TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 13.10.2018
01:20
Spisek za odstrel
Grozljivka
Izvirnik: Kill List
Režija: Ben Wheatley
Igrajo: Neil Maskell, MyAnna Buring, Harry Simpson, Michael Smiley, Emma Fryer, Struan Rodger
Ocena IMDb: 6,4/10

Skoraj leto po neuspešni nalogi morilec po naročilu prejme novo misijo, ki za tri žrtve obeta dober izkupiček.

Režiser Ben Wheatley v napetem žanru prinaša zgodbo, ki so jo imenovali celo najboljša grozljivka leta. Briljantna mešanica družinske drame, akcijskega trilerja o naročenih umorih in psihološke srhljivke. Zgodba spremlja nekdanjega vojaka, zdaj morilca po naročilu, ki se znajde v vrtincu človeške temačnosti. Osem mesecev po katastrofalno neuspešni nalogi v Kijevu, ki ga je umsko in telesno izčrpala, Jaya (Neil Maskell) njegov sodelavec Gal (Michael Smiley) prepriča, da sprejme nov posel. Medtem ko se čedalje bolj pogrezata v čudaško izkrivljeni svet naročenih umorov, se spiralno razkraja tudi Jayev lastni svet, dokler ga strah in preganjavica ne potisneta na grozljivo točko brez vrnitve.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
03:02
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Alpha in Omega
Animacija
Izvirnik: Alpha and Omega
Režija: Anthony Bell
Igrajo: Justin Long, Hayden Panettiere, Dennis Hopper, Danny Glover, Larry Miller, Eric Price
Ocena IMDb: 5,3/10

Zabavno potovanje dveh povsem različnih živali.

Kakšno je najbolj noro potovanje vseh časov? Štopanje, postajališča za tovornjake, zoprni ježevci in gos golfistka z račjim pobiralcem žogic. To najbolje vesta Kate in Humphrey, volčji par, ki išče pot domov, potem ko ju čuvaji naravnega rezervata odpeljejo na drug konec države. Humphrey je "omega" volk, ki preživlja dneve med lagodnim duhovičenjem, zabavnimi enovrstičnicami in druženjem z lenim tropom volkov ter video-igrivih veveric. Kate je "alfa" volkulja: dolžnost, disciplina in elegantne lovske poteze "volčje Lare Croft" so njena največja vrlina. Humphrey prisega na humor, Kate pa na ubogljivost nadrejenim. In skupaj morata prepotovati na tisoče milj. Doma so volčja krdela na lovskem pohodu in med njimi se kuha spor. Samo Kate in Humphrey lahko poskrbita za mir med živalmi; a najprej morata preživeti družbo drug drugega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
09:40
Moondance Alexander
Družinski
Režija: Michael Damian
Igrajo: Kay Panabaker, Don Johnson, Lori Loughlin, James Best, Sasha Cohen, Whitney Sloan
Ocena IMDb: 6,4/10

Družinska drama z Donom Johnsonom, posneta po resnični zgodbi.

Naslovna junakinja Moondance Alexander je pogumna in srčna najstnica, ki živi s svojo ekscentrično materjo v čudoviti pokrajini ameriškega Kolorada. Moondance veseli, da se je končno sklenilo šolsko leto, saj v šoli nima mnogo prijateljev, a je po drugi strani zaskrbljena, saj ne ve, kaj početi med poletnimi počitnicami. Sredi sprehoda jo vzdrami naključno srečanje z lisastim konjem, ki ga dekle nemudoma vzljubi in poimenuje Checkers. Konja želi vrniti na konjski ranč, ki se nahaja blizu njenega doma. Lastnik ranča je Dante Longpre, nezadovoljni nekdanji jahač. Zvedava Moondance ga prosi za poletno službo. Z Dantejem se dogovorita, da si bo z delom namesto plače prislužila jahalne ure s Checkersom in Dantejevo strokovno vodstvo. Moondance kmalu izve za jahaško tekmovanje na koncu poletja. Z Dantejem se odločita, da se bosta dogodka, na katerem tekmujejo tudi dekličine ošabne sošolke, udeležila kar s Checkersom. Moondance mora med treningi prebroditi več težav, saj konj ni v tekmovalni kondiciji, je nižje rasti, sodi k sorti, ki še nikdar ni zmagala na tekmovanju v preskakovanju ovir. Kljub neugodnim okoliščinam, ki ne dopuščajo zmage, par deklice in živali na koncu dokaže, da je zanjo potrebna predvsem jeklena volja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
11:25
Varuška
Komedija
Izvirnik: Babysitting
Režija: Nicolas Benamou
Igrajo: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali, Julien Arruti, Grégoire Ludig
Ocena IMDb: 6,8/10

Prekrokana noč po francosko. Na svoj 30. rojstni dan Franck od svojega šefa g. Schaudela dobi nepričakovano in nezaželeno nalogo.

Popaziti mora na njegovega sina Remija. Prihodnji dan g. Schaudela in njegovo ženo doma pričaka šok. Njun dom je uničen, Remi pa je izginil brez sledu. Poleg tega nikomur ni jasno, kaj se je preteklo noč sploh zgodilo. Edina sled je majhna skrita kamera, ki je zabeležila celotno dogajanje. Policija in zaskrbljeni starši imajo med gledanjem najbolj norega posnetka na svetu kaj videti – v hiši resnega zakonskega para se je odvijala zabava stoletja.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2014
13:00
Pot v svobodo
Drama
Izvirnik: The way back
Režija: Peter Weir
Igrajo: Dragos Bucur, Colin Farrell, Ed Harris, Alexandru Potocean, Saoirse Ronan, Mark Strong
Ocena IMDb: 7,3/10

Leta 1939 poljskega vojaka Janusza Sovjeti obtožijo vohunstva, a on ne prizna krivde. Zato ga pošljejo v gulag.

Poljski vojak Janusz (Jim Sturgess), ki ga leta 1939 Sovjeti obtožijo vohunstva, ne prizna krivde, zato njegovo ženo najprej mučijo, potem pa jo prisilijo v podpis izjave, ki naj bi dokazovala Januszovo krivdo. Obsodijo ga na 20-letno kazen v gulagu. V sibirskem taborišču Janusz spozna gospoda Smitha (Ed Harris), ameriškega inženirja podzemne železnice, igralca po imenu Khabarov (Mark Strong), okorelega ruskega zločinca Valko (Colin Farrell), umetnika in kuharja Tomasza, Poljaka Kazika, ki ima ponoči težave z vidom, latvijskega duhovnika Vossa in jugoslovanskega računovodjo Zorana.

Khabarov zaupa Januszu, da ima pripravljen načrt za pobeg; ta predvideva pot na jug v Mongolijo mimo Bajkalskega jezera. Potem ko mu dodelijo delo v rudniku, se Janusz odloči pridružiti se pobegu pod okriljem močnega snežnega neurja. Z njim se odpravijo tudi Smith, Valka, Zoran, Voss, Tomasz in Kazik. Zdaj so možje svobodni, a tudi obsojeni na gotovo smrt. Uspeh njihovega pobega je že vnaprej malo verjeten: razen neusmiljene pokrajine jih čakajo nevihte, komarji, lakota, puščava, peščeni viharji in žeja. Skupini se pridruži tudi pobeglo poljsko dekle Irena (Saoirse Ronan). 6500 km daleč gredo peš čez sibirsko mejo skozi Mongolijo in puščavo Gobi do Tibeta ter nazadnje čez Himalajo, da bi dosegli svobodo v Indiji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
15:25
Kronika podzemlja: Mesto kosti
Akcija
Izvirnik: The Mortal Instruments: City Of Bones
Režija: Harald Zwart
Igrajo: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers, Jemima West, Robert Sheehan, Robert Maillet
Ocena IMDb: 5,9/10

Filmska upodobitev prve knjižne uspešnice avtorice Cassandre Clare iz serije Kronika podzemlja.

Clary Fray je na videz povsem običajno dekle, ki neke noči ob obisku nočnega kluba odkrije obstoj nadnaravnega sveta in spozna resnico o svojem poreklu. Ko zlobni demon ugrabi njeno mamo, je pripravljena narediti vse, da bi jo rešila. Clary sprejme svoje krvno nasledstvo in se poda na neverjetno pustolovščino, na kateri s pomočjo skrivnostnega lovca na sence, v katerega se počasi zaljubi, in svojega najboljšega prijatelja, s katerim je nenehno v sporu, postane oseba, za kakršno se je njena mama bala, da bo postala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Nemščina
Leto: 2013
17:45
Klic narave
Komedija
Izvirnik: Nature Calls
Režija: Todd Rohal
Igrajo: Maura Tierney, Patton Oswalt, Rob Riggle, Johnny Knoxville, Kelly Coffield Park, Eddie Rouse
Ocena IMDb: 3,9/10

Ob lastni nesposobnosti razočarani vodja tabornikov Randy Stevens na zabavi svojega brata Kirka ugrabi skupino dečkov.

Odločen, da se bo poklonil častni taborniški tradiciji svojega očeta in potrdil svoje vodilne sposobnosti, pomočnik vodje tabornikov Randy Stevens vdre na zabavo svojega brata Kirka, ki je za rojstni dan svojega posvojenega 10-letnega sina priredil televizijski filmski maraton. Randy prepriča dečke, naj se mu pridružijo na taborniškem izletu konec tedna. A ko se Kirku posveti, kaj namerava Randy, sklene s pomočjo zvestega varnostnika slediti skupini otrok in jih pripeljati nazaj v varno predmestno zavetje. Medtem se govorice o ugrabitvi razširijo po soseski in začne se množično iskanje tabornikov; Randy pa kmalu ugotovi, da bo nespretne ljubitelje sodobne tehnologije težko preobrazil v oboževalce pristnega življenja v naravi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
19:15
Šola za življenje
Drama
Izvirnik: An Education
Režija: Lone Scherfig
Igrajo: Carey Mulligan, Olivia Williams, Alfred Molina, Cara Seymour, William Melling, Connor Catchpole
Ocena IMDb: 7,3/10

Najstnica iz londonskega predmestja je namesto tradicionalne izobrazbe deležna nečesa bolj zloveščega.

Začenjajo se divja 60. leta, toda v življenju najstnice Jenny ni časa za zabavo, saj mora ves čas in trud posvečati uresničevanju očetove želje, da bi se ji uspelo vpisati na prestižno oxfordsko univerzo. A nekega dne spozna zabavnega in šarmantnega Davida, ki radovedno mladenko vpelje v zapeljivi svet nenehnih družabnih srečanj, svečanih koncertov in nepozabnih zabav. Toda šola za življenje ima tudi negativno stran in Jenny se naposled znajde pred najtežjo odločitvijo o svoji prihodnosti ...

Pisatelj Nick Hornby se je prvič lotil pisanja scenarija, ki ni po njegovi predlogi in dokazal, da njegovo mojstrstvo filmskega jezika nič kaj ne zaostaja za literarnim. K temu pripomore tudi odlična režija danske režiserke Lone Scherfig, ki iz igralcev, sploh iz mlade Mulliganove, naredi povsem žive, sveže in prepričljive like …

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:05
Kako začiniti zakon
Komedija
Izvirnik: Hope Springs
Režija: David Frankel
Igrajo: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell, Jean Smart, Ben Rappaport, Marin Ireland
Ocena IMDb: 6,3/10

Zakonca Kay in Arnold kljub ljubeči navezanosti že dolgo nimata več intimnih stikov, zato se Kay odloči popestriti njuno ljubezensko življenje.

Čemernemu Arnoldu predlaga počitnice v letovišču, kjer se udeležita zakonske terapije priznanega svetovalca Bernieja. Toda njegovi neobičajni nasveti in vprašanja ju spravijo v številne zadrege, zato kljub nerodnim in zelo zabavnim poskusom nikakor ne najdeta mladostne ljubezenske iskre. Razočarana se vrneta domov, vendar muhasta usoda poskrbi za nepričakovan preobrat, ki znova podžge njune strasti …

Meryl Streep je za vlogo prejela nominacijo za zlati globus!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
22:55
Beli slon
Akcija
Izvirnik: Elephant white
Režija: Prachya Pinkaew
Igrajo: Djimon Hounsou, Markus Waldow, Kevin Bacon, Jirantanin Pitakporntrakul, Weeraprawat Wongpuapan, Apichart Chusakul
Ocena IMDb: 5,1/10

Poslovnež najame morilca Curtieja Churcha, da bi maščeval hčer, ki so jo na Tajskem ubili trgovci z ljudmi.

Curtie išče Angleža Jimmyja, preprodajalca orožja, in se pri njem oboroži. Nato sproži vojno med tolpami, da bi odstranil večji del trgovcev z ljudmi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011