TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 14.06.2019
01:35
JCVD
Drama
Režija: Mabrouk El Mechri
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Valérie Bodson, Hervé Sogne, Rock Chen, Huifang Wang, John Flanders
Ocena IMDb: 7,2/10

Nekdaj priljubljeni junak akcijskih filmov Jean-Claude van Damme je ostal brez denarja in spodobnega dela, saj dobiva vedno manj in vse slabše vloge.

V ločitvenem procesu pa mu grozi tudi izguba skrbništva nad hčerko. Kot da težav še ni dovolj, se ob vrnitvi v rojstno mesto po naključju zaplete v bančni rop, splet nenavadnih okoliščin pa poskrbi, da ga policija zamenja za enega od kriminalcev. Čeprav poskuša razrešiti situacijo s svojimi filmskimi izkušnjami, mu je realnost precej manj naklonjena.

Film, v katerem belgijski karatejec Jean-Claude van Damme igra samega sebe (naslov so začetnice njegovega imena), je zanimiva mešanica drame in odštekanega humorja, največkrat na račun samega sebe.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2008
03:18
Panorama programa
Izvirnik: Night loop

Jezik: Hrvaščina
09:00
Tudi to je ljubezen
Romantični
Izvirnik: Management
Režija: Stephen Belber
Igrajo: Jennifer Aniston, Steve Zahn, Margo Martindale, Fred Ward, James Hiroyuki Liao, Woody Harrelson
Ocena IMDb: 5,9/10

Sue, ambiciozna, a nepomembna prodajalka umetnin, se za eno noč prijavi v obcestni motel v Arizoni, katerega lastnika sta starša rahlo čudaškega Mika.

Med nočnim dežurstvom Mike prinese Sue "steklenico vina na račun uprave", kar je običajno njegova iztočnica za zapeljevanje gostij. Ponavadi sicer neuspešen trik, se tokrat kot po čudežu udejani v aferi za eno noč. Afero Sue in Mike seveda dojemata vsak po svoje. Ona kot napako in popolno neracionalno dejanje, on kot znamenje neke višje instance, da je končno našel sorodno dušo, s katero bo živel do konca (skupnih) dni. Sue se po hitrem postopku odjavi iz sobe in odide domov v Maryland, na drug konec države. Mike ji sledi, a ko se nenapovedan pojavi na vratih njene pisarne, ugotovi, da ona v svojem skrbno načrtovanem življenju nima časa zanj. Večina fantov bi tu nekje odnehala, odšla domov in pozabila na dekle. Ampak, kot se nakaže že na začetku filma, je Mike rahlo poseben patron …

Zabavna komedija je začinjena s precej črnim humorjem in nenavadnimi liki, med katerimi najbolj izstopa Woody Harrelson v vlogi jogurtnega mogotca, uspešnega poslovneža v srednjih letih, ki pa je s srcem še vedno nekje v punk rocku. In v skladu z vrednotami subkulture tudi živi, milijoni gor ali dol.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
10:55
Obseden policaj
Kriminalka
Izvirnik: Unlawful entry
Režija: Jonathan Kaplan
Igrajo: Kurt Russell, Ray Liotta, Madeleine Stowe, Roger E. Mosley, Ken Lerner, Deborah Offner
Ocena IMDb: 6,3/10

Ko zakonca Carr oropajo, se obrneta po pomoč k prijaznemu policaju Davisu. Davis je v resnici psihopat.

Zakonca Michael in Karen Carr živita v predmestju Los Angelesa. Ko jima vlomijo v hišo, se po pomoč obrneta na policijo. Tako spoznata prijaznega policista Petea Davisa in verjameta, da sta našla nekoga, ki mu ni vseeno za njuno varnost. Poznanstvo med zakoncema in Davisom se kmalu razvije v prijateljstvo, takrat pa se za Michaela in Karen prava mora šele začne. Izkaže se, da je Davis psihopat, ki ju je ujel v svojo mrežo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
13:00
Ugrabljen
Akcija
Izvirnik: Abduction
Režija: John Singleton
Igrajo: Taylor Lautner, Lily Collins, Alfred Molina, Jake Andolina, Oriah Acima Andrews, Ken Arnold
Ocena IMDb: 5,1/10

Kolikor daleč nazaj se spomni svoje preteklosti, ima srednješolec Nathan Harper (Taylor Lautner) neprijeten občutek, da živi življenje nekoga drugega.

