TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 09.05.2017
00:20
Rdeče, belo in modro
Triler
Izvirnik: Red white blue
Režija: Simon Rumley
Igrajo: Amanda Fuller, Marc Senter, Jon Michael Davis, Nick Holden, Patrick Crovo, Mary Mathews
Ocena IMDb: 6,4/10

Zgodba, ki se odvija v Austinu spremlja Erico, ki spi z mnogimi brezimnimi moškimi, dokler ne spozna Nata. Potem pa se v njeno življenje vrne Franki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
02:13
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Džingiskan: Bojevnik in vladar
Zgodovinski
Izvirnik: Mongol
Režija: Sergey Bodrov
Igrajo: Tadanobu Asano, Honglei Sun, Khulan Chuluun, Aliya, Ba Sen Zha Bu, Amadu Mamadakov
Ocena IMDb: 7,3/10

Film Mongol je epska zgodba o mladih letih enega največjih vojaških osvajalcev Džingiskana.

Kot devetletnega dečeka je Temujina oče peljal k sosednjemu plemenu Merkitov na snubitev deklice, ki bo postala njegova žena. Ko je fantič spoznal Boerte, deklico, s katero naj bi se oženil, se je kar takoj odločil, da bo Boerte njegova žena. Ponjo se bo vrnil čez pet let in jo takrat odpeljal na njun bodoči dom. In res, ko so minila leta, v katerih je Temujin padel v suženjstvo, preživljal hude čase in ko se je naposled osvobodil, se Temujin in Boerte poročita. Zaradi rivalstva med klani je Boerte ugrabljena, odpeljejo jo nosečo s prvim otrokom na svoje ozemlje, in to je vzrok dolgotrajnih spopadov med klani, v katerih je bilo ubitih veliko število bojevnikov in prelito ogromno krvi. Temujin je postal zmagoviti vojskovodja in osvajalec, ki so ga poimenovali Džingiskan. S svojo vojsko je osvojil skoraj celotno območje severne Azije. Njemu pripisujejo misel, da Mongoli potrebujejo zakone, in on jih bo prisilil, da jih bodo spoštovali, pa četudi bo moral zato polovico Mongolov pobiti.

Film, ki je rusko-nemško-kazahstanska koprodukcija, je prejel več mednarodnih nagrad.

Država: Nemčija
Jezik: Mongolščina
Leto: 2007
11:35
Sesuti Harry
Komedija
Izvirnik: Deconstructing Harry
Režija: Woody Allen
Igrajo: Judy Davis, Julia Louis-Dreyfus, Stephanie Roth Haberle, Dan Frazer, Joel Leffert, Lynn Cohen
Ocena IMDb: 7,4/10

Pisatelj Harry Block se v življenju ne znajde najbolje.

Harry je odličen pisatelj, ki mu namerava njegova bivša univerza podeliti nagrado. Vendar bo težko našel koga, ki ga bo pripravljen spremljati na slovesno podelitev. Punca Fay ga je pravkar pustila in se bo poročila z njegovim prijateljem Larryjem. Njegov najboljši prijatelj Richard se boji, da ga bo infarkt. Bivša žena Joan mu ne dovoli, da s seboj vzame njunega sina, njegova bivša svakinja Lucy pa bi ga najraje kar ubila. Harry se zato odloči, da bo najel prostitutko Cookie, ugrabil svojega sina in Richarda prisilil, da se z njim odpravi na podelitev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
13:30
Bitka v Seattlu
Drama
Izvirnik: Battle in Seattle
Režija: Stuart Townsend
Igrajo: André Benjamin, Jennifer Carpenter, Isaach De Bankolé, Woody Harrelson, Martin Henderson, Joshua Jackson
Ocena IMDb: 6,7/10

Film o dogodkih pred, med in po protestih, ki so se v zgodovino zapisali kot prvi v množici povsem spontanih uporov proti korporativnemu kapitalizmu.

30. 11. 1999 se je v ameriškem mestu Seattle začela ministrska konferenca članic Svetovne trgovinske organizacije (WTO). Na ulicah mesta je delegate pričakala pisana množica protestnikov, ki so dvignili svoj glas proti globaliziranemu kapitalizmu in čedalje večjim neenakostim, ki jih ta sistem prinaša v vse pore družbe. Protestniki so sprva zablokirali mestno četrt, kjer je bilo prizorišče srečanja. Mirni protesti so se zaradi pretirane uporabe policijske sile in nekaj preveč zagretih aktivističnih akcij sprevrgli v nasilje, zaradi katerega se je mesto kmalu znašlo v popolnem kaosu.

Nocojšnji film skozi zgodbe različnih protagonistov podoživlja dogodke pred, med in po protestih, ki so se v zgodovino zapisali kot prvi izmed množice povsem spontanih uporov proti diktatu korporativnega kapitalizma. Na srečo v Seattlu ni bilo žrtev. V Genovi, leta 2001, med srečanjem voditeljev G8, žal ni bilo več tako. V filmu, v katerem je nastopilo kar nekaj zvezd svetovnega formata, tako spremljamo zgodbe aktivista Djanga, šokiranega župana Jima, pripadnika posebne policijske enote Dala in njegove noseče žene, ki je ujeta v kaosu. Režiser je fiktivne prizore spretno kombiniral z dokumentarnimi posnetki in ustvaril povsem spodoben pomnik na dogodke, ki so zasejali dvom v pravilnost samo enega pogleda na svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
15:25
Henry Polle je tu
Komedija
Izvirnik: Henry Poole Is Here
Režija: Mark Pellington
Igrajo: Luke Wilson, Radha Mitchell, Adriana Barraza, George Lopez, Cheryl Hines, Richard Benjamin
Ocena IMDb: 6,5/10

V delavskem predelu Los Angelesa kupi Henry Poole hišo, ne da bi se zmenil za njene pomanjkljivosti. Ves dan pije in se baše s pico.

