TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 09.12.2017
01:00
Teksaška polja smrti
Kriminalka
Izvirnik: The Texas killing fields
Režija: Ami Canaan Mann
Igrajo: Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan, Jessica Chastain, Chloë Grace Moretz, Jason Clarke, Annabeth Gish
Ocena IMDb: 5,7/10

Souder, detektiv oddelka za umore v Texas Cityju in njegov partner detektiv Heigh, ki je premeščen iz New Yorka, iščeta morilca.

Morilec iznakazi svoje žrtve in odvrže trupla v bližnje močvirje, ki mu tamkajšnji prebivalci pravijo Polja smrti. Čeprav močvirje ni več v njuni pristojnosti, pa detektiv Heigh ne more kar tako pozabiti srhljivih umorov in kljub partnerjevim opozorilom preiskuje zločine. Kmalu morilec spremeni način ubijanja in telefonira detektivoma ter ju skuša speljati na napačno sled, da bi ostal korak pred njima. Ko pa izgine deklica Anne, ki jo je detektiv Heigh ravno peljal domov, policista tekmujeta s časom, da bi čim prej ujela morilca in ji rešila življenje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
02:51
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Don Kihot - oslovske zadeve
Animacija
Izvirnik: Donkey Xote
Režija: Jose Pozo
Igrajo: José Luis Gil, Andreu Buenafuente, Luis Posada, David Fernández, María Luisa Solá, Félix Benito
Ocena IMDb: 4,7/10

Kaj, če pustolovščine Don Kihota niso takšne, kot so nam vedno pripovedovali?

Čas je, da nam Rusio, najbolj pustolovski, neustrašen in nagajiv osel v Kastilji, pove resnično zgodbo. Rusio niti za hip ne omahuje, ko dobi priložnost, da pobegne od dolgočasnega življenja v Manči in se poda veliki pustolovščini naproti. Don Kihot se odpravlja v Barcelono na dvoboj z vitezom Polne lune. Toda v težkih časih ni enostavno biti junak. Za osla je težko biti konj, za petelina čuvaj, za dona pa ni lahko biti vitez. Ali bosta Rusio in Rosinant prispela na cilj in premagala viteza Polne lune?

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2007
09:40
Duh babice Ilonke
Komedija
Izvirnik: Duh babe Ilonke
Režija: Tomislav Žaja
Igrajo: Selma Ibrahimi, Marin Arman Grbin, Aleksandra Balmazović, Rakan Rushaidat, Krunoslav Šarić, Sabina Ajrula
Ocena IMDb: 7/10

Film portretira življenje nenavadne romske družine skozi oči desetletne deklice Manuše.

Po smrti Manušine babice Ilonke so dekličini starši tako obremenjeni in zatopljeni v vsakdanje težave, da ne opazijo čudne stvari, ki se nenadoma začnejo dogajati. Manuši kmalu postane jasno, da je njen dom obsedel duh njene pokojne babice, zato poskuša s pomočjo prijatelja Zdenka pomiriti situacijo. Manuša pa kmalu odkrije tudi družinsko skrivnost iz preteklosti, ki ji bo pomagala, da se sooči s prekletstvi, ki so bila izrečena nad njeno babico in celotno družino.

Film je dobil nagrade na različnih festivalih:

- Indian Cine Film Festival 2015 - nagrada za najboljši scenarij

- Mednarodni filmski festival El Ojo Cojo 2016 - najboljši celovečerni igrani film

- The Accolade Global Film Competition 2016 - posebno priznanje

- Near Nazareth Film Festival 2016 - najboljši film za otroke

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2011
11:35
Aleluja!
Komedija
Izvirnik: Le Missionnaire
Režija: Roger Delattre
Igrajo: Jean-Marie Bigard, David Strajmayster, Thiam Aïssatou, Jean Dell, Michel Chesneau, Benjamin Feitelson
Ocena IMDb: 6,5/10

Zabavna zgodba o bratih, bivšem zaporniku in duhovniku.

