TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 12.08.2017
01:00
Pogodba
Triler
Izvirnik: The contract
Režija: Bruce Beresford
Igrajo: Morgan Freeman, John Cusack, Jamie Anderson, Alice Krige, Megan Dodds, Corey Johnson
Ocena IMDb: 5,7/10

V želji, da bi se odkupil svojemu sinu (Jamie Anderson), poskuša Ray Keene (John Cusack) priti na sled vrhunskemu morilcu Cardenu (Morgan Freeman).

Pred Rayem ni lahka naloga, saj se mora izogniti morilčevim pajdašem, ki Rayu in njegovemu sinu strežejo po življenju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
02:45
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Kosmati zobni mišek
Animacija
Izvirnik: El ratón Pérez
Režija: Juan Pablo Buscarini
Igrajo: Alejandro Awada, Mariano Chiesa, Roly Serrano, Delfina Varni, Fabián Mazzei, Ana María Orozco
Ocena IMDb: 5,2/10

Lučka je živahna in igriva deklica, ki ji izpade mlečni zobek.

Lučkini starši, oče, ki je brezposeln kuharski mojster, in mama, uspešna arhitektka, ki ima dela čez glav, jo zaradi izpadlega zobka potolažita z zgodbo, da bo še istega večera prišel k njej Zobni mišek, odnesel zobek in ji pustil kovanec. Nihče pa ne sluti, da se bo ravno s tem začela nadvse nenavadna in čudovita zgodba. Zobni mišek živi na barki z ostalimi miškami, ki čistijo zobke in iz njih izdelujejo čudovite bisere, ki jih po mestni kanalizaciji odnesejo draguljarju, ki jim jih zamenja za denar. Rutinska naloga pa se sprevrže v pravo polomijo, ko sleparja ugrabita miška, da bi mu zaplenila barko in obogatela z biseri. Začne se čudežna pustolovščina.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2006
09:50
Šofer gospodične Daisy
Komedija
Izvirnik: Driving Miss Daisy
Režija: Bruce Beresford
Igrajo: Morgan Freeman, Jessica Tandy, Dan Aykroyd, Patti LuPone, Esther Rolle, Joann Havrilla
Ocena IMDb: 7,4/10

Zgodba je o vdovi, ekscentrični gospodični Daisy in njenem vdanem, redkobesednem temnopoltem šoferju Hoku.

Druženje vdove Daisy in njenega šoferja, ki se postopoma spreminja v trdno prijateljstvo in tesno navezanost, spremljamo skozi več kot dvajset let. Ta leta pomenijo nekatere temeljite miselne spremembe ameriškega juga, v teh letih se rasna nestrpnost umirja in prav ljudje, kakršna je Daisy, imajo za to veliko zaslug. Daisy je bila vse življenje v spopadu z okoljem, posebna in spoštovanja vredna ženska. Tako ponosna je, da noče v svojem življenju nobene opore. Tudi od poročenega sina ne. Sin spoštuje njeno samostojnost, toda ko se Daisy nekega dne pripeti, da z avtomobilom doživi manjšo nesrečo, ji sin najame temnopoltega šoferja Hoka Colburna. Za Daisy je Hoke najprej nekaj motečega. Zaveda se sicer, da potrebuje pomoč, toda tega noče priznati. Zaradi tega Hokovo podporo najprej odklanja, toda postopoma se na svojega šoferja naveže in Hoke postaja vse bolj Daisyjin družabnik, prijatelj. Pravzaprav sta si zelo podobna, oba moti nestrpnost okolja. Hoke čuti to nestrpnost, ker je temnopolt in Daisy zaradi svoje židovske vere. Kakor je Hoke dobrodušen in razumevajč, je Daisy pravzaprav sebična ženska in počne marsikaj predvsem zaradi sebe same. Daisy je do okolja, kadar je to v nasprotju z njenimi prepričanji, agresivna, Hoke pa je dobrodušno humoren ob šikanah rasistično nastrojenega belopoltega življa. Daisy in Hoke se skupaj starata in ko mora Daisy v dom za ostarele in Hoka ne potrebuje več, je prav Hoke tisti, s katerim lahko Daisy deli svoje starostne strahove in tegobe. S Hokom je delila več življenja, kot s komerkoli drugim in njen sin je seveda prvi, ki to lahko v celoti razume.

