TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 15.05.2019
01:10
Zatišje pred viharjem
Triler
Izvirnik: Pacific heights
Režija: John Schlesinger
Igrajo: Melanie Griffith, Matthew Modine, Michael Keaton, Mako, Nobu McCarthy, Laurie Metcalf
Ocena IMDb: 6,4/10

Patty in Drake postaneta tarči Carterjevih psiholoških igric.

Mladi je par kupil veliko hišo v ekskluzivni četrti v San Franciscu. Preuredita jo in v njej želita oddajati dve stanovanji v prvem nadstropju, da bi pokrila stroške. Vseli se na videz uspešen moški, vendar ni ravno dober podnajemnik. Ne plačuje najemnine, pregnal je druge podnajemnike ter postopom uničil življenje svojima stanodajalcema.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
02:58
Panorama programa
Izvirnik: Night loop

Jezik: Hrvaščina
09:00
Robinson Crusoe
Drama
Režija: Rod Hardy
Igrajo: Pierce Brosnan, William Takaku, Polly Walker, Ian Hart, James Frain, Damian Lewis
Ocena IMDb: 6/10

Zgodba po romanu Daniela Defoeja.

Umoril je svojega prijatelja, a tudi tekmeca v ljubezni do brhke Mary. Zato se Robinson Crusoe odloči na ladji pobegniti iz Velike Britanije. A njegovo ladjo zajame divji vihar in razburkani ocean jo uniči, Robinsona pa naplavi na obrežje povsem neznanega otoka. Tu Robinsona čaka težka preizkušnja, saj mora preživeti v nič kaj naklonjenem okolju. A nato nekega dne reši domorodca, ki so ga hoteli njegovi žrtvovati. Robinson je navdušen nad tem, da je končno dobil nekoga, s katerim se bo lahko družil. Domorodcu da celo ime – Petek. In pripravljen ga je tudi braniti pred preostalimi člani njegovega plemena, ki na otok prihajajo zato, da bi bogovom darovali žrtve. Sprva se Robinson do njega vede kot do svojega sužnja, sčasoma pa njun odnos preraste v medsebojno spoštovanje ne glede na velike razlike v kulturi in religiji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
10:55
Edini
Akcija
Izvirnik: The One
Režija: James Wong
Igrajo: Jet Li, Carla Gugino, Delroy Lindo, Jason Statham, James Morrison, Dylan Bruno
Ocena IMDb: 5,9/10

Vesolje ni eno samo, vesolj je nešteto in predstavljajte si, da v vsakem izmed njih živi nešteto različic vašega jaza.

Do vzporednih vesolj lahko pride le agencija MVA, ki tam ureja policijske postopke. Gabriel Yulaw je nekdanji agent MVA, ki je v samoobrambi ubil drugo različico sebe in na ta način okrepil preostale svoje različice. Potem ko Yulaw to ugotovi, v dveh letih ubije še 122 različic samega sebe. Kmalu zatem ga aretirata njegov nekdanji sodelavec Roedecker in novi agent MVA Funsch, vendar Yulaw pobegne iz zapora in se poda na lov na svojo poslednjo tarčo, policista Gaba Lawa. Agenta Roedecker in Funsch morata tako aretirati Yulawa, še preden ta ubije Gaba.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
12:40
Somrak
Drama
Izvirnik: Twilight
Režija: Catherine Hardwicke
Igrajo: Kristen Stewart, Sarah Clarke, Matt Bushell, Billy Burke, Gil Birmingham, Taylor Lautner
Ocena IMDb: 5,2/10

Zgodba se začne, ko se 17-letna Bella Swan preseli k očetu v mračno mesto Forks in začne hoditi v novo šolo.

Bella spozna svojega sošolca, skrivnostnega, privlačnega Edwarda Cullena in se vanj zaljubi, njeno življenje pa se obrne na glavo. Edward je omamno zapeljiv, hkrati pa pretresljivo zastrašujoč. Njegova koža je bleda in ledeno hladna, njegove oči spreminjajo barvo, nikdar ne je in ne pije, nikdar ne stopi na sonce ... In od leta 1918 se sploh ni postaral! Edward in njegova družina so namreč vampirji. Cullenovi živijo nekakšno vegetarijansko verzijo vampirskega življenja - pijejo le živalsko kri, a Edward se kljub temu boji, da mu bo njegova vampirska narava ušla izpod nadzora. Ko pa nomadski vampir James in njegovo dekle Victoria začneta loviti Bello, morajo Cullenovi hitro in ostro reagirati, da bi zaščitili novo članico svoje družine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
14:55
Zmenek na slepo
Romantični
Izvirnik: Blind Date
Režija: Clovis Cornillac
Igrajo: Clovis Cornillac, Mélanie Bernier, Lilou Fogli, Philippe Duquesne, Grégoire Oestermann, Oscar Copp
Ocena IMDb: 6,6/10

Moškega in žensko ločuje samo stena in situacija postaja vse zanimivejša.

On je zagrizeni deloholik, ki živi samo za svoje delo. Najraje ima tišino. Ona je uspešna pianistka, ki pripravlja velik koncert. Njej pomenita glasba in zvok vse. Njuni življenji pa se na neki točki prepleteta...

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
16:40
V koraku s Steinovimi
Komedija
Izvirnik: Keeping Up With The Steins
Režija: Scott Marshall
Igrajo: Daryl Sabara, Jami Gertz, Jeremy Piven, Cheryl Hines, Marc John Jefferies, Tom Hines
Ocena IMDb: 5,4/10

Benjamina čaka najhujši in najlepši obred v življenju - bar micvo.

Kot nekoč mladi indijanski bojevniki, se bo tudi Benjamin Fiedler (Daryl Sabara) podvrgel obredu iniciacije, ki ga bo spremenil iz fanta v moža. Toda namesto, da bi se podal na nevaren lov, mora prestati nekaj veliko hujšega – bar micva v Brentwoodu v Kaliforniji. Ni dovolj, da mora Benjamin stati pred templjem, polnim tujcev, ki prepevajo v hebrejščini, v jeziku, ki ga ne razume. Prenašati mora tudi svoja starša Adama (Jeremy Piven) in Joanne (Jami Gertz), ki se trudita prirediti zabavo vseh zabav, kjer je bar bolj pomemben od micve in judovska zvezda predstavlja Neila Diamonda. Poleg tega morajo Fiedlerjevi prekašati bar micvo Adamovega službenega tekmeca Arnieja Steina (Larry Miller), ki je bil narejen v stilu Titanika. Z bahaškim praznovanjem je Arnie vrgel rokavico. Za izredno tekmovalnega Adama to pomeni vojno. Toda ko se v razmajanem avtodomu pripeljeta Adamov oče Irwin (Garry Marshall), ki je zdaj sivolasi hipi, in njegovo odštekano mlajše dekle (Daryl Hannah), se načrti Fiedlerjevih sesujejo v prah. Vsaka družina ima takšne in drugačne težave, Fiedlerjevi pa zagotovo niso izjema. Kljub temu pa nazadnje ugotovijo, da je družina najdragocenejša in da se njihovih vezi ne more pretrgati (le včasih malce nategniti). V filmu, ki ga je režiral Scott Marshall, nastopa cela vrsta nadarjenih igralcev, kot so Doris Roberts (v vlogi babice), Garry Marshall (v vlogi dedka), Cheryl Hines (v vlogi načrtovalke zabav) in Richard Benjamin (v vlogi rabina).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
18:25
Somrak saga: Mlada luna
Drama
Izvirnik: The Twilight Saga: New Moon
Režija: Chris Weitz
Igrajo: Kristen Stewart, Christina Jastrzembska, Robert Pattinson, Billy Burke, Anna Kendrick, Michael Welch
Ocena IMDb: 4,7/10

V nadaljevanju priljubljene vampirske sage Somrak se mladi par Bella in Edward znajdeta pred novo ljubezensko preizkušnjo.

Edward je prepričan, da lahko Bello obvaruje pred svojo vampirsko naravo le tako, da se razideta. Razočarano Bello tolaži prijatelj Jacob, ki tudi sam skriva nadnaravne moči. Te se dokončno razkrijejo, ko jo mora braniti pred skupnim sovražnikom, Bella pa je še bolj zmedena, ko se pred njenimi vrati po dolgem času spet znajde Edward.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
20:45
John Wick
Akcija
Režija: Chad Stahelski
Igrajo: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Dean Winters, Adrianne Palicki
Ocena IMDb: 7,3/10

Ko upokojenega plačanega morilca kruti ruski mafijec prisili, da se vrne v posel, se neusmiljeno spusti v lov na svoje nasprotnike.

Njegova nepopustljivost je legendarna v svetu podzemlja, mi pa ji bomo priče v filmu John Wick, zgodbi o maščevanju in odrešitvi. Po nenadni smrti svoje ljubljene žene dobi John Wick (Keanu Reeves) od nje zadnje darilo - psičko Daisy s sporočilom, v katerem ga prosi, naj ne pozabi ljubiti. Johnovo žalovanje pa se prekine, ko njegov boss mustang letnik 1969 pritegne pozornost sadističnega kriminalca Iosefa Tarasova (Alfie Allen). Ko mu John noče prodati avta, se Iosef s svojimi pajdaši spravi nanj, mu vlomi v hišo, ukrade avto, pretepe Johna in ubije Daisy. Ne zavedajo se, da so s tem prebudili enega najkrutejših plačancev vseh časov v svetu zločina. Johnovo iskanje ukradenega avtomobila ga pripelje v dele New Yorka, ki jih turisti ne bodo videli - v podzemni svet zločina, ki mu je John nekoč vladal. John kmalu izve, da išče sina krutega ruskega mafijskega šefa bossa Vigga Tarasova (Michael Nyqvist), svojega nekdanjega naročnika, ki razpiše nagrado na njegovo glavo, da bi rešil sina. John mora za svoje preživetje znova postati neusmiljeni ubijalski stroj in se spusti v boj z Viggom in njegovimi vojaki, katerega morda ne bo preživel nihče.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
22:40
Šola za prvake
Humor, 1. sezona, 13. del
Izvirnik: Community
Režija: Tristram Shapeero
Igrajo: Joel McHale, Danny Pudi, Donald Glover, Gillian Jacobs, Alison Brie, Ken Jeong
Ocena IMDb: 8,5/10

Jeff, ki se je vrnil v odvetniške vode, hitro spozna, da je ponovno delo odvetnika veliko težje, kot je pričakoval.

Potem ko se izkaže, da ima lažno diplomo, odvetnika Jeffa Wingerja suspendirajo in mu ukažejo, naj pridobi zakonito izobrazbo. Ker bi rad doštudiral na najlažji možni način, se Jeff vpiše na državni kolidž Greendale, ki ga obiskujejo srednješolske zgube, ločene gospodinje in upokojenci. Čeprav Jeff nima namena študirati, ga v to prisili srečanje s seksi sošolko Britto. Ko jo namreč povabi, da bi skupaj študirala španščino, Britta k pouku povabi pisano druščino študentov, prek katerih Jeff sčasoma spozna, da mu ne preostane drugega, kot da se potrudi in zaviha rokave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
23:05
Šola za prvake
Humor, 1. sezona, 14. del
Izvirnik: Community
Režija: Tristram Shapeero
Igrajo: Joel McHale, Danny Pudi, Donald Glover, Gillian Jacobs, Alison Brie, Ken Jeong
Ocena IMDb: 8,5/10

Jeff, ki se je vrnil v odvetniške vode, hitro spozna, da je ponovno delo odvetnika veliko težje, kot je pričakoval.

Potem ko se izkaže, da ima lažno diplomo, odvetnika Jeffa Wingerja suspendirajo in mu ukažejo, naj pridobi zakonito izobrazbo. Ker bi rad doštudiral na najlažji možni način, se Jeff vpiše na državni kolidž Greendale, ki ga obiskujejo srednješolske zgube, ločene gospodinje in upokojenci. Čeprav Jeff nima namena študirati, ga v to prisili srečanje s seksi sošolko Britto. Ko jo namreč povabi, da bi skupaj študirala španščino, Britta k pouku povabi pisano druščino študentov, prek katerih Jeff sčasoma spozna, da mu ne preostane drugega, kot da se potrudi in zaviha rokave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
23:30
Žametne noči
Drama
Izvirnik: Velvet Goldmine
Režija: Todd Haynes
Igrajo: Ewan McGregor, Jonathan Rhys Meyers, Christian Bale, Toni Collette, Eddie Izzard, Emily Woof
Ocena IMDb: 7/10

Brian Slade(Rhys-Meyers), androgeni rokovski idol, ki je mnogim mladim ne le modna ikona, temveč tudi vzor zaradi svoje homoseksualnosti.

Na vrhuncu priljubljenosti Brian Slade pade kot žrtev atentata, a ta priljubljenosti hitro splahni, ko se izkaže, da je šlo zgolj za propagandni trik. Deset let pozneje v neo-konservativni in domala totalitaristični Reaganovi Ameriki novinar Arthur Stuart (Christian Bale) dobi nalogo, da ob obletnici dogodkov napiše članek. Stuartu je naloga v užitek, saj svojčas ni bil zgolj Sladov oboževalec, temveč mu je njegov vzor tudi pomagal, da je sprejel lastno homoseksualnost. A Slade je povsem izginil iz javnega življenja in Stuart skuša pretekle dogodke rekonstruirati s pomočjo Sladovih nekdanjih prijateljev in znancev, med katerimi je tudi njegova nekdanja soproga Mandy (Toni Collette). Skozi njihove pripovedi spoznamo Sladovo uspešno kariero in njegovo usodno srečanje z ameriškim rokovskim pevcem Curtom Wildom (Ewan McGregor), s katerim je užival tako na odru kot v postelji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998