TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 11.08.2018
01:05
Izvirni nagon
Grozljivka
Izvirnik: We Are What We Are
Režija: Jim Mickle
Igrajo: Kassie Wesley DePaiva, Laurent Rejto, Julia Garner, Ambyr Childers, Jack Gore, Bill Sage
Ocena IMDb: 5,9/10

V mestecu je izginila srednješolka, njen primer pa skrbi Franka Parkerja (Bill Sage), ki ima hčerki enakih let.

Ko Frankova žena nenadoma umre, njuni hčerki nadaljujeta dolgo skrito tradicijo na videz običajnega družinskega življenja. Toda to se pokaže čedalje težje, ko ste Rose (Julia Garner) in Iris (Ambyr Childers) soočita s skrivnostmi na lastnem dvorišču. Bosta premagali strah in se soočili z grozo izvirnega nagona ali bosta sami postali žrtvi družinske tradicije? "Izvirni nagon" je osvojil kritiko in občinstvo velikih svetovnih festivalov, kot sta Cannes in Sundence, njegov režiser Jima Mickle pa izstopa kot eden največjih mladih filmarskih talentov, ki je uspel premakniti meje zvrsti hororja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
02:50
Nočni čuvaj
Grozljivka
Izvirnik: Nightwatch
Režija: Ole Bornedal
Igrajo: Ewan McGregor, Patricia Arquette, Josh Brolin, Lauren Graham, Nick Nolte, Brad Dourif
Ocena IMDb: 6,2/10

Študent se zaposli kot nočni čuvaj v mrtvašnici, misleč, da bo imel tam mir za učenje. Vendar se zaplete v umor ter postane celo glavni osumljenec.

Univerzitetni študent prava Martin se ne meni za svarila prijateljev, temveč se honorarno zaposli kot nočni čuvaj v mrtvašnici, misleč, da bo imel tam mir in možnost za učenje. A v srhljivi ustanovi se začnejo vrstiti čudaški dogodki in očitno so nekako povezani s serijskim morilcem, ki pustoši po državi. Primer preiskuje inšpektor Thomas Cray, ki je mladeniču sprva naklonjen; a Martinovo dekle kmalu ugotovi, da je njen zaročenec postal glavni osumljenec za zadnji umor, ki ga je zagrešil skrivnostni psihopat. Pri razpletu uganke bo imel posebno vlogo Martinov najboljši prijatelj Jens, s katerim sta sklenila čudaško stavo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
04:38
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Ups! Noe je odšel
Animacija
Izvirnik: Ooops! Noah Is Gone
Režija: Toby Genkel
Igrajo: Dermot Magennis, Callum Maloney, Tara Flynn, Ava Connolly, Paul Tylak, Alan Stanford
Ocena IMDb: 5,8/10

Bliža se vesoljni potop, toda na srečo je Noe zgradil velikansko barko, na katero so povabljene vse živali.

Na žalost na Noevem seznamu potnikov za njegovo barko ni smešnih nerod nestrijancev, zato se odločni Dave odloči, da se bosta s sinom Finom vkrcala kot slepa potnika. Z izsiljeno pomočjo grimpsovk Hazel in njene hčere Leje res prideta na ladjo, vendar nesreča poskrbi, da Fin in Leja padeta z barke. Med tem, ko mladiča skušata doseči kopno in sama preživeti med številnimi sestradanimi zvermi, Dave in Hazel iščeta način, kako obrniti ladjo, vendar se morata najprej preko številnih zabavnih nezgod naučiti sodelovati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:40
Viki Viking
Avantura
Izvirnik: Wickie und die starken Männer
Režija: Michael Herbig
Igrajo: Jonas Hämmerle, Waldemar Kobus, Nic Romm, Christian Koch, Olaf Krätke, Mike Maas
Ocena IMDb: 5,6/10

Viki Viking živi v vasi z mamo in očetom Halvarjem, vikinškim poglavarjem.

Vikingi so po naravi pogumni, močni in zelo hrupni. Viki pa je drugačen, sramežljiv in zadržan. Vendar pa ima dar, po katerem se loči od vseh drugih Vikingov - izjemno pameten je! Pravzaprav ima pameti kar za celo vas. Nekega dne napadejo vas zamaskirani plenilci in odpeljejo vse otroke, razen Vikija, ki je z zmajem obtičal v krošnji drevesa. Halvar se odpravi z bojevniki rešit otroke, Viki pa se proti očetovi volji skrije na ladji. S svojimi enkratnimi zamislimi in premetenimi načrti bo rešil očeta in sovaščane pred zanesljivo katastrofo, ki jim grozi na tej nalogi.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2009
11:20
Neznanec s pogreba
Romantični
Izvirnik: The Pallbearer
Režija: Matt Reeves
Igrajo: David Schwimmer, Gwyneth Paltrow, Michael Rapaport, Toni Collette, Carol Kane, Michael Vartan
Ocena IMDb: 4,9/10

Tomu se življenje obrne na glavo, ko ga prosijo, naj bo pogrebec za sošolca, ki se ga ne spomni, nato pa se pojavi še njegova srednješolska simpatija.

