TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 11.09.2019
00:30
Divje ulice
Akcija
Izvirnik: Deuces Wild
Režija: Scott Kalvert
Igrajo: Stephen Dorff, Brad Renfro, Fairuza Balk, Norman Reedus, Max Perlich, Drea de Matteo
Ocena IMDb: 5,6/10

'Divje ulice' je zgodba o dveh družinah, ujetih v delu Brooklyna, ki se imenuje Sunset Park.

Družina Senta ima tri sinove. Najmlajši je Allie. Njega so uničila mamila, ki jih kupije pri Vipersih. Najstarejši sin je Leon (Stephen Dorff), ki je vodja tolpe, srednji sin Bobby (Brad Renfro) pa se druži z mlajšim sosedovim sinom Scoochem (Frankie Muniz), ki kuje Leona v zvezde in sanja o času, ko se bo lahko pridružil starejšim fantom in postal del tolpe.

Čez cesto se je priselila družina Polita. Še ena družina s samo enim staršem, kjer otroci skrbijo za mamo Wendy (Deborah Harry). Hči Annie (Fairuza Balk) je vodja svoje tolpe Velvets, ki se zagleda v Bobbyja. Jimmy Polita (Balthazar Getty) je besen, krut član Vipersov, ki vzame kot osebno žalitev, da njegova sestra hodi s fantom iz druge tolpe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
02:12
Panorama programa
Izvirnik: Night Loop

Jezik: Hrvaščina
09:00
Deški zbor
Drama
Izvirnik: Boychoir
Režija: François Girard
Igrajo: Dustin Hoffman, Kathy Bates, Eddie Izzard, Kevin McHale, Debra Winger, Josh Lucas
Ocena IMDb: 6,7/10

Oskarjevec Dustin Hoffman v navdušujoči zgodbi o talentu in notranjem boju, v katerem moramo sami zmagati!

Stet, neukrotljiv enajstletnik iz manjšega teksaškega mesta, po smrti svoje matere pristane v deškem šolskem zboru. V novem okolju je popolnoma izgubljen in razpet med različnimi interesi. V njem zavzema pomembno mesto dirigent Carvelle, s katerim je Stet najprej v navzkrižju.

A mojster dobro ve, koga je vzel v zbor: Stet je edinstven glasbeni talent in Carvelle ga spodbuja k iskanju svoje glasbene ustvarjalnosti. Vendar je Stet tudi samosvoja, odločna osebnost in mora veliko tega narediti sam. Toda vztrajni učitelj bo naredil vse, da bi Stet zapel na ves glas in s srcem ter dušo vzljubil glasbo, ki mu je namenjena.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
11:00
Divjakinja
Romantični
Izvirnik: Sydney White
Režija: Joe Nussbaum
Igrajo: Amanda Bynes, Sara Paxton, Matt Long, Jack Carpenter, Jeremy Howard, Crystal Hunt
Ocena IMDb: 6,2/10

Ta sodobna predelava klasične pravljice spremlja lepo brucko, ki postane članica sestrstva, ki mu je pripadala tudi njena pokojna mama.

Tako kot njena mama pred davnimi leti, namerava tudi novopečena študentka Sydney White postati članica legendarnega študentskega sestrstva. O njem ji je mama pripovedovala same lepe stvari.

Žal razočarana spozna, da organizaciji zdaj predseduje ošabna blondinka Rachel, ki simpatično Sydney takoj vzame na piko in poskrbi, da postane odpadnica. Sydney se tako spoprijatelji s sedmimi največjimi odpadniki na kampusu in začne skupaj z njimi snovati načrt, s katerim bi ponovno vzpostavili pravični red na kampusu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
13:00
Košček nebes
Drama
Izvirnik: A little bit of heaven
Režija: Nicole Kassell
Igrajo: Kate Hudson, Gael García Bernal, Kathy Bates, Lucy Punch, Romany Malco, Rosemarie DeWitt
Ocena IMDb: 6,3/10

Romantična komedija o ženski, ki umira za rakom.

Marley Corbett je uspešna ženska z obetavno kariero, sijajnimi prijatelji in z odličnim smislom za humor. Na pregledu ji odkrijejo raka v zadnjem stadiju. Novico ji pove dr. Goldstein, uspešen in na videz robat zdravnik; način, kako Marley s humorjem in dostojanstvom sprejme novico, ga močno gane in navduši. Zdravnik in bolnica se kmalu zaljubita in slednjič si prizadevata izkoristiti čas, ki je Marley še ostal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
15:00
Morje v meni
Biografija
Izvirnik: Mar Adentro
Režija: Alejandro Amenábar
Igrajo: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueñas, Mabel Rivera, Celso Bugallo, Clara Segura
Ocena IMDb: 8/10

V Španiji se Ramón Sampedro, ki je tetraplegik že 28 let, bori, da bi mu priznali pravico do evtanazije.

Ramónu pri evtanaziji pomaga združenje, ki brani pravico do svobodne izbire, vodi pa ga njegov prijatelj Géne (Clara Segura). Prek združenja spozna pravnico Julio (Belén Rueda), ki se je zato, da bi mu priskrbela pravico do evtanazije, pripravljena spopasti s španskim pravosodnim sistemom. Tudi sama boleha za usodno degenerativno boleznijo, kar ju z Ramónom še posebej zbliža.