Po sedmih letih ječe pride Mario Diccara iz zapora. Svojih nekdanjih poslov z zločinskim podzemljem ni povsem zaključil, zato prosi svojega brata Patricka, ki je duhovnik, za skrivališče, kjer bi se za nekaj časa potuhnil. Patrick predlaga, da bi bil najbolj na varnem pri očetu Etiennu v zakotni vasici v provinci Ardeche. Mario si za krinko nadene duhovniško kuto in se odpravi na pot. A ko prispe na svoj cilj, se težave začnejo: oče Etienne je umrl in vaščani mislijo, da je Mario njihov novi duhovnik.

Njegov brat pa je medtem zadolžen za skrivanje izginulega denarja. Ampak tudi duhovniki so samo ljudje, iz mesa in krvi in se s skušnjavami spopadajo na različne načine. Patrick ne ravno uspešno.

Zabavna komedija je tipičen francoski proizvod, ki se od podobne ameriške produkcije razlikuje v ostrini in grobosti humorja, ki se ne ustraši rušenja tabujev. In prav to jo dela posebno in zanimivo. Svoj občutek za zgodbo je v vlogi scenarista dodal še Luc Besson, eden najbolj prepoznavnih francoskih režiserjev in producentov.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2009
13:20
Usodna študentka
Drama
Izvirnik: Liberal Arts
Režija: Josh Radnor
Igrajo: Josh Radnor, Elizabeth Olsen, Richard Jenkins, Allison Janney, Elizabeth Reaser, John Magaro
Ocena IMDb: 6,7/10

Srečanje z Zibby zbudi v Jesseju upe na svetlo prihodnost.

Jesseju se zdi, da mu življenje prinaša čedalje manj možnosti, potem ko je propadla njegova zadnja ljubezenska zveza in ga začne služba vse bolj dušiti. Ko ga nekdanji profesor z univerze prosi za slavnostni govor na zabavi ob njegovi upokojitvi, je za tridesetletnika to prikladna pretveza, da se za nekaj časa umakne od vsakdana. Po vrnitvi na nekdanjo univerzo se začnejo tudi Jessejevi spomini vračati v valovih nostalgije. Pozneje se nepričakovano zbliža s predrzno študentko višjega letnika Zibby in nenadoma se v njemu zbudijo upi na boljšo prihodnost ter osvežujoč optimizem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
15:15
Zakonsko življenje
Drama
Izvirnik: Married life
Režija: Ira Sachs
Igrajo: Chris Cooper, Annabel Kershaw, Pierce Brosnan, Patricia Clarkson, Rachel McAdams, Sheila Paterson
Ocena IMDb: 6,3/10

Amerika v štiridesetih letih minulega stoletja.

Harry je v krizi srednjih let in se po desetletjih zadovoljnega zakonskega življenja odloči, da bo ubil svojo ženo. In to ne zato, ker bi jo sovražil, temveč zato, ker ji hoče prihraniti trpljenje ob ločitvi. Njegovo srce namreč kot noro bije za mlado in postavno Kay. Tudi njegovega najboljšega prijatelja Richarda pošteno zaščemi vsakič, ko vidi mladenko. Harry se precej nerodno loti izpeljave svojega »popolnega« načrta.

Film je učinkovita mešanica črnega humorja, romantike in melodrame.

Jezik: Angleščina
Leto: 2007
17:00
Legenda o Baggerju Vanceu
Drama
Izvirnik: The Legend of Bagger Vance
Režija: Robert Redford
Igrajo: Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron, Bruce McGill, Joel Gretsch, J. Michael Moncrief
Ocena IMDb: 6,7/10

Rannulph Junah (Matt Damon) je golfist in ameriški junak, ki je ljubil življenje, dokler ni postal žrtev grozot 1. svetovne vojne.

