TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 16.05.2017
01:37
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Legionar
Akcija
Izvirnik: Legionnaire
Režija: Peter MacDonald
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Steven Berkoff, Nicholas Farrell, Jim Carter, Ana Sofrenovic
Ocena IMDb: 5,4/10

Boksar Alain Lefevre mora po naročilu gangsterja izgubiti pomemben dvoboj. Ker se temu upre in zmaga, se znajde v nevarnosti.

Alain z nekdanjo zaročenko Katrino namerava zbežati v Ameriko, vendar se mu načrt podre. Nazadnje pristane v francoski tujski legiji in se znajde v Afriki, kjer se mora spet boriti za preživetje. Poleg tega gangster za njim pošlje svoje morilce.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
11:10
Usodna šesta tekma
Komedija
Izvirnik: Game 6
Režija: Michael Hoffman
Igrajo: Michael Keaton, Robert Downey Jr, Ari Graynor, Bebe Neuwirth, Griffin Dunne, Shalom Harlow
Ocena IMDb: 5,9/10

Nicky Rogan je pisec gledaliških iger.

Nickyjevo zadnje delo, za katerega se mnogi strinjajo, da je njegovo najboljše do zdaj, bodo premierno uprizorili na Broadwayu. Vendar pa nekaj ur pred premiero Nickyja prevzamejo dvomi in strahovi, saj ni več prepričan, ali je napisal dobro igro. Zaskrbljen je nad tem, kako jo bo ocenil gledališki kritik Steven Schwimmer, ki je pred kratkim raztrgal delo priznanega dramatika. Odloči se, da se ne bo udeležil premiere in bo raje gledal pomembno bejzbolsko tekmo, kjer igra njegovo priljubljeno moštvo Red Sox. Bodo Red Soxi in njegova gledališka igra na isti večer doživeli polom?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
12:55
Spremenljivi časi
Drama
Izvirnik: Les temps qui changent
Režija: André Téchiné
Igrajo: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Gilbert Melki, Malik Zidi, Lubna Azabal, Tanya Lopert
Ocena IMDb: 6,2/10

Antoine je uspešen inženir, za svoje podjetje, ki gradi medijske centre po vsem svetu, nadzira opravljena dela in je zaradi tega neprestano na poti.

Ko ga pošljejo v Maroko v Tanger, kjer mora pregledati medijski center, se Antoine spomni Cecile, svoje ljubezni izpred tridesetih let, in jo sklene poiskati. Cecile dela na tangerskem radiu kot voditeljica in je poročena z nekoliko mlajšim Maročanom Hasanom, s katerim imata sina Samija. Sami je s svojo prijateljico Nadio in njenim devetletnim sinom prav v času Antoinovega obiska na počitnicah pri materi. Vse skupaj je precej zapleteno in Antoine je s svojimi pričakovanji, rad bi na vsak način obudil ljubezensko romaco s Cecile, samo še problem več, s katerim se mora Cecile soočati.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2004
14:55
Gozdna druščina
Komedija
Izvirnik: Furry Vengeance
Režija: Roger Kumble
Igrajo: Brendan Fraser, Ricky Garcia, Eugene Cordero, Patrice O'Neal, Jim Norton, Brooke Shields
Ocena IMDb: 3,8/10

Neznansko zabavna družinska komedija z Brendanom Fraserjem v glavni vlogi.

Častihlepni nepremičninski posrednik Dan Sanders (Fraser) se z družino preseli na podeželje Oregona, da bi nadziral izvedbo velikanskega gradbenega projekta, ki pa ogroža domove gozdnih živalic. Te si ne želijo vdora ljudi in pripravijo maščevalni načrt: spokojno novogradnjo spremenijo v bojišče epskih razsežnosti. Pod vodstvom iznajdljivega rakuna se skupina živali izkaže za trši oreh, kot je naš junak pričakoval. Gre za boj moža proti naravi, v katerem bo frčala dlaka!

Jezik: Angleščina
Leto: 2010
16:50
Leonard Cohen: Sem za vse
Dokumentarni
Izvirnik: Leonard Cohen: I'm Your Man
Režija: Lian Lunson
Igrajo: Leonard Cohen, Martha Wainwright, Beth Orton, Jarvis Cocker, Rufus Wainwright, Nick Cave
Ocena IMDb: 6,9/10

Intimni vpogled v pesmi in poezijo ter portret življenja najvplivnejšega trubadurja 20. stoletja.

Leonard Cohen je prišel na sceno leta 1967 in odtlej navdihoval generacijo za generacijo z edinstveno osebnostjo ter čudovito glasbo. Postal je eden najbolj izvirnih avtorjev generacije glasbenikov, ki so zaznamovali 60. leta in celotno zgodovino popularne glasbe po njih. Film je postavljen v januar 2005, ko se je v operi v Sydneyju odvijal legendarni koncert. Koncert je bil posvečen Leonardu Cohenu, priredil ga je znani glasbeni producent Hal Willner. V film so vključeni intervjuji, ki so bili posneti v zaodrju koncerta, ter živi posnetki nastopov glasbenikov. Nastopijo Nick Cave, Teddy Thompson, Jarvis Cocker, The Handsome Family, Julie Christensen in Perla Batalla, posebna je še Cohenova pesem “Tower of Song” v skupinski izvedbi Cohena in U2.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
18:45
Pustolovščine Adele Blanc-Sec
Fantazijski
Izvirnik: Les aventures extraordinaires d'Adele Blanc-Sec
Režija: Luc Besson
Igrajo: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Jacky Nercessian, Philippe Nahon
Ocena IMDb: 6,3/10

Piše se leto 1912. Pariz zajame panika. Iz 136 milijonov let starega pterodaktilovega jajca se nenadoma izvali mladič dinozavra.

Mesojedi ptič v iskanju hrane straši Parižane. Izkaže se, da je nenavadni primer, ki ga na ukaz predsednika Francije začne raziskovati policija na čelu z nerodnim Inšpektorjem Albertom Calponijem, plod eksperimentov s telepatskimi tehnikami Profesorja Espérandieuja. Adele Blanc-Sec, neustrašna pustolovska publicistka, prispe iz Egipta, kjer je neutrudno prekopavala zemljo v iskanju mumije čudodelnega zdravnika Ramzesa II. Z Espérandieujevo pomočjo želi oživeti mumijo, da bi svojo katatonično sestro odrešila muk in ji povrnila staro življenje. Ko policija Profesorja Espérandieuja zaradi ogrožanja življenj Parižanov obsodi na smrtno kazen, se k Adelinim prizadevanjem pridruži vanjo zaljubljeni znanstvenik in velik oboževalec njenih knjig Andrej Zborowski. Zdravnikovo mumijo uspeta obuditi k življenju, a ko ta sestri ne more pomagati, se druščina odpelje v Louvrov muzej, kjer prebudijo mumijske artefakte vključno s faraonom. Naposled s skupnimi močmi uspejo rešiti bolnico, profesorja in dinozavra.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Francoščina
Leto: 2010
20:45
Kavboji
Komedija
Izvirnik: Kauboji
Režija: Tomislav Mšić
Igrajo: Saša Anočić, Živko Anočič, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Ana Begić, Niksa Butijer
Ocena IMDb: 7,2/10

"Življenje sme biti dolgočasno, vestern pa nikoli!" je vodilo skupine odpadnikov.

Odpadniki z gledališko predstavo na prefinjen način združijo slovo od province ter univerzalno poetiko zvoka in ikonografije vesterna. Saša, relativno uspešen režiser se ves razočaran vrne v rojstno mesto. Domov ga je povabil župan, saj želi, da bi Saša ponovno vzpostavil delovanje lokalnega gledališča, vendar začetki niso obetavni. Na avdicijo se prijavi zgolj pet ljudi.

„Kavboji“, ki samozavestno jezdijo na krilih žanra, so mešanica komedije in elementov vesterna. Ali pa obratno.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2013
22:45
Mojstri znanstvene fantastike: Zavrženi
Znanstvena fantastika, 1. sezona, 4. del
Izvirnik: Masters of Science Fiction: The Discarded
Režija: Harold Becker
Igrajo: Stephen Hawking, Jason Diablo, James Cromwell, Kimberly Elise, John Hurt, Malcolm McDowell
Ocena IMDb: 6,9/10

Naključna idiopatska genetska mutacija – stotine ljudi, ki so grozno deformirani zaradi bolezni krvi, so zgroženi kolegi odvrgli v vesoljsko prostranstvo. 37 let pozneje daje Zemlja skesano ponudbo. Komaj živi na svoji skoraj razpadli vesoljski ladji se začnejo Zavrženi med seboj boriti za konsenz. Ali se bodo predniki tistih, ki so jih zavrgli, pokazali dostojni zaupanja?

Oddaja o znanstveni fantastiki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
23:45
Doberman
Akcija
Izvirnik: Dobermann
Režija: Jan Kounen
Igrajo: Vincent Cassel, Tchéky Karyo, Monica Bellucci, Antoine Basler, Dominique Bettenfeld, Pascal Demolon
Ocena IMDb: 6,6/10

Karizmatični zlikovec Yann Lepentrec, znan kot Doberman, je vodja roparske tolpe. Po surovem bančnem ropu jim sledi pariška policija.

Film nas popelje v nepopisno surov svet kriminala in mamil, ki mu vladajo možati zločinci in dolgonoge lepotice z orožjem. Karizmatični zlikovec Yann Lepentrec, znan kot Doberman (Vincent Cassel), je vodja dobro organizirane roparske tolpe, Nat la Gitane (Monica Belucci) pa njegovo gluhonemo romsko dekle. Zgodba se začne, ko druščina sredi belega dne izpelje nasilen in krvav bančni rop, medtem ko z pretkanim odvračanjem pozornosti zavedejo policiste. Tolpa se z izkupičkom odpravi v tajno skrivališče na odmaknjenem odpadu sredi podeželja. Ko novica o ropu pride do inšpektorja Christinija (Tchéky Karyo), se sadistični policist zaobljubi, da bo storilce dobil za vsako ceno. Doberman ne bi mogel imeti bolj neusmiljenega nasprotnika, saj je Christini še večji zlobnež brez vsakršne vesti in spodobnosti. Ko se moža slednjič soočita, je njun dvoboj krvav in srhljivo nasilen.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1997