TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 13.10.2016
00:40
Zapuščena
Grozljivka
Izvirnik: The abandoned
Režija: Nacho Cerdà
Igrajo: Anastasia Hille, Karel Roden, Valentin Ganev, Paraskeva Djukelova, Carlos Reig-Plaza, Kalin Arsov
Ocena IMDb: 5,6/10

Leto 1966, nekje v Rusiji. Ranjena ženska se z dvema dojenčkoma v tovornjaku pripelje na osamljeno kmetijo.

Štirideset let po letu 1966 filmska producentka Marie Jones svojo hčerko pusti v Kaliforniji, sama pa odpotuje domov, v rusko divjino. Marie je ena izmed dojenčkov v tovornjaku, ki ji je ruski uradnik Andrei Misharin nedavno po telefonu povedal, kje se nahaja kmetija njene družine. Ko Marie prispe v zapuščeno družinsko hišo, tam sreča neznanca Nikolaja. Pove ji, da je njen brat dvojček in da je prav tako prejel Misharinov klic. Kmalu zatem se v hiši začnejo dogajati srhljive reči, saj Marie in Nikolaja začnejo preganjati duhovi. Ugotovita, da sta postala ujetnika hiše, ki ju ne namerava izpustiti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
02:28
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Podnajemnika
Kriminalka
Izvirnik: The tenants
Režija: Danny Green
Igrajo: Dylan McDermott, Snoop Dogg, Rose Byrne, Seymour Cassel, Niki J. Crawford, Aldis Hodge
Ocena IMDb: 5,3/10

Medtem ko poskušata dokončati vsak svoj roman, se v zapuščeni stanovanjski zgradbi spoprijateljita afriško-ameriški pisec in judovski romanopisec.

V odnos pisateljev se kmalu prikradejo napetosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
11:05
Odkriti raj
Biografija
Izvirnik: Paradise Found
Režija: Mario Andreacchio
Igrajo: Kiefer Sutherland, Nastassja Kinski, Alun Armstrong, Thomas Heinze, Chris Haywood, Nicholas Hope
Ocena IMDb: 5,8/10

Uspešen borzni posrednik iz 19. stoletja pusti svojo službo in postane umetnik.

Pariz, 1880. Paul Gauguin je uspešen finančnik. Živi v Parizu s svojo ženo Mette in njunimi štirimi otroki. Toda ko se njegova strast do slikanja prelevi v poslanstvo, da bi spremenil umetnost, mora Gauguin po poti svoje usode. Pusti službo in svoj udoben način življenja ter privede svojo družino v spiralo revščine in potovanj na Tahiti. Njegova potovanja ga nesejo še dlje od družine in ga naučijo kaj res pomeni žrtvovanje. Kakšno ceno je treba plačati, da se živi svoje sanje?

Resnična zgodba o francoskem umetniku Paulu Gauguinu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
13:00
Papirnato srce
Drama
Izvirnik: Paper Heart
Režija: Nicholas Jasenovec
Igrajo: Charlyne Yi, Michael Cera, Jake Johnson, Gill Summers, Martin Starr, Seth Rogen
Ocena IMDb: 6/10

Charlyne Yi se odpravi po Ameriki, da bi posnela dokumentarec o temi, ki je ne pozna: o ljubezni.

Michael Cara postane objekt Charlyninih čustev. Prepletajoč resničnost in domišljijo združuje film elemente dokumentarca in tradicionalnega pripovedništva, ki tvori sodobno romanco.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
14:45
Bitka v Seattlu
Drama
Izvirnik: Battle in Seattle
Režija: Stuart Townsend
Igrajo: André Benjamin, Jennifer Carpenter, Isaach De Bankolé, Woody Harrelson, Martin Henderson, Joshua Jackson
Ocena IMDb: 6,7/10

Film o dogodkih pred, med in po protestih, ki so se v zgodovino zapisali kot prvi v množici povsem spontanih uporov proti korporativnemu kapitalizmu.

30. 11. 1999 se je v ameriškem mestu Seattle začela ministrska konferenca članic Svetovne trgovinske organizacije (WTO). Na ulicah mesta je delegate pričakala pisana množica protestnikov, ki so dvignili svoj glas proti globaliziranemu kapitalizmu in čedalje večjim neenakostim, ki jih ta sistem prinaša v vse pore družbe. Protestniki so sprva zablokirali mestno četrt, kjer je bilo prizorišče srečanja. Mirni protesti so se zaradi pretirane uporabe policijske sile in nekaj preveč zagretih aktivističnih akcij sprevrgli v nasilje, zaradi katerega se je mesto kmalu znašlo v popolnem kaosu.