Rannulph Junah stopi na svojo duhovno pot, da bi našel kakršen koli smisel v nesmiselnem zapravljanju dragocenega časa, ki nam je naklonjen. Pred vrnitvijo v domače mesto ravno v času gospodarske krize je begal celih 10 let. Tam je znova srečal ognjeno Adele, ljubezen svojega življenja, žensko, kateri je s svojim izginotjem strl srce. Jezna zaradi njegovega vedenja, hkrati pa na skrivaj pripravljena storiti vse za ponovno ljubezen z njim, se Adele domisli načina, da ga znova pridobi. Vztraja pri tem, da Rannulph zastopa svoje mesto v veličastnem turnirju golfa, s katerim bi rešila svoj hotelirski posel, hkrati pa želi Rannulphu vrniti vero v življenje. Njemu ponudi pomoč Bagger Vance (Will Smith), skrivnostni tujec, ki ga vodi na poti ponovnega odkrivanja samega sebe, ko išče popolni udarec v življenju in pri golfu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
19:20
V vrtincu strasti
Drama
Izvirnik: The Deep Blue Sea
Režija: Terence Davies
Igrajo: Ann Mitchell, Jolyon Coy, Karl Johnson, Rachel Weisz, Simon Russell Beale, Tom Hiddleston
Ocena IMDb: 6,3/10

Žena britanskega sodnika v uničevalnem ljubezenskem odnosu.

Strokovnjak za povojno Anglijo Terence Davies režira zgodbo z Rachel Weisz, žensko, katere samouničevalno ljubezensko razmerje ogroža njeno zdravje in odganja morebitne snubce. V sijajnem prikazu tega lika Rachel Weisz igra Hester Collyer, soprogo uglednega višjega sodnika (Simon Russell Beale) ter svobodomiselno žensko, ujeto v nesrečen zakon brez strasti. Srečanje s težavnim nekdanjim pilotom R.A.F. Freddiejem Pageom (Tom Hiddleston) obrne njeno življenje na glavo; njuno strastno spolno razmerje jo čustveno zasvoji in pahne v družbeno osamo. Film je priredba gledališke igre britanskega pisca Terenca Rattigana iz leta 1952, ki se ponaša z eno najboljših ženskih vlog, kdaj napisanih za predstavo v sodobnem gledališču.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
21:15
Prijateljeva punca
Romantični
Izvirnik: My Best Friend's Girl
Režija: Howard Deutch
Igrajo: Dane Cook, Kate Hudson, Alec Baldwin, Jason Biggs, Diora Baird, Lizzy Caplan
Ocena IMDb: 5,9/10

Film je romantična komedija o moškem, ki se preživlja s tem, da prepričuje ženske, naj se vrnejo v naročje moških, ki so jih nedavno pustile.

Čedna in trmasta Alexis (Kate Hudson) je dekle Dustinovih (Jason Biggs) sanj. Po komaj petih tednih je zaljubljeni Dustin tako vztrajen, da mora Alexis upočasniti stvari v njuni zvezi – in sicer za stalno. Skrušeni in obupani Dustin prosi za pomoč svojega prijatelja Tanka (Dane Cook), strokovnjaka za zavrnitve. Mojstra zapeljevanja (in žaljenja) nežnega spola najemajo sveže zavrnjeni moški, da bi njihova nekdanja dekleta peljal na najbolj grozljiv zmenek v življenju, ta izkušnja pa naj bi jih prepričala v hvaležno vrnitev k svojemu prejšnjemu fantu. Ko pa Tank svoje spretnosti preizkuša na Alexis, se sreča z največjim izzivom svojega življenja. Alexis je prva, ki spregleda njegove namene, in Tank se kmalu znajde razpet med zvestobo Dustinu in privlačnostjo dekleta svojega najboljšega prijatelja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
23:20
Morilska igra
Akcija
Izvirnik: Basic
Režija: John McTiernan
Igrajo: John Travolta, Connie Nielsen, Samuel L. Jackson, Tim Daly, Giovanni Ribisi, Brian Van Holt
Ocena IMDb: 6,5/10

Vojaška vaja v panamski džungli se konča s srhljivo tragedijo.

Tornado, džungla, odred, ki gre na svoje, tajna agencija znotraj tajne agencije, vse skupaj se v preiskavi, ki sledi in jo vodita agent Hardy (J. Travolta) in poročnica Osborne (C. Nielsen), zameša do nerazpoznavnosti. Nič ni tako, kot se zdi.

Režiser John McTiernan, odgovoren za klasike, kot so“Umri pokončno” in “Predator”, pripoveduje zgodbo, ki gledalca v napetosti drži do zadnje sekunde filma.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003