Zgodba pripoveduje o mladem arhitektu Tomu Thompsonu, ki ne more najti niti službe, niti dekleta, niti poti iz mamine hiše. Ko nekega dne sreča Julie, v katero je bil zaljubljen v srednji šoli, je prepričan, da se bo zdaj življenje obrnilo na bolje. Nato pa Tom prejme skrivnosten telefonski klic, ki vse obrne na glavo. Nekdo ga prosi, naj pomaga pripraviti pogreb za sošolca, ki se ga Tom nikakor ne more spomniti. In tu se komedija zmešnjav pravzaprav šele začne.

Film je zabavna romantična komedija z odlično igralsko zasedbo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
13:10
13 dni
Triler
Izvirnik: Thirteen days
Režija: Roger Donaldson
Igrajo: Shawn Driscoll, Kevin Costner, Drake Cook, Lucinda Jenney, Caitlin Wachs, Jon Foster
Ocena IMDb: 7,3/10

Vojna drama o kubanski krizi. Oktobra leta 1962 so ameriška vohunska letala fotografirala namestitev sovjetskih jedrskih raket na Kubi.

Jederski arzenal zbran na otoku pred ZDA, bi lahko v nekaj minutah uničil vzhodne in južne države ameriške federacije. Bela hiša s predsednikom John F. Kennedyjem in njegovimi svetovalci mora nemudoma poskrbeti za obrambo. Pentagonski jastrebi mu svetujejo napad na Kubo, kar bi omogočilo ponovno invazijo na otok. Kennedy nasprotuje takšni operaciji, saj bi se Sovjeti lahko maščevali nad Evropo, ki je za domet njihovih jedrskih raket kakor na dlani. Zdi se, da je jedrski spopad neizogiben. Ga lahko še kaj prepreči? Je med glavnimi akterji dovolj razuma, da ustavijo svetovno morijo?

Film je bil nominiran za številne nagrade in jih je veliko tudi prejel. Predvsem so ga dobro sprejeli filmski kritiki in mu namenili nekaj nominacij in nagrad za najboljši film in montažo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
15:50
Usodna študentka
Drama
Izvirnik: Liberal Arts
Režija: Josh Radnor
Igrajo: Josh Radnor, Elizabeth Olsen, Richard Jenkins, Allison Janney, Elizabeth Reaser, John Magaro
Ocena IMDb: 6,7/10

Srečanje z Zibby zbudi v Jesseju upe na svetlo prihodnost.

Jesseju se zdi, da mu življenje prinaša čedalje manj možnosti, potem ko je propadla njegova zadnja ljubezenska zveza in ga začne služba vse bolj dušiti. Ko ga nekdanji profesor z univerze prosi za slavnostni govor na zabavi ob njegovi upokojitvi, je za tridesetletnika to prikladna pretveza, da se za nekaj časa umakne od vsakdana. Po vrnitvi na nekdanjo univerzo se začnejo tudi Jessejevi spomini vračati v valovih nostalgije. Pozneje se nepričakovano zbliža s predrzno študentko višjega letnika Zibby in nenadoma se v njemu zbudijo upi na boljšo prihodnost ter osvežujoč optimizem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
17:40
Časovni stroj v vroči kopeli
Komedija
Izvirnik: Hot Tub Time Machine
Režija: Steve Pink
Igrajo: John Cusack, Clark Duke, Craig Robinson, Rob Corddry, Sebastian Stan, Lyndsy Fonseca
Ocena IMDb: 6,4/10

Film Časovni stroj v vroči kopeli spremlja skupino najboljših prijateljev, ki jih njihovo življenje dolgočasi.

