TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 14.09.2019
00:45
Življenje Davida Gala
Drama
Izvirnik: The life of David Gale
Režija: Alan Parker
Igrajo: Kate Winslet, Cleo King, Constance Jones, Kevin Spacey, Laura Linney, Lee Ritchey
Ocena IMDb: 7,6/10

Film je posnet po resničnih dogodkih.

David Gale, univerzitetni profesor in zagovornik ukinitve smrtne kazni (Kevin Spacey), je po krivici obsojen zaradi posilstva in umora, ki naj bi ju zagrešil nad kolegico. Kazen, ki jo mora plačati za dozdevni zločin, je obsodba na smrt. Nekaj dni pred usmrtitvijo pride k njemu Bitsey Bloom (Kate Winslet), skeptična in ambicijozna novinarka, ki si želi z njim narediti še zadnji intervju.

Skozi njegovo pripovedovanje izvemo za nenavadno in osupljivo zgodbo, v kateri se resnica vseskozi izmika jasnim opredelitvam. A le ne tako zelo, da ne bi Bitsey tik pred izvršitvijo kazni zaslutila, da je morda umor zagrešil nekdo drug.

Film je poleg šokantne zgodbe tudi igralsko dovršen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
03:00
Panorama programa
Izvirnik: Night Loop

Jezik: Hrvaščina
08:00
Artur in Minimojčki
Animacija
Izvirnik: Arthur et les Minimoys
Režija: Luc Besson
Igrajo: Freddie Highmore, Mia Farrow, Ron Crawford, Penny Balfour, Doug Rand, Adam LeFevre
Ocena IMDb: 6/10

Mladi Artur živi sam z babico in najraje posluša zgodbe o podzemnem kraljestvu malih bitij, ki skrivajo neprecenljiv zaklad.

Ko Artur izve, da ju namerava neusmiljeni nepremičninski agent izseliti, se odloči poiskati zaklad. S pomočjo čarovnije, ki ga pomanjša, najde vhod v deželo Minimojčkov. Tam spozna lepo princeso in skupaj se odpravita na veliko pustolovščino, polno neverjetnih dogodivščin, grdih zlobnežev in prevar, toda prav najmanjšim junakom ponavadi uspejo največje zmage.

V čarobni svet fantazije nas bo popeljal Luc Besson, režiser filmov Velika modrina, Nikita, Leon in Peti element.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
09:55
Iz džungle v džunglo
Komedija
Izvirnik: Jungle 2 Jungle
Režija: John Pasquin
Igrajo: Tim Allen, Martin Short, JoBeth Williams, Lolita Davidovich, Sam Huntington, David Ogden Stiers
Ocena IMDb: 5,1/10

Mlad fant, navajen življenja v džungli, se preseli v betonsko džunglo.

Newyorški posrednik blaga že leta živi ločeno od svoje žene, ki živi s plemenom v džungli. Zdaj se želi poročiti s svojim novim dekletom, vendar pa se mora najprej ločiti. Tako se odpravi v Venezuelo, kjer se znajde globoko v džungli.

Tam izve, da je bila njegova žena ob ločitvi noseča in da mu je to zamolčala, ker je rekel, da ga očetovstvo ne zanima. Njegov trinajstletni sin ima zdaj nalogo, da odide v New York po plamen Kipa svobode in njegov oče ga nejevoljno vzame s seboj. Fant je vse svoje življenje živel s plemenom, zato se pri raziskovanju nove kulture pojavljajo manjše težave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
11:50
The Sapphires
Biografija
Režija: Wayne Blair
Igrajo: Tanika Lonesborough, Nioka Brennan, Lynette Narkle, Kylie Belling, Tammy Anderson, Miah Madden
Ocena IMDb: 7/10

1968 je bilo leto, ki je oblikovalo svet, za štiri mlade sestre aboriginke pa je bilo to leto, ki je za vselej spremenilo njihovo življenje.

V šestdesetih letih prejšnjega stoletja se je zelo številna aboriginska družina, pripadniki Yorta Yorta ljudstva, ki živi na stičišču rek Goulburn in Murray, na veliko ukvarjala s petjem in plesom. Prav posebej so izstopale štiri ženske, Cynthia, Gail, Julie in Kay.

Ko so postale širše poznane, jih je prevzel Dave, lovec na talente, človek z malo posluha za glasbo, a srčen in z odličnim poznavanjem soula. »Safirke« je razglasil za avstralsko različico ameriških The Supremes in jim leta 1968 zagotovil turnejo po vojnem Vietnamu, kjer so prepevale okupacijskim ameriškim vojakom – izjemen dosežek za predstavnike aboriginskega ljudstva, še posebej če vemo, da so bili šele leto prej vključeni v popise prebivalstva in da so šele nekaj let zatem prejeli volilno pravico.

Biografska komična drama, narejena po resničnih dogodkih. Film je zaradi svoje prisrčnosti prejel številne mednarodne nagrade.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
13:40
Samomorilec
Triler
Izvirnik: Man on a Ledge
Režija: Asger Leth
Igrajo: Sam Worthington, Mandy Gonzalez, William Sadler, Barbara Marineau, J. Smith-Cameron, Anthony Mackie
Ocena IMDb: 6,6/10

Nekdanji policist, ki je končal v zaporu, grozi, da se bo vrgel v smrt z vrha stolpnice na Manhattnu.