Ko Nathan po naključju naleti na svojo fotografijo iz otroštva na spletni strani pogrešanih oseb, se njegovi najbolj črni strahovi uresničijo: ugotovi, da njegovi starši niso tisto, kar je mislil, in da je vse njegovo življenje spretno načrtovana pretveza za prikritje nekaterih temačnih in nevarnih skrivnosti, ki si jih sploh ne predstavlja. Ko začne sestavljati resnico o svoji pravi identiteti, se nanj spravi ekipa poklicnih morilcev, za pete pa se mu prilepi agent Cie Burton (Alfred Molina). Prisiljen se je zateči k edinemu človeku, ki mu zaupa, sosedi Karen (Lily Collins), v katero je že več let skrivaj zaljubljen. Vsaka sekunda šteje, ko se Nathan in Karen podata v beg pred vojsko morilcev in zveznimi agenti. Njegovi nasprotniki so vse bližje, Nathan pa ugotovi, da bo preživel in skrivnost rešil le tako, da bo nehal bežati in stvari vzel v svoje roke.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
15:00
Pozabi me!
Komedija
Izvirnik: Get over it
Režija: Tommy O'Haver
Igrajo: Kirsten Dunst, Ben Foster, Melissa Sagemiller, Sisqó, Shane West, Colin Hanks
Ocena IMDb: 5,8/10

Berka zapusti dolgoletno dekle Allison. S pomočjo prijateljev ji sledi v šolski muzikal. Tam nastane ljubezenski trikotnik v slogu Sna kresne noči.

Berke Landers (Ben Foster) je živel v prepričanju, da je v zadnjih letnikih srednje šole dosegel popolnost. Hodil je namreč s popolnim dekletom Allison (Melissa Sagemiller), v katero je bil zaljubljen že vse od otroštva. Na zunaj je videti, da med njima vlada popolna ljubezen, da sta pojem srednješolskega para. Berku se zdi, da je prvič v njegovem življenju prav vse na pravem mestu ... A kaj, ko se mu to le zdi in bo kmalu ugotovil, da je bila vse le popolna zmota. Že res, da je za Berka njun odnos z Allison podoba popolnosti; da je prepričan, da živi usodno ljubezen, kakršno sta poznala Antonij in Kleopatra, Hepburn in Tracy, Romeo in Julija. A Allison na to gleda precej drugače – pravzaprav komaj čaka, da bi bilo že enkrat vsega konec. In to kmalu tudi uresniči. Tako Allison odleti v naročje vročega lepotca Strikerja (Shane West), Berke pa prične z zlomljenim srcem izgubljeno tavati naokoli. Prijatelji mu poskušajo pomagati, da bi premagal svojo obsedenost z Allison. A prava pomoč pride šele od tam, od koder je nihče ni pričakoval – od male sestre (Kirsten Dunst) Berkovega najboljšega prijatelja, ki bo Berku končno omogočila, da na Allison preprosto pozabi in jo preboli.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
16:40
Raj
Drama
Izvirnik: Eden
Režija: Mia Hansen-Løve
Igrajo: Félix de Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne, Hugo Conzelmann, Zita Hanrot, Roman Kolinka
Ocena IMDb: 6,4/10

Paul, najstnik na pariški underground sceni na začetku '90-ih s prijatelji zbira DJ-e.

DJ-ji se skupaj prepuščajo nočnemu pariškemu življenju, polnemu seksa, mamil in neskončne glasbe.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
19:00
Ljubezenski jackpot
Romantični
Izvirnik: The Rebound
Režija: Bart Freundlich
Igrajo: Catherine Zeta-Jones, Justin Bartha, Andrew Cherry, Kelly Gould, Lynn Whitfield, Kate Jennings Grant
Ocena IMDb: 6,3/10

Ona še vedno obvlada; on se tega šele uči.

