlogo kurirjev za tihotapljenje ekstazija iz Evrope v ZDA.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
14:55
Aleluja!
Komedija
Izvirnik: Le Missionnaire
Režija: Roger Delattre
Igrajo: Jean-Marie Bigard, David Strajmayster, Thiam Aïssatou, Jean Dell, Michel Chesneau, Benjamin Feitelson
Ocena IMDb: 6,5/10

Zabavna zgodba o bratih, bivšem zaporniku in duhovniku.

Po sedmih letih ječe pride Mario Diccara iz zapora. Svojih nekdanjih poslov z zločinskim podzemljem ni povsem zaključil, zato prosi svojega brata Patricka, ki je duhovnik, za skrivališče, kjer bi se za nekaj časa potuhnil. Patrick predlaga, da bi bil najbolj na varnem pri očetu Etiennu v zakotni vasici v provinci Ardeche. Mario si za krinko nadene duhovniško kuto in se odpravi na pot. A ko prispe na svoj cilj, se težave začnejo: oče Etienne je umrl in vaščani mislijo, da je Mario njihov novi duhovnik.

Njegov brat pa je medtem zadolžen za skrivanje izginulega denarja. Ampak tudi duhovniki so samo ljudje, iz mesa in krvi in se s skušnjavami spopadajo na različne načine. Patrick ne ravno uspešno.

Zabavna komedija je tipičen francoski proizvod, ki se od podobne ameriške produkcije razlikuje v ostrini in grobosti humorja, ki se ne ustraši rušenja tabujev. In prav to jo dela posebno in zanimivo. Svoj občutek za zgodbo je v vlogi scenarista dodal še Luc Besson, eden najbolj prepoznavnih francoskih režiserjev in producentov.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2009
16:45
Romulus, moj oče
Drama
Izvirnik: Romulus, My Father
Režija: Richard Roxburgh
Igrajo: Eric Bana, Franka Potente, Marton Csokas, Kodi Smit-McPhee, Russell Dykstra, Jacek Koman
Ocena IMDb: 6,7/10

Zgodba o Romulusu in njegovi lepi ženi Christini ter njunem boju pri vzgoji sina Raimonda.

Romulus Gaita se je skupaj z lepo ženo nemškega rodu Christino in njunim sinom Raimondom iz rodne Jugoslavije priselil v avstralsko Victorio, da bi tam poiskali lepše življenje. Na osamljenem in zapuščenem podeželskem posestvu Romulus skrbi za ženo in sina ter ju preživlja kot kovač in tovarniški delavec. Blišča in zabave željna Christina je čedalje bolj nezadovoljna v puščobni tuji deželi in se bori s svojo vlogo matere in žene; nazadnje zapusti družino in pobegne z Romulusovim najboljšim prijateljem. Ta ostane sam s sinom v borbi zoper težke čase ter sovražnost okolice in trudi se, da bi Raimondu omogočil normalno otroštvo, njegovo mater pa obdržal v življenju družine.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
18:40
Usodna študentka
Drama
Izvirnik: Liberal Arts
Režija: Josh Radnor
Igrajo: Josh Radnor, Elizabeth Olsen, Richard Jenkins, Allison Janney, Elizabeth Reaser, John Magaro
Ocena IMDb: 6,7/10

Srečanje z Zibby zbudi v Jesseju upe na svetlo prihodnost.

Jesseju se zdi, da mu življenje prinaša čedalje manj možnosti, potem ko je propadla njegova zadnja ljubezenska zveza in ga začne služba vse bolj dušiti. Ko ga nekdanji profesor z univerze prosi za slavnostni govor na zabavi ob njegovi upokojitvi, je za tridesetletnika to prikladna pretveza, da se za nekaj časa umakne od vsakdana. Po vrnitvi na nekdanjo univerzo se začnejo tudi Jessejevi spomini vračati v valovih nostalgije. Pozneje se nepričakovano zbliža s predrzno študentko višjega letnika Zibby in nenadoma se v njemu zbudijo upi na boljšo prihodnost ter osvežujoč optimizem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
20:30
Kick ass
Akcija
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Aaron Taylor-Johnson, Garrett M. Brown, Evan Peters, Deborah Twiss, Lyndsy Fonseca, Sophie Wu
Ocena IMDb: 7,7/10

Najstnik se odloči postati superheroj.

