TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 10.03.2019
01:05
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 33. del
Izvirnik: Black sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,3/10

Silver vzame Flintovo življenje v svoje roke. Billy sproži spor, Eleanor tvega vse. Rogers pride na plan s šokantno prošnjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
02:05
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 34. del
Izvirnik: Black sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,3/10

Nassau je predan. Silver je prisiljen na boleče popravke. Flint in Madi sta se ločila. Rogers išče Eleanor.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:13
Panorama programa
Izvirnik: Night loop

Jezik: Hrvaščina
08:00
Don Kihot - oslovske zadeve
Animacija
Izvirnik: Donkey Xote
Režija: Jose Pozo
Igrajo: José Luis Gil, Andreu Buenafuente, Luis Posada, David Fernández, María Luisa Solá, Félix Benito
Ocena IMDb: 4,7/10

Kaj, če pustolovščine Don Kihota niso takšne, kot so nam vedno pripovedovali?

Čas je, da nam Rusio, najbolj pustolovski, neustrašen in nagajiv osel v Kastilji, pove resnično zgodbo. Rusio niti za hip ne omahuje, ko dobi priložnost, da pobegne od dolgočasnega življenja v Manči in se poda veliki pustolovščini naproti. Don Kihot se odpravlja v Barcelono na dvoboj z vitezom Polne lune. Toda v težkih časih ni enostavno biti junak. Za osla je težko biti konj, za petelina čuvaj, za dona pa ni lahko biti vitez. Ali bosta Rusio in Rosinant prispela na cilj in premagala viteza Polne lune?

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2007
09:40
Hollywoodski kifeljci
Akcija
Izvirnik: Hollywood homicide
Režija: Ron Shelton
Igrajo: Harrison Ford, Josh Hartnett, Lena Olin, Bruce Greenwood, Isaiah Washington, Lolita Davidovich
Ocena IMDb: 5,3/10

Prekaljeni detektiv Joe Gavilan je vsega naveličan, a neumoren policijski veteran, ki dobi novega sodelavca, mladega K. C.-ja Caldna.

Joe Gavilan je policijski veteran, ki mladega kolega na oddelku za umore LAPD uči te službe, poleg tega pa ima še eno službo nepremičninskega agenta. Novinec K. C. Calden poučuje jogo in sanja o filmski karieri. Ko med nastopom v gangsterskem slogu umorijo celotno rapersko skupino, primer dodelijo Gavilanu in Caldenu. Med preiskavo začenjata sodelavca sumiti, da so glasbenike utišali zato, ker so hoteli preklicati snemalno pogodbo s svojim glasbenim producentom Sartainom (Isaiah Washington).

Harrison Ford in Josh Hartnett sta nenavaden detektivski par v surovi akcijski komediji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
11:45
Vulkan
Komedija
Izvirnik: Eyjafjallajökull
Režija: Alexandre Coffre
Igrajo: Valérie Bonneton, Dany Boon, Denis Ménochet, Albert Delpy, Bérangère McNeese, Constance Dollé
Ocena IMDb: 5,5/10

Drugi film Alexandra Coffreja spremlja nekdanja zakonca Valerie in Alaina, ki se ne prebavljata, na skupnem potovanju na poroko njune hčere.

Valerie in Alain ne zmoreta skrivati medsebojnega sovraštva, a sreča njune hčerke, ki si je omislila grški poročni konec tedna, je na prvem mestu. Po izbruhu islandskega vulkana Eyjafjallajökulla pa odpovejo vse polete in v Grčijo bo treba kar lepo po cesti - kar se za Valerie in Alaina sprevrže v smešno pustolovščino.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2013
13:30
Kako začiniti zakon
Komedija
Izvirnik: Hope Springs
Režija: David Frankel
Igrajo: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell, Jean Smart, Ben Rappaport, Marin Ireland
Ocena IMDb: 6,3/10

Zakonca Kay in Arnold kljub ljubeči navezanosti že dolgo nimata več intimnih stikov, zato se Kay odloči popestriti njuno ljubezensko življenje.

Čemernemu Arnoldu predlaga počitnice v letovišču, kjer se udeležita zakonske terapije priznanega svetovalca Bernieja. Toda njegovi neobičajni nasveti in vprašanja ju spravijo v številne zadrege, zato kljub nerodnim in zelo zabavnim poskusom nikakor ne najdeta mladostne ljubezenske iskre. Razočarana se vrneta domov, vendar muhasta usoda poskrbi za nepričakovan preobrat, ki znova podžge njune strasti …

Meryl Streep je za vlogo prejela nominacijo za zlati globus!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
15:20
Same petice
Komedija
Izvirnik: Straight A's
Režija: James Cox
Igrajo: Ryan Phillippe, Anna Paquin, Luke Wilson, Riley Thomas Stewart, Ursula Parker, Amparo Garcia-Crow
Ocena IMDb: 5,7/10

Nekdanji odvisnik pod pritiskom duha svoje pokojne matere, da bi se vrnil v družino, zgrabi vrečko tablet in marihuane ter odide proti Louisiani.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
17:00
Moja edina
Komedija
Izvirnik: My One And Only
Režija: Richard Loncraine
Igrajo: Renée Zellweger, Logan Lerman, Kevin Bacon, Troy Garity, David Koechner, J.C. MacKenzie
Ocena IMDb: 6,6/10

Gume modrega Cadillaca cvilijo po ulicah New Yorka in nihče od potnikov se ne ozira nazaj.