Pred verando njegove hiše ostane za delavci madež, soseda Esperanza pa je prepričana, da v njem vidi lik Jezusa, kar gre Henryju strašno na živce. Soseda kmalu pripelje duhovnika, ta pa še ostale. Henry medtem spozna nemo sedemletno sosedo Millie, ki snema pogovore, ki jih sliši. Njeni mami pa kmalu zaupa, zakaj je tako žalosten in jezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
17:20
Ulični bojevnik: Legenda o Chun-Li
Akcija
Izvirnik: Street fighter: The legend of Chun-Li
Režija: Andrzej Bartkowiak
Igrajo: Kristin Kreuk, Chris Klein, Neal McDonough, Robin Shou, Moon Bloodgood, Josie Ho
Ocena IMDb: 3,7/10

Bojevniki se pripravljajo na dokončno bitko groze proti lepoti, luči proti temi in dobrega proti zlu.

Chun-Lijino mirno družinsko življenje se konča, ko njenega očeta nekega dne ugrabi lokalni mafijec. Po materini smrti se Chun-Li odloči poiskati in rešiti svojega očeta iz krempljev vplivnega kriminalca Bisona.

Jezik: Angleščina
Leto: 2009
19:15
Šola za pet
Komedija
Izvirnik: Lower Learning
Režija: Mark Lafferty
Igrajo: Jason Biggs, Eva Longoria, Rob Corddry, Monica Potter, Will Sasso, Nat Faxon
Ocena IMDb: 4/10

Na osnovni šoli Geraldine Ferraro so učitelji pijani, leni ali nori, učenci prepuščeni sami sebi, red pa komajda vzdržuje podravnatelj Tom Willoman.

Ko na pregled šole prispe čedna šolska inšpektorica Rebecca Seabrook, s Tomom skujeta načrt, kako znova pridobiti šolske učilnice iz rok pokvarjenega ravnatelja Harperja Billingsa. Kakšna skrivnost ga je v preteklosti spremenila v takšnega tirana? Od kdaj so boksarski dvoboji poučevalna metoda? Koliko škode lahko prizadenejo razkurjeni drugošolci? Odštekana komedija o nevarnostih šolske izobrazbe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
21:00
Zvok tišine
Komedija
Izvirnik: Sound Of Noise
Režija: Ola Simonsson
Igrajo: Bengt Braskered, Sanna Persson, Magnus Börjeson, Marcus Boij, Johannes Björk, Fredrik Myhr
Ocena IMDb: 7,3/10

To je zgodba o policistu Amadeusu Warnebringu, ki je edini, ki v glasbeni družini nima posluha.

Trenutno je na lovu za šesterico barab, ki ustrahuje vse v mestu. Pojavljajo se na raznih kulturnih in javnih krajih, a kljub vsemu spoznavamo tudi zanimive osebne zgodbe vsakega izmed njih. Poleg tega se razkriva tudi zgodba njihovega lovca, policista, ki sovraži glasbo.

Film je prava poslastica za oči in ušesa ter ustvarja nasprotje dolgočasnim, ponavljajočim se zvokom vsakodnevnega življenja.

Država: Švedska
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
22:55
Mojstri znanstvene fantastike: Jerry je bil človek
Znanstvena fantastika, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Masters of Science Fiction: Jerry Was A Man
Režija: Harold Becker
Igrajo: Stephen Hawking, Jason Diablo, James Cromwell, Kimberly Elise, John Hurt, Malcolm McDowell
Ocena IMDb: 6,9/10

Gospod in gospa Bronson Van Vogel 70 sta najbogatejši par na svetu. Ves čas samo uživata, medtem ko svetovne ali nevarne naloge opravijo antropoidi. Vsi antropoidi – iz nekaj struktur človeškega DNK-ja nastane otrok, ki se spoji s plastiko - imajo ime ‘Joe’. Joe z imenom Jerry pa je uspel prebuditi zaspano usmiljenje gospe Van Vogel. Bo uspelo nekako dokazati, da je Jerry dejansko človek?

Oddaja o znanstveni fantastiki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
23:55
Nasilje
Kriminalka
Izvirnik: Autoreiji
Režija: Takeshi Kitano
Igrajo: Takeshi Kitano, Kippei Shîna, Ryô Kase, Fumiyo Kohinata, Sôichirô Kitamura, Tadashi Sakata
Ocena IMDb: 6,8/10

Nekaj klanov jakuz se spusti v boj za moč in denar.

Nekaj šefov podružnic se je zbralo na obilnem kosilu s predsedujočim, z glavo kriminalne združbe Sannokai, ki nadzira širše področje Tokia. Podšef Kato opozori Ikemota na njegove odprte dogovore z odpadnikom družine Murasom, starejšim gospodom, s katerim je pred kratkim sklenil pakt v zaporu. Da predsedujoči ne bi podvomil o njem, prosi Ikemoto svojega šefa Otoma, da zanj opravi njegovo umazano delo in se tako spravi nad Muraseja. Otomo s tem sproži neusmiljen niz obračunov in izdaje.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2010