TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 12.08.2019
01:00
Življenje pri tej hitrosti
Drama
Izvirnik: 1 Mile to You
Režija: Leif Tilden
Igrajo: Graham Rogers, Tim Roth, Justin McCammom, Ty Parker, Stefanie Scott, Peter Holden
Ocena IMDb: 6,3/10

Navdihujoča, čustvena drama o ljubezni, izgubi in moči srečnih spominov, ki nam dajejo moč v najtežjih trenutkih.

Vsi imamo spomine. Večne popolne spomine, ob katerih žarimo od sreče. Kot ko je sonce obsijalo njene lase, ko si jo spoznal, trenerjev govor ali prijateljev smeh po skupni šali. Ko prijatelji najstnika Kevina (Rogers) umrejo v nesreči, dojame, da se jih s tekom zlahka spominja. Toda tek ima slabo plat. Znašel se je med preteklostjo in novimi spomini, ki jih ustvarja v sedanjosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
02:51
Panorama programa
Izvirnik: Night Loop

Jezik: Hrvaščina
09:00
Igra usode
Romantični
Izvirnik: Serendipity
Režija: Peter Chelsom
Igrajo: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Bridget Moynahan, Eugene Levy, Lilli Lavine
Ocena IMDb: 6,9/10

Bosta Jonathan in Sara vendarle znova našla drug drugega?

Jonathan Trager in Sara Thomas se srečata v nabito polni veleblagovnici v predbožičnih dneh leta 1990. Med njima preskoči iskrica in kmalu preživita prijeten večer na Manhattnu, čeprav ju doma čakata partnerja in ne da bi se predstavila drug drugemu.

Na koncu večera se morata posloviti in Jonathan predlaga izmenjavo telefonskih številk. Sara mu nasprotuje, češ da bo že usoda odločila, ali se bosta spet videla. Če sta si usojena, se bosta pač že srečala.

Čez nekaj let sta Jonathan in Sara tik pred poroko, a vsak s svojim partnerjem. Pred tem pa začneta o svoji odločitvi resno dvomiti in naredita vse, da bi se našla. Ali bosta lahko prevarala usodo in vzela srečo v svoje roke?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
10:50
Življenje na Zemlji
Komedija
Izvirnik: Earthbound
Režija: Alan Brennan
Igrajo: Rafe Spall, Jenn Murray, Stephen Hogan, David Morrissey, Rory Keenan, Aoife Duffin
Ocena IMDb: 5,6/10

Joe Norman si želi običajnih reči: službo, ki je ne bi sovražil, lasten kotiček za bivanje in prijetno dekle, s katerim bi se ustalil v njem.

Joe Norman je mladenič, ki mu je oče Bill na smrtni postelji povedal, da je Joe v resnici Nezemljan, ki mora poskrbeti za nadaljevanje svoje umirajoče vrste. Tako se Joe trudi, da bi našel in osvojil srce "ustrezne" pripadnice ženskega spola.

Zaljubi se v Mario, a ko ji pove resnico, ga ima za norega. Bolj ko jo prepričuje, bolj mu grozi, da jo bo dokončno izgubil. Medtem pa so vesoljski lovci na glave, preoblečeni v strokovnjake za kadrovske zadeve, Joeju tesno za petami.

Po naključju Maria odkrije resnico, skrito v Joejevih starih videoposnetkih, in se mu slednjič pridruži v prizadevanju, da bi pobegnil z rodnega planeta.

Država: Irska
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
12:40
Kronika podzemlja: Mesto kosti
Akcija
Izvirnik: The Mortal Instruments: City of Bones
Režija: Harald Zwart
Igrajo: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers, Jemima West, Robert Sheehan, Robert Maillet
Ocena IMDb: 5,9/10

Filmska upodobitev prve knjižne uspešnice avtorice Cassandre Clare iz serije Kronika podzemlja.

Clary Fray je na videz povsem običajno dekle, ki neke noči ob obisku nočnega kluba odkrije obstoj nadnaravnega sveta in spozna resnico o svojem poreklu. Ko zlobni demon ugrabi njeno mamo, je pripravljena narediti vse, da bi jo rešila.

Clary sprejme svoje krvno nasledstvo in se poda na neverjetno pustolovščino, na kateri s pomočjo skrivnostnega lovca na sence, v katerega se počasi zaljubi, in svojega najboljšega prijatelja, s katerim je nenehno v sporu, postane oseba, za kakršno se je njena mama bala, da bo postala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
15:05
Genialci
Komedija
Izvirnik: Masterminds
Režija: Jared Hess
Igrajo: Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson, Ross Kimball, Jason Sudeikis, Devin Ratray
Ocena IMDb: 5,8/10

Obupan, toda prepričan vase, bo skušal David v vrsti komičnih prizorov obrniti igro sebi v prid in se maščevati za podlo dejanje.

David (Zach Galifianakis) je voznik, ki je podlegel življenjski in delovni monotoniji. Dan za dnem prevaža milijone tujih dolarjev v bančni trezor.