Film Šofer gospodične Daisy se ponaša s tremi oskarji (med njimi je oskar za najboljši film) in s kar štirimi nominacijami za oskarje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
11:40
Sanjsko moštvo
Komedija
Izvirnik: Les Seigneurs
Režija: Olivier Dahan
Igrajo: José Garcia, Jean-Pierre Marielle, Franck Dubosc, Gad Elmaleh, Joey Starr, Ramzy Bedia
Ocena IMDb: 5,3/10

Nekdanji poklicni nogometaš se odloči pomagati lokalnemu ribiču zmagati na prvenstvu, da bi osvojil denarno nagrado in rešil podjetje pred bankrotom.

Nogometaš vključi vse svoje nekdanje soigralce, ki se še zadnjič zberejo na pripravah za veliko akcijo. Omenjena mešanica nam na koncu da film o dobrih delih poln smeha!

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2012
13:30
Maslo
Komedija
Izvirnik: Butter
Režija: Jim Field Smith
Igrajo: Jennifer Garner, Ty Burrell, Garrett Schenck, Kristen Schaal, Jason Yudoff, Phyllis Smith
Ocena IMDb: 6,2/10

Film pripoveduje zgodbo o posebnem tekmovanju v Iowi v oblikovanju izdelkov iz masla.

Na začetku se tekmovanje o oblikovanju izdelkov iz masla zdi že odločeno, in sicer v prid tekmovalcu z znanim imenom in političnimi apetiti. Toda nato se zgodi preobrat; od nekod se pojavi tekmec – svež, karizmatičen, sposoben. Nenadoma postane igra zanimiva za vsakogar.

V zgodbi jasno pridejo do izraza ambicije Laure Pickler, žene Boba Picklerja, ki velja za dolgoletnega šampiona v oblikovanju izdelkov iz masla. Ker mestni odbor želi, da bi se Bob končno umaknil in prepustil mesto drugemu oblikovalcu, se njegova žena temu odločno postavi po robu. Dolgih 15 let je stala možu ob strani, ga podpirala in potiskala proti uspehu, sedaj pa naj bi to prevzel nekdo drug?? Ne, Laura tega že ne bo dopustila, zato se sama prijavi na tekmovanje ... Toda ob mladem, afroameriškem tekmecu se pojavi še nekdo – Bobova potencialna ljubica in zaplet postane prav vroč.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
15:15
Lars ima punco
Komedija
Izvirnik: Lars And The Real Girl
Režija: Craig Gillespie
Igrajo: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, R.D. Reid, Kelli Garner, Nancy Beatty
Ocena IMDb: 7,4/10

Zablodeli mladenič začne nenavadno razmerje z lutko, ki jo kupi na spletu.

Avtorica televizijske nanizanke "Pod rušo" Nancy Oliver je napisala scenarij kot prisrčno komedijo, v kateri igra nominiranec za oskarja Ryan Gosling. Lars Lindstrom je ljubezniv mladenič, ki se zaradi čustvenega bremena iz preteklosti drži sam zase. Po več letih samote povabi na obisk Bianco, prijateljico, ki jo je spoznal prek spleta. Bianco predstavi svojemu bratu Gusu (Paul Schneider) in njegovi ženi Karen (Emily Mortimer), ki sta osupla. Ne vesta dobro, kaj naj rečeta Larsu ali Bianci, ki je v resnici plastična lutka velikosti človeka, on pa z njo ravna, kot bi bila živa. Posvetujeta se z družinsko zdravnico Dagmar (Patricia Clarkson) in ta jima pojasni, da gre za Larsovo zablodo. Zakaj jo je ustvaril, ni znano, vendar je najbolje, če mu ustrežeta. Lars in vsi okrog njega se podajo na nenavadno čustveno potovanje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
17:15
Usodna nesreča
Drama
Izvirnik: Crash
Režija: Paul Haggis
Igrajo: Karina Arroyave, Dato Bakhtadze, Sandra Bullock, Don Cheadle, Art Chudabala, Sean Cory Cooper
Ocena IMDb: 7,8/10

Film, ki bo vsakogar prisilil, da se zazre v svoje predsodke. Provokativen, pogumen pogled na zapletenost rasnih sporov v Ameriki.

Gospodinja iz Brentwooda in njen soprog, javni tožilec. Iranec, lastnik trgovine. Policijska detektiva, ki sta hkrati tudi ljubimca. Afro-ameriški TV režiser in njegova soproga. Mehiški ključavničar. Tatova avtomobilov. Policist brez izkušenj. Korejki srednjih let. Vsi so prebivalci Los Angelesa. V naslednjih 36-ih urah se bodo vsi srečali. V mešanici ras v Los Angelesu po največjem terorističnem dejanju v zgodovini ZDA ta silna drama raziskuje strah in licemerstvo iz perspektiv likov, ki vstopajo in izstopajo iz življenja enih ali drugih. Na bojišču rasnih sporov ni nihče varen. Nihče ni imun na bes, ki je gonilo nasilja – in ki spreminja življenje.