Spozna se tudi s preprosto, osamljeno delavko Roso (Lola Duenas) in se z njo na poseben način zbliža. Kljub želji, da bi umrl, pa Ramón vsakogar, s katerim se zbliža, nauči spoštovati vrednost in dragocenost življenja. In čeprav se ne more premakniti, ima nenavaden dar, da gane vsakogar, ki pride v njegovo bližino.

Za življenjsko zgodbo Ramóna Sampedra je priznani španski režiser Alejandro Amenábar leta 2005 osvojil oskarja za najboljši tujejezični film.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2004
17:20
Igra usode
Romantični
Izvirnik: Serendipity
Režija: Peter Chelsom
Igrajo: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Bridget Moynahan, Eugene Levy, Lilli Lavine
Ocena IMDb: 6,9/10

Bosta Jonathan in Sara vendarle znova našla drug drugega?

Jonathan Trager in Sara Thomas se srečata v nabito polni veleblagovnici v predbožičnih dneh leta 1990. Med njima preskoči iskrica in kmalu preživita prijeten večer na Manhattnu, čeprav ju doma čakata partnerja in ne da bi se predstavila drug drugemu.

Na koncu večera se morata posloviti in Jonathan predlaga izmenjavo telefonskih številk. Sara mu nasprotuje, češ da bo že usoda odločila, ali se bosta spet videla. Če sta si usojena, se bosta pač že srečala.

Čez nekaj let sta Jonathan in Sara tik pred poroko, a vsak s svojim partnerjem. Pred tem pa začneta o svoji odločitvi resno dvomiti in naredita vse, da bi se našla. Ali bosta lahko prevarala usodo in vzela srečo v svoje roke?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
19:00
Kavboji
Komedija
Izvirnik: Kauboji
Režija: Tomislav Mšić
Igrajo: Saša Anočić, Živko Anočič, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Ana Begić, Niksa Butijer
Ocena IMDb: 7/10

"Življenje sme biti dolgočasno, vestern pa nikoli!" je vodilo skupine odpadnikov.

Odpadniki z gledališko predstavo na prefinjen način združijo slovo od province ter univerzalno poetiko zvoka in ikonografije vesterna. Saša, razmeroma uspešen režiser, se ves razočaran vrne v rojstno mesto. Domov ga je povabil župan, saj želi, da bi Saša znova vzpostavil delovanje lokalnega gledališča, vendar začetki niso obetavni. Na avdicijo se prijavi zgolj pet ljudi.

"Kavboji", ki samozavestno jezdijo na krilih žanra, so mešanica komedije in elementov vesterna. Ali pa obratno.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2013
21:00
Veliki pohod
Drama
Izvirnik: The Great Raid
Režija: John Dahl
Igrajo: Benjamin Bratt, James Franco, Robert Mammone, James Carpinello, Mark Consuelos, Craig McLachlan
Ocena IMDb: 6,7/10

Ob koncu 2. sv. v. je bilo 500 ameriških vojakov že več let ujetih v taborišču. Ko so obupali, se je skupina rangerjev odpravila na reševalno misijo.

Komandosi se pod poveljstvom podpolkovnika Henryja Muccija in stotnika Princea lotijo drzne in težko izvedljive reševalne misije. Zadnji preživeli vojaki zavezniških sil so v taborišču za vojne ujetnike v neposredni nevarnosti, saj jih je japonsko vojaško ministrstvo ukazalo pobiti.

Podpolkovnik Henry Mucci zato sprejme nemogočo nalogo in svoj bataljon povede globoko na sovražno ozemlje, da bi rešil 500 ameriških življenj. Ker so možnosti za uspeh neznatne, se poveže s filipinskim gverilskim gibanjem, čigar pripadniki dobro poznajo sovražnikov teren. Zaradi številčne premoči Japoncev sta uspeh in izjemno majhne izgube Američanov ta pohod zapisala v zgodovino.

Film Veliki pohod je postavljen na Filipine leta 1945 in pripoveduje resnično zgodbo o 6. bataljonu komandosov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
23:20
Pijana ljubezen
Komedija
Izvirnik: Punch-Drunk Love
Režija: Paul Thomas Anderson
Igrajo: Adam Sandler, Jason Andrews, Don McManus, Emily Watson, Luis Guzmán, David Schrempf
Ocena IMDb: 7,3/10

Barry kljub sedmim sestram nima sreče z ženskami. Nekega dne pa spozna lepo Leno.

Barry Egan je direktor podjetja, ki izdeluje kičaste toaletne potrebščine. Živi s sedmimi sestrami, ki ga nenehno trpinčijo, zaradi česar ne more najti ljubezni in je osamljen. Na zunaj je videti umirjen, v resnici pa v sebi nosi ogromno potlačene jeze in je na robu zloma.

Nato spozna Leno Leonard, zelo ljubko, a skrivnostno žensko, ki ga prosi, da pazi na njen pokvarjeni avto. In tako se začne Barryjeva ljubezenska zgodba. Toda kmalu zatem nastopijo težave zaradi klica, ki ga je pred časom opravil na vročo seks linijo, saj ga začnejo nadlegovati štirje izterjevalci in tako ogrozijo njegovo ljubezensko življenje.

Zmagovalec nagrade za najboljšo režijo leta 2002 na festivalu v Cannesu prinaša ponesrečeno ljubezensko zgodbo odtujenih ljudi, ki drug drugega iščejo v sovražnem svetu - komedijo o nelagodju in jezi, ki se nepričakovano spremeni v prisrčno in odkrito zgodbo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002