Ta vsakdan prekine zapeljiva kolegica Kelly (Kristen Wiig), ki ga prepriča, da z ekipo neumnih zločincev spelje absurdno slab načrt velikega ropa! Kljub več možnostim, da ga dobijo, kot da bi uspel, David le uspe ukrasti 17 milijonov dolarjev, ki jih njegovi zločinski pajdaši vzamejo zase, njega pa kot na pladnju prepustijo policiji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
16:50
Šofer gospodične Daisy
Komedija
Izvirnik: Driving Miss Daisy
Režija: Bruce Beresford
Igrajo: Morgan Freeman, Jessica Tandy, Dan Aykroyd, Patti LuPone, Esther Rolle, Joann Havrilla
Ocena IMDb: 7,4/10

Zgodba je o vdovi, ekscentrični gospodični Daisy in njenem vdanem, redkobesednem temnopoltem šoferju Hoku.

Druženje vdove Daisy in njenega šoferja, ki se postopoma spreminja v trdno prijateljstvo in tesno navezanost, spremljamo skozi več kot dvajset let. Ta leta pomenijo nekatere temeljite miselne spremembe ameriškega juga, v teh letih se rasna nestrpnost umirja in prav ljudje, kakršna je Daisy, imajo za to veliko zaslug.

Daisy je bila vse življenje v spopadu z okoljem, posebna in spoštovanja vredna ženska. Tako ponosna je, da noče v svojem življenju nobene opore. Tudi od poročenega sina ne. Sin spoštuje njeno samostojnost, toda ko se Daisy nekega dne pripeti, da z avtomobilom doživi manjšo nesrečo, ji sin najame temnopoltega šoferja Hoka Colburna.

Za Daisy je Hoke najprej nekaj motečega. Zaveda se sicer, da potrebuje pomoč, toda tega noče priznati. Zaradi tega Hokovo podporo najprej odklanja, toda postopoma se na svojega šoferja naveže in Hoke postaja vse bolj Daisyjin družabnik, prijatelj. Pravzaprav sta si zelo podobna, oba moti nestrpnost okolja.

Hoke čuti to nestrpnost, ker je temnopolt in Daisy zaradi svoje židovske vere. Kakor je Hoke dobrodušen in razumevajč, je Daisy pravzaprav sebična ženska in počne marsikaj predvsem zaradi sebe same. Daisy je do okolja, kadar je to v nasprotju z njenimi prepričanji, agresivna, Hoke pa je dobrodušno humoren ob šikanah rasistično nastrojenega belopoltega življa.

Daisy in Hoke se skupaj starata in ko mora Daisy v dom za ostarele in Hoka ne potrebuje več, je prav Hoke tisti, s katerim lahko Daisy deli svoje starostne strahove in tegobe. S Hokom je delila več življenja, kot s komerkoli drugim in njen sin je seveda prvi, ki to lahko v celoti razume.

Film Šofer gospodične Daisy se ponaša s tremi oskarji (med njimi je oskar za najboljši film) in s kar štirimi nominacijami za oskarje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
18:40
Raj
Drama
Izvirnik: Eden
Režija: Mia Hansen-Løve
Igrajo: Félix de Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne, Hugo Conzelmann, Zita Hanrot, Roman Kolinka
Ocena IMDb: 6,4/10

Paul, najstnik na pariški underground sceni na začetku '90-ih s prijatelji zbira DJ-e.

DJ-ji se skupaj prepuščajo nočnemu pariškemu življenju, polnemu seksa, mamil in neskončne glasbe.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
21:00
Prilagajanje
Drama
Izvirnik: Adaptation
Režija: Spike Jonze
Igrajo: Nicolas Cage, Tilda Swinton, Meryl Streep, Chris Cooper, Jay Tavare, Litefoot
Ocena IMDb: 7,7/10

Kljub uspehu svojega prvega scenarija se Charlie Kaufman sooča z nezaupanjem v samega sebe tako v zasebnem kot v poklicnem življenju.

Valerie Thomas najame scenarista Charlieja Kaufmana za filmsko priredbo knjige Susan Orlean 'Tat orhidej'. Thomasova je filmske pravice kupila, ko je videla članek v New Yorkerju, še preden je Orleanova napisala knjigo.

Knjiga je zgodba o redkem ljubitelju orhidej Johnu Larochu, čigar strast do orhidej in hortikulture je prvič razkrila strast in lepoto v Orleaninem življenju. Charlie želi v svoji priredbi čim zvestejše slediti knjigi, medtem ko hkrati sam v življenju preživlja prevej težav.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
23:05
Varuh prehoda
Drama
Izvirnik: The Crossing Guard
Režija: Sean Penn
Igrajo: Jack Nicholson, David Morse, Anjelica Huston, Robin Wright, Piper Laurie, Richard Bradford
Ocena IMDb: 6,3/10

Zagrenjeni oče zapriseže maščevanje pijanemu vozniku, ki mu je v nesreči ubil hčerko.

Potem ko je zakoncema Freddyju in Mary Gale v prometni nesreči umrla hčerka, njun zakon hitro propade. Mary se kasneje znova poroči in skuša pozabiti na tragedijo, medtem ko Freddy postane zagrenjen alkoholik, odločen, da se bo maščeval pijanemu vozniku Johnu Boothu, ki je odgovoren za smrt njegove hčerke. Ko Bootha po prestani kazni izpustijo iz zapora, je Freddy odločen, da ga bo ubil. Toda neutolažljivi oče ne računa s tem, da Bootha razjeda slaba vest in da komaj živi sam s seboj.

Sean Penn je pri filmu sodeloval kot scenarist in režiser, glavne vloge pa so odigrali Jack Nicholson, David Morse in Anjelica Huston.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995