Ko čedna, inteligentna 40-letna mati Sandy odkrije, da jo mož vara, se z dvema otrokoma preseli v New York, da bi začela znova. Zahtevna služba jo prisili, da najame varuško za otroka, in odloči se za 25-letnega Arama, ki šele dobro ugotavlja, česa si želi v življenju. Medtem ko se Aram čedalje bolj navezuje na njena otroka, se s Sandy zavesta medsebojne privlačnosti.

Film je sveža, domiselna in seksi komedija o nepričakovani romanci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
20:45
Gospodar
Drama
Izvirnik: The Master
Režija: Paul Thomas Anderson
Igrajo: Joaquin Phoenix, Price Carson, Mike Howard, Sarah Shoshana David, Bruce Goodchild, Matt Hering
Ocena IMDb: 7,1/10

Gospodar Paula Thomasa Andersona je izrazit prikaz iskalcev za resnico po 2. svetovni vojni v Ameriki.

Freddie Quell po vrnitvi s tihomorskih bojišč nikakor ne najde svojega mesta v povojni Ameriki. Ves nemiren je, divji in na robu blaznosti, zasvojen z lastnimi alkoholnimi zvarki in nesposoben obdržati kakršno koli službo. Neke usodne noči se kot slepi potnik znajde na razkošni jahti, ki ji poveljuje Lancaster Dodd, ustanovitelj in glava duhovnega gibanja z imenom Cilj. Karizmatični »Vodja«, kakor ga imenujejo privrženci, Freddieja povsem prevzame. Medtem ko prijateljstvo med njima raste, Freddie postane Doddov poskusni zajček, njegov alter ego in končno njegova desna roka pri vodenju gibanja.

Film režiserja Paula Thomasa Andersona, razglašen tudi za novo ameriško klasiko, je intimna zgodba epskih razsežnosti o silovitem razmerju med trpinčenim veteranom druge svetovne vojne in karizmatičnim duhovnim vodjo. Anderson, prav gotovo eden največjih ameriških režiserjev srednje generacije, je navdih za zgodbo filma našel v življenju in delu utemeljitelja scientologije L. Rona Hubbarda, koščki v mozaiku izhajajo tudi iz življenjske zgodbe pisatelja Johna Steinbecka in iz zgodb, ki mu jih je o svojih pijanskih dnevih v mornarici med snemanjem Magnolije pripovedoval igralec Jason Robards.

Gospodarja bi lahko označili kot enega najbolj spregledanih filmov na oskarjih leta 2013, kajti dobil je samo tri nominacije (Hoffman, Phoenix, Adams)! Festivalske in cehovske žirije so bile bolj velikodušne, saj je vknjižil več kot 70 raznih nagrad. Med njimi prav gotovo najbolj izstopajo tri iz Benetk leta 2012 – za najboljšo režijo, za najboljša igralca in FIPRESCI, prestižna nagrada mednarodnega združenja filmskih kritikov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
23:10
Pandorum
Grozljivka
Režija: Christian Alvart
Igrajo: Dennis Quaid, Ben Foster, Cam Gigandet, Antje Traue, Cung Le, Eddie Rouse
Ocena IMDb: 6,8/10

Astronavta Payton in Bower se zbudita iz dolgoletne hibernacije na prvi pogled povsem prazni vesoljski ladji.

Astronavta se ničesar ne spomnita. Kdo sta? Kakšna je njihova naloga? Kmalu zaslišita skrivnostni zvok, ki prihaja iz notranjosti ladje, zato se odločita, da bo Payton ostal ob radijskem sprejemniku, Bower pa gre raziskat plovilo. Počasi začneta odkrivati grozljivo skrivnost vesoljske ladje ter dojameta, da je njuno preživetje pomembnejše, kot sta si sploh lahko predstavljala.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2009