TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 12.03.2019
01:35
Iris
Drama
Režija: Richard Eyre
Igrajo: Kate Winslet, Hugh Bonneville, Judi Dench, Jim Broadbent, Eleanor Bron, Angela Morant
Ocena IMDb: 7,1/10

Iris je posnet po življenjepisu britanske pisateljice in filozofinje Iris Murdoch.

Film je resnična zgodba o romanci med Iris Murdoch in njenim soprogom Johnom Bayleyjem, od njunih študentskih dni in skozi njen boj z Alzheimerjevo. Iris je predavala filozofijo na Oxfordu, ko je spoznala in se zaljubila v svojega kolega profesorja Johna. Njuna ljubezen je trajala več kot 40 let. V marsičem sta uživala skupaj. Spremljamo Irisino karizmatično osebnost in izjemen um. Toda vse to zasenči bolezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
03:12
Panorama programa
Izvirnik: Night loop

Jezik: Hrvaščina
09:00
Jack Hunter in izgubljeni zaklad Ugarita
Avantura
Izvirnik: Jack Hunter and the lost treasure of Ugarit
Režija: Terry Cunningham
Igrajo: Ivan Sergei, Joanne Kelly, Thure Riefenstein, Susan Ward, Mario Naim Bassil, Birol Tarkan Yildiz
Ocena IMDb: 4,7/10

Jack se v iskanju resnice kaj hitro znajde v nevarnosti.

Jack Hunter, 28-letni domišljavi poklicni morilec, ki ga njegov mentor, prof. Schaeffer, pošlje v Francijo, kjer naj bi ukradel sliko starodavne plošče iz Ugarita, na kateri naj bi bile sledi izgubljenega zaklada in rajska zvezda starodavne kulture Ugarita. Jack iz zasebnega muzeja ukrade pravi artefakt in ga prinese v ZDA. S Schaefferjem bereta starodavno pesem, a se ne strinjata o pomenu. Jack mora poslati sliko plošče dr. Aliju, arheologu v Siriji, Schaefferjevemu kolegu. Ko je Jack spremljal Schaefferjevo pomočnico Liz Johnson do njenega stanovanja, vsiljivec vdre v Schaefferjevo pisarno, ukrade ploščo in ubije Schaefferja. Ko najde Jack mrtvega mentorja, priseže, da se bo maščeval. Njegova edina sled je dr. Ali, ki je edini vedel za ploščo. Zato se Jack odpravi v Sirijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Nemščina
Leto: 2008
11:05
Skriti zaliv
Kriminalka
Izvirnik: The Cove
Režija: Louie Psihoyos
Igrajo: Louie Psihoyos, Richard O'Barry, Hardy Jones, Michael Illiff, Joji Morishita, Ian Campbell
Ocena IMDb: 8,4/10

Richard O’Barry je človek, ki je za potrebe priljubljene serije Flipper iz l. 1964 zajel in uril skupino delfinov.

Richardov pogled na morske sesalce v ujetništvu se je korenito spremenil potem, ko je ena izmed delfinjih samic po imenu Kathy v njegovem naročju naredila samomor zaradi stresa, ki ga je doživljala zaradi ujetništva. Po tragičnem dogodku je O’Barry postal eden vodilih borcev proti ujetništvu morskih sesalcev in za njihovo zaščito v divjini. O’Barry in filmar Louie Psihoyos v dokumentarcu razkrivata dogajanje v Taijiju na Japonskem, kjer lovijo delfine in jih bodisi zakoljejo in prodajajo njihovo meso, ali pa žive prodajajo v akvarije po vsem svetu. Zaliv, kjer se to dogaja, je zelo dobro varovan, zato je jasno, da sta O’Barry in Psihoyos dobro znana in osovražena znanca tamkajšnjih oblasti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
12:55
Kako izgubiti prijatelje in se odtujiti od ljudi
Romantični
Izvirnik: How to Lose Friends and Alienate People
Režija: Robert B. Weide
Igrajo: Kelan Pannell, Janette Scott, Simon Pegg, Megan Fox, Gillian Anderson, Kelly Jo Charge
Ocena IMDb: 6,4/10

Sidney spektakularno vstopi v visoko družbo pomembnih šefov in zvezdnikov.

Sidney Young je nepomembni, domišljavi novinar, ki sanja o slavi, denarju, lepoticah in drugih mikavnih rečeh, ki pa so zanj za zdaj nedosegljive. Potrt se iz Londona preseli v New York, kjer postane urednik slovite modne revije Vanity Fair. Sidney tako spektakularno vstopi v visoko družbo, bogati, znani in slavni pa so zdaj na njegovem dosegu. A kljub temu Sidney kmalu dobi odpoved in njegova slava utone v pozabo. Po vrnitvi v London začne pisati o svojem razočaranju nad svetom, ki mu je hotel tako močno pripadati in ki bi mu jedel iz roke, če ne bi usoda želela drugače. Zguba in hinavec je tako vendarle odkril način, kako se maščevati nedotakljivim – o svoji izkušnji je napisal knjigo!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
15:05
Prvič
Komedija
Izvirnik: The First Time
Režija: Jon Kasdan
Igrajo: Dylan O'Brien, Britt Robertson, Victoria Justice, Craig Roberts, Joshua Malina, James Frecheville
Ocena IMDb: 6,9/10

Srednješolka romanca, ki spremlja dva najstnika med dogajanjem ob koncu tedna.

Maturant Dave in Aubrey, ki je prišla v razred iz druge šole, se spoznata nekega večera na zabavi. Sprva sproščen klepet preraste v nekaj intimnejšega in zapletenega, na kar nista pripravljena ne en ne drug. To je lahko začetek resne zveze ali pa največje življenjske napake.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
16:55
Jack Hunter in iskanje Ehnatonove grobnice
Avantura
Izvirnik: Jack Hunter and the quest for Akhenaten's tomb

V Turčiji arheologa Jacka Hunterja brez njegove privolitve privedejo v ameriško bazo. Njegovo pomoč zahteva ameriška agencija za nacionalno varnost.

Jack Hunter pristane, da bo pomagal Liz Johnson in NSA, zato ga premestijo v ameriško letalsko bazo v Incirliku v Turčiji, kjer naj bi se dobil z Liz. Ta mu pove, da NSA tekmuje z rusko mafijo zaradi rajske zvezde, ki bi lahko bila močno orožje ali pa ogromen vir energije. Liz mu omeni Ingo Halstrom in še nekoga iz Schaefferjeve preteklosti. Inga je odkrila obelisk z ugartskimi znaki ter potrebuje Jackovo in Nadjino pomoč. Znaki bi jih lahko pripeljali do Ehnatonove grobnice. Če najdejo grobnico, bodo našli tudi zaklad in zvezdo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
18:45
Uslužbenec meseca
Komedija
Izvirnik: Employee of the Month
Režija: Greg Coolidge
Igrajo: Dane Cook, Jessica Simpson, Dax Shepard, Andy Dick, Tim Bagley, Brian George
Ocena IMDb: 5,5/10

David Walsh, mlad in uspešen moški, v enem dnevu izgubi vse kar je imel in se znajde na samem dnu.

David Walsh (M. Dillon) ima vse – delo v banki, prihodnost, lepo zaročenko Sarah (C. Applegate) in veliko dobrih prijateljev. Toda brazgotine na obrazu so opomin na temno preteklost, ki jo je preživel in pustil daleč za sabo – preteklost, ki preži na njegovo novo uspešno življenje. Ko stopi v šefovo pisarno, David upravičeno pričakuje napredovanje, namesto tega pa dobi odpoved, ker ni izpolnil norme. Istega dne ga zaradi čipkastih hlačk, ki jih je našla v žepu, zapusti še dekle. David obišče edinega človeka, ki mu ne bo obrnil hrbta, prijatelja Jacka (S. Zahn), ki dneve in noči obiskuje striptiz klube, kjer sklepa posle, povezane z drogo. Naenkrat je Davidovo življenje mnogo bolj podobno preteklosti, za katero je mislil, da jo je pustil za sabo. V samo 36 urah je z vrha padel na dno in zdi se, da stvari ne morejo biti hujše. Takrat postanejo še hujše.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
20:45
Fak ju, šola!
Komedija
Izvirnik: Fack Ju Göhte 2
Režija: Bora Dagtekin
Igrajo: Elyas M'Barek, Jella Haase, Karoline Herfurth, Katja Riemann, Volker Bruch, Max von der Groeben
Ocena IMDb: 6/10

FIlm je nadaljevanje prvega dela z naslovom J... se, profesor!

Zekijev sotrpin med ropom banke stori samomor, svoj skriti plen diamantov pa zapusti prav njemu. Zeki medtem spoznava slabe plati svojega profesorskega poklica, saj mu zgodnje vstajanje in nenehno popravljanje testov ne prija preveč. Odločen, da se bo čim prej znebil svoje službe, Zeki diamante skrije v plišasto igračko, a kaj, ko jo učenka Lisi nehote podari dobrodelni organizaciji, ki pomaga otrokom na Tajskem. Skupaj s šolskim ekološkim klubom, v katerem je tudi nerodni Etienne, se Zeki odpravi v ribiško vasico na Tajskem, kjer se prek soočenja z lastno sebičnostjo, arogantnostjo svojih kolegov in srčnostjo dijakov začne zavedati, kaj je v življenju res pomembno.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2015
22:50
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 38. del
Izvirnik: Black sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,3/10

Flint skuša še enkrat vreči Angleže. Silver je zapečatil svojo usodo. Rackham se sooči z Rogersom. Nassau ne bo nikoli več kot prej.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014