Dave Lizewski je najstnik, ki živi sam z očetom. Tako kot njegova najboljša prijatelja, Marty in Todd, najstnik Dave ne sodi v kategorijo popularnih. Lahko bi rekli da je »neviden«, saj se punce ne zmenijo zanj in njegove prijatelje. Fantje najraje prebirajo stripe in debatirajo o tem, kako bi bilo, če bi tudi sami imeli supermoči. Dave se nekega dne odloči, da več ne bo prenašal nasilja, ter dejstva, da vsi raje obrnejo glavo stran, ko se srečajo z nasiljem in kriminalom. Na spletu naroči zeleno superherojsko obleko in se poimenuje Kick-Ass, ter tako postane neustrašni borec za pravico, zaščitnik šibkih. Težava je le v tem, da Kick-Ass v resnici nima nobenih supermoči, njegovo smrtonosno orožje sta dve, za pretep prirejeni, leseni palici. Oblečen v zeleno uniformo se Dave počuti močnejšega in veliko bolj samozavestnega, kar v kombinacij z sposobnostjo prenašanja udarcev predstavlja dobitno kombinacijo. Kick-Ass se po naključju znajde spredi pretepa, v katerem se trojica malopridnežev spravijo na enega človeka, zato se brez pomislekov postavi v bran šibkejšemu, ter ga s pošteno dozo prejetih udarcev tudi ubrani. Vse je nekdo posnel z mobilnikom in postavil na You-Tube. In to je bilo dovolj. Novi superjunak je rojen.

Anglež Matthew Vaughn se je doslej v filmskem poslu večinoma pojavljal v vlogi producenta, zadnjih nekaj let pa tudi uspešno režira. Kot producent se podpisal pod filme Guyja Ritchieja (Lock, Stock and Two Smoking Barrels in Snatch), ali denimo zadnji film Michaela Cainea, Harry Brown. Kick-Ass je tretji celovečerec, pri katerem je podpisal tudi režijo, pred tem je režiral še Stardust in odlični Layer Cake.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
22:40
Legenda o Baggerju Vanceu
Drama
Izvirnik: The Legend of Bagger Vance
Režija: Robert Redford
Igrajo: Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron, Bruce McGill, Joel Gretsch, J. Michael Moncrief
Ocena IMDb: 6,7/10

Rannulph Junah (Matt Damon) je golfist in ameriški junak, ki je ljubil življenje, dokler ni postal žrtev grozot 1. svetovne vojne.

Rannulph Junah stopi na svojo duhovno pot, da bi našel kakršen koli smisel v nesmiselnem zapravljanju dragocenega časa, ki nam je naklonjen. Pred vrnitvijo v domače mesto ravno v času gospodarske krize je begal celih 10 let. Tam je znova srečal ognjeno Adele, ljubezen svojega življenja, žensko, kateri je s svojim izginotjem strl srce. Jezna zaradi njegovega vedenja, hkrati pa na skrivaj pripravljena storiti vse za ponovno ljubezen z njim, se Adele domisli načina, da ga znova pridobi. Vztraja pri tem, da Rannulph zastopa svoje mesto v veličastnem turnirju golfa, s katerim bi rešila svoj hotelirski posel, hkrati pa želi Rannulphu vrniti vero v življenje. Njemu ponudi pomoč Bagger Vance (Will Smith), skrivnostni tujec, ki ga vodi na poti ponovnega odkrivanja samega sebe, ko išče popolni udarec v življenju in pri golfu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000