Muhasta Ann Devereaux je pravkar zapustila svojega nezvestega moža Dana in šla na pot s svojima najstniškima sinovoma Georgeom in Robbiejem, da bi našla nadomestnega očeta. Gume modrega Cadillaca Coupe de Ville s snemljivo streho cvilijo po ulicah New Yorka in nihče od potnikov se ne ozira nazaj. Čudovita in muhasta Ann Devereaux je pravkar zapustila svojega nezvestega moža Dana, kapelnika družbe, in šla na pot s svojima najstniškima sinovoma Georgeom in Robbiejem, da bi našla nadomestnega očeta. Čeprav se piše leto 1953, je Ann prepričana, da ji bodo ženski čari enako služili kot pred dvema desetletjema. Vendar je preteklo že veliko časa od dni, ko so Ann nazadnje dvorili, in zdi se, da zgube in ženskarji prevladujejo med spodobnimi in za poroko primernimi fanti. Ann se ne vda, a kopica novih šol za sinova, skromna stanovanja in romantični polomi opravijo svoje. Ann je neutrudna, njen ponos spodbuja navdušenje starejšega sina Robbieja, veselega fanta, ki bi rad nastopal na odru, ter cinizem mlajšega Georgea, nadebudnega pisatelja. Kilometri se nabirajo, njihovo potovanje pa se od ekscentričnega spreminja v grenkega in nazadnje zabavnega. Med zaletavimi odločitvami in čudaškimi srečanji na poti pelje Ann svoja sinova po poti med navdušenjem in paniko. Nazadnje pa George odkrije odločenost, plemenitost in ljubezen pod materino samozavestno zunanjostjo. Ann pa sebe in sinova zapelje v prihodnost, kakršne nihče med njimi ni pričakoval.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
19:00
Glas družine Bélier
Komedija
Izvirnik: La Famille Bélier
Režija: Eric Lartigau
Igrajo: Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala
Ocena IMDb: 7,3/10

Dekle, ki živi z gluhimi starši ugotovi, da ima dar petja.

V družini Bélier so vsi gluhi, razen 16-letne Paule, ki svojim staršem služi kot zvesta prevajalka, še posebej takrat, ko imajo opravka z družinskim imetjem. Ko njen učitelj za glasbo nekega dne odkrije njen neverjetni pevski talent, se Paula odloči udeležiti avdicije za članico francoskega radijskega zbora. Njena odločitev jo bo prisilila, da se oddalji od svoje družine in odraste.

Komedija s sedmimi nominacijami za najprestižnejšo francosko filmsko nagrado Cezar.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2014
21:00
Charliejev svet
Romantični
Izvirnik: The Perks of Being a Wallflower
Režija: Stephen Chbosky
Igrajo: Logan Lerman, Dylan McDermott, Kate Walsh, Patrick de Ledebur, Johnny Simmons, Brian Balzerini
Ocena IMDb: 8/10

Film govori o dijaku prvega letnika Charlieju (Logan Lerman), ki se je od nekdaj držal bolj zase, dokler ne spozna dveh karizmatičnih maturantov.

Charlie je občutljiv petnajstletnik, ranljiv in osamljen. Sooča se s prvo ljubeznijo in samomorom najboljšega prijatelja. Z vrstniki nekako ne najde stika, zato se v srednji šoli začne družiti z dvema "odpadnikoma" iz višjih letnikov. Spoprijatelji se s samosvojo Sam, ki ga navduši z neposrednostjo in nekonformizmom. Še bolj iz sivega povprečja izstopa njen polbrat Patrick, samozavesten mladenič, ki odkrito razglaša svojo istospolno usmerjenost. Pogumno, ni kaj, še posebej, ker moramo upoštevati, da je dogajanje filma postavljeno nekje v pozna osemdeseta leta dvajsetega stoletja. Nerazdružljiva trojica nas popelje na nepozabno popotovanje v svet odraščanja, srednješolskih zabav in prvih ljubezenskih avantur. Zveni klišejsko? Morda, ampak bodite prepričani, da je pred vami eden najboljših filmov z najstniško tematiko. Film, ki vas bo nasmejal, razburil, ganil in razžalostil obenem.

Izvrsten nostalgik je režiral Stephen Chbosky, ki je leta 1999 spisal istoimenski roman. Knjiga je v letih od nastanka postala kultno delo, ki ga nekateri ljubijo in drugi na smrt sovražijo. V določenih šolah v ZDA tako predstavlja obvezno čtivo, v drugih je preprosto prepovedana in je niti ni v knjižnicah. Poleg tekoče režije in odlične glasbene podlage v filmu navdušuje izjemna igralska zasedba. Zapomnite si imena Logan Lerman, Emma Watson in Ezra Miller! Po letu 2020 bodo na vrhu lestvice najbolj zaželenih obrazov prav gotovo zamenjali Brada, Julie, Georga ali Jennifer.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
22:55
Ujemi Gringa
Akcija
Izvirnik: Get the Gringo
Režija: Adrian Grunberg
Igrajo: Mel Gibson, Kevin Hernandez, Daniel Giménez Cacho, Jesús Ochoa, Dolores Heredia, Peter Gerety
Ocena IMDb: 7/10

Gangster Driver na begu pred ameriško obmejno patruljo v vozilu dirja do mejne ograde, se dobesedno prebije v Mehiko in konča v zaporu.

Okoreli kriminalec Driver gre korak predaleč, ko skuša okrasti mafijskega šefa. Na begu pred kriminalci in policisti pristane v Mehiki, kjer ga zaprejo v velikanski zaporni kompleks. Driver počasi spoznava, da v zaporu veljajo povsem drugačna pravila preživetja, saj so kriminalci vzpostavili svojo oblast znotraj ječe. Nepričakovano se zbliža z mladeničem, ki postane tarča vodje zapornikov, zato se Driver odloči, da mu bo pomagal preživeti v neusmiljenem okolju vsakdanjih okrutnosti, izsiljevanj in umorov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012