Nocojšnji film skozi zgodbe različnih protagonistov podoživlja dogodke pred, med in po protestih, ki so se v zgodovino zapisali kot prvi izmed množice povsem spontanih uporov proti diktatu korporativnega kapitalizma. Na srečo v Seattlu ni bilo žrtev. V Genovi, leta 2001, med srečanjem voditeljev G8, žal ni bilo več tako. V filmu, v katerem je nastopilo kar nekaj zvezd svetovnega formata, tako spremljamo zgodbe aktivista Djanga, šokiranega župana Jima, pripadnika posebne policijske enote Dala in njegove noseče žene, ki je ujeta v kaosu. Režiser je fiktivne prizore spretno kombiniral z dokumentarnimi posnetki in ustvaril povsem spodoben pomnik na dogodke, ki so zasejali dvom v pravilnost samo enega pogleda na svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
16:45
Umazani ples
Romantični
Izvirnik: Dirty Dancing
Režija: Emile Ardolino
Igrajo: Jennifer Grey, Patrick Swayze, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Jane Brucker
Ocena IMDb: 6,9/10

Baby se med počitnicami zaplete s plesnim učiteljem, kar razjezi njene stroge starše.

Frances »Baby« Houseman, očetova ljubljenka, se s starši odpravi na počitnice. Baby je odrasla v ugledni družini, ki od nje pričakuje študij na prestižni univerzi in poroko z zdravnikom. Po nekaj dolgočasnih počitniških dnevih opazi, da se v eni izmed počitniških koč zbira mladina, ki se vsak večer predaja divjemu plesu. Tam opazi Johnnyja, plesnega učitelja, ki zaradi nosečnosti svoje plesne partnerke potrebuje novo. Ko se Baby ponudi, da bi jo nadomestila, Johnny sprva okleva, nato pa le privoli in učne ure umazanega plesa se pričnejo. Med dvojico se razvnamejo strasti, ki Baby kmalu pripeljejo v spor z njeno družino.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
18:45
Nesmrtni
Akcija
Izvirnik: Immortel (ad vitam)
Režija: Enki Bilal
Igrajo: Linda Hardy, Thomas Kretschmann, Charlotte Rampling, Yann Collette, Frédéric Pierrot, Thomas M. Pollard
Ocena IMDb: 6/10

New York, leto 2095. Na Zemlji poleg običajnih ljudi živijo tudi genetsko spremenjeni mutanti.

Ko eno izmed mutantk aretirajo, znanstvenica dr. Elma Turner ugotovi, da je njena telesna zgradba popolnoma drugačna od naše, za nameček pa se mlada Jill ponaša s posebnimi močmi. Medtem v piramidi, ki se je pojavila nad mestom, egipčanski bogovi boga Horusa obsodijo na nesmrtnost in mu dodelijo določen čas, ki ga lahko preživi med ljudmi in poskrbi, da spočne svojega dediča. Med iskanjem primerne družice Horus sreča upornika Nikopola, obsojenega na 30 let zamrznitve, ki mu je zaradi mehanske napake uspelo pobegniti iz zapora.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
20:45
Življenja Pippe Lee
Drama
Izvirnik: The Private Lives Of Pippa Lee
Režija: Rebecca Miller
Igrajo: Robin Wright, Mike Binder, Alan Arkin, Winona Ryder, Ryan McDonald, Cornel West
Ocena IMDb: 6,4/10

Po 20 letih življenja z ostarelim možem se Pippa Lee sooča s krizo srednjih let.

Pippa Lee (Robin Wright Penn) je ljubeča mati dveh odraslih otrok in žena uspešnega založnika Herba (Alan Arkin). Čeprav je med njima velika starostna razlika, sta si vselej imela kaj povedati, ona pa je uživala v vrvečem nemiru New Yorka. Ko pa Herb preživi resen srčni napad, se preselita v mirno predmestje v Connecticutu. Nekaj časa je vse v redu in Pippa se na večerjah sestaja z novima prijateljema Samom (Mike Binder) in Sandro (Winona Ryder) ter se posveča skrbi za bolnega moža. Vse to se spremeni, ko po lastni boleči ločitvi v mesto prispe Chris (Keanu Reeves). Kmalu se začnejo v Pippi nabirati dolgo zatajevane zamere zaradi nasprotja med svobodomiselnim dekletom, kakršna je bila včasih, in frustrirano žensko, kakršna je postala; nekje na tej poti je izgubila samo sebe. Vendar se pot samospoznanja za Pippo šele začenja.

Režiserka Rebecca Miller ("Zgodba o Jacku in Rose") je svoj roman priredila v komično dramo o ženski, ki začne novo življenje, potem ko jo mož zapusti zaradi mlajše ljubice.

Igrajo tudi Julianne Moore, Monica Bellucci, Maria Bello in Blake Lively.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
22:35
Operacija Delta Force 5
Akcija
Izvirnik: Operation Delta Force 5: Random Fire
Režija: Yossi Wein
Igrajo: Trae Thomas, Todd Jensen, Anthony Bishop, Gray Lawson, Pepper Sweeney, David Dukas
Ocena IMDb: 3,9/10

Elitna skupina ameriških vojakov mora stopiti na prste arabskemu teroristu.

S pomočjo posebne tehnike nadzorovanja uma ameriška elitna skupina vojakov uri samomorilske napadalce. Glede na to, da terorist s svojimi varovanci seje čedalje večji strah in trepet, morajo ameriški specialci čim prej izslediti njegovo skrivališče. Pri tem pa se žal znajdejo v pasti, iz katere se bodo zelo težko rešili.

Peto nadaljevanje filma Operacija Delta Force.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000