TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 14.03.2018
01:15
Sukijaki vestern Django
Vestern
Izvirnik: Sukiyaki Western Django
Režija: Takashi Miike
Igrajo: Hideaki Itô, Masanobu Andô, Kôichi Satô, Kaori Momoi, Yûsuke Iseya, Renji Ishibashi
Ocena IMDb: 6,3/10

V odročnem in opustošenem rudarskem mestecu se za skriti zaklad spopadata dve tolpi, ki sta v sporu že stoletja.

Zaradi nenehnega nasilja je večina prebivalcev naselbino že zdavnaj zapustila. Nekega dne v kraj prijaha neznanec, osamljeni jezdec z neverjetnim strelskim znanjem, ki svoje usluge ponudi najvišjemu ponudniku. Oba klana ga seveda poskušata pridobiti na svojo stran, a on ima povsem drugačne namene – v resnici namerava za vedno uničiti oba klana. Pri tem se poveže z ovdovelo barsko plesalko, starko s skrivno preteklostjo in neusmiljeno razbojnico. Umazane prevare, izdaje, poželenje in ljubezen tako izbruhnejo v eksplozivnem končnem spopadu.

Film ekstravagantne legende sodobnega japonskega filma, Takashija Miikeja, je pravi poklon žanru t.i. ´špageti westerna´, saj v njem najdemo referenci na dva taka klasična lika žanra, kot sta recimo Django in Mr.Nobody. Miike se poleg tega v osnovnem zapletu zgleduje pri dogodkih iz znamenitih Vojn vrtnic, vojn za angleški prestol med dinastijama York in Lancaster, ki so s prekinitvami divjale praktično celo drugo polovico petnajstega stoletja. Poanta teh vojn, ki prežema tudi nocojšnji film je v dejstvu, da sta se obe dinastiji tako izčrpali, da je angleški prestol na koncu zasedla tretja družina – Tudorji. Kako že pravi pregovor? Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima…

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2007
03:00
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Spremenljivi časi
Drama
Izvirnik: Les temps qui changent
Režija: André Téchiné
Igrajo: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Gilbert Melki, Malik Zidi, Lubna Azabal, Tanya Lopert
Ocena IMDb: 6,3/10

Antoine je uspešen inženir, za svoje podjetje, ki gradi medijske centre po vsem svetu, nadzira opravljena dela in je zaradi tega neprestano na poti.

Ko ga pošljejo v Maroko v Tanger, kjer mora pregledati medijski center, se Antoine spomni Cecile, svoje ljubezni izpred tridesetih let, in jo sklene poiskati. Cecile dela na tangerskem radiu kot voditeljica in je poročena z nekoliko mlajšim Maročanom Hasanom, s katerim imata sina Samija. Sami je s svojo prijateljico Nadio in njenim devetletnim sinom prav v času Antoinovega obiska na počitnicah pri materi. Vse skupaj je precej zapleteno in Antoine je s svojimi pričakovanji, rad bi na vsak način obudil ljubezensko romaco s Cecile, samo še problem več, s katerim se mora Cecile soočati.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2004
11:05
Asterix in Obelix: Misija Kleopatra
Komedija
Izvirnik: Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
Režija: Alain Chabat
Igrajo: Alain Chabat, Gérard Depardieu, Christian Clavier, Jamel Debbouze, Monica Bellucci, Claude Rich
Ocena IMDb: 6,6/10

Asterix in Obelix, neustrašna in nezlomljiva galska junaka, se podata na novo pustolovščino – tokrat daleč od doma.

Egipt, ki mu je poveljevala Kleopatra, je podjarmil rimski imperij. Še huje, Kleopatra se je odločila, da bo svoje srce oddala Juliju Cezarju. Ker ima dovolj njegovih sarkastičnih pripomb, stavi z njim: če ji uspe v treh mesecih sredi puščave zgraditi najveličastnejšo palačo, bo javno priznal, da so Egipčani narod vseh narodov. Kleopatra nalogo zaupa arhitektu Edifisu. Če mu bo uspelo, ga bo zasula z zlatom, drugače ga bo vrgla krokodilom. Postavljenega roka se brez čudeža ne bo dalo ujeti. Čudež pa se pojavi v obliki Asterixa, Obelixa in njunega zvestega prijatelja, druida Getafixa – čuvaja čarobnega napoja.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2002
13:10
Usodna krogla
Drama
Izvirnik: Franklyn
Režija: Gerald McMorrow
Igrajo: Eva Green, Ryan Phillippe, Sam Riley, Bernard Hill, James Faulkner, Stephen Walters
Ocena IMDb: 6,2/10

Preest je zamaskirani maščevalec, ki na temačnih ulicah futurističnega Vmesnega mesta išče svojega največjega sovražnika.

Esser je zlomljen oče, ki po neskončnih londonskih ulicah išče izgubljenega sina. Milo je tridesetletnik zlomljenega srca, ki išče pot k novi ljubezni. Emilia je čudovita študentka, katere umetniški projekti so vse bolj zapleteni in smrtonosni. To je zgodba o štirih izgubljenih dušah, katerih usodo bo zapečatila ena sama krogla.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
15:05
Zmagovalka
Drama
Izvirnik: The Prize Winner of Defiance, Ohio
Režija: Jane Anderson
Igrajo: Julianne Moore, Woody Harrelson, Laura Dern, Trevor Morgan, Ellary Porterfield, Simon Reynolds
Ocena IMDb: 7,3/10

Kelly in Evelyn Ryan živita v Defianceu v Ohiu skupaj s svojimi desetimi otroki.

Na prvi pogled se zdi življenje družine Ryan idilično. Kelly je pel šansone, vendar je v prometni nesreči ostal brez glasu. Pustil je službo v tovarni, s katero je komaj plačeval račune. Evelyn, gospodinja in mama se prijavi na tekmovanja in začne osvajati nagrade, toda njeni uspehi niso dovolj, da bi se družina pobrala. Kelly postaja vse bolj negotov in vse pogosteje sega po steklenici ter zapravlja dragoceni denar za hrano in dom. Bo lahko Evelyn, optimistična in polna ljubezni, še vedno obdržala družino skupaj?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
17:00
Srečneži
Drama
Izvirnik: The Lucky Ones
Režija: Neil Burger
Igrajo: Rachel McAdams, Tim Robbins, Michael Peña, Molly Hagan, Mark L. Young, Howard Platt
Ocena IMDb: 7/10

Trije tujci, vsak s svojo zgodbo in vsak s svojo bolečino se podajo na pot po ZDA. Med njimi se sčasoma splete pristno tovarištvo.

Trije ameriški vojaki, ranjeni v vojni, po vrnitvi iz Iraka obtičijo na letališču v New Yorku, saj so zaradi električnega mrka vsi leti odpovedani. Odločijo se, da si bodo delili stroške za avto, s katerim se bodo zapeljali do Pittsburgha, od tam pa vsak po svoje naprej do končne destinacije.

Za Cheeverja, rezervista v srednjih letih je to St. Louis, kjer se bo po dolgem času spet srečal s svojo družino. Za TK-ja, na pragu tridesetih, je to Las Vegas, kjer bi si rad pozdravil težave s potenco, predenj se spet sreča s svojo zaročenko. Igralniška Meka je cilj tudi mladenke Colee, ki bi tam rada navezala stike z družino svojega padlega fanta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
19:10
Bitka za šolo
Drama
Izvirnik: The Battle Of Shaker Heights
Režija: Efram Potelle
Igrajo: Shia LaBeouf, Elden Henson, Amy Smart, Billy Kay, Kathleen Quinlan, Shiri Appleby
Ocena IMDb: 6,1/10

Največja strast najstnika Kellyja Ernswilerja je uprizarjanje bitk iz 2. svetovne vojne.

Najstnik Kelly je tarča šolskih nasilnežev, pred katerimi se ne zna braniti. Ko na bojišču spozna bogatega najstnika Barta Bowlanda, se njegovo življenje postavi na glavo. Zaljubi se v Bartovo starejšo sestro Tabby, ki pa je tik pred poroko. Ko kasneje zboli še njegov oče, se je Kelly prisiljen soočiti z resničnostjo, ki se ji je tako dolgo izogibal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
20:45
Skrajnost
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Push
Režija: Paul McGuigan
Igrajo: Colin Ford, Joel Gretsch, Djimon Hounsou, Dakota Fanning, Robert Tsonos, Brandon Rhea
Ocena IMDb: 6,1/10

Zgodba se odvija v svetu psihološkega vohunstva, s telekinezo, napovedovanjem prihodnosti, ustvarjanjem nove realnosti in ubijanjem brez dotika.

Vsak posameznik lahko postane smrtonosno orožje - ali pa tarča. Nick (Chris Evans – Sunshine, Fantastični štirje) in najstnica Cassie z neverjetnimi močmi (Dakota Fanning – Vojna svetov) se zoperstavita ilegalni vladni agenciji v boju, ki ga lahko dobita le, če spremenita prihodnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
22:50
Bela kraljica: Strup in malvazija
Drama, 1. sezona, 7. del
Izvirnik: The White Queen: Poison And Malmsey Wine
Režija: Colin Teague
Igrajo: Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Faye Marsay, Max Irons, Ben Lamb
Ocena IMDb: 7,8/10

Anne Neville prevzame osrednjo vlogo, medtem ko preganjavica načenja njeno družino. Strah in smrtonosne govorice grozijo vsem, da bodo začeli padati kot muhe.

Osupljiv portret enega najbolj burnih obdobij v britanski zgodovini.

Zgodovinska drama prinaša osupljiv portret enega najbolj burnih obdobij v britanski zgodovini: zgodbo o ljubezni in poželenju, zapeljevanju in izdaji, izdajah in umorih. Na edinstven način spremljamo skozi oči treh različnih, enako vztrajnih žensk, ki se obupano potegujejo za krono kraljice: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort in Anne Neville. Ženejo se za oblastjo in si bodo s spletkami, manipulacijo in zapeljevanjem utrle pot do prestola. Piše se leto 1464, preden so deželi zavladali Tudorji, in v Angliji divja vojna med različnimi pretendenti za kraljevi položaj; grenki spor med dvema stranema iste rodbine, hišo York in hišo Lancaster, ter tremi odločnimi ženskami

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
23:50
Adamovo vstajenje
Drama
Izvirnik: Adam Resurrected
Režija: Paul Schrader
Igrajo: Jeff Goldblum, Willem Dafoe, Derek Jacobi, Ayelet Zurer, Hana Laszlo, Joachim Król
Ocena IMDb: 6,3/10

Film se osredotoča na življenje Adama Steina, karizmatičnega Žida, ki je preživel holokavst.

V letih pred 2. svetovno vojno je Adam v Berlinu zabaval občinstvo s svojimi cirkuškimi in čarovniškimi triki. Ko je Hitler zavladal Evropi, je Adam skupaj z družino pristal v koncentracijskem taborišču. Leta 1961 Adam pristane v umobolnici, kjer pride na sled dečku, ki je otroštvo preživel zaprt v tamkajšnji kleti. Adam in deček hitro ugotovita, da sta sorodni duši, ki jima je usojeno, da se skupaj odpravita na nepozabno pustolovščino.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008