Adama (John Cusack) je zapustilo dekle, Lou (Rob Corddry) je žurer, ki ne najde prave zabave, Nicka (Craig Robinson) nenehno nadzoruje žena, Jacob (Clark Duke) pa je obseden z videoigrami in ves čas čepi v kleti. Po divjem pijančevanju v džakuziju v smučarskem letovišču, se moški z glavobolom zbudijo v letu 1986. Dobijo priložnost, da spremenijo preteklost in s tem tudi prihodnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
19:30
Maslo
Komedija
Izvirnik: Butter
Režija: Jim Field Smith
Igrajo: Jennifer Garner, Ty Burrell, Garrett Schenck, Kristen Schaal, Jason Yudoff, Phyllis Smith
Ocena IMDb: 6,2/10

Film pripoveduje zgodbo o posebnem tekmovanju v Iowi v oblikovanju izdelkov iz masla.

Na začetku se tekmovanje o oblikovanju izdelkov iz masla zdi že odločeno, in sicer v prid tekmovalcu z znanim imenom in političnimi apetiti. Toda nato se zgodi preobrat; od nekod se pojavi tekmec – svež, karizmatičen, sposoben. Nenadoma postane igra zanimiva za vsakogar.

V zgodbi jasno pridejo do izraza ambicije Laure Pickler, žene Boba Picklerja, ki velja za dolgoletnega šampiona v oblikovanju izdelkov iz masla. Ker mestni odbor želi, da bi se Bob končno umaknil in prepustil mesto drugemu oblikovalcu, se njegova žena temu odločno postavi po robu. Dolgih 15 let je stala možu ob strani, ga podpirala in potiskala proti uspehu, sedaj pa naj bi to prevzel nekdo drug?? Ne, Laura tega že ne bo dopustila, zato se sama prijavi na tekmovanje ... Toda ob mladem, afroameriškem tekmecu se pojavi še nekdo – Bobova potencialna ljubica in zaplet postane prav vroč.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
21:15
Na varnem
Akcija
Izvirnik: Safe
Režija: Boaz Yakin
Igrajo: Jason Statham, Catherine Chan, Chris Sarandon, Robert John Burke, James Hong, Anson Mount
Ocena IMDb: 6,5/10

Luke je na neusmiljenem pohodu po newyorškem zločinskem podzemlju, kjer se trudi rešiti življenje kitajski deklici in se odkupiti za lastne grehe.

Drugorazredni tekmovalec v mešanih borilnih veščinah v kletki Luke Wright se komajda preživlja z rutinskimi pretepi za drobiž, dokler lepega dne ne zašuštra vnaprej dogovorjenega izida dvoboja in se zameri ruski mafiji. Ti nameravajo Luka uporabiti za zgled za druge in mu pobijejo družino, njega pa pošljejo, da pod težo krivde tava po ulicah New Yorka in se pri tem zaveda seda ga nenehno opazujejo in da bi vsi, ki bi se z njim spustili v kakršen koli odnos, končali pod rušo. Potem pa je Luke priča, kako taisti gangsterji preganjajo dvanajstletno Kitajko Mei in se povsem nagonsko poda v akcijo. Pri tem se znajde v središču vojne, v kateri je na kocki marsikaj. Odkrije, da Mei ni običajno dekletce temveč matematični genij, ki so jo prisili, da kot »števec« dela za kitajsko mafijo. Zapomnila si je neprecenljivo šifro, zaradi so jo pripravljeni ubiti kitajska mafija, ruska mafija in pokvarjeni policisti. Luke dojame, da lahko dekletce zaupa le njemu, zato jo vzame pod svojo zaščito.

Jason Statham je drugorazredni rokoborec Luke Wright na neusmiljenem pohodu po pokvarjenem newyorškem zločinskem podzemlju, kjer se trudi rešiti življenje kitajski deklici in se odkupiti za lastne grehe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
23:00
Rokoborec
Drama
Izvirnik: The Wrestler
Režija: Darren Aronofsky
Igrajo: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Mark Margolis, Todd Barry, Wass Stevens
Ocena IMDb: 7,9/10

Mickey Rourke je v tem filmu dal vse od sebe, da bi prikazal poklicnega rokoborca Randyja »Zabijača« Robinsona.

Film pripoveduje zgodbo starajočega se poklicnega rokoborca, čigar najboljša leta so že minila in ki se komaj preživlja z nepomembnimi borbami in delom v trgovini. Ker se sooča tudi z zdravstvenimi težavami, ki bi lahko pomenile konec njegove športne kariere, poskuša urediti vsa druga področja svojega življenja. Tako v trgovini zaprosi za več obveznosti, hkrati pa se poskuša pobotati s hčerjo, ki jo je zapustil, ko je bila še otrok, in stkati vezi s slačipunco, v katero je zaljubljen. Medtem ko mu novo življenje povzroča same preglavice, pa se mu v rokoborbi obeta nepričakovan uspeh.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008