Pobegli kaznjenec Nick se odloči z grožnjo samomorilskega skoka z nebotičnika pritegniti pozornost Newyorčanov. Izkušena pogajalka Lydia ga skuša prepričati, naj ne stori usodnega koraka, toda Nick želi, da svet izve resnico o zlobnem poslovnežu Davidu, ki naj bi ga po krivem obdolžil kraje dragocenega diamanta. Vendar v ozadju napetih pogajanj poteka skrivni načrt, s katerim želi Nick na lastno pest poravnati odprte račune in se maščevati nasprotnikom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
15:30
Dostavljalec
Komedija
Izvirnik: Delivery Man
Režija: Ken Scott
Igrajo: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders, Andrzej Blumenfeld, Simon Delaney, Bobby Moynihan
Ocena IMDb: 6,4/10

Vince Vaughn v noro smešni vlogi moškega, ki izve, da je oče 533 otrokom!

David Wozniak življenja ne jemlje preveč resno, tako kot ne službe. Nato pa izve, da je zaradi svojega darovanja sperme kliniki za neplodnost, kjer je prišlo do napake, zdaj oče 533 otrokom.

Del otrok grozi s tožbo klinike, saj želijo izvedeti, kdo je njihov oče. Se bo David razkril? Ko skrivaj opazuje življenje svojih otrok, mu spoznanja odprejo oči, kaj bi moral spremeniti v svojem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
17:25
Prenašalec 3
Akcija
Izvirnik: Transporter 3
Režija: Olivier Megaton
Igrajo: Jason Statham, Natalya Rudakova, François Berléand, Robert Knepper, Jeroen Krabbé, Alex Kobold
Ocena IMDb: 6,1/10

Frank Martin se usede za volan, da bi dostavil hčer ukrajinskega politika do Odesse na Črnem morju.

Z nalogo, da dostavi ugrabljeno hčer ukrajinskega politika iz Marseillesa do Odesse na Črnem morju, se izurjeni avtomobilski šofer Frank Martin (Jason Statham) s pomočjo inšpektorja Tarconija (François Berléand) poda na nevarno nalogo – v tretjem akcijskem nadaljevanju priljubljene filmske franšize producenta in scenarista Luca Bessona.

Frank ni navdušen nad nalogo, a ko njegov delodajalec pritisne nanj, nima veliko možnosti, da bi zavrnil posel. Njegova pošiljka je vročekrvno dekle Valentina (Natalya Rudakova), ki je slučajno tudi hči Leonida Vasiljeva (Jeroen Krabbé), vplivnega ukrajinskega politika.

Na poti od Stuttgarta skozi Budimpešto in do Črnega morja Frankov avtomobil z vseh strani oblegajo možje Vasiljeva, medtem ko njegova hči podleže hudemu stockholmskemu sindromu. Voznik in njegova pošiljka se intimno zbližata, ko ugotovita, da ju bo celo najmanjša napaka drago stala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
19:20
Velike oči
Biografija
Izvirnik: Big Eyes
Režija: Tim Burton
Igrajo: Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston, Krysten Ritter, Jason Schwartzman, Terence Stamp
Ocena IMDb: 7/10

Biografska drama o vzponu slikarke Margaret Keane, ki je v 50. letih prejšnjega stoletja doživela velik sloves.

Boj za dragocena dela in planetarno slavo je odkril veliko umazanih podrobnosti, ki jih je skrival na zunaj popoln zakon Walterja in Margaret Keane. Walter Keane je bil sredi 50. in v začetku 60. let prejšnjega stoletja eden najbolj priljubljenih slikarjev, znan po slikah, s katerih so žalostno gledali otroci z velikimi očmi. Najbrž ne bi nikoli izvedeli, da sploh ni bil avtor teh del, če se njegova soproga Margaret ne bi odločila javno spregovoriti o tem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
21:15
Morilska elita
Akcija
Izvirnik: Killer Elite
Režija: Gary McKendry
Igrajo: Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro, Dominic Purcell, Aden Young, Yvonne Strahovski
Ocena IMDb: 6,5/10

Dva elitna operativca v spopadu z neusmiljenimi morilci.

Akcijska pustolovščina, ki je nastala na podlagi resničnih dogodkov, sledi enemu najbolj izurjenih agentov za posebne naloge Dannyju (Jason Statham). Dannyja zvabijo iz prostovoljnega izgnanstva, da sestavi svoje moštvo operativcev, s katerimi se poda na skoraj nemogočo nalogo: rešiti nekdanjega mentorja in partnerja Hunterja (Robert De Niro).

Skupaj naj bi se prebili v vrste ugledne in strah vzbujajoče posebne vojaške enote – Special Air Service oziroma britanske posebne enote letalstva SAS, v kateri morajo razkriti celico vojakov morilcev in njihovega vodjo Spika (Clive Owen), preden njihova dejanja sprožijo mednarodno krizo.

Jezik: Angleščina
Leto: 2011
23:20
Genialci
Komedija
Izvirnik: Masterminds
Režija: Jared Hess
Igrajo: Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson, Ross Kimball, Jason Sudeikis, Devin Ratray
Ocena IMDb: 5,8/10

Obupan, toda prepričan vase, bo skušal David v vrsti komičnih prizorov obrniti igro sebi v prid in se maščevati za podlo dejanje.

David (Zach Galifianakis) je voznik, ki je podlegel življenjski in delovni monotoniji. Dan za dnem prevaža milijone tujih dolarjev v bančni trezor.

Ta vsakdan prekine zapeljiva kolegica Kelly (Kristen Wiig), ki ga prepriča, da z ekipo neumnih zločincev spelje absurdno slab načrt velikega ropa! Kljub več možnostim, da ga dobijo, kot da bi uspel, David le uspe ukrasti 17 milijonov dolarjev, ki jih njegovi zločinski pajdaši vzamejo zase, njega pa kot na pladnju prepustijo policiji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016