Usodna nesreča pogumno raziskuje siva področja med črnim in belim, med žrtvijo in napadalcem. Preproste rešitve ni.

Oskar za najboljši film, scenarij in montažo in še številne druge nagrade.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
19:20
Trgovina čudežev gospoda Magoriuma
Družinski
Izvirnik: Mr. Magorium's Wonder Emporium
Režija: Zach Helm
Igrajo: Ted Ludzik, Natalie Portman, Zach Mills, Dustin Hoffman, Madalena Brancatella, Paula Boudreau
Ocena IMDb: 6,2/10

Trgovina z igračami je najbolj očarljiva trgovina v mestu.

Trgovina z igračami ima več kot stoletno tradicijo in njen lastnik gospod Magorium šteje že spoštljivo število let, kar kakšnih 243. Trgovino vodi nekaj več kot dvajsetletna Molly Mahoney, ki je bila kot otrok nadarjena pianistka, sedaj pa se je, vsaj tako misli, znašla v slepi ulici in je zaradi tega zelo nesrečna. Čeprav upravlja s čudovito trgovino z igračami, se ji zdi, da to ni tisto, kar bi hotela v življenju doseči. Seveda, če ne bi bilo vseh teh igrač, ki v čudežni trgovini oživijo, potem bi bila seveda še bolj nesrečna. Vse skupaj pa se zaplete, ko lastnik trgovine gospod Magorium sklene, da je bilo dovolj, da ima že toliko let, da mora odnehati. Zaradi tega pokliče računovodjo Henryja, ki pripravi vse potrebne papirje in Molly Mahoney postane upraviteljica in lastnica kraljestva igrač. Igrače niso zadovoljne, ker je gospod Magorium odšel v pokoj. V znak protesta so izgubile vso svojo živahnost in njihove pisane barve so se spremenile v nezanimivo sivino v vseh možnih dolgočasnih odtenkih sive barve. Molly, ki ni povsem prepričana, da bo lahko uspešno vodila trgovino, je povsem obupana in če ji ne bi pomagal Henry, potem čudoviti svet igrač ne bi bil nikoli več tisto, kar je bil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
21:10
Somrak saga: Mlada luna
Drama
Izvirnik: The Twilight Saga: New Moon
Režija: Chris Weitz
Igrajo: Kristen Stewart, Christina Jastrzembska, Robert Pattinson, Billy Burke, Anna Kendrick, Michael Welch
Ocena IMDb: 4,6/10

V nadaljevanju priljubljene vampirske sage Somrak se mladi par Bella in Edward znajdeta pred novo ljubezensko preizkušnjo.

Edward je prepričan, da lahko Bello obvaruje pred svojo vampirsko naravo le tako, da se razideta. Razočarano Bello tolaži prijatelj Jacob, ki tudi sam skriva nadnaravne moči. Te se dokončno razkrijejo, ko jo mora braniti pred skupnim sovražnikom, Bella pa je še bolj zmedena, ko se pred njenimi vrati po dolgem času spet znajde Edward.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
23:30
Zakopan
Triler
Izvirnik: Buried
Režija: Rodrigo Cortés
Igrajo: Ryan Reynolds, José Luis García Pérez, Robert Paterson, Stephen Tobolowsky, Samantha Mathis, Ivana Miño
Ocena IMDb: 7/10

Paul Conroy (Ryan Reynolds) je ameriški šofer tovornjaka, ki pogodbeno dela v Iraku.

Med prevozom humanitarne pošiljke kuhinjske opreme Paula napadejo in kot talca ugrabijo uporniki – nato se zbudi dva metra pod zemljo in vse se v hipu spremeni v boj za preživetje. Živ je zakopan, samo s prenosnim telefonom in vžigalnikom, možnostjo zveze z zunanjim svetom in lastno iznajdljivostjo, da bi rojakom sporočil, kje sploh je. Čedalje slabša telefonska zveza, pojenjajoča baterija in pomanjkanje kisika postanejo njegovi največji sovražniki v boju s časom; med paniko, obupom in blodnjami ima le poldrugo uro časa, da ga rešijo, preden se bo njegova nočna